Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Sveikos ,man ta pati beda kaip daugeliui doh.gif Taigis, i darba tureciau gryzti geguzes 28d. prasyma esu parasius iki 3 metu. Keik zinau manes i darba priimti neplanuoja, kol kas negavau jokiu ispejimu apie atleidima. Kas tada? Kada as apie tai suzinosiu oficialiai? ar tada kai nueisiu pranest kad noriu gryzt? jei taip ,tada mane gales atleisti po 3,5 men, kas bus per ta laika kol mane atleis?

Aciu is anksto 4u.gif taip padrikai surasiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgamp @ 2011 04 14, 23:18)
Sveikos ,man ta pati beda kaip daugeliui doh.gif  Taigis, i darba tureciau gryzti geguzes 28d.  prasyma esu parasius iki 3 metu. Keik zinau manes i darba priimti neplanuoja, kol kas negavau jokiu ispejimu apie atleidima.  Kas tada? Kada as apie tai suzinosiu oficialiai? ar tada kai nueisiu pranest kad noriu gryzt? jei taip ,tada mane gales atleisti po 3,5 men, kas bus  per ta laika kol mane atleis?

Aciu is anksto 4u.gif  taip padrikai surasiau doh.gif

galimi beveik visi darbo kodekse nurodyti atleidimo variantai:
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=389979

pirmiausia manau jums tik grizus gali buti pasiulyta iseiti is darbo savo noru (apie tai pranesus pries 14 dienu) 127str. (jiems tai patogiausia nes maziau reikia moketi, tik uz nepanaudotas atostogas atrodo)

taip pat galimas saliu susitarimu (data nustato tas kuris paraso pirmas pasiulyma) 125str. (kompensacijas , nepanaudotu atostogu pinigelius ir t.t. butina nurodyti rasomam pasiulyme)

taip pat galite buti atleista darbdavio iniciatyva, jei nesutiksite grizusi i darba buti perkeliama i kita darba jusu sustikimu- (ispejes pries 4 menesius, nes darbuotojas augina vaiku iki 14 metu) 129str. 129str. 4d., 5. (130str 2., 3d., 4d, 5d.)

jei neturi ka tuos 4 menesius pasiulyti moka uz prastovas 195str.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 balandžio 2011 - 07:56
Ir apskritai, kol vaikui nėra 3 metų, darbdavys neturi teisės atleist darbuotojo, jei nėra darbuotojo kaltės.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 04 15, 08:52)
Ir apskritai, kol vaikui nėra 3 metų, darbdavys neturi teisės atleist darbuotojo, jei nėra darbuotojo kaltės.

bet mamyte raso, kad geguzes 28 bus 3 metai, jai jau 132str nebegalios..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 balandžio 2011 - 07:58
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 15, 08:56)
bet mamyte raso, kad geguzes 28 bus 3 metai, jai jau 132str nebegalios..

Na pagal liniuotę tai vaikui bus dveji, nes dabar yra 1 metai ir 10 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 04 15, 10:03)
Na pagal liniuotę tai vaikui bus dveji, nes dabar yra 1 metai ir 10 mėn.

as liniuociu kazkaip nepastebiu ax.gif na tada jei griztant bus tik 2 metukai 132str. 2d. (atleisti negali jei nera darbuotojo kaltes, kaltas gali buti jei nesutiksi buti perkeliamas i kita darba ir panasiai)
Atsakyti
Sveikos, esu daugiavaike mama, i darba tureciau grizti balandzio 28 diena, sia savaite tikiuosi susitikt su darbdaviu. Ar man kaip tris vaikus ( visi iki 14 m amziaus) turinciai mamai yra kazkokie papildomi saugikliai ar ne? Na tarkim ilgesnis laikotarpis ispeti pries atleidima, gal dar kas, net nezinau. Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irutė27 @ 2011 04 18, 21:58)
Sveikos, esu daugiavaike mama, i darba tureciau grizti balandzio 28 diena, sia savaite tikiuosi susitikt su darbdaviu. Ar man kaip tris vaikus ( visi iki 14 m amziaus) turinciai mamai yra kazkokie papildomi saugikliai ar ne? Na tarkim ilgesnis laikotarpis ispeti pries atleidima, gal dar kas, net nezinau. Aciu uz pagalba  4u.gif

