Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Sveikos 4u.gif
Dar karta patrukdysiu blush2.gif sakykim noriu gryzti i darba, o mano mieste, imones padalinys ar filialas, panaikintas, tai jei man siulytu dirbti kitam mieste, as nesutikciau, kas tada g.gif
Ir dar prasyma parasius iki 3 metu, vaikui 2 metai sueis geguzes 27 d. ar galiu rasyt kad noriu gryzt tarkim, nuo birzelio 10 d.
Ar prasyma pateikti rastu, ka ten rasyti? sia savaite ketinu apsilankyti darbe, o ten kiek zinau nieks manes nelaukia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 02, 18:21)
Sveikos  4u.gif
Dar karta patrukdysiu blush2.gif  sakykim noriu gryzti i darba, o mano mieste, imones padalinys ar filialas, panaikintas, tai jei man siulytu dirbti kitam mieste, as nesutikciau, kas tada g.gif
Ir dar prasyma parasius iki 3 metu, vaikui 2 metai sueis geguzes 27 d. ar galiu rasyt kad noriu gryzt tarkim, nuo birzelio 10 d.
Ar prasyma pateikti rastu, ka ten rasyti? sia savaite ketinu apsilankyti darbe, o ten kiek zinau nieks manes nelaukia doh.gif

Šiek tiek ir aš domėjausi grįžimu į darbą...tai pagal DK

Darbo sutartis su darbuotojais, kuriems iki teisės gauti visą senatvės pensiją liko ne daugiau kaip penkeri metai, asmenimis iki aštuoniolikos metų, neįgaliaisiais, darbuotojais, auginančiais vaikų iki keturiolikos metų, gali būti nutraukta tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus.

Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Nzn ar padėjau, bet manau geriausia pasisukt į darbo inspekciją su konkrečiais klausimais, tai tikrai daugiau sužinosite. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 02, 18:21)
Sveikos  4u.gif
Dar karta patrukdysiu blush2.gif  sakykim noriu gryzti i darba, o mano mieste, imones padalinys ar filialas, panaikintas, tai jei man siulytu dirbti kitam mieste, as nesutikciau, kas tada g.gif

O Jusu isakyme del vaiko prieziuros atostogu nurodyta, kad ''atostogausite'' iki vaikui sukaks 3 metai? ar iki dveju? priklausomai nuo to - prasysite pratesti iki tam tikros datos arba prasysite grazinti anksciau.

Atsakyti
Sveikos,

nerandu temos, kur galeciau pasikonsultuoti, tai uzklausiu cia, gal atsiras zinanciu atsakyma 4u.gif

Esu siuo metu motinystes atostogose, iki ju dirbau LT, bet dabar esam UK. Noriu rasyt prasyma iseiti is darbo. Tik iskilo klausimas, kazi ar butu galima man viska susitvarkyt negrizus i LT (pvz prasyma nusiust pastu)?
Atsakyti
QUOTE(coliukeee @ 2011 05 02, 22:31)
Sveikos,

nerandu temos, kur galeciau pasikonsultuoti, tai uzklausiu cia, gal atsiras zinanciu atsakyma  4u.gif

Esu siuo metu motinystes atostogose, iki ju dirbau LT, bet dabar esam UK. Noriu rasyt prasyma iseiti is darbo. Tik iskilo klausimas, kazi ar butu galima man viska susitvarkyt negrizus i LT (pvz prasyma nusiust pastu)?

Taip, galit, tik siųskit registruotu paštu.
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 05 02, 18:51)
Šiek tiek ir aš domėjausi grįžimu į darbą...tai pagal DK

aciu 4u.gif

QUOTE(summersun @ 2011 05 02, 22:00)
O Jusu isakyme del vaiko prieziuros atostogu nurodyta, kad ''atostogausite'' iki vaikui sukaks 3 metai? ar iki dveju? priklausomai nuo to  - prasysite pratesti iki tam tikros datos  arba prasysite grazinti anksciau.

iki 3.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgamp: 02 gegužės 2011 - 21:55
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 02, 22:55)
aciu 4u.gif
iki 3.

