Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(vaival @ 2011 03 08, 17:11)
Sveiki,
reikia eiti į darbą ir ten būti.
Jie patys parašys prastovas ar kaip kt. spręs klausimą.
Žodžiais jokiais tikėti negalima.
Apsišarvuokit kantrybe ir ramybe 4u.gif
Linkiu sėkmės

Darbdavys moka atlyginimą sulygtą darbo sutartyje
Atsakyti
sveikos
gal mano klausimas bus nelabai itema,ale tokios temos ir neradau,tad pklausiu cia.
vaikui du metai sueis geguze...
i darba griztu sakykim tik spali,,aisku ta laikotarpi pinigu is sodros negaunu...
sakykim man pradejus pirma nenesi dirbti bet pilnai jo neisdirbus suserga vaikas ir imu biliuteni jo slaugymui...
kaip skaiciuos biliutenio pinigus pagal kokias pajamas?

buciau labai dekinga uz atsakyma...
Atsakyti
Labas rytas,
gal kas galetu pakonsultuoti? vasaros pradzioje iseisiu motinystes atostogu, iki ju neisnaudosiu kasmetiniu. po VPA reikes grizti po metu (arba 2) rugseji. ar galesiu grizti i darba vasara ir isnaudoti tas sutaupytas atsotogas? kaip uz jas mokes? ar pagal mano atlygi pries iseinant i dekreta? ar pagal tuo metu uz ta darba mokama alga (tarkim jei atlyginimas sumazetu)? tikiuosi suprantamai parasiau... blush2.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(negiedre @ 2011 03 09, 10:44)
Labas rytas,
gal kas galetu pakonsultuoti? vasaros pradzioje iseisiu motinystes atostogu, iki ju neisnaudosiu kasmetiniu. po VPA reikes grizti po metu (arba 2) rugseji. ar galesiu grizti  i darba vasara ir isnaudoti tas sutaupytas atsotogas? kaip uz jas mokes? ar pagal mano atlygi pries iseinant i dekreta? ar pagal tuo metu uz ta darba mokama alga (tarkim jei atlyginimas sumazetu)? tikiuosi suprantamai parasiau... blush2.gif
aciu 4u.gif

Na, kiek as galiu pasakyti, tai atostoginiai skaiciuojami is pries tai buvusiu 3 menesiu darbo uzmokescio. Kiek as suprantu, tai Jums turetu buti skaiciuojama is pries dekreta buvusio DU.
Atsakyti
QUOTE(Vilke 27 @ 2011 03 09, 11:14)
sveikos
gal mano klausimas bus nelabai itema,ale tokios temos ir neradau,tad pklausiu cia.
vaikui du metai sueis geguze...
i darba griztu sakykim tik spali,,aisku ta laikotarpi pinigu is sodros negaunu...
sakykim man pradejus pirma nenesi dirbti bet pilnai jo neisdirbus suserga vaikas ir imu biliuteni jo slaugymui...
kaip skaiciuos biliutenio pinigus pagal kokias pajamas?

buciau labai dekinga uz atsakyma...

Ligos pašalpos apskaičiavimas ir mokėjimas

Už dvi pirmąsias kalendorines laikinojo nedarbingumo dienas, sutampančias su darbuotojo darbo grafiku, moka darbdavys (išskyrus slaugančius šeimos narį bei organų donorus). Ši pašalpa negali būti mažesnė negu 80 procentų ir ne didesnė kaip 100 procentų pašalpos gavėjo vidutinio darbo užmokesčio (apskaičiuojama pagal Vyriausybės 2003 m. gegužės 27 d. nutarimu Nr. 650 patvirtintą Darbuotojo ir valstybės tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarkos aprašą).

Asmenims, gaunantiems pajamų pagal autorines sutartis, ligos pašalpa už pirmąsias dvi laikinojo nedarbingumo dienas nemokama.

Iš „Sodros“ biudžeto lėšų ligos pašalpa mokama:
•nuo trečiosios laikinojo nedarbingumo dienos iki septintosios (imtinai) – 40 procentų, nuo aštuntosios laikinojo nedarbingumo dienos – 80 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
•nuo pirmosios laikinojo nedarbingumo dienos – slaugant sergančius šeimos narius arba prižiūrint vaiką, 85 proc. pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
•nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos – asmenims, nedarbingiems dėl audinių, ląstelių ar organų paėmimo transplantacijai donorystės tikslu, 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas ligos pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 3 kalendorinius mėnesius, buvusius iki praeito kalendorinio mėnesio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį. Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2011 m. vasario mėn., kompensuojamasis uždarbis apskaičiuojamas pagal laikotarpiu nuo 2010-10-01 iki 2010-12-31 gautas draudžiamąsias pajamas.

Asmens draudžiamosios pajamos – visos asmens pajamos, nuo kurių buvo mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, apdraustajam priskaičiuotos ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpos, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokos.

http://www.sodra.lt/index.php?cid=324
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonsija: 09 kovo 2011 - 13:57
Laba,

Gal kas galetu pakomentuoti situacija: vaikui greitai bus 2m, pati dirbu pedagogini darba ir zadu grizti nuo rugsejo, atostogas esu isnaudojusi, problema ta, jog iki rugsejo bus ilgas laikotarpis be pajamu, ar yra galimybe grizti i darba pries pat vasaros atostogas ir gauti atostoginius i prieki (kazkaip pas pedagogus yra lyg toks dalykas). Ar tai butu teisiskai leistinas dalykas, ar jau kiti susitarimai su darbdaviu g.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Esu vaiko auginimo atostogose. Susiradau kitą darbą. Prieš kiek laiko reikia įspėti darbdavį, kad išeinu? Ar reikia laikytis 14 dienų termino?

Ačiū
Atsakyti
sveikos merginos, tikiuosi, kad padėsit 4u.gif Vaikui suėjo du metai kovo mėn., vpa esu parašiusi iki 3-jų metų. Darbdavys nori priimti į kitas pareigas, su jomis nesutinku tongue.gif Planuojam antrą vaiką, bet vis gandrai neaplanko. Kas šitoje situacijoje yra naudingiau: 1) Toliau tęsti vpa iki 3-jų metų be pajamų, tikintis su antru vaiku prasitęsti vpa. 2) tartis dėl išeitinės kompensacijos ir keliauti į darbo biržą. Kaip šiuo atveju skaičiuotu sodra už antrą vaiką (aišku susirasčiau darbdavį kas išleistų į vpa)? Ar kai vaikui sukanka 2ji metai toliau skaičiuojasi darbo stažas? Iki kada vėliausiai turėčiau pastoti? Ar turi reikšmės ar tuo metu esi darbo biržoje, ar vpa? Ačiū už konsultacijas
Atsakyti
QUOTE(Kernė @ 2011 03 10, 18:53)
Sveiki,

Esu vaiko auginimo atostogose. Susiradau kitą darbą. Prieš kiek laiko reikia įspėti darbdavį, kad išeinu? Ar reikia laikytis 14 dienų termino?

Ačiū

o kam jums iseidinet,galit vienam darbe buti VPA,o kitam dirbt,tik jei gaunat is sodros pinigelius,tai gaudinesit arba skirtuma,arba tik uzdirbta alga,o paskui kai baigsis VPA jau spresit kuriam darbe likt.
Atsakyti
Negalvojau kad tiek nervų kainuos doh.gif

Grįžau po 2 m. VPA , gavau raštą, kad mano etatas panaikintas, siūlymą eiti kitas pareigas kitame skyriuje su daug mažesniu atlyginimu, kurio atsisakiau.

Toliau jie parašė įsakymą dėl prastovų

Sekančią dieną gavau pasiūlymą dėl darbo, kuriame siūlo užimti laisvą etatą su mano alga Vilniuje doh.gif

Mano darbo sutarty nurodyta darbo funkcijų atlikimo vieta - Klaipėda ir adresas.

