Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

QUOTE(ingauk @ 2011 10 17, 13:01)
stai maniskiai, tik nepuosti, nes dar silti, net nelipdyti pradejo dingti nuo stalo, o kai pradejau deti karamele tai vos spejau, kiekvienas lauke su istiesta rankyte  doh.gif  lotuliukas.gif

pagal koki receptuka kepet?
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2011 10 17, 13:02)
pagal koki receptuka kepet?

2 kiausiniai, 100 g margarino, 100 g majonezo, 1 a.s sodos, 1 a.s acto, 3 st miltu, 1/3 st krakmolo ir 1/4 st cukraus smile.gif

labai trapus ir man tikrai patinka smile.gif kita kart bandysiu jeigu ka nors rasiu kitoki receptuka smile.gif
Atsakyti
sveikutes, labai ieskau voverusku formeles 4u.gif
Atsakyti
Riesuteliai.
QUOTE(ingauk @ 2011 10 17, 13:08)
2 kiausiniai, 100 g margarino, 100 g majonezo, 1 a.s sodos, 1 a.s acto, 3 st miltu, 1/3 st krakmolo ir 1/4 st cukraus smile.gif

labai trapus ir man tikrai patinka smile.gif kita kart bandysiu jeigu ka nors rasiu kitoki receptuka smile.gif

Neteko kepti pagal sitoki recepta. O kodel actas dedamas? Ka jis duoda? Soda - tai papucia tesla, o actas? 4u.gif blush2.gif Mano vaikutis dar tik 1 + metukai, tai svarstau ar deti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 10 18, 16:07)
Riesuteliai.

Neteko kepti pagal sitoki recepta. O kodel actas dedamas? Ka jis duoda? Soda - tai papucia tesla, o actas?  4u.gif  blush2.gif Mano vaikutis dar tik 1 + metukai, tai svarstau ar deti...  g.gif


as kaip suprantu, actas cia reikalingas tam kad nugesinti soda g.gif
Atsakyti
Sveikos, visos kepejėlės,
įsigijau grybukų keptuvę ir noriu jungtis į jūsų būrį. Bus pirmas kartas, tad klausimų daug. Daugiausia dėl glajaus. Kiek skaičiau temą, man patraukliausias pasirodė variantas cukraus pudra+baltymas+rūgštelė. O galvutėms tas pats, tik su kakava. Tad noriu paklausti:
-koks pudros kiekis reikalingas?
-iš vieno kiaušinio keliems grybukams pakanka glajaus?
-kaip reikia pakaitinti, kad tolygiau teptųsi ir, kaip supratau, greičiau džiūtų?
-ir apskritai nesupratau, toks glajus skirtas tepti ar į jį merkti? g.gif
Tikiu, kad kepančioms juokingi tokie klausimai, bet man tai kol kas aukštasis pilotažas doh.gif Tad prašau pagelbėti ir žadu atsidėkoti grybukų nuotrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 19 spalio 2011 - 17:20
QUOTE(VAMI @ 2011 10 18, 15:09)
as kaip suprantu, actas cia reikalingas tam kad nugesinti soda  g.gif

būtinai, beje ir kepimo miltelius reikia gesint, kitaip jaučiasi sodos skonis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 19, 18:18)
Sveikos, visos kepejėlės,
įsigijau grybukų keptuvę ir noriu jungtis į jūsų būrį. Bus pirmas kartas, tad klausimų daug. Daugiausia dėl glajaus. Kiek skaičiau temą, man patraukliausias pasirodė variantas cukraus pudra+baltymas+rūgštelė. O galvutėms tas pats, tik su kakava. Tad noriu paklausti:
-koks pudros kiekis reikalingas?
-iš vieno kiaušinio keliems grybukams pakanka glajaus?
-kaip reikia pakaitinti, kad tolygiau teptųsi ir, kaip supratau, greičiau džiūtų?
-ir apskritai nesupratau, toks glajus skirtas tepti ar į jį merkti? g.gif
Tikiu, kad kepančioms juokingi tokie klausimai, bet man tai kol kas aukštasis pilotažas doh.gif Tad prašau pagelbėti ir žadu atsidėkoti grybukų nuotrauka mirksiukas.gif

pudros kiekis priklauso nuo baltymo dydžio. ištrynus turi gautis tokia tepama masė. Manyčiau, ją reikia išjausti, kitai kas gali pasakyti? pasuki, pabandai, nepatiko, dar pasuki, pridėjus pudros. kiek grybukų - tai taip pat priklauso nuo baltymo. Paprastai aš į tešlą dedu trynius, baltymus sunaudoju tepimui.
KĄ kaitinti? glajus džiūva ant stalo išdėliojus grybukus - anksteniuose puslapiuose yra nuotraukų.
nesvarbu, tepti r merkti, tai kiekvienas pasirenka pats - kaip patogiau. Daug atsakymų sužinosi tik pati praktiškai bandydama, ir kuo daugiau praktikos - tuo daugiau žinių
sėkmės KEPMUOSE
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2011 10 20, 08:01)
KĄ kaitinti? glajus džiūva ant stalo išdėliojus grybukus - anksteniuose puslapiuose yra nuotraukų.

Ačiū! Dėl kaitinimo - vienoje vietoje viena mama patarė patį glajų šiek tiek pakaitinti, lyg ir taip greičiau ant grybuko jis džiūna...
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 20, 10:05)
Ačiū! Dėl kaitinimo - vienoje vietoje viena mama patarė patį glajų šiek tiek pakaitinti, lyg ir taip greičiau ant grybuko jis džiūna...

taip as glaju dedu ant garu voneles ir tada tepu kotus. labai greit dziusta nereik lauk puse dienos schmoll.gif as grybukus apteptus dedu ant formu ledukams arba sokoladui, ten ju telpa nedaug bet kol uzpildau viena forma kita jau buna nudziuvus. ir isdziuvus nenutrupa baltas glajus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MergickaN @ 2011 10 20, 13:30)
taip as glaju dedu ant garu voneles ir tada tepu kotus. labai greit dziusta nereik lauk puse dienos  schmoll.gif  as grybukus apteptus dedu ant formu ledukams arba sokoladui, ten ju telpa nedaug bet kol uzpildau viena forma kita jau buna nudziuvus. ir isdziuvus nenutrupa baltas glajus.  4u.gif


Puiku, būtent taip planuoju daryti. Didžiausias ačiū thumbup.gif
Beje, dar skaičiau, kad svarbu produktų plakimui eiliškumas. Ar tai tiesa, kaip darot jūs?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 20, 17:41)
Puiku, būtent taip planuoju daryti. Didžiausias ačiū thumbup.gif
Beje, dar skaičiau, kad svarbu produktų plakimui eiliškumas. Ar tai tiesa, kaip darot jūs?

net nezinau baltymus truputi paplaku sakute tada dedu cukraus pudra ir maisau maisau su mediniu saukstu.pamaisius sudedu rugstele ir kvapa( be jo man nepatinka nes kiausiniu kvapas buna doh.gif ) kaip jau buna issukta tada dedu ant garu voneles ax.gif
Atsakyti