tuomet rašot prašymą, kad leistų grįžti į darbą anksčiau ir nurodot datą kada. tik turėkit omeny, kad apie grįžimą anksčiau darbdavį turit įspėti prieš 2 savaites iki Jūsų planuojamo grįžimo datos.
Atsakyti
Sveikos mamytes,kreipiuosi ir as i jus.
Esu vaiko auginimo atostogose iki triju metu,dabar mums 2m2men. turiu du klausimus wink.gif
*Kadangi mano vietos ten nebera ir jie neturi ka man pasiulyti rasysiu pasiulyma del darbo sutarties nutraukimo abipusiu sutarimu. Kiek kompensacijos galiu prasyti jei esu toj darbovietej iki vaiko prieziuros atostogu toj darbovieteje isdirbau 8men. Kiek girdejau man priklauso tik vienas menuo,o ar galiu prasyti daugiau?
*Jei abipusiu sutarimu nutraukiam darbo sutarti,ar istojusi i darbo birza gausiu pinigeliu?
Atsakyti
Aš ir turėjau progos pasikalbėti apie savo grįžimą į darbovietę su darbdaviu.
Mano vieta užimta, tad pasiūlė alternatyva panašias pareigybes su žinoma mažesniu atlyginimu. unsure.gif
Bet, kaip supratau jei ne įstatymas mano pusėje(vaikui bus tik dveji, tad dar metus esu apsaugota su darbu) tai gal ir būtų sakę ATE. g.gif doh.gif
Pyktis išėjus apėmė ne dėl pasiūlytų sąlygų, nes jos iš tikro šiai dienai visai palankios, bet dėl mūsų mamų! verysad.gif doh.gif Man net pats akcininkas įmonės sako atostogos geros, tai sukilau visa, kokios dar atostogos! doh.gif O didelis darbas vaiką auginti. Taip ir išrėžiau čia jokių strategijų bei planų nesusidėliosi, auginant vaikutį! doh.gif doh.gif doh.gif
Ir supratau nepasidrąskysi, čia toks mūsų lietuvių vyrų prototipas ir mūsų moteraičių dalia.
Stengiesi kilti karjeros laiptais...pastoji, išeini porą metų ...ir tu , kaip kokia neįgali...žiauru. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mulka5: 04 gegužės 2011 - 17:19
QUOTE(mulka5 @ 2011 05 04, 18:18)
Aš ir turėjau progos pasikalbėti apie savo grįžimą į darbovietę su darbdaviu.
Mano vieta užimta, tad pasiūlė alternatyva panašias pareigybes su žinoma mažesniu atlyginimu. unsure.gif
Bet, kaip supratau jei ne įstatymas mano pusėje(vaikui bus tik dveji, tad dar metus esu apsaugota su darbu) tai gal ir būtų sakę ATE. g.gif  doh.gif
Pyktis išėjus apėmė ne dėl pasiūlytų sąlygų, nes jos iš tikro šiai dienai visai palankios, bet dėl mūsų mamų!  verysad.gif  doh.gif Man net pats akcininkas įmonės sako atostogos geros, tai sukilau visa, kokios dar atostogos!  doh.gif O didelis darbas vaiką auginti. Taip ir išrėžiau čia jokių strategijų bei planų nesusidėliosi, auginant vaikutį!  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Ir supratau nepasidrąskysi, čia toks mūsų lietuvių vyrų prototipas ir mūsų moteraičių dalia.
Stengiesi kilti karjeros laiptais...pastoji, išeini porą metų ...ir tu , kaip kokia neįgali...žiauru. doh.gif

na pagal istatymo raide Jums turetu pasiulyti pareigas su buvusiu atlyginimu, bet ne mazesniu, tai Jums garantuoja
Darbo kodekso 179 str. 4 d.
4. Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnėmis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs.
Atsakyti
QUOTE(summersun @ 2011 05 04, 19:12)
na pagal istatymo raide Jums turetu pasiulyti pareigas su buvusiu atlyginimu, bet ne mazesniu, tai Jums garantuoja
Darbo kodekso 179 str. 4 d.
4. Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnėmis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs.

Taip, bet 2008m algos jau kaip ir sumažintos. Tad ką skelbia DK tai tik formalumas. Viską susidėlioji su darbdaviu, pagal tos dienos vyraujantį darbo užmokestį, remiantis rinkos sąlygomis.
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 05 04, 18:23)
Taip, bet 2008m algos jau kaip ir sumažintos. Tad ką skelbia DK tai tik formalumas. Viską susidėlioji su darbdaviu, pagal tos dienos vyraujantį darbo užmokestį, remiantis rinkos sąlygomis.

taip, formalumas. Bet tas formalumas - darbuotojo naudai. Kodėl reikėtų jo atsisakyti ir dar savo noru?
Bet jau aš ruošiuosi pasinaudoti visomis DK teikiamomis privilegijomis.
Atsakyti