Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Marija5 @ 2010 04 29, 15:10)
<...>
Dėl atostogų. Galite jas panaudoti po vaiko priežiūros atostogų arba nutraukiant DS jums bus sumokėta kompensacija už nepanaudotas atostogas.
<...>

Kuris variantas darbuotojui palankesnis? Ar pasiimti atostogas, ar išeinant gauti kompensaciją už nepanaudotas atostogas? g.gif

QUOTE(mulka5 @ 2011 05 04, 18:18)
<...>
Stengiesi kilti karjeros laiptais...pastoji, išeini porą metų ...ir tu , kaip kokia neįgali...žiauru. doh.gif

tai vat...

QUOTE(mulka5 @ 2011 05 04, 19:23)
Taip, bet 2008m algos jau kaip ir sumažintos. Tad ką skelbia DK tai tik formalumas. Viską susidėlioji su darbdaviu, pagal tos dienos vyraujantį darbo užmokestį, remiantis rinkos sąlygomis.

man t.p. apie algas kalbėjo, kad aš geru metu išėjau, ir, kad dabar tokių algų nėra, t.y. sumažintos. Tik...Bent jau aš galvoju, kad ne visiems darbdaviams ta vadinama krizė iš tikrųjų buvo krizė, tik geras būdas pasinaudoti tuo chaosu ir sumažinti savo pavadinkim "sąnaudas".

Atsakyti
Sveiki, gal galit patarti man rūpimu klausimu.Gegužės 30 d. man sueina 2m. vaiko auginimo atostogų.Personalo vadybininkė labai suinteresuota mane iškrapštyti darban dar vasarą.Turiu neišnaudotų atostogų kažkur apie 58 kalendorines dienas, bet čia su šių metų atostogom,kiek supratau, nes minėjo apie kažkokį popierių apsidraudimui,tipo kad nepabėgčiau kitur ,pasinaudojusi atostogom.Tokiu atveju dalį pinigų už atostogas reiktų grąžinti.Man daugiausia rūpi vaiko auginimo atostogų pratęsimas.Aš turbūt esu parašiusi prašymą vaiko atostogom dviems metams. Jei pasinaudočiau kasmetinėmis neišnaudotomis atostogomis, būtų aktualu,dar du mėnesius nedirbti,nes rudenį nuo rugsėjo reikia mažių prie lopšelio pripratinti ir vaiko priežiūros klausimas namuose iškyla kažkur iki spalio mėnesio.
Ką man reikia daryti,kad prasitęsti vaiko auginimo atostogas?Ir kaip geriau elgtis: pasibaigus dvejiems metams auginimo atostogų iš karto imti neišnaudotas kasmetines,o po to vėl grįžti į auginimo atostogas, ar prasitęsinėti vaiko auginimo atostogas, o kasmetines pasiimti tada, kuomet po jų iš karto planuočiau grįžti darban?Ar gali darbovietė duoti kasmetinių atostogų į priekį (kiek supratau,kol augini vaiką,už tuos metus kasmetinės atostogos neprisideda)?Man čia kažkokiu darbuotoju užverbavimu kvepia - tipo jei dirbsi pas mus , tai viskas ok, jei ne , tai pagal tą kažkokį mano pasirašomą popierių pinigus atskaičiuosim už atostogas - čia kiek man personalo vadybininkė aiškino telefonu.
Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2011 05 07, 19:21)
ne visiems darbdaviams ta vadinama krizė iš tikrųjų buvo krizė, tik  geras būdas pasinaudoti tuo chaosu ir sumažinti savo pavadinkim "sąnaudas".[/i]

drinks_cheers.gif

QUOTE(Naktine @ 2011 05 10, 09:41)
  Ką man reikia daryti,kad prasitęsti vaiko auginimo atostogas?Ir kaip geriau elgtis: pasibaigus dvejiems metams auginimo atostogų iš karto imti neišnaudotas kasmetines,o po to vėl grįžti į auginimo atostogas, ar prasitęsinėti vaiko auginimo  atostogas, o kasmetines  pasiimti tada, kuomet po jų iš karto planuočiau grįžti darban?Ar gali darbovietė duoti kasmetinių atostogų į priekį (kiek supratau,kol augini vaiką,už tuos metus kasmetinės atostogos neprisideda)?Man čia kažkokiu darbuotoju užverbavimu kvepia - tipo jei dirbsi pas mus , tai viskas ok, jei ne , tai pagal tą kažkokį mano pasirašomą popierių pinigus atskaičiuosim už atostogas - čia kiek man personalo vadybininkė aiškino telefonu.
  Dėkui.

