Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Gal galite kas pasakyti, kokios sąlygs grįžus į darbą, kai vaikui sueina 3 metai. Ar privalo išlaikyti tą pačią darbo vietą, ar gali dėl kokių tai priežasčių nepriimti į darbą ir pan....???

Atsakyti
gal galit ir man padeti,grysti i darba turiu rugpjuti,bet kad darboviete persikele is Siauliu i Vilniu,tai čia kaip iseina ar iseinu savo noru,ar priklauso iseitine?
Atsakyti
Situacija tokia,dirbu imoneje kuri turi daug parduotuviu,dauguma ju yra prekybos centruose aisku kad darbo laikas jau ten iki 22val,as dirbau parduotuveje iki 19val.ir turejau pareigas,kol buvau mot.astos alga sumazejo 50%,nes sutartyje darbo atlyginimas nurodomas minimumas ir pardavimo procentas,(numazino procentus)faktiskai neimanoma uzsidirbti nes procentai labai mazi.Pries keleta menesiu kolege grizo dirbti i imone,bet jai pasiule darba ne toje parduotuveje is kurios ji isejo i dekreta ir mot.atost.... Noriu paklausti jeigu man siulys darba kitame prekybos taske arba parduotuje ar yra sansas gristi i ta pard.kur dirbau,jeigu nesutiksiu su darbo salygom kas toliau kokie veiksmai,imone yra didele ir negarbinga su darbuotojais elgiasi nelabai gerai,ar yra sansas gauti kompensacija?o pagal kokias pajamas apskaiciuoja iseitine kompensacija?Nu ir prirasiau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. į darbą turėčiau eiti rytoj, bet šiandien susitarėm su direktoriumi kad išeinu savo noru, tai reikštu be pykčio ir su išeitine. pagal 125str. D.K. Aš pati labai jaudinausi ir nervinausi, ateitis mano toje įmonėje jau buvo aiški kai tik pastojau. kad karjera baigta. bet nenorėjau likti prie "suskilusios geldos" tai labai konsultavausi tel. su darbo inspekcija.
Nemoku papasakoti kiek pasitikėjimo savom suteikė konsultantė 4u.gif kokie buvo tikslus patarimai ne tik D.K. klausimais bet ir psichologiškai.
Pirma taisyklė kurios turėtume laikytis, tai neparodyti panikos. Nes darbdavys tai pajutes pradeda manipuliuoti jumis.
Darbi inspekcijos bendras num.
852139772

tikrai nuostabus darbuotojai 4u.gif ir skambinkit, konsultuokites, ir nepasiduokim.
Gal kas žinot gal kur yra statistiniai duomenys kiek mamyčių pareina atgal į darbą?
Atsakyti
QUOTE(Vytauciuke @ 2011 03 24, 23:08)
Sveikos,
pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. į darbą turėčiau eiti rytoj, bet šiandien susitarėm su direktoriumi kad išeinu savo noru, tai reikštu be pykčio ir su išeitine. pagal 125str. D.K. Aš pati labai jaudinausi ir nervinausi, ateitis mano toje įmonėje jau buvo aiški kai tik pastojau. kad karjera baigta. bet nenorėjau likti prie "suskilusios geldos" tai labai konsultavausi tel. su darbo inspekcija.
Nemoku papasakoti kiek pasitikėjimo savom suteikė konsultantė 4u.gif kokie buvo tikslus patarimai ne tik D.K. klausimais bet ir psichologiškai.
Pirma taisyklė kurios turėtume laikytis, tai neparodyti panikos. Nes darbdavys tai pajutes pradeda manipuliuoti jumis.
Darbi inspekcijos bendras num.
852139772

tikrai nuostabus darbuotojai 4u.gif  ir skambinkit, konsultuokites, ir nepasiduokim.
Gal kas žinot gal kur yra statistiniai duomenys kiek mamyčių pareina atgal į darbą?

Statystikos nezinau,bet jauciu mazas procentas kurie po VPA grizta atgal i darba.Ir deja as ne tam procente,nes irgi teks iseiti.
Atsakyti
QUOTE(Vytauciuke @ 2011 03 24, 22:08)
Sveikos,
pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. į darbą turėčiau eiti rytoj, bet šiandien susitarėm su direktoriumi kad išeinu savo noru, tai reikštu be pykčio ir su išeitine. pagal 125str. D.K.

Pagal 125 str. tai ne savo noru, o abipusiu susitarimu. savo noru būtų pagal 127 str.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 03 24, 23:20)
Pagal 125 str. tai ne savo noru, o abipusiu susitarimu. savo noru būtų pagal 127 str.

oi, atsiprasau blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
gal užvedam savo statistika? nes kiek iš mano pažystamų tai grįžta i valstybinį darbą ir maximą .
Atsakyti
Nors planuoju grįžimą į darbovietę šį rudenį, bet jau paskaičius šiurpas apima, kaip mus moteris po vaiko auginimo atostogų, "pasitinka" darbdaviai. doh.gif
Bet teisingai Vytauciuke sako, reik tik nerodyt panikos susitikus pokalbiui su darbdaviu...tik ne aišku, kaip čia bus iš tikro, kai pasiūlys ką, arba jei turės/norės iš viso ką pasiūlyti. g.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Gal kas gali man atsakyti 4u.gif .tuos2metus kol auginame vaikeli,ar tie metai isiskaiciuoja...isidarbinau2005m,2009isejau i dekreta,2011 turiu gristi(uz pora dienu)dabar man siulo iseiti is darbo ir sumoketi uz4metus iseitine,o man atrodo kad turetu ir uz tuos kuriuos praleidau namie ar as klystu,gal kas galit e atsakyti
Atsakyti
QUOTE(dija480 @ 2011 03 30, 16:53)
Gal kas gali man atsakyti  4u.gif .tuos2metus kol auginame vaikeli,ar tie metai isiskaiciuoja...isidarbinau2005m,2009isejau i dekreta,2011 turiu gristi(uz pora dienu)dabar man siulo iseiti is darbo ir sumoketi uz4metus iseitine,o man atrodo kad turetu ir uz tuos kuriuos praleidau namie ar as klystu,gal kas galit e atsakyti

Įsiskaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 03 30, 18:07)
Įsiskaičiuoja.

O kur galima rasti kur tai surasyta?darbo kodeksa vartau tai nieko nesuprantu.. blush2.gif ,kas galit atsakykit,kad galeciau paremti savo tiesa kazkokiais nr.
Atsakyti
Jau radau
Atsakyti