Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Blobse @ 2011 04 22, 13:22)
Būtent, kad kvalifikacija svarbu, o ne išsilavinimas. Jeigu 5 metus dirbot ir kvalifikacija tiko, kodėl dabar ji turėtų netikt?

žmogus neturi jokio išsilavinimo tik 11 klasių baigimo atestatą doh.gif o darbas valstybinis, susijęs su švietimu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2011 04 22, 21:46)
žmogus neturi jokio išsilavinimo tik 11 klasių baigimo atestatą  doh.gif  o darbas valstybinis, susijęs su švietimu  cool.gif

manau jei griztant butumete pradejusis studijuoti- tada nelabai kaip galetu atleisti ar klystu? g.gif (nes juk buna, kad darboviete siuncia i apmokymus ir panasiai, nors su valstybinem nesusidurus - tai nzn...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 balandžio 2011 - 21:05
QUOTE(Olinda @ 2011 04 22, 22:46)
žmogus neturi jokio išsilavinimo tik 11 klasių baigimo atestatą  doh.gif  o darbas valstybinis, susijęs su švietimu  cool.gif

Viskas priklauso nuo to, ar "valdzia" nores ta zmogu atgal priimti ( t.y. kiek tas zmogus "savas", gi zinote, valstybinese istaigose svetimu nera cool.gif )Jeigu nores, tai priims ir issilavinimas cia ne prie ko mirksiukas.gif , pakeis atgal pareigybine ir tiek cool.gif.
Jeigu ne, tai studijuosi, ar nestudijuosi - vienodai, sio atveju "galioja" tik jau esamas diplomas tongue.gif ( pareigybine dazniausiai rasoma pagal tam tikra zmogu tongue.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 23 balandžio 2011 - 01:32
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 22, 22:04)
manau jei griztant butumete pradejusis studijuoti- tada nelabai kaip galetu atleisti ar klystu? g.gif (nes juk buna, kad darboviete siuncia i apmokymus ir panasiai, nors su valstybinem nesusidurus - tai nzn...)

buvo įstajusi studijuoti berods 2003 ar 2004 metais ir atsimokius vienerius metus paimtos akademinės atostogos rolleyes.gif
QUOTE(Leonsija @ 2011 04 23, 02:27)
Viskas priklauso nuo to, ar "valdzia" nores ta zmogu atgal priimti ( t.y. kiek tas zmogus "savas", gi zinote, valstybinese istaigose svetimu nera  cool.gif  )Jeigu nores, tai priims ir issilavinimas cia ne prie ko  mirksiukas.gif , pakeis atgal pareigybine ir tiek  cool.gif.
Jeigu ne, tai studijuosi, ar nestudijuosi - vienodai, sio atveju "galioja" tik jau esamas diplomas  tongue.gif  ( pareigybine dazniausiai rasoma pagal tam tikra zmogu  tongue.gif  )

Nėra "sava" žmogus o praėjęs konkursą ir iš begalės žmonių išrinktas smile.gif

Žiurėsim kaip bus, juolabiau valdžia pasikeitė per tuos du metus ax.gif ir nauja valdžia nelabai pažįsta tą žmogų kuris grįžta iš motinystės atostogų g.gif
Atsakyti
Labas rytas,

gal yra tiksliai žinančių ir galinčių paaiškinti tokią situaciją, dėl kasmetinių atostogų suteikimo:
dirbu mokykloje, tai man šiaip priklauso 56 kalendorinės dienos atostogų. Aš nėštumo ir gimdymo atostogų išėjau nuo spalio 1d. per rugsėjo mėn. dirbau. grįžau į darbą kai vaikui suėjo 2 metai. T. y. nuo praėjusio gruodžio 1 d. Tai ar man priklauso visos 56 dienos atostogų ar mažiau.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2011 04 22, 21:46)

Citata iš žurnalo "Juristas":

Taigi atkreiptinas dėmesys, kad su darbuotojais, auginančiai vaiką (vaikus) iki trejų metų, draudžiama nutraukti darbo sutartį ne tik dėl ekonominių, technologinių priežasčių, darbovietės struktūrinių pertvarkymų ar panašių svarbių priežasčių, bet ir dėl netinkamos darbuotojo kvalifikacijos, profesinių sugebėjimų ar jo elgesio darbe (DK 129 str. 2 d.).

Kas laikoma darbuotojo kvalifikacija ir profesiniais sugebėjimais, išaiškino Lietuvos Aukščiausiojo Teismo senatas 2003 m. gruodžio 29 d. nutarimo Nr. 44 4.1 ir 4.2 punktuose.