Sveika,

Mano situacija tokia.Vasaros gale maniškei sueina dveji. Kvietė grįšti, bet neturiu kur ir palikti vaiko, ir nelabai trykštu noro vasarą ne su mažyle, o ofise sėdėt.... doh.gif Tad po VPI, imsiu neišnaudotas atostogas, o po to dar nemokamų.
SVARBIAUSIA: Išsiaiškink kiek turi neišnaudotų atostogų, nes jos bus skaičiuojamos pagal esamas dabartines pajamas (manau palankesnes tau mirksiukas.gif ) ir po to gali imti nemokamų, tik SVARBU, kad nebūtų jos nuo mėn pradžios iki galo, nes jei ne duok D... KAS NUTIKTŲ tu būtum neapdrausta tą mėnesį, nes išmokų juk negautum... verysad.gif TAD nemokamos palankiau imt iki pusės mėnesio ar nuo 15d iki 30d
Gal aiškiai bus, ką čia prirašiau..?... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 05 10, 11:10)
drinks_cheers.gif 
Sveika,

Mano situacija tokia.Vasaros gale maniškei sueina dveji. Kvietė grįšti, bet neturiu kur ir palikti vaiko, ir nelabai trykštu noro vasarą ne su mažyle, o ofise sėdėt.... doh.gif Tad po VPI, imsiu neišnaudotas atostogas, o po to dar nemokamų.
SVARBIAUSIA: Išsiaiškink kiek turi neišnaudotų atostogų, nes jos bus skaičiuojamos pagal esamas dabartines pajamas (manau palankesnes tau  mirksiukas.gif ) ir po to gali imti nemokamų, tik SVARBU, kad nebūtų jos nuo mėn pradžios iki galo, nes jei ne duok D... KAS NUTIKTŲ tu būtum neapdrausta tą mėnesį, nes išmokų juk negautum... verysad.gif  TAD nemokamos palankiau imt iki pusės mėnesio ar nuo 15d iki 30d
Gal aiškiai bus, ką čia prirašiau..?... blush2.gif

Iš tiesų tai nesuprantu kam imti nemokamas g.gif Juk geriau prasitęst VPA tretiems metams.
Atsakyti
Vat man t.p. įdomu, aš esu parašiusi, kad ateinu dirbti, kai vaikui sueina 2 metukai, bet realiai nuo tos dienos dirbt nepradedu, nes man neturi ką pasiūlyti, tai pasiėmiau neišnaudotų atostogų. Taigi man neturi ką pasiūlyti, pagal mano dirbtą darbą ir atlygį, tai galvoju, gal grįžus iš po atostogų, neimti išeitinės, o išeiti toliau vaiko priežiūros atostogų iki 3 metų? g.gif Bet klausimas, ar, kai mano pupai sukaks 3 metukai, man siūlys tokią pačią išeitinę? O iš vis, tai galėtų darbą pasiūlyti, tai nereikėtų čia galvos sukti ir naujo darbo, verčiantis per galvą ieškoti blush2.gif
Aj, ir ar gerai suprantu, kad jau po trijų metų, man gali bet kokį darbą siūlyti, kad ir valytojos, nesvarbu, kokias pareigas ir kokį atlyginimą aš gavau prieš tai, taip? Tai jie gali sakyti ( kai sueis 3 metai), kad va, man siūlo, aš nesutinku dirbti to darbo, tai jokio abišalio jau nebus sutarimo, sakys, rašyk, savo noru, ir jokių išeitinių? Galimas variantas, taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 10 gegužės 2011 - 12:57
QUOTE(Kenguryte @ 2011 05 10, 14:53)
Vat man t.p. įdomu, aš esu parašiusi, kad ateinu dirbti, kai vaikui sueina 2 metukai, bet realiai nuo tos dienos dirbt nepradedu, nes man neturi ką pasiūlyti, tai  pasiėmiau neišnaudotų atostogų. Taigi man neturi ką pasiūlyti, pagal mano dirbtą darbą ir atlygį, tai galvoju, gal grįžus iš po atostogų, neimti išeitinės, o išeiti toliau vaiko priežiūros atostogų iki 3 metų? g.gif Bet klausimas, ar, kai mano pupai sukaks 3 metukai, man siūlys tokią pačią išeitinę? O iš vis, tai galėtų darbą pasiūlyti, tai nereikėtų čia galvos sukti ir naujo darbo, verčiantis per galvą ieškoti blush2.gif
Aj, ir ar gerai suprantu, kad jau po trijų metų, man gali bet kokį darbą siūlyti, kad ir valytojos, nesvarbu, kokias pareigas ir kokį atlyginimą aš gavau prieš tai, taip? Tai jie gali sakyti ( kai sueis 3 metai), kad va, man siūlo, aš nesutinku dirbti to darbo, tai jokio abišalio jau nebus sutarimo, sakys, rašyk, savo noru, ir jokių išeitinių? Galimas variantas, taip?  

