Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

Aciu 4u.gif savaitgali pameginsiu, pasitreniruosiu smile.gif jei kas nesigaus vel klausinesiu g.gif labai dekinga tau uz informacija. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos paneles, turiu ir as tokia keptuve uzsilikusia is senu laiku tik skaitau tema nuo pradzios tu receptu pilna, tai norejau pasiteirauti kuris receptas pats geriausias? Norisi kad butu minksti. Aciu is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika_KLP @ 2012 01 04, 22:53)
Sveikos paneles, turiu ir as tokia keptuve uzsilikusia is senu laiku tik skaitau tema nuo pradzios tu receptu pilna, tai norejau pasiteirauti kuris receptas pats geriausias? Norisi kad butu minksti. Aciu is anksto smile.gif

Man patys skaniausi pagal Jolkos999 recepta. Yra pirmam puslapyje 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal ir kvailas klausymelis, bet jei i glaju cukraus pudros daugiau idesiu greiciau uzstings glajus? nes siandien kepem su vaikais grybukus pasidarem glaju ir jis begalio ilgai nestingsta sad.gif kiek laiko iprastai jis turi stingti?
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2012 01 05, 10:31)
Man patys skaniausi pagal Jolkos999 recepta. Yra pirmam puslapyje  4u.gif



Labuka dar karta, nerandu ten jolka999 pasiskaymu su receptais, tik rugiagele26 berods smile.gif Tai cia apie ta pati asmeni snekam? smile.gif Gal butu galima pakartoti ta recepta? Aciu
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2012 01 05, 13:31)
Merginos, gal ir kvailas klausymelis, bet  jei i glaju cukraus pudros daugiau idesiu greiciau uzstings glajus? nes siandien kepem su vaikais grybukus pasidarem glaju ir jis begalio ilgai nestingsta sad.gif kiek laiko iprastai jis turi stingti?

As vienam kiausinio baltymui sunaudoju apie 180g cukraus pudros, kartais ir daugiau, ir citrinos rugteles ant saukstelio galo. Viska suku mediniu saukstu iki vientisos mases. Ant grybuko tepu su teptuku, isdziuna per 1-1,5val. 4u.gif

Vika_KLP, receptukas 4u.gif


Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :

200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2012 01 05, 16:11)
As vienam kiausinio baltymui sunaudoju apie 180g cukraus pudros, kartais ir daugiau, ir citrinos rugteles ant saukstelio galo. Viska suku mediniu saukstu iki vientisos mases. Ant grybuko tepu su teptuku, isdziuna per 1-1,5val. 4u.gif

Vika_KLP, receptukas  4u.gif
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :

200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės

Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.

man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 01 05, 20:04)
man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta  cool.gif


Gaunasi tirsta tesla, dedam po siek tiek i keptuve, ir iskepa puikus grybukai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 01 05, 21:04)
man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta  cool.gif

na iki minkomos jai toli, tesla gaunasi tirsta kaip gera grietine smile.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 05, 21:30)
Gaunasi tirsta tesla, dedam po siek tiek i keptuve, ir iskepa puikus grybukai tongue.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 01 05, 18:04)
man cia per daug ryskiai miltu nebent daryt kaip riesutukus, nes ca jau gaunas kaip ir minkoma tesla, o ne tirsta  cool.gif


schmoll.gif tikrai neminkoma, o kaip grietine - ka tik iskepiau biggrin.gif ir jau suvalgyti

user posted image

tikrai skanus, minksti, purus..... bet as labiau noreciau kaip budavo senais laikasi per sventes - jie tokie kietesni, tvirtesni. Gal KAS TURITE JU RECEPTA????????
sKAITINEJUA SIA TEMA IR MACIAU, KAD JUS DEKORUOJATE SIUOS grybukus - o jus dekoruojate tokius is sitos minkstos teslos? man jie tokie per skysti tam atrodo, na tokie labiau pusryciams, vakarienei vaikams vietoje blynu essen.gif: skanumu skanus, bet ne tokie kaip senoveje.
Atsakyti
Tikslaus recepto nepasakysiu, nes visada darau "iš akies", bet maždaug: 5 kiaušinių tryniai (baltymus palieku dažymui), beveik lygiom dalim (apie 250gr.) cukraus, grietinės, sviesto (ar margarino), pusė šaukštelio sodos (nugęsinu actu), vanilinio cukraus, miltų tiek, kad tešla pasidarytų kabinama šaukšteliu (kaip minkštas plastilinas). Kas mėgsta meduolinius, gali įdėti prieskonių meduoliams. Iš tokio kiekio išeina apie 100 grybų.
Grybukai tikrai ne skysti schmoll.gif Minkšti, skanūs, bet ne skysti.
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 05, 22:28)
schmoll.gif tikrai neminkoma, o kaip grietine - ka tik iskepiau  biggrin.gif ir jau suvalgyti

tikrai skanus, minksti, purus..... bet as labiau noreciau kaip budavo senais laikasi per sventes - jie tokie kietesni, tvirtesni. Gal KAS TURITE JU RECEPTA????????
sKAITINEJUA SIA TEMA IR MACIAU, KAD JUS DEKORUOJATE SIUOS grybukus - o jus dekoruojate tokius is sitos minkstos teslos? man jie tokie per skysti tam atrodo, na tokie labiau pusryciams, vakarienei vaikams vietoje blynu essen.gif: skanumu skanus, bet ne tokie kaip senoveje.

na jie puikiai dekoruojasi ir visiskai nera skysti, vos iskepti, kol dar karstyi, jie yra minksti, bet atvese jie buna kuo puikiausi smile.gif
Atsakyti