QUOTE(Kenguryte @ 2011 05 10, 16:20)
132 straipsnis:
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
Kai vaikui sueina 3 metai, darbdavys turi pilną teisę atleisti mane, jei neturi man ką pasiūlyti, arba aš nesutinku dirbti siūlomų pareigų ( 129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės
1. Darbdavys gali nutraukti neterminuotą darbo sutartį su darbuotoju tik dėl svarbių priežasčių, apie tai įspėjęs jį šio Kodekso 130 straipsnyje nustatyta tvarka. Atleisti darbuotoją iš darbo, kai nėra darbuotojo kaltės, leidžiama, jei negalima darbuotojo perkelti jo sutikimu į kitą darbą.)
Ir jei gerai suprantu darbo kodeksą ( tuoj atmintinai išmoksiu), tai išeitinė priklauso bet kuriuo atveju, tik:
jei išeini pagal 129 strp. (sutarties nutraukimas dardavio iniciatyva),125 strp.(sutarties nutraukimas šalių susitarimu), pagal 127 strp. 1 dalis( sutarties nutraukims darbuotojo prašymu ), tuomet išeitinė skaičiuojama atsižvelgiant į darbuotojo nepertraukiamą stažą toje darbovietėje, o jeigu atleidžiama pagal kituose įstatymuose nustatytus straipsnius (kai nėra darbuotojo kaltės), jau išmokama tik dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka.
Na va, matote, uzteko tik truputi paerzinti ir jau kokie reziltatai
. Matosi , kad nedurnas zmogus, na bet kai ant galo paklausia- o tai jeigu man siulys savo noru, tai ka man tada daryti
, na tai nezinai, ar cia prikolas, ar rimtai
.
Iseitine
priklauso tik pagal 129 str.
Pagal 125 str
nepriklauso, bet cia derybu objektas - jeigi pvz jus
susitarsite iseiti be iseitines- prasome, jeigu darbdavys sutiktu moketi nors ir 100000 irgi nedraudziama
. Jeigu jusatmetate si pasiulyma ( apie DS nutraukima saliu susitarimu ) darbdaviui nera kitos iseities, kaip grizti prie 129 str. )
Bet iki kol vaikui sukaks 3 m. negalima taikyti 129 str., todel siuloma 135 str.
Siulant 135 str. dabdavis sutaupo perspejimo laikotarpio alga ( nuo 2 iki 4 men.)+ atostoginius uz si laikotarpi
Darbuotojas nieko nelaimi pasirasant DS nutraukima pagal 135 str., nebent galima deretis del didesnes iseitines, kaip kompensacija uz greita darbuotojo atsikratyma , ir ypac tuo atveju, kai jo neimanoma atsikratyti- pvz, kaip jusu ( iki 3 m. negalima atleisti, o po to dar 4 men, perspejimo periodas
).
Kitais atvejais iseitine nepriklauso-nebent jus pensininke, tai dada iseinant savo noru- 2 men. iseitine.
Papildyta:
QUOTE(mulka5 @ 2011 05 10, 17:48)
Gal ir teisybe sakot. Man reik tik keliu savaiciu,kol vaika pripratinsiu prie darzelio. Tai ne jau man kas prates VPA pora savaiciu?
Galite nors ir vienai dienai grizti is vpa i darba, o veliau vel iseiti, galite menesiui , ar savaitei grizti., ir taip nors 100 kartu