Beviltiska kazka bandyti zmogui patarti, jeigu jis net nebando suprasti apie ka eina kalba doh.gif .
Kam kas gaisiau laika ir per AZ jums rasiau vos ne 10 galimu variantu blink.gif, jeigu jus dabar vel kazkokia nesamone klausiate ?

Jau matau, kad geriausias variantas jums butu paimti iseitine, kol siulo blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 10 gegužės 2011 - 13:17
QUOTE(Leonsija @ 2011 05 10, 14:14)
Beviltiska kazka bandyti zmogui patarti, jeigu jis net nebando suprasti apie ka eina kalba  doh.gif .
Kam kas gaisiau laika ir per AZ jums rasiau vos ne 10 galimu variantu  blink.gif, jeigu jus dabar vel kazkokia nesamone klausiate ?

Jau matau, kad geriausias variantas jums butu paimti iseitine, kol siulo  blush2.gif .

Gerbiu Jūsų nuomonę ir atsiprašau už Jūsų sugaištą laiką.
Nesiginčysiu dėl mūsų pokalbio per AŽ, nors, aišku, turėčiau ką pasakyti, bet neturiu tikslo teršti temos.
O jei man kas neaišku, tai aš jau geriau dešimt - šimtą kartų paklausiu, gausiu tikslų, aiškų atsakymą ir teisingai pasielgsiu savo ir šeimos atžvilgiu. Ir tikrai nebijau pasirodyti kvaila, kažko nesuprantanti, nes tam ir sukurta ši tema, kad jei kyla klausimų, kad ir kvailų, kad juos padėtų, išmanantys, išspręsti.

Taigi dar kartą klausiu:

132 straipsnis:
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Kai vaikui sueina 3 metai, darbdavys turi pilną teisę atleisti mane, jei neturi man ką pasiūlyti, arba aš nesutinku dirbti siūlomų pareigų ( 129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės

1. Darbdavys gali nutraukti neterminuotą darbo sutartį su darbuotoju tik dėl svarbių priežasčių, apie tai įspėjęs jį šio Kodekso 130 straipsnyje nustatyta tvarka. Atleisti darbuotoją iš darbo, kai nėra darbuotojo kaltės, leidžiama, jei negalima darbuotojo perkelti jo sutikimu į kitą darbą.
)

Ir jei gerai suprantu darbo kodeksą ( tuoj atmintinai išmoksiu), tai išeitinė priklauso bet kuriuo atveju, tik:
jei išeini pagal 129 strp. (sutarties nutraukimas dardavio iniciatyva),125 strp.(sutarties nutraukimas šalių susitarimu), pagal 127 strp. 1 dalis( sutarties nutraukims darbuotojo prašymu ), tuomet išeitinė skaičiuojama atsižvelgiant į darbuotojo nepertraukiamą stažą toje darbovietėje, o jeigu atleidžiama pagal kituose įstatymuose nustatytus straipsnius (kai nėra darbuotojo kaltės), jau išmokama tik dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka.

Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 05 10, 12:44)
Iš tiesų tai nesuprantu kam imti nemokamas g.gif Juk geriau prasitęst VPA tretiems metams.

Gal ir teisybe sakot. Man reik tik keliu savaiciu,kol vaika pripratinsiu prie darzelio. Tai ne jau man kas prates VPA pora savaiciu?sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2011 05 10, 16:20)

132 straipsnis:
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Kai vaikui sueina 3 metai, darbdavys turi pilną teisę atleisti mane, jei neturi man ką pasiūlyti, arba aš nesutinku dirbti siūlomų pareigų ( 129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės

1. Darbdavys gali nutraukti neterminuotą darbo sutartį su darbuotoju tik dėl svarbių priežasčių, apie tai įspėjęs jį šio Kodekso 130 straipsnyje nustatyta tvarka. Atleisti darbuotoją iš darbo, kai nėra darbuotojo kaltės, leidžiama, jei negalima darbuotojo perkelti jo sutikimu į kitą darbą.
)

Ir jei gerai suprantu darbo kodeksą ( tuoj atmintinai išmoksiu), tai išeitinė priklauso bet kuriuo atveju, tik:
jei išeini pagal 129 strp. (sutarties nutraukimas dardavio iniciatyva),125 strp.(sutarties nutraukimas šalių susitarimu), pagal 127 strp. 1 dalis( sutarties nutraukims darbuotojo prašymu ), tuomet išeitinė skaičiuojama atsižvelgiant į darbuotojo nepertraukiamą stažą toje darbovietėje, o jeigu atleidžiama pagal kituose įstatymuose nustatytus straipsnius (kai nėra darbuotojo kaltės), jau išmokama tik dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka.

Na va, matote, uzteko tik truputi paerzinti ir jau kokie reziltatai biggrin.gif . Matosi , kad nedurnas zmogus, na bet kai ant galo paklausia- o tai jeigu man siulys savo noru, tai ka man tada daryti blink.gif , na tai nezinai, ar cia prikolas, ar rimtai biggrin.gif .

Iseitine priklauso tik pagal 129 str.
Pagal 125 str nepriklauso, bet cia derybu objektas - jeigi pvz jus susitarsite iseiti be iseitines- prasome, jeigu darbdavys sutiktu moketi nors ir 100000 irgi nedraudziama mirksiukas.gif . Jeigu jusatmetate si pasiulyma ( apie DS nutraukima saliu susitarimu ) darbdaviui nera kitos iseities, kaip grizti prie 129 str. )
Bet iki kol vaikui sukaks 3 m. negalima taikyti 129 str., todel siuloma 135 str.
Siulant 135 str. dabdavis sutaupo perspejimo laikotarpio alga ( nuo 2 iki 4 men.)+ atostoginius uz si laikotarpi mirksiukas.gif
Darbuotojas nieko nelaimi pasirasant DS nutraukima pagal 135 str., nebent galima deretis del didesnes iseitines, kaip kompensacija uz greita darbuotojo atsikratyma , ir ypac tuo atveju, kai jo neimanoma atsikratyti- pvz, kaip jusu ( iki 3 m. negalima atleisti, o po to dar 4 men, perspejimo periodas doh.gif ).
Kitais atvejais iseitine nepriklauso-nebent jus pensininke, tai dada iseinant savo noru- 2 men. iseitine.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mulka5 @ 2011 05 10, 17:48)
Gal ir teisybe sakot. Man reik tik keliu savaiciu,kol vaika pripratinsiu prie darzelio. Tai ne jau man kas prates VPA pora savaiciu?sad.gif

Galite nors ir vienai dienai grizti is vpa i darba, o veliau vel iseiti, galite menesiui , ar savaitei grizti., ir taip nors 100 kartu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonsija @ 2011 05 10, 17:03)
Galite nors ir vienai dienai  grizti is vpa i darba, o veliau vel iseiti, galite menesiui , ar savaitei grizti., ir taip nors 100 kartu  biggrin.gif

