Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Jei sugalvosiu grysti kai vaikui sueis 2metukai i sena darboviete (tuo atveju, jei naujo darbo nerasiu), ar darbdavys negali sakyti: "Pasirasei pati prasyma, kad vaika auginsi iki triju metu. Tai augink toliau, mes kol kas darbo vietos neturim, o kai sueis 3 metukai, tada ir ziuresim, ar yra laisva darbo vieta." Ka tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fashion: 17 kovo 2011 - 11:54
QUOTE(fashion @ 2011 03 17, 11:38)
Jei sugalvosiu grysti kai vaikui sueis 2metukai i sena darboviete (tuo atveju, jei naujo darbo nerasiu), ar darbdavys negali sakyti, kad pasirasiau pati prasyma, kad vaika auginsiu iki triju metu. Tai gali sakyti ir augint toliau, mes kol kas darbo vietos neturim, o kai sueis 3 metukai, tada ir ziuresim. Ka tada?

negali, jus turite teise gryzti kad ir po pusmecio, pranesti reikai pries 14darbo dienu, ir viskas.

------------

turiu klausima, seniau supratau vienaip, dabar jau lyg kitaip traktuoja g.gif

jei imi iki vaikui sueis 3m ar darbovieteje issaugoma ir darbo vieta (pareigos) ir darboviete pati, ar tik pati darboviete o pareigas gali pasiulyti kitas. Zinau kad iki 2m lieka ir darboviete ir pareigos, o kaip yra su iki 3m????
Atsakyti
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 03 17, 12:54)
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Aciu 4u.gif , ramiau dabar rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 03 17, 11:54)

DEKOJU!!!!! 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, labai norėčiau patarimo.Auginu du vaikučius, bet labai norime trečio.Mažajam gegužės mėnesį bus du metukai,esu parašius prašymą vaiką auginti iki 3 metų.Jeigu dabar pastočiau, ar man būtinai reikėtų grįžti į darbą, kad gaučiau išmokas ar jas gaučiau ir taip? Ir kokios jos būtų?Labai prašau atsakyti.Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(Joringėlė @ 2011 03 21, 18:18)
Laba diena, labai norėčiau patarimo.Auginu du vaikučius, bet labai norime trečio.Mažajam gegužės mėnesį bus du metukai,esu parašius prašymą vaiką auginti iki 3 metų.Jeigu dabar pastočiau, ar man būtinai reikėtų grįžti į darbą, kad gaučiau išmokas ar jas gaučiau ir taip? Ir kokios jos būtų?Labai prašau atsakyti.Iš anksto dėkoju.

Gautumete,sodra skaiciuotu palankesni varianta.
Atsakyti
Tai būtų skaičiuojama pagal buvusiu pinigėlius antraisiais metais, ar pagal buvusį atlyginimą?Labai atsiprašau, kad taip kvailai klausinėju, bet smalsu išsiaiškinti.
Atsakyti
QUOTE(Joringėlė @ 2011 03 21, 18:40)
Tai būtų skaičiuojama pagal buvusiu pinigėlius antraisiais metais, ar pagal buvusį atlyginimą?Labai atsiprašau, kad taip kvailai klausinėju, bet smalsu išsiaiškinti.

Is visu galimu variantu skaiciuotu jums palankesni.O koks palankesnis jums tai negaliu pasakyti,nes reikia skaiciuoti.
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymus.
Atsakyti
Sveikos,
Norejau pasikonsultuoti su jumis 4u.gif Gal galite man pagelbeti tokiu klausimu g.gif Siuo metu dar esu vaiko auginimo atostogose iki sueis dveji, t.y iki balandzio 1 d. Taciau siandien pasiskambinau i darba ir man pasake, kad mano darbo vietos nera. Tai kaip tada? Kaip suprantu mane atleis, bet kiek as zinau (gal ir klystu), kad manes atleisti negali berods 3 men. Bet jei realiai darbo nera schmoll.gif , juk uz duru nestovesiu 3 men. Tai tada gal yra mokama kokia kompensacija, ar kaip g.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Ligita.r @ 2011 03 23, 14:03)
Sveikos,
Norejau pasikonsultuoti su jumis  4u.gif  Gal galite man pagelbeti tokiu klausimu  g.gif Siuo metu dar esu vaiko auginimo atostogose iki sueis dveji, t.y iki balandzio 1 d. Taciau siandien pasiskambinau i darba ir man pasake, kad mano darbo vietos nera. Tai kaip tada? Kaip suprantu mane atleis, bet kiek as zinau (gal ir klystu), kad manes atleisti negali berods 3 men. Bet jei realiai darbo nera  schmoll.gif , juk uz duru nestovesiu 3 men. Tai tada gal yra mokama kokia kompensacija, ar kaip  g.gif
Aciu

Iki 3 metu kol vaikui bus jus atleisti negali,turi issaugoti jusu darbo vieta,todel arba jums pasiulis pratest atostogas,arba saliu susitarimu su ismokama kompensacija,keliaujat i darbo birza arba dar gal yra variantu.
Atsakyti