Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Saulytez @ 2011 03 06, 08:26)
vat toks situacijos sprendimas is darbdavio puses labiausiai ir neramina  schmoll.gif idomu, o neimanoma kaip nors irodyti, kad realiai darbo nera ir darbdavys tycia nepadaro tam tikru sprendimu? (pvz. atleidimas saliu susitarimu su kompensacijomis?)  g.gif

Ateidžiant šalių susitarimu kompensacijos neprivalomos, tai tik gera darbdavio valia ir jūsų tarpusavio susitarimas.
Atsakyti
laba diena, uzejau cia po darbdavio skambucio, po kurio iki siol rankos dreba verysad.gif labai labai prasau jei zinote kur tiksliau ieskoti o gal tiesiog turite istatymus kuriuose konkreciau parasyta:
1. po atostogu gryzimas i darba kad grytama i savo darba vieta, ne i to kuris tave pavaduoja doh.gif
2. del atlyginimo, nzn cia tiesa ar melas kad mokoma 3men tas pats atlyginimas su kuriuo isejai i atostogas
3. apskritai susije su tais dalykais man reiketu istatymu..... jei galima i AZ. nes supratau kad kai kurie zmones nesupranta kai kuriu dalyku verysad.gif

labai jums aciu kas gales padeti! wub.gif

p.s. tiesiog man reiketu istatymu kokiom salygom as gryztu i savo darba.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *amira*: 07 kovo 2011 - 11:39
QUOTE(*amira* @ 2011 03 07, 12:31)
laba diena, uzejau cia po darbdavio skambucio, po kurio iki siol rankos dreba  verysad.gif  labai labai prasau jei zinote kur tiksliau ieskoti o gal tiesiog turite istatymus kuriuose konkreciau parasyta:
1. po atostogu gryzimas i darba kad grytama i savo darba vieta, ne i to kuris tave pavaduoja  doh.gif
2. del atlyginimo, nzn cia tiesa ar melas kad mokoma 3men tas pats atlyginimas su kuriuo isejai i atostogas
3. apskritai susije su tais dalykais man reiketu istatymu..... jei galima i AZ. nes supratau kad kai kurie zmones nesupranta kai kuriu dalyku verysad.gif

labai jums aciu kas gales padeti! wub.gif

p.s. tiesiog man reiketu istatymu kokiom salygom as gryztu i savo darba.... verysad.gif

Man ir būtų aktualu šiuos punktus paanalizuoti... g.gif Jei nieko prieš *amira*, prašyčiau forume merginoms, kas galit ir žinot paskelbti. Būtų didelis dėkui. blush2.gif 4u.gif

Dėl 1 punkto, tai manau, kaip tą žmogų įdarbino po jūsų ar terminuotai, ar ne...bet čia tik mano nuomonė. Mano vietoj moteris,kuri buvo įdarbinta - atleista jau, o kita įdarbinta neterminuotai ir nepavaduojančiai. doh.gif Tai man ir painiava.
O dėl 2 punkto, tai aš pirmą kartą girdžiu...nes nejau jie mokės, kaip mano atveju 2008m. atlyginimą??? g.gif Aišku būtų šaunu wub.gif
Atsakyti
Jau šimtą kartų sakyta, kad pareigas, darbo vietą, atlyginimą ir visa kita darbdavys gali keisti tik su jūsų sutikimu. Jei jūs nesutinkat, viskas turi likti lygiai taip pat kaip iki atostogų. Ir čia jau ne jūsų bėda, jei darbdavys į jūsų vietą priėmė žmogų neterminuotai, tai tegul pats dabar ir suka galvą kur jam tą žmogų dėt, nes jei būtų gudrus ir galvotas, būtų priėmęs laikotarpiui iki kol jūs grįšit iš atostogų.
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 03 07, 11:58)
Man ir būtų aktualu šiuos punktus paanalizuoti... g.gif  Jei nieko prieš *amira*, prašyčiau forume merginoms, kas galit ir žinot paskelbti. Būtų didelis dėkui. blush2.gif  4u.gif