Darbuotojo kvalifikacija suprantama kaip darbuotojo pasirengimo dirbti tam tikrą darbą laipsnis. Darbuotojo kvalifikaciją apibūdina jo turimos teorinės žinios, praktiniai įgūdžiai, patirtis, reikalingi dirbti tam tikrą darbą. Ji nėra tapati išsimokslinimui, nes išsimokslinimas yra tik vienas iš kriterijų, apibūdinančių darbuotojo kvalifikaciją.Profesiniai gebėjimai apima visas objektyviai esančias aplinkybes, dėl kurių darbuotojas gali būti pripažintas netinkamu dirbti tam tikrą darbą (pavyzdžiui, tai gali būti darbuotojo sveikatos būklė, taip pat atvejai, kada toks darbuotojas nuolat gamina broką, neįvykdo darbo normų ir pan.).

Darbuotojo elgesys darbe aiškintinas kaip subjektyvios tam tikro darbuotojo charakterio, asmeninės ir pan. savybės, kurios, nesant jo kaltės, kaip drausminės atsakomybės sąlygos (DK 234 str.), objektyviai pasireiškia netinkamu darbuotojo elgesiu darbe. Toks elgesys gali būti, pavyzdžiui, pažiūrų, nesuderinamų su dirbamu darbu ar visuomenės moralės normomis, demonstravimas ir pan.

Ką daryti darbdaviui, kuomet jis dėl objektyvių priežasčių nebegali suteikti darbuotojui darbo, sulygto darbo sutartimi? Viena galimybė - siūlyti darbuotojui nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu, kita - garantijos taikymo laikotarpiu įforminti prastovą ne dėl darbuotojo kaltės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blobse: 26 balandžio 2011 - 16:56
Sveiki.Vaikui 2 metukai suėjo kovo15 d.Buvau parašiusi prašyma vaiko priežiūros atostogoms iki vaikui sueis 3 metai.Kovo 4 d. parašiau prašymą kad noriu gįžti į darbą nuo kovo 16d. Darbdavio prašymu grįžau į darbą balandžio 1 d.,tiksliau susirgo mažiukas ir nuo balandžio 1 d.turėjau nedarb.pažymėjimą vaiko slaugai.Pradėjau dirbti balandžio 14d.O šiandien atsiunčia pasirašyti iš buhalterijos PRIEDĄ PRIE DARBO SUTARTIES.Ten parašyta:
"Nuo 2011.04.01 6 punktą pakeisti taip "Darbdavys įsipareigoja mokėti darbuotojui šį darbo užmokestį:LR Vyriausybės nustatytą MMA ir priedą 100 litų(proporcingai išdirbtam laikui) pakeisti į "Darbdavys įsipareigoja mokėti darbo užmokestį 800lt per mėn."

Tai kaip suprantu man mažinamas atlyginimas ,nors apie tai net nebuvo kalbėta doh.gif Ar jei aš to prašymo nepasirašau ,man turės mokėti tą patį atlyginima kaip iki dekreto?
Atsakyti
QUOTE(mylimukė @ 2011 04 29, 11:36)
Sveiki.Vaikui 2 metukai suėjo kovo15 d.Buvau parašiusi prašyma vaiko priežiūros atostogoms iki vaikui sueis 3 metai.Kovo 4 d. parašiau prašymą kad noriu gįžti į darbą nuo kovo 16d. Darbdavio prašymu grįžau į darbą balandžio 1 d.,tiksliau susirgo mažiukas ir nuo balandžio 1 d.turėjau nedarb.pažymėjimą vaiko slaugai.Pradėjau dirbti balandžio 14d.O šiandien atsiunčia pasirašyti iš buhalterijos PRIEDĄ PRIE DARBO SUTARTIES.Ten parašyta:
"Nuo 2011.04.01 6 punktą pakeisti taip "Darbdavys įsipareigoja mokėti darbuotojui šį darbo užmokestį:LR Vyriausybės nustatytą MMA ir priedą 100 litų(proporcingai išdirbtam laikui) pakeisti į "Darbdavys įsipareigoja mokėti darbo užmokestį 800lt per mėn."

Tai kaip suprantu man mažinamas atlyginimas ,nors apie tai net nebuvo kalbėta  doh.gif  Ar  jei aš to prašymo nepasirašau ,man turės mokėti tą patį atlyginima kaip iki dekreto?

Taip
Atsakyti
Sveikutes,

Sakykit ar galima sugryzus is vaiko auginimo atostogu i darba, vel pasiimti auginimo atostogas kol vaikui sueis 3 metai? Kuom vadovautis?
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(norkerika @ 2011 04 29, 16:24)
Sveikutes,

Sakykit ar galima sugryzus is vaiko auginimo atostogu i darba, vel pasiimti auginimo atostogas kol vaikui sueis 3 metai? Kuom vadovautis?
Aciu.

Galima.
Atsakyti
QUOTE(norkerika @ 2011 04 29, 16:24)
Sveikutes,

Aciu.

galima. Darbo kodekso 180 str.
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai

1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.

2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti
Ačiu, už issamu atsakyma. 4u.gif
Atsakyti