Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai...

QUOTE(egesichora @ 2011 05 17, 09:15)
Aš tai tik sudedu tešlą į GERAI ĮKAITUSIĄ keptuvę ir iškart apverčiu. Truputį palaukite ir jau galite darinėti bei tikrinti  mirksiukas.gif Jie labai greitai iškepa,tik spėk suktis.Kai jau labai įkaista,dar labiau primažinti viryklės karštį. Kavos negerkite,nes sudeginsite mirksiukas.gif

O aš dar užvakar išbandžiau vietoje sviesto dėti aliejų ir tešlą ne rutuliojamą,bet vos vos skystesnę dariau,kad vos nuo šaukštelio nukristų(draugė taip daro).Viskas išėjo,tik man jie labai jau minkštučiai,lengvučiai gavosi. schmoll.gif
Aišku,vaikams suėjo per vakarą (kur jiems tiek telpa) doh.gif  lotuliukas.gif
Beje,anksčiau kai pirkdavau parduotuvinius,tai nelabai jų ir valgydavo.

Miškininkėle,mažiau miltų manau reikia dėti.

aciu,uz atsakyma,savaitgali kepiau,tik nenufotkinau,greit suejo biggrin.gif ka galiu pasakyt...pirkau formine asorti keptuve-tusciaviduriu grybuku,konkoreziu(dar ten kazkas),tai iskepa labai minksti,greit sukieteja,bet gaunasi labai maziukai,faktas reiktu klijuot puseles ir i vidu kazko deti...
receptas:
4 kiausiniai
1 stikline cukraus(man gerokai per saldu gavosi)
200g margarino,
1 st.grietines,
pora stikliniu miltu
ir saukstelis kepimo milteliu.

neturiu laiko ju klijuot,daryt idarus,tad mielai iskeisciau i pilnavidure keptuve biggrin.gif


apie voveruskas galiu pasakyt,kad nuobodziai jos kepasi...daug zaidimo,pili su saukstu tesla,o kai formele apibega tesla,tada sunkokai ir forma atlimpa,reikia apresti peiliu aplink formele,kad nebutu niekur nereikalingos teslos aplipe.tada kai apkepa,kazkuo smailu reikia stumtelti,kad atliptu.
su rozyciu formelem viskas daug greiciau ir paprasciau smile.gif

dar laukiu komentraru del braskiu gaminimo is bulves...bandziau daryt is 2 bulviu,beprotiskai daug cukraus pudros sueina,pritrukau bedarydama,tad teko numesti... doh.gif
kaip is tikruju daroma?i tarkuota burokine tarka bulve det is karto kiausinio baltymas ir po truputi maisyt dedant pudra ir citrinos sultis?
ar baltyma reik atskirai isplakti?

o jei maistiniai dazai skystos konsistencijos,kaip jais dazyt?su vandenuku maisyt ir tada i cukru?

busiu dekinga jei atsilieps dariusi braskytes mama smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2011 05 22, 16:02)
Labuką,bandysiu paaiškinti aš  ax.gif
user posted image
štai mano grybukai formuoti be formelių .
Tešlą pasidarau,kaip cipciuko medutis arba kirbes medutis,tik į jį aišku reikia daugiau miltų,visada dedu meduolių prieskonių.
Tai va,galvytėms darai rutuliukus,dedi ant kepimo popieriaus,jie kepdami pasiploja dugnu,o viršūnėlė gražiai iškyla,o kotukams darai pailgą pagaliuką,vienu galu smailėjančiu,dedi ant kepimo popieriaus,jie kepdami taippat pasiploja,kitos kad būtų gražiau,jau iškeptus,kotukus suklijuoja po du su aisingu,man gražu ir vienas,nors ir būna vienas šonas plokštesnis.
...
Beje jie skanesni,kai kelias dienas pastovi,uždaryti maišelyje  mirksiukas.gif

Dekui labai! thumbup.gif Va sito proceso ir specifikos paaiskinimo ir norejau.
O tesla naudojai cipciuko ir kirbes meduciu receptai. viena is situ receptu? Ar koki kitoki, skirta gal sausainiams kokiems...? g.gif

Ir KUR IR KIEK LAIKO LAIKOTE valgymui? g.gif
O palaikius maiselyje - tai gal saldytuve ar kambario temperaturoje? Ir kiek laiko butu galima laikyti taip - kad nepagestu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 23, 08:03)
Kaip darei lazdyno riesutus? Tiesiog prisikepei meduoliniu rutuliuku ir aisingu taip sulipinai i kekeles?

