Ant keramikiniu kaitlenciu, o ir ant tokiu kaip cia uz 30 lt, kepa labai ilgai, nes nepasiskirsto tolygiai kaitra, nes forma pati graubleta. Jie tiesiog dziusta. Va ant dujines virykles kepa labai greit.
QUOTE(viilmute @ 2011 02 11, 15:16)
as turiu reisutuku keptuve, tai drauge buvo pasikolinus ir kepe ant indukcines bet sake daugiau nebekeps nes gaila kaitlentes, viskas iskepe, tik dega kazkaip pati kaitlente nu zodziu nelabai pati supratau nes pas mane dujos
ar zinot kas yra indukcine? jei tinka keptuve,tai ten yra tik stiklo keramikine katlente.indukcinei tinka visi puodai,keptuves tik tie kurie traukia magneta
QUOTE(k.lapelyte @ 2011 02 11, 21:47)
ar zinot kas yra indukcine? jei tinka keptuve,tai ten yra tik stiklo keramikine katlente.indukcinei tinka visi puodai,keptuves tik tie kurie traukia magneta
taip zinau kas yra indukcine tik dabar pati galvoju gal pas ja paprasta kaitlente nes puodus naudoja tokius pat kaip pas mane nu zodziu jauciu kad cia biski apsimelavau
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 15, 18:49)
"Voveruskos"
1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos
I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.
"Grybukai"
4 kiausiniu tryniai,
4 saukstai cukraus,
100g sviesto,
0.5 stiklines grietines,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0.5 saukstelio sodos,
3-4 stiklines miltu,
1 saukstas aguonu.
Glajui: 1 kiausinio baltymas,
1 stikline miltinio cukraus,
citrinos sulciu arba citrinos rugsties. na ir kepurelem i karsta sokolada panardinti.
Kiausiniu trinius issukti su cukrumi. I grietine suberti soda, ismaisyti ir supilti trynius. Sviesta islydyti, bet neikaitinti, supilti i issukta kiausiniu ir grietines tyre, suberti vanilini cukru, miltus (issijotus) ir minkyti tesla kaip makaronams.
I tam tikra forma grybams kepti deti po gniuzuliuka teslos ir kepti vis apverciant keptuve (kaip vaflius).
Isimtus is formos atausinti. Kotelius aptepti baltymu glajumi : i baltyma suberti miltini cukru ir trinti mediniu saukstu kol pasidarys vientisa mase (nepamirsti trupucio rugsties). Kotelius apibarstyti aguonomis.
1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos
I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.
"Grybukai"
4 kiausiniu tryniai,
4 saukstai cukraus,
100g sviesto,
0.5 stiklines grietines,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0.5 saukstelio sodos,
3-4 stiklines miltu,
1 saukstas aguonu.
Glajui: 1 kiausinio baltymas,
1 stikline miltinio cukraus,
citrinos sulciu arba citrinos rugsties. na ir kepurelem i karsta sokolada panardinti.
Kiausiniu trinius issukti su cukrumi. I grietine suberti soda, ismaisyti ir supilti trynius. Sviesta islydyti, bet neikaitinti, supilti i issukta kiausiniu ir grietines tyre, suberti vanilini cukru, miltus (issijotus) ir minkyti tesla kaip makaronams.
I tam tikra forma grybams kepti deti po gniuzuliuka teslos ir kepti vis apverciant keptuve (kaip vaflius).
Isimtus is formos atausinti. Kotelius aptepti baltymu glajumi : i baltyma suberti miltini cukru ir trinti mediniu saukstu kol pasidarys vientisa mase (nepamirsti trupucio rugsties). Kotelius apibarstyti aguonomis.
Dariau pagal si recepta gybuks ir man nekas gavosi :verysad:Dariau pirma karta Turiu sena keptuve,mociutes palikymas Viska dariau pagal recepta tik miltu dejau 3 stiklines ir tai man pasirode kad perdaug miltu .Tesla vidui keptuves net nepakilo kad uzpildytu visa grybuko forma,kazkokie gibridai su mazom galvutem Skonis panasus i ,,sausainius paprastus,,Pirma kas nepatiko tai pats skonis,na netokie kaip vaikistej valgiau(jei ka man tik 29m) .Antra ,kas keista kad pats kotelis greiciau kepesi nei galvute o viduj buvo nedakepe,nors kotelis jau ir rudas rudas buvo Gavosi atvirkscei kotelis rudas o galvute geltona .Ir ugni jau sumazinau iki pat minimumo kad leciau keptusi bet vistiek kazkas nataip.Gavosi kietas grybas o vidus biski nedakepias Na sunus su vyru aisku suvalge jems sake skanu bet as negaliu,nu nesigavo ir viskas Labai noreciau panasu recepta kaip vaikystei tokie minkstuciai skanuciai
Arba dar nuo miltu gal priklauso dejau kvietinius miltus 405D auks.rusies
Reikia pirmiausiai pagal savo grybuku dydi det tesla, nes ne visos keptuves vienodos.
