Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

Ant keramikiniu kaitlenciu, o ir ant tokiu kaip cia uz 30 lt, kepa labai ilgai, nes nepasiskirsto tolygiai kaitra, nes forma pati graubleta. Jie tiesiog dziusta. Va ant dujines virykles kepa labai greit.
Atsakyti
QUOTE(viilmute @ 2011 02 11, 15:16)
as turiu reisutuku keptuve, tai drauge buvo pasikolinus ir kepe ant indukcines mirksiukas.gif  bet sake daugiau nebekeps nes gaila kaitlentes, viskas iskepe, tik dega kazkaip pati kaitlente g.gif  nu zodziu nelabai pati supratau nes pas mane dujos lotuliukas.gif

ar zinot kas yra indukcine? jei tinka keptuve,tai ten yra tik stiklo keramikine katlente.indukcinei tinka visi puodai,keptuves tik tie kurie traukia magneta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2011 02 11, 21:47)
ar zinot kas yra indukcine? jei tinka keptuve,tai ten yra tik stiklo keramikine katlente.indukcinei tinka visi puodai,keptuves tik tie  kurie traukia magneta 4u.gif

taip zinau kas yra indukcine biggrin.gif tik dabar pati galvoju gal pas ja paprasta kaitlente nes puodus naudoja tokius pat kaip pas mane g.gif nu zodziu jauciu kad cia biski apsimelavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 15, 18:49)
"Voveruskos"

1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos

I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi. 
"Grybukai"

4 kiausiniu tryniai,
4 saukstai cukraus,
100g sviesto,
0.5 stiklines grietines,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0.5 saukstelio sodos,
3-4 stiklines miltu,
1 saukstas aguonu.

Glajui: 1 kiausinio baltymas,
1 stikline miltinio cukraus,
citrinos sulciu arba citrinos rugsties. na ir kepurelem i karsta sokolada panardinti.

Kiausiniu trinius issukti su cukrumi. I grietine suberti soda, ismaisyti ir supilti trynius. Sviesta islydyti, bet neikaitinti, supilti i issukta kiausiniu ir grietines tyre, suberti vanilini cukru, miltus (issijotus) ir minkyti tesla kaip makaronams.
I tam tikra forma grybams kepti deti po gniuzuliuka teslos ir kepti vis apverciant keptuve (kaip vaflius).
Isimtus is formos atausinti. Kotelius aptepti baltymu glajumi : i baltyma suberti miltini cukru ir trinti mediniu saukstu kol pasidarys vientisa mase (nepamirsti trupucio rugsties). Kotelius apibarstyti aguonomis.

Dariau pagal si recepta gybuks ir man nekas gavosi :verysad:Dariau pirma karta ax.gif Turiu sena keptuve,mociutes palikymas thumbup.gif Viska dariau pagal recepta tik miltu dejau 3 stiklines ir tai man pasirode kad perdaug miltu g.gif.Tesla vidui keptuves net nepakilo kad uzpildytu visa grybuko forma,kazkokie gibridai su mazom galvutem doh.gif Skonis panasus i ,,sausainius paprastus,,Pirma kas nepatiko tai pats skonis,na netokie kaip vaikistej valgiau(jei ka man tik 29m) cool.gif .Antra ,kas keista kad pats kotelis greiciau kepesi nei galvute o viduj buvo nedakepe,nors kotelis jau ir rudas rudas buvo g.gif Gavosi atvirkscei kotelis rudas o galvute geltona doh.gif doh.gif doh.gif .Ir ugni jau sumazinau iki pat minimumo kad leciau keptusi bet vistiek kazkas nataip.Gavosi kietas grybas o vidus biski nedakepias verysad.gif Na sunus su vyru aisku suvalge ax.gif jems sake skanu bet as negaliu,nu nesigavo ir viskas verysad.gif Labai noreciau panasu recepta kaip vaikystei tokie minkstuciai skanuciai nestuke.gif wink.gif wink.gif wink.gif
Atsakyti
Arba dar nuo miltu gal priklauso g.gif dejau kvietinius miltus 405D auks.rusies
Atsakyti