Dėl 1 punkto, tai manau, kaip tą žmogų įdarbino po jūsų ar terminuotai, ar ne...bet čia tik mano nuomonė. Mano vietoj moteris,kuri buvo įdarbinta - atleista jau, o kita įdarbinta neterminuotai ir nepavaduojančiai. doh.gif  Tai man ir painiava.
O dėl 2 punkto, tai aš pirmą kartą girdžiu...nes nejau jie mokės, kaip mano atveju 2008m. atlyginimą??? g.gif  Aišku būtų šaunu  wub.gif

terminuotai, ta tiksliai zinau.

o del to 3men atlyginimo esu girdejusi del to painiava.

jei galima idekite kas zinote tikslius istatymus su numeriais ten, butent kas susije su gryzimu, nes po sio pokalbio man iki siol dreba rankos !
Atsakyti
Labai gera temutė (radau tris - visas perskaičiau) , didelis ačiū merginoms atsakančioms į klausimus - labai padėjo susigaudant situacijoje.

Mano situacija - ryt grįžtu į darbą, darbo vietos nebėra.
Liko klausimas, gal kas gali atsakyti:
Kol vyks derybos, kur būti? Eiti kasdien į darbą ir sėdėti personalo skyriuje visas darbo valandas, kad neatleistų už pravaikštas?
Kažin ar užtenka jų žodinio pasakymo - galite eiti namo - paskambinsim.
Ar tai turi būti kažkaip raštu?

Atsakyti
QUOTE(ina @ 2011 03 08, 14:46)
Labai gera temutė (radau tris - visas perskaičiau) , didelis ačiū merginoms atsakančioms į klausimus - labai padėjo susigaudant situacijoje.

Kol vyks derybos, kur būti? Eiti kasdien į darbą ir sėdėti personalo skyriuje visas darbo valandas, kad neatleistų už pravaikštas?
Kažin ar užtenka jų žodinio pasakymo - galite eiti namo - paskambinsim.Ar tai turi būti kažkaip raštu?

supratau 1 is savo situacijos - kad ir kaip gerai sutari su valdzia, kad net jei draugai - jokiu zodiniu susitarimu NEPASITIKEK!

--------------

laukiu gal kas atsius istatymus del gryzimo i darba unsure.gif
Atsakyti
manau greičiau tau bus parsisiųsti tuos įstatymus per google arba pasisukt į DMI. mirksiukas.gif
Atsakyti
cia paskaityti
cia
cia straipsnis

dar temoje daug pavertus atgal ir senesnes yra visokių situacijų ir atsakymų
Atsakyti
QUOTE(ina @ 2011 03 08, 14:46)

Kažin ar užtenka jų žodinio pasakymo - galite eiti namo - paskambinsim.
Ar tai turi būti kažkaip raštu?

Sveiki,
reikia eiti į darbą ir ten būti.
Jie patys parašys prastovas ar kaip kt. spręs klausimą.
Žodžiais jokiais tikėti negalima.
Apsišarvuokit kantrybe ir ramybe 4u.gif
Linkiu sėkmės
Atsakyti
QUOTE(ina @ 2011 03 08, 16:20)
cia paskaityti
cia
cia straipsnis

Labas vakaras

Labai gera informacija. Taciau iskilo klausimas: ka reiskia "darbdavys turi moketi toki pat atlyginima, kaip iki vaiko prieziuros atostogu" - tai reiskia ta pati vidutini darbo uzmokesti, ar ta, kuris buvo sulygtas darbo sutartyje?
Atsakyti
QUOTE(ina @ 2011 03 08, 16:20)
cia paskaityti
cia
cia straipsnis

Dėkui už šiuos straipsniukus smile.gif

QUOTE(Saulytez @ 2011 03 08, 21:59)
Labas vakaras

Labai gera informacija. Taciau iskilo klausimas: ka reiskia "darbdavys turi moketi toki pat atlyginima, kaip iki vaiko prieziuros atostogu" - tai reiskia ta pati vidutini darbo uzmokesti, ar ta, kuris buvo sulygtas darbo sutartyje?

Logiškai mąstant, jei taip turėtų būti, tai pagal darbo sutartį. g.gif
Atsakyti