Antra, reikia nusistayt vidutine ugni, pagal kuria jums geriausiai kepa grybukai, nes cia ryskiai ugnis per didele buvo.
Na o skonis biskvitiniu grybuku, visur vienodas, arba bent panasus, nebent kept meduolinius grybukus, ten visai kitas skonis.
Papildyta:
Ir kaip suprantu daret skysta tesla? JI turi but tirsta tirsta, kad vos nesiminkytu, na butu lipni tokia. Zodziu reik laikytis recepto
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 13, 09:57)
Reikia pirmiausiai pagal savo grybuku dydi det tesla, nes ne visos keptuves vienodos.
Antra, reikia nusistayt vidutine ugni, pagal kuria jums geriausiai kepa grybukai, nes cia ryskiai ugnis per didele buvo.
Na o skonis biskvitiniu grybuku, visur vienodas, arba bent panasus, nebent kept meduolinius grybukus, ten visai kitas skonis.
Papildyta:
Ir kaip suprantu daret skysta tesla? JI turi but tirsta tirsta, kad vos nesiminkytu, na butu lipni tokia. Zodziu reik laikytis recepto
Antra, reikia nusistayt vidutine ugni, pagal kuria jums geriausiai kepa grybukai, nes cia ryskiai ugnis per didele buvo.
Na o skonis biskvitiniu grybuku, visur vienodas, arba bent panasus, nebent kept meduolinius grybukus, ten visai kitas skonis.
Papildyta:
Ir kaip suprantu daret skysta tesla? JI turi but tirsta tirsta, kad vos nesiminkytu, na butu lipni tokia. Zodziu reik laikytis recepto
Kai pradejau kept tai ugni nustaciau vidutini,pirmiausia pakaitinau keptuve,teslos gniuziukus dariau biski mazesnius nei keptuvei formeles.Tesla buvo neskista,as drasei fomavau rutuliukus rankom ir nelimpo prie ranku nes tesla buvo riebalota visa.Miltu dejau 3puod. po 200 gr.=600gr.AS viska dariau pagal recepta,tikrai.Gal miltai turi but kitokie? juk priklauso ir nuo miltu
QUOTE(viilmute @ 2011 02 12, 16:49)
taip zinau kas yra indukcine tik dabar pati galvoju gal pas ja paprasta kaitlente nes puodus naudoja tokius pat kaip pas mane nu zodziu jauciu kad cia biski apsimelavau
As kepu pagal si:
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Miltus dedu tokius, kokius turiu...
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Miltus dedu tokius, kokius turiu...
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 13, 10:36)
As kepu pagal si:
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Miltus dedu tokius, kokius turiu...
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Miltus dedu tokius, kokius turiu...
bandysiu pagal si recepta tada .Jie gaunasi tokie kaip is vaikystes prisimynimu? Ir dar vienas klausymas,kiausinius visus ar tik ,,ta geltona,,(uzmirsau )ir kiausinius su cukrumi plakti iki purumo ar tik seip biskuti?nes vakar vos ne beze padariau .ir kaip suprast kad tesla tokia kokia ir turi but.
QUOTE(rionka @ 2011 02 13, 10:18)
bandysiu pagal si recepta tada .Jie gaunasi tokie kaip is vaikystes prisimynimu? Ir dar vienas klausymas,kiausinius visus ar tik ,,ta geltona,,(uzmirsau )ir kiausinius su cukrumi plakti iki purumo ar tik seip biskuti?nes vakar vos ne beze padariau .ir kaip suprast kad tesla tokia kokia ir turi but.
Superinis receptukas
Naudoju pilnus 3kiausinius ir su cukrum plaku iki baltumo praktiskai. Tada sudedu grietine su joje nugesinta soda. Tada po truputi dedu miltus, ir pries gala supilu lydyta, bet pravesusi margaraina ir likusius miltus. Tesla gaunasi kaip tirsta grietine
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 17:21)
Superinis receptukas
Naudoju pilnus 3kiausinius ir su cukrum plaku iki baltumo praktiskai. Tada sudedu grietine su joje nugesinta soda. Tada po truputi dedu miltus, ir pries gala supilu lydyta, bet pravesusi margaraina ir likusius miltus. Tesla gaunasi kaip tirsta grietine
Naudoju pilnus 3kiausinius ir su cukrum plaku iki baltumo praktiskai. Tada sudedu grietine su joje nugesinta soda. Tada po truputi dedu miltus, ir pries gala supilu lydyta, bet pravesusi margaraina ir likusius miltus. Tesla gaunasi kaip tirsta grietine
aciu labai butinai darisiu pagal si recepta aciu uz pilna informacija