Reikia pirmiausiai pagal savo grybuku dydi det tesla, nes ne visos keptuves vienodos.
Antra, reikia nusistayt vidutine ugni, pagal kuria jums geriausiai kepa grybukai, nes cia ryskiai ugnis per didele buvo.
Na o skonis biskvitiniu grybuku, visur vienodas, arba bent panasus, nebent kept meduolinius grybukus, ten visai kitas skonis.
Papildyta:

Ir kaip suprantu daret skysta tesla? JI turi but tirsta tirsta, kad vos nesiminkytu, na butu lipni tokia. Zodziu reik laikytis recepto biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 13 vasario 2011 - 08:59
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 13, 09:57)
Reikia pirmiausiai pagal savo grybuku dydi det tesla, nes ne visos keptuves vienodos.
Antra, reikia nusistayt vidutine ugni, pagal kuria jums geriausiai kepa grybukai, nes cia ryskiai ugnis per didele buvo.
Na o skonis biskvitiniu grybuku, visur vienodas, arba bent panasus, nebent kept meduolinius grybukus, ten visai kitas skonis.
Papildyta:

Ir kaip suprantu daret skysta tesla? JI turi but tirsta tirsta, kad vos nesiminkytu, na butu lipni tokia. Zodziu reik laikytis recepto biggrin.gif

Kai pradejau kept tai ugni nustaciau vidutini,pirmiausia pakaitinau keptuve,teslos gniuziukus dariau biski mazesnius nei keptuvei formeles.Tesla buvo neskista,as drasei fomavau rutuliukus rankom ir nelimpo prie ranku nes tesla buvo riebalota visa.Miltu dejau 3puod. po 200 gr.=600gr.AS viska dariau pagal recepta,tikrai.Gal miltai turi but kitokie? juk priklauso ir nuo miltu g.gif
Atsakyti
QUOTE(viilmute @ 2011 02 12, 16:49)
taip zinau kas yra indukcine biggrin.gif  tik dabar pati galvoju gal pas ja paprasta kaitlente nes puodus naudoja tokius pat kaip pas mane g.gif nu zodziu jauciu kad cia biski apsimelavau  blush2.gif

4u.gif
Atsakyti
As kepu pagal si:

Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :

200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.

Miltus dedu tokius, kokius turiu...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 13, 10:36)
As kepu pagal si:

Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :

200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.

Miltus dedu tokius, kokius turiu...

bandysiu pagal si recepta tada 4u.gif .Jie gaunasi tokie kaip is vaikystes prisimynimu? blush2.gif Ir dar vienas klausymas,kiausinius visus ar tik ,,ta geltona,,(uzmirsau doh.gif )ir kiausinius su cukrumi plakti iki purumo ar tik seip biskuti?nes vakar vos ne beze padariau doh.gif .ir kaip suprast kad tesla tokia kokia ir turi but. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2011 02 13, 10:18)
bandysiu pagal si recepta tada 4u.gif .Jie gaunasi tokie kaip is vaikystes prisimynimu? blush2.gif Ir dar vienas klausymas,kiausinius visus ar tik ,,ta geltona,,(uzmirsau  doh.gif )ir kiausinius su cukrumi plakti iki purumo ar tik seip biskuti?nes vakar vos ne beze padariau doh.gif .ir kaip suprast kad tesla tokia kokia ir turi but. 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Superinis receptukas thumbup.gif

Naudoju pilnus 3kiausinius ir su cukrum plaku iki baltumo praktiskai. Tada sudedu grietine su joje nugesinta soda. Tada po truputi dedu miltus, ir pries gala supilu lydyta, bet pravesusi margaraina ir likusius miltus. Tesla gaunasi kaip tirsta grietine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 17:21)
Superinis receptukas  thumbup.gif

Naudoju pilnus 3kiausinius ir su cukrum plaku iki baltumo praktiskai. Tada sudedu grietine su joje nugesinta soda. Tada po truputi dedu miltus, ir pries gala supilu lydyta, bet pravesusi margaraina ir likusius miltus. Tesla gaunasi kaip tirsta grietine  4u.gif

aciu labai 4u.gif butinai darisiu pagal si recepta smile.gif aciu uz pilna informacija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti