Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

QUOTE(raima.ma @ 2011 09 23, 14:44)
NU tai taip - įpili į keptuvę druskos, kiek telpa, kad uždaryti. Kaitini, apverti, kaitini antrą pusę. Truputį pravėsini, tada druską iškratai. Sausai iššluostai. Tada pripili aliejaus - nu jau be gailesčio - kad bevei po pusę formelės. Tada pakaitini, greit apverti - antrą pusę pakaitini. Išpili. Joks velniaas nebekibs.
Aišku, terlionės yra ir aliejus pasilaisto. Bet būdas išbandytas. Jau galvojau - mirė mano grybukų keptuvė. O kad ne, iškaitinau, ir geriausiai kepa.

turejau galvoje ne grybuku keptuve, o voveraiciu ta iranki mirksiukas.gif
su grybukais viskas ok, tik pirma karta lipo, bet isploviau, dar ilgiau pakaitinau is pradziu be aliejaus, paskui su ir viskas ok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Preila30 @ 2011 09 20, 20:25)
sokolado tabletes galvutem dazyt,kaip jos atrodo,gal galima nuotraukyte

QUOTE(miskouoga @ 2011 09 20, 21:47)

Aha, tos pačios. Jų yra maisto turguose, prie saldainių, šokoladų.
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 20, 22:36)
Kokio tirstumo turi buti grybuku tesla (kepant keptuveje)?

3 variantas mirksiukas.gif Kitaip bus arba per kieti, arba susmegs.
Atsakyti
Grybuku kepejeles, kaip padarote toki balta IDEALIAI pasidengianti glaju? Sudeti naudoju: pienas + cukraus pudra + citrinos rugstele. Pasidenge sykart kazkaip permatomai kur ploniau, be to - atsokineja nuo grybuko koto atkandant (nutrupa). doh.gif 4u.gif
Gal cukraus pudros per mazai dejau? Jau ir taip labai tirsta mase buvo. g.gif

Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 24, 16:47)
Sudeti naudoju: pienas + cukraus pudra + citrinos rugstele.


as baltyma dedu i glaju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 24, 18:47)
Grybuku kepejeles, kaip padarote toki balta IDEALIAI pasidengianti glaju? Sudeti naudoju: pienas + cukraus pudra + citrinos rugstele. Pasidenge sykart kazkaip permatomai kur ploniau, be to - atsokineja nuo grybuko koto atkandant (nutrupa).  doh.gif  4u.gif
Gal cukraus pudros per mazai dejau? Jau ir taip labai tirsta mase buvo.  g.gif

kam tas pienas?
reikia dėti cukraus pudrą, kiaušinio baltymą ir citrinos rūgštelę. Jeigu sudėsit visą kiaušinio baltymą, tai gausis daug glajaus. tai dėkit gal pusę to baltymo, ir tada dėkit cukraus pudros, vis maišykit, dėkit čiut čiut citrinos rūgštelės, maišykit, paragaukit. Ir žiūrėkit, kada jau masė apytirštė, galima bandyt kišt grybuką. Iškėlus grybuką, neturi nubėgti ta masė. Ir lašėti neturi. Turi tingiai pasilikti.

Jeigu pasidarėt per tirštą masę, tada pusę šaukšelio, ar porą lašų vandenuko paprasto įpilkit.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 09 27, 21:37)
kam tas pienas?
reikia dėti cukraus pudrą, kiaušinio baltymą ir citrinos rūgštelę. Jeigu sudėsit visą kiaušinio baltymą, tai gausis daug glajaus. tai dėkit gal pusę to baltymo, ir tada dėkit cukraus pudros, vis maišykit, dėkit čiut čiut citrinos rūgštelės, maišykit, paragaukit. Ir žiūrėkit, kada jau masė apytirštė, galima bandyt kišt grybuką. Iškėlus grybuką, neturi nubėgti ta masė. Ir lašėti neturi. Turi tingiai pasilikti.

Jeigu pasidarėt per tirštą masę, tada pusę šaukšelio, ar porą lašų vandenuko paprasto įpilkit.