Kaip čia man teisingai viską išdėstyti, kad netraktuotų kaip atsisakymo darbo prastovų metu?

Žinau - darbo sutarties keisti nereikia, į komandiruotę vykti galiu nesutikti.

Jau galvoju kreiptis į darbo inspekciją dėl prastovų teisėtumo, nes jei jie taip siūlys... Mano situacija tokia- man esant VPA keitė įmonės struktūrą, pervardino skyrius, mano etatą panaikino. O žmogus, kuris buvo paskirtas eiti mano pareigas VPA metu, buvo perkeltas į pervardintą skyrių į žemesnes pareigas, bet su "mano" atlyginimu. Ir ramiai sau dirba. Tik darbo funkcijos kai kurios periimtos į centrinę buveinę Vilniuje.

Mergaitės padėkit prašau, nes jau naktim nemiegu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ina: 11 kovo 2011 - 14:41
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 11, 13:56)
o kam jums iseidinet,galit vienam darbe buti VPA,o kitam dirbt,tik jei gaunat is sodros pinigelius,tai gaudinesit arba skirtuma,arba tik uzdirbta alga,o paskui kai baigsis VPA jau spresit kuriam darbe likt.

Motinystės atostogose esu dvejose darbovietėse (dirbu didelėje įmonių grupėje ir didžioji dauguma darbuotojų yra įdarbinti per dvi ar net tris įmones). Įdomu ar tokiu atveju leidžiama darbintis trečioje įmonėje? Be to, mano kandidatūra į naują darbą buvo tikrinta vindikacijos ir naujo darbdavio buvau paprašyta nutraukti sutartį su buvusiu darbdaviu. Taigi, svarstau visus įmanomus variantus. Aišku, aš pati norėčiau apsidrausti - dirbti naujame darbe ir būti motinystėje sename.
Atsakyti
QUOTE(ina @ 2011 03 11, 14:40)
Negalvojau kad tiek nervų kainuos doh.gif 

Grįžau po 2 m. VPA , gavau raštą, kad mano etatas panaikintas, siūlymą eiti kitas pareigas kitame skyriuje su daug mažesniu atlyginimu, kurio atsisakiau.

Toliau jie parašė įsakymą dėl prastovų

Sekančią dieną gavau pasiūlymą dėl darbo, kuriame siūlo užimti laisvą etatą su mano alga Vilniuje  doh.gif

Mano darbo sutarty nurodyta darbo funkcijų atlikimo vieta - Klaipėda ir adresas.

Kaip čia man teisingai viską išdėstyti, kad netraktuotų kaip atsisakymo darbo prastovų metu? 

Žinau - darbo sutarties keisti nereikia, į komandiruotę vykti galiu nesutikti.

Jau galvoju kreiptis į darbo inspekciją dėl prastovų teisėtumo, nes jei jie taip siūlys... Mano situacija tokia- man esant VPA keitė įmonės struktūrą, pervardino skyrius, mano etatą panaikino. O žmogus, kuris buvo paskirtas eiti mano pareigas VPA metu, buvo perkeltas į pervardintą skyrių į žemesnes pareigas, bet su "mano" atlyginimu. Ir ramiai sau dirba. Tik darbo funkcijos kai kurios periimtos į centrinę buveinę Vilniuje.

Mergaitės padėkit prašau, nes jau naktim nemiegu  doh.gif

Jei jūsų gyvenamoji vieta Klaipėdoje, tai darbas Vilniuje bus traktuojamas kaip komandiruotės. auginant mažametį vaiką turi būtinai derinti su jumis. Be to jei kitos siūlomos pareigos neatitinka darbo vietos buvusios (t.y. darbo sąlygų bloginimas), vadinasi viskas jūsų rankose.
PS kad ramiau miegotumėte, pasikonsultuokit su darbo teisę gerai išmanančiu advokatu. Šiaip tai svarbiausiai nepasirašinėti jokių popierių (kol yra abejonių). Linkiu sekmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaival: 12 kovo 2011 - 16:45