jums ne kaip daugiavaikei, o kaip darbuotojai turinciai vaiku iki 14 metu, ispejimo atleidziant darbdavio iniciatyva - laikotarpis turetu buti 4 men. 129str. 4d., 5d., taip pat 130str.1d. (uz likusi darbo sutarties galiojimo laika mokant vidutini darbo uzmokesti)(nebent iseidinesit savo noru, tada 2 savaites, jei saliu sutarimu- tai tada laikotarpi nustatysite patys- bet tada nepamirskit visu kompensaciju surasyt atostoginiu , prastovu ir t.t, nes kitaip neismokes).
141str- atsiskaitymas su darbuotoju.
paskaitinekit darbo kodeksa, tikrai bus aiskiau...
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=389979
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 19 balandžio 2011 - 06:41
QUOTE(Enita @ 2011 04 15, 08:52)

O jeigu darbuotojas nori sugrįžti į darbą (yra laikinia priimtas žmogus į jo darbo vietą) bet jis neturi tam tikro išsilavinimo tik 5 metų darbo stažą šioje darbovietėje? Kokie gali būti vadovo veiksmai, ir kaip tuo faktu (išsilavinimo ) gali pasinaudoti esamas darbuotojas, kuris turi šioje darbovietėje 2 metų patirtį ir reikiamą išsilavinimą?
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2011 04 19, 16:03)
O jeigu darbuotojas nori sugrįžti į darbą (yra laikinia priimtas žmogus į jo darbo vietą) bet jis neturi tam tikro išsilavinimo tik 5 metų darbo stažą šioje darbovietėje? Kokie gali būti vadovo veiksmai, ir kaip tuo faktu (išsilavinimo )  gali pasinaudoti esamas darbuotojas, kuris turi šioje darbovietėje 2 metų patirtį ir reikiamą išsilavinimą?

DK 132str. 2d. ir 129str. 1d. 2d. 4d. 5d.,
iki 3 metu jei nera jusu kaltes, gali atleisti tik jums nesutikus buti perkeltai i kita darba.
4 dalyje rasoma, kad sutartis su darbuotojais auginanciais vaikus iki 14 metu darbo sutartis gali buti nutraukta tik perspejus pries 4 men ir tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe is esmes pazeistu darbdavio interesus..
2 dalyje isvardintos svarbios aplinkybes- viena is ju yra darbuotojo kvalifikacija, profesiniai gebejimai...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 20, 11:42)
DK 132str. 2d. ir 129str. 1d. 2d. 4d. 5d.,
iki 3 metu jei nera jusu kaltes, gali atleisti tik jums nesutikus buti perkeltai i kita darba.
4 dalyje rasoma, kad sutartis su darbuotojais auginanciais vaikus iki 14 metu darbo sutartis gali buti nutraukta tik perspejus pries 4 men ir tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe is esmes pazeistu darbdavio interesus..
2 dalyje isvardintos svarbios aplinkybes- viena is ju yra darbuotojo kvalifikacija, profesiniai gebejimai...

Būtent, kad kvalifikacija svarbu, o ne išsilavinimas. Jeigu 5 metus dirbot ir kvalifikacija tiko, kodėl dabar ji turėtų netikt?
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2011 04 22, 13:22)
Būtent, kad kvalifikacija svarbu, o ne išsilavinimas. Jeigu 5 metus dirbot ir kvalifikacija tiko, kodėl dabar ji turėtų netikt?

Gal pvz. todėl, kad buvo pakeisti reikalavimai tai konkrečiai pareigybei užimti - valstybiniame darbe dažnai taip būna.
Atsakyti