Piena mieliau naudoju vietoj kiausinio baltymo, nes kiausinio baltymas ir lieka ,,zalias" - neapdorotas jokiu karstu budu. Truputi vengiu del visokiu galimu bla bla. Idomu, gal nuo tokio cukraus kiekio praktiskai belielka labai minimali tu bla bla (dezinteriju ir pan) tikimybe? g.gif

Labai dekui labai uz issamu paaiskinima! thumbup.gif 4u.gif

P.S. O jei kepate didesni kieki grybuku, kur tuos likusius kiausiniu trynius sunaudojate??? Nesakykit, kad kiausiniene kepate... rolleyes.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 28 rugsėjo 2011 - 11:31
As baltymuus su cukraus pudra ir rugstele dar pakaitinu ant garu voneles tada ir nelieka gal tu tiek bla bla lotuliukas.gif ir labai greit isdziusta kotelis. kol sutepu visus grybus tai jau kiti sausi ir galima darbuotis su galvom.
o is kiausiniu tryniu darau visko ka tik sumastau. aisku kartais iskepu ir kiausiniene lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip transportuojate grybukus per karscius??? Pas mus prasidejo Bobu vasara, o as prikepiau grybuku vienam labdaros renginukui... O kaip dabar pristatyti juos i baznycia uz 10 km??? Sokoladas visa diena dziusta - niekaip nenudziusta... doh.gif blink.gif
Gal kepti vel is naujo ir maisyti su konditeriniu sokoladu? unsure.gif Padekit - liko dar tik rytojus visiems kepimams ir dekoravimams. doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 29, 22:58)
Kaip transportuojate grybukus per karscius??? Pas mus prasidejo Bobu vasara, o as prikepiau grybuku vienam labdaros renginukui... O kaip dabar pristatyti juos i baznycia uz 10 km??? Sokoladas visa diena dziusta - niekaip nenudziusta...  doh.gif  blink.gif
Gal kepti vel is naujo ir maisyti su konditeriniu sokoladu?  unsure.gif Padekit - liko dar tik rytojus visiems kepimams ir dekoravimams.  doh.gif  unsure.gif

Bet 10 km - ne atstumas, nebent pėsčiomis eitumėt. Niekas neištiš. O ar nebandėt daryti glaistą iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgštelės. Džiūsta greitai
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2011 09 23, 15:14)
turejau galvoje ne grybuku keptuve, o voveraiciu ta iranki  mirksiukas.gif 
su grybukais viskas ok, tik pirma karta lipo, bet isploviau, dar ilgiau pakaitinau is pradziu be aliejaus, paskui su ir viskas ok smile.gif

su voveraičių įrankiu problemų nėra - įpilat į puodą aliejaus (arba riebalų - galima maišyti aliejų per pusę su taukais), įmerkiate įrankį, kaitinate.
Manau, kad problema tešloje. Ne visada voveraitė atšoksta. Kartais tenka stumtelėti pagaliuku - naudoju pagaliukus kinų maistui - labai gerai.
Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2011 09 30, 07:41)
Bet 10 km - ne atstumas, nebent pėsčiomis eitumėt. Niekas neištiš. O ar nebandėt daryti glaistą iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgštelės. Džiūsta greitai
...

Mano grybuku sokoladines kepures nedziusta, kai karsta lauke. Su baltu galaistu viskas liuks, o sokoladiniu kepuriu glaisto - net priliesti negalima. Per nakti atveso - sustingo, o dabar jau 23 silumos kambaryje - vel limpa prie pirstu. Kas bus idienojus, kai dar karsciau bus?! doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2011 09 30, 07:41)

su voveraičių įrankiu problemų nėra - įpilat į puodą aliejaus (arba riebalų - galima maišyti aliejų per pusę su taukais), įmerkiate įrankį, kaitinate.
Manau, kad problema tešloje. Ne visada voveraitė atšoksta. Kartais tenka stumtelėti pagaliuku - naudoju pagaliukus kinų maistui - labai gerai.
Sėkmės

teslos receptas paimtas is SM netgi tos temos pirmam psl kur yra, tai nemanau jeigu visoms iseina tai blogas receptas g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 30, 11:35)
Mano grybuku sokoladines kepures nedziusta, kai karsta lauke. Su baltu galaistu viskas liuks, o sokoladiniu kepuriu glaisto - net priliesti negalima. Per nakti atveso - sustingo, o dabar jau 23 silumos kambaryje - vel limpa prie pirstu. Kas bus idienojus, kai dar karsciau bus?!  doh.gif  unsure.gif

jeigu sokoladas minkstas taip ir bus jau, nieko cia jau nepadarysi. man viena karta taip buvo irgi doh.gif
Atsakyti