Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

QUOTE(k.lapelyte @ 2011 03 09, 17:44)
lotuliukas.gif  joo,pakelet nuotaika  thumbup.gif
P.S. berghoff tinka indukcinej ,tik nezinau ar visi,ant dugno reikia ziureti yra zymima spec zenkliuku.

na tikrai neatejau cia sujumis gincitis irnesakyk.gif kiekvienas turim savo nuomone ir likim prie jos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka @ 2011 03 09, 12:56)
Labutis  bigsmile.gif

tiriu klausimėlį,baltas glajus grybukams kokio tirštumo turi gautis,kad koteliai pasidengtų lygiai  g.gif 



Nepergyvenkit, bandysit bandysit ir gausis baltas glajus. Kiek as sugadinau produktu doh.gif doh.gif doh.gif kol man kazkas panasaus i grybukus gavosi, bet anksciau ar veliau gavosi
user posted image

Nepamenu niko vienos mamytes, kuri kepa grybukus ir ta balta galaju kaitina ant garu voneles (jei gerai pamenu g.gif ), tada merkia kotelius, pasidengia lygiai lygiai, labai graziai (buvo foto ikelusi), ir sake kad nudziusta per pusvalandi. Gal atsilieps si mamyte ir padardys mums fotosesija, kas kur ir kaip, noreciau isbadyti, nes gundo tas greitas dziuvimas koteliu, nes dabar mano grybuku koteliai dziusta apie para.
Esu dar girdejusi, kad balta glaju daro tik is cukraus ir vandens, na isverda sirupa ir meria kotelius, kai jis nudziusta pasidaro baltas.

O ta senuciuke, kuri man dave grybuku recepta , grybukus kepdavo ne keptuveje, o orkaiteje ir viska formuodavo rankomis, tai kotelius kepdavo, be miltu , na tiksliau vietoje miltu dedavo krakmola ir kai jie iskepdavo sake nedazydavo ju, jie jau budavo sviesus.
Atsakyti
bigsmile.gif
tai jau jūsų labai gražųs . man labai greit nudžiūva ,bet tik,kad lieka tie peilio dryžiai,na reiks pabandyt su stikline cukraus pudros g.gif prieš keleta dienų dariau plakiau baltymus su mikseriu,tai ir para laiko džiūvo,o vakar sukau baltymus su mediniu šaukštu,tai labai greit sudžiūva ax.gif tai nežinia ar nuo to priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 03 10, 07:37)
Nepergyvenkit, bandysit bandysit ir gausis baltas glajus.  Kiek as sugadinau produktu  doh.gif  doh.gif  doh.gif kol man kazkas panasaus i grybukus gavosi, bet anksciau ar veliau gavosi

Nepamenu niko vienos mamytes, kuri kepa grybukus ir ta balta galaju kaitina  ant garu voneles (jei gerai pamenu  g.gif ), tada merkia kotelius, pasidengia lygiai lygiai, labai graziai (buvo foto ikelusi), ir sake kad nudziusta per pusvalandi. Gal atsilieps si mamyte ir padardys mums fotosesija, kas kur ir kaip, noreciau isbadyti, nes gundo tas greitas dziuvimas koteliu, nes dabar mano grybuku koteliai dziusta apie para.
Esu dar girdejusi, kad balta glaju daro tik is cukraus ir vandens, na isverda sirupa ir meria kotelius, kai jis nudziusta pasidaro baltas.

Labai grazus grybukai thumbup.gif

O ta mamyte, tai Tepaluota, va butent ji kaitina glaju. Asbandziau bet man nepavyko sad.gif

QUOTE(kristinka @ 2011 03 10, 08:44)
bigsmile.gif 
tai jau jūsų labai gražųs . man labai greit nudžiūva ,bet tik,kad lieka tie peilio dryžiai,na reiks pabandyt su stikline cukraus pudros  g.gif prieš keleta dienų dariau plakiau baltymus su mikseriu,tai ir para laiko džiūvo,o vakar sukau baltymus su mediniu šaukštu,tai labai greit sudžiūva  ax.gif tai nežinia ar nuo to priklauso  g.gif

Plakant su mikseriu yra perplakamas baltymas ir gaunasi morengas, todel geriausia sukti mediniu saukstu 4u.gif Kuo ilgiau suksit tuo geriau. As tepu su teptuku, bet nelieka zymiu. Ant vieno baltymo sueina apie 180-220g cukraus pudros, priklausomai nuo kiausinio dydzio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wis @ 2009 12 10, 21:41)
ziwiliute,stai kaip as aš dažiau grybukų kotelius. Jei moki išsivirti beze,tai pavyks išsivirti ir glaista koteliams. Cukrų supilti į indą užpilti vandeniu (vanduo pilnai turi sudrėkinti cukrų ir šiek tiek virš cukraus lygio,bet ne daug). Statome ant viryklės ir verdame, jokiu būdu nemaišome(gali susikristalizuoti). Užvirus pavirti apytiksliai 7-10min. (turi cukraus lašelis būti tąsus ir lipnus). Čia ir yra svarbiausia,nes nedavirus blogai,bet pervirus tai pat. Tada statome į vonele šalto vandens dubenį ir intensyviai plakame,cukrus pradeda balti ir pasidaro baltas. Vonelę su vandeniu kurioje buvo įstatytas cukrus,dedamas atgal ant viryklės,liepsna turi tik prilaikyti temperatūrą,kad nesuauštų cukrus. Ir dažome grybukų kotelius.Tuo pačiu glaistu galima dažyti ir galveles,tik reikia įdėti kakavos. smile.gif


Va radau praeitoje temoje apie ta virta glaju, tai atvilkau cia ta zinute smile.gif

Aciu, vivir ax.gif
Papildyta:
nuoroda kaip iskepti grybukus be keptuves ir krepseli, labai gera ideja velykoms, toks krepselis.
http://forum.say7.info/topic6287.html
Atsakyti
QUOTE(kristinka @ 2011 03 09, 15:26)
na neskystas,kaip tik tirštas labai

Į garų vonelę statyk glajų mirksiukas.gif O glajus tikrai ne per skystas, kaip sakė k.lapelyte, jei su peiliu tepei, tai tikrai labai dailiai "nuvargai" laugh.gif Neturi būti storas sluoksnis, tada kreme nepradingsta pačių grybukų skonis.
QUOTE(mamkaa @ 2011 03 10, 07:37)
kazkas panasaus i grybukus gavosi

Labai dailūs grybukai thumbup.gif Glajų kaitinus aš ir tikrai per pusvalandį nudžiūsta. Nes kartais, kai užsako kokiai veselei, tenka kepti toookius kiekius, kad jei reiktų džiovinti visą parą, nebūtų namie vietos per džiovinamus grybus laugh.gif Fotosesija yra ankstesnėje temoje, paieškokit mirksiukas.gif

Atsakyti
Sakykit prasau, kas verdat kondensuota piena - ar skardinese buna atidarymo ziedelis? Vyras parveze toki kondensuota, kuris atsidaro su ziedeliu, sako kitokio nebuvo, o as dabar susimasciau - ar nesprogs? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2011 03 11, 13:08)
o as dabar susimasciau - ar nesprogs?  g.gif

Neturėtų, aš anąkart viriau, viskas gerai buvo.
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti
O ar su sviestu nesigauna per skystas kremas? unsure.gif Kaip jis paskui laikosi riesuteliuose? Ir kur paskui laikot riesutelius su tokiu kremu - saltai ar paprastai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2011 03 11, 23:23)
O ar su sviestu nesigauna per skystas kremas? 

Kremas gaunasi geras, tik švelnesnio skonio, nei dėtum vien virtą kondensuotą pieną. Svarbiausia - dėti tikrą sviestą, o ne produktą ar pieno gaminį, ir kad jis būtų tokios pat temperatūros, kaip ir virtas pienas (kad gerai išsisuktų ir neliktų gumuliukų).
Riešutėlius laikau paprastai, nieko jiems neatsitinka. Be to, jie turi savybę greitai "išgaruoti"... laugh.gif
Atsakyti
Vadinasi as kazka ne taip dariau. Sviestas ir isvirtas kondensuotas pienas buvo veinodos kambario temperaturos, bet kad skystokas kremas gavosi unsure.gif Jo idejus i riesuteliu vidu jis netgi bego lauk, kur tik buvo nelygus riesutelio krastai doh.gif Tada padejau saltai, tai siek tiek pastingo, bet vis tiek ne toks klampus, kaip vien tik kondensuotas schmoll.gif O skonis man tokio kremo labiau patinka, negu vien kondensuoto. Kazi kur klaida padariau? Gal per trumpai plakiau? g.gif
Atsakyti