Kaip tik prašyčiau Jūsų nuomonės. blush2.gif Nes kiek skaitau matau, kad turite daug info/patirties šiuose reikaluose. smile.gif
Po VPA kai sueis 2metai, imu neišnaudotas atostogas, o tas tris savaites kaip geriau dar po atostogų pasiimti? Ar:
1. Prasitęsti VPA tretiesiems metams trims savaitems?
2. Imti nemokamas atostogas toms kelioms sav.?

p.s. Kaip supratau pirmas variantas, bet prašyčiau patvirtinimo, jei nesunku. doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 05 10, 19:57)
Kaip tik prašyčiau Jūsų nuomonės. blush2.gif Nes kiek skaitau matau, kad turite daug info/patirties šiuose reikaluose. smile.gif
Po VPA kai sueis 2metai, imu neišnaudotas atostogas, o tas tris savaites kaip geriau dar po atostogų pasiimti? Ar:
1. Prasitęsti VPA tretiesiems metams trims savaitems?
2. Imti nemokamas atostogas toms kelioms sav.?

p.s. Kaip supratau pirmas variantas, bet prašyčiau patvirtinimo, jei nesunku. doh.gif  blush2.gif

Na as imciau nedarbinguma mirksiukas.gif ( jeigu dviem savaitem ). Zinoma reiketu nors vienai dienai i darba grizti ax.gif .
Mano gydytojas jau pasiilgo manes ( ir dovaneliu blush2.gif ) per vpa biggrin.gif , jau klause, kada i darba eisiu biggrin.gif .
Dar galima butu pinigu gauti uz ta laikotarpi ax.gif .
Bet aisku neapsimoka neapmokamu atostogu eiti schmoll.gif , ir darbdaviui hemorojus , ir jums visiskai nereikia schmoll.gif ( tiesa, del draudimo, asmenims , auginantiems vaika iki 6 berods metu suteikiamas sveikatos draudimas, tik dabar nezinau, ar abu iskart yra apdrausti, ar po viena seimos nari g.gif ).
Tik nelabai supratau, ar jus norite iskart pratesti vpa, ar po savo dar turimu atostogu g.gif .
Jums gal geriau butu pirma vpa pratesti kiek jums ten reikia, o jau po ju atostogu eiti g.gif , tiesiog rasote i darba kad pratestu iki tada ir tada vpa, o jau nuo tada ir iki data atostogu.
Bet siaip nera skirtumo manau.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 10 gegužės 2011 - 22:47
QUOTE(Leonsija @ 2011 05 10, 23:45)
Na as imciau nedarbinguma  mirksiukas.gif ( jeigu dviem savaitem ). Zinoma reiketu nors vienai dienai i darba grizti  ax.gif .
Mano gydytojas jau pasiilgo manes ( ir dovaneliu  blush2.gif ) per vpa  biggrin.gif , jau klause, kada i darba eisiu  biggrin.gif .
Dar galima  butu pinigu  gauti uz ta laikotarpi  ax.gif .
Bet aisku neapsimoka  neapmokamu atostogu eiti  schmoll.gif , ir darbdaviui hemorojus , ir jums visiskai nereikia  schmoll.gif  ( tiesa, del draudimo, asmenims , auginantiems vaika iki 6 berods metu suteikiamas  sveikatos draudimas, tik dabar nezinau, ar abu iskart yra apdrausti, ar po viena seimos nari  g.gif  ).
Tik nelabai supratau, ar jus norite iskart pratesti vpa, ar po savo dar turimu atostogu  g.gif .
Jums gal geriau butu pirma vpa pratesti kiek jums ten reikia, o jau po ju atostogu eiti  g.gif , tiesiog rasote i darba kad pratestu iki tada ir tada vpa, o jau nuo tada ir iki data atostogu.
Bet siaip nera skirtumo manau.
4u.gif

Dėl daktarų, tai taip tiksliai surašyta lotuliukas.gif doh.gif
Nzn, kaip geriau daryt...noriu suėjus 2 metams, dar likti pusantro mėnesio su vaiku. Tai ir mąstau, kaip čia geriau.... g.gif
Turiu neišnaudotų atostogų, o kada jas panaudot . Po suėjimo dvejiems metams, ar po pratęsimo vpa, tai nzn. Už tai ir teiraujuosi čia. mirksiukas.gif
Dėkui Leonsija už pagalba 4u.gif
Atsakyti