Aciu savaitgali pameginsiu, pasitreniruosiu jei kas nesigaus vel klausinesiu labai dekinga tau uz informacija.
Sveikos paneles, turiu ir as tokia keptuve uzsilikusia is senu laiku tik skaitau tema nuo pradzios tu receptu pilna, tai norejau pasiteirauti kuris receptas pats geriausias? Norisi kad butu minksti. Aciu is anksto
QUOTE(Vika_KLP @ 2012 01 04, 22:53)
Sveikos paneles, turiu ir as tokia keptuve uzsilikusia is senu laiku tik skaitau tema nuo pradzios tu receptu pilna, tai norejau pasiteirauti kuris receptas pats geriausias? Norisi kad butu minksti. Aciu is anksto
Man patys skaniausi pagal Jolkos999 recepta. Yra pirmam puslapyje
Merginos, gal ir kvailas klausymelis, bet jei i glaju cukraus pudros daugiau idesiu greiciau uzstings glajus? nes siandien kepem su vaikais grybukus pasidarem glaju ir jis begalio ilgai nestingsta kiek laiko iprastai jis turi stingti?
QUOTE(vivir @ 2012 01 05, 10:31)
Man patys skaniausi pagal Jolkos999 recepta. Yra pirmam puslapyje
Labuka dar karta, nerandu ten jolka999 pasiskaymu su receptais, tik rugiagele26 berods Tai cia apie ta pati asmeni snekam? Gal butu galima pakartoti ta recepta? Aciu
QUOTE(karalyste @ 2012 01 05, 13:31)
Merginos, gal ir kvailas klausymelis, bet jei i glaju cukraus pudros daugiau idesiu greiciau uzstings glajus? nes siandien kepem su vaikais grybukus pasidarem glaju ir jis begalio ilgai nestingsta kiek laiko iprastai jis turi stingti?
As vienam kiausinio baltymui sunaudoju apie 180g cukraus pudros, kartais ir daugiau, ir citrinos rugteles ant saukstelio galo. Viska suku mediniu saukstu iki vientisos mases. Ant grybuko tepu su teptuku, isdziuna per 1-1,5val.
Vika_KLP, receptukas
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
QUOTE(vivir @ 2012 01 05, 16:11)
As vienam kiausinio baltymui sunaudoju apie 180g cukraus pudros, kartais ir daugiau, ir citrinos rugteles ant saukstelio galo. Viska suku mediniu saukstu iki vientisos mases. Ant grybuko tepu su teptuku, isdziuna per 1-1,5val.
Vika_KLP, receptukas
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Vika_KLP, receptukas
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta
QUOTE(ingauk @ 2012 01 05, 20:04)
man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta
Gaunasi tirsta tesla, dedam po siek tiek i keptuve, ir iskepa puikus grybukai
QUOTE(ingauk @ 2012 01 05, 21:04)
man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta
na iki minkomos jai toli, tesla gaunasi tirsta kaip gera grietine
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 05, 21:30)
Gaunasi tirsta tesla, dedam po siek tiek i keptuve, ir iskepa puikus grybukai
QUOTE(ingauk @ 2012 01 05, 18:04)
man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta
tikrai neminkoma, o kaip grietine - ka tik iskepiau ir jau suvalgyti
tikrai skanus, minksti, purus..... bet as labiau noreciau kaip budavo senais laikasi per sventes - jie tokie kietesni, tvirtesni. Gal KAS TURITE JU RECEPTA????????
sKAITINEJUA SIA TEMA IR MACIAU, KAD JUS DEKORUOJATE SIUOS grybukus - o jus dekoruojate tokius is sitos minkstos teslos? man jie tokie per skysti tam atrodo, na tokie labiau pusryciams, vakarienei vaikams vietoje blynu : skanumu skanus, bet ne tokie kaip senoveje.
Tikslaus recepto nepasakysiu, nes visada darau "iš akies", bet maždaug: 5 kiaušinių tryniai (baltymus palieku dažymui), beveik lygiom dalim (apie 250gr.) cukraus, grietinės, sviesto (ar margarino), pusė šaukštelio sodos (nugęsinu actu), vanilinio cukraus, miltų tiek, kad tešla pasidarytų kabinama šaukšteliu (kaip minkštas plastilinas). Kas mėgsta meduolinius, gali įdėti prieskonių meduoliams. Iš tokio kiekio išeina apie 100 grybų.
Grybukai tikrai ne skysti Minkšti, skanūs, bet ne skysti.
Grybukai tikrai ne skysti Minkšti, skanūs, bet ne skysti.
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 05, 22:28)
tikrai neminkoma, o kaip grietine - ka tik iskepiau ir jau suvalgyti
tikrai skanus, minksti, purus..... bet as labiau noreciau kaip budavo senais laikasi per sventes - jie tokie kietesni, tvirtesni. Gal KAS TURITE JU RECEPTA????????
sKAITINEJUA SIA TEMA IR MACIAU, KAD JUS DEKORUOJATE SIUOS grybukus - o jus dekoruojate tokius is sitos minkstos teslos? man jie tokie per skysti tam atrodo, na tokie labiau pusryciams, vakarienei vaikams vietoje blynu : skanumu skanus, bet ne tokie kaip senoveje.
tikrai skanus, minksti, purus..... bet as labiau noreciau kaip budavo senais laikasi per sventes - jie tokie kietesni, tvirtesni. Gal KAS TURITE JU RECEPTA????????
sKAITINEJUA SIA TEMA IR MACIAU, KAD JUS DEKORUOJATE SIUOS grybukus - o jus dekoruojate tokius is sitos minkstos teslos? man jie tokie per skysti tam atrodo, na tokie labiau pusryciams, vakarienei vaikams vietoje blynu : skanumu skanus, bet ne tokie kaip senoveje.
na jie puikiai dekoruojasi ir visiskai nera skysti, vos iskepti, kol dar karstyi, jie yra minksti, bet atvese jie buna kuo puikiausi