Ačiū rolleyes.gif
Riešutėlius dariau,pirmą ir paskutinį kartą,nu nepatinka,man su jais terliotis,aš dariau ne rutuliukus,o irgi truputį pailgus,tokius ,kad būtų kur užtepti aisingą klijuojant,taip ir darai imi vieną,aptepi,padekoruoji,su peiliu,lauki kol išdžius,tada klijuoji trečią,nu niekas manes nemokino,aš čia pati,taip sumaščiau,gal yra koks būdas juos visus tris kartu suklijuoti,bet man jei dėdavau iškarto tris,kremas neatlaikydavo formos,išsiskėsdavo.
QUOTE(p Raganyte @ 2011 05 23, 21:34)
Dekui labai!  thumbup.gif Va sito proceso ir specifikos paaiskinimo ir norejau.
O tesla naudojai cipciuko ir kirbes meduciu receptai. viena is situ receptu? Ar koki kitoki, skirta gal sausainiams kokiems...?   g.gif

Ir KUR IR KIEK LAIKO LAIKOTE valgymui? g.gif
O palaikius maiselyje - tai gal saldytuve ar kambario temperaturoje? Ir kiek laiko butu galima laikyti taip - kad nepagestu?  g.gif

thumbup.gif Ačiū jums 4u.gif ,pakėlėte nuotaiką thumbup.gif
Taip receptai šitie,pagrinde kepu iš cipciuko,bet kepus ir iš kirbės,tik į šitą tešlą jau reikia daug daugiau miltų idėti,man iš kirbės skanesni ,tik nepamirškite įdėti meduolių prieskonių ,kai neturiu jų,dedu vyno prieskonius smile.gif (ankščiau meduolių prieskonius pirkdavau rimi,bet dabar jau kuris laikas jų nerandu,bet Kaune,akropolyje užtikau prieskonių paradvėją,tai tokių gerų nusipirkau thumbup.gif )
Ilgai jų laikyti neteko,jie stebuklingai išgaruoja biggrin.gif ,bet jei rimtai,jie gali stovėti tikrai ilgai,nes meduolis negenda,aišku,su laiku,jie darosi kietesni,bet skonio nepraranda,o laikau ant spintelės,ne šaldytuve 4u.gif
Tiesa,kai tik iškeps,neišsigaskit,kad atrodys labai kieti,kai aptepi kotuką,galvą jie suminkštėja mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidosee: 23 gegužės 2011 - 21:27
p Raganyte, kada kepsite, kaip smalsu kas gausis. Baigiu ir as zusikresti, prikepti grybuku tevo dienai ne keptuveje.


Vaidosee, aciu uz paaiskinima apie riesutus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 24 gegužės 2011 - 06:27
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 24, 07:26)
p Raganyte, kada kepsite, kaip smalsu kas gausis. Baigiu ir as zusikresti, prikepti grybuku tevo dienai ne keptuveje.
Vaidosee, aciu uz paaiskinima apie riesutus.

Pirmi grybukai - gavosi visiskai blyniukai. Antra partija su visais patarimais meginsiu iki sio savaitgalio prasisukti. ax.gif O balius tai dar uz 2 savaiciu. biggrin.gif Tai ir mastau - gal nepasens grybukai per tas 2 savaites? g.gif
Atsakyti
tikrai nepasens
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2011 05 23, 22:25)


thumbup.gif  Ačiū jums  4u.gif ,pakėlėte nuotaiką  thumbup.gif
Taip receptai šitie,pagrinde kepu iš cipciuko,bet kepus ir iš kirbės,tik į šitą tešlą jau reikia daug daugiau miltų idėti,man iš kirbės skanesni ,tik nepamirškite įdėti meduolių prieskonių ,kai neturiu jų,dedu vyno prieskonius  smile.gif (ankščiau meduolių prieskonius pirkdavau rimi,bet dabar jau kuris laikas jų nerandu,bet Kaune,akropolyje užtikau prieskonių paradvėją,tai tokių gerų nusipirkau  thumbup.gif )
Ilgai jų laikyti neteko,jie stebuklingai išgaruoja  biggrin.gif ,bet jei rimtai,jie gali stovėti tikrai ilgai,nes meduolis negenda,aišku,su laiku,jie darosi kietesni,bet skonio nepraranda,o laikau ant spintelės,ne šaldytuve  4u.gif
Tiesa,kai tik iškeps,neišsigaskit,kad atrodys labai kieti,kai aptepi kotuką,galvą jie suminkštėja  mirksiukas.gif

Dekui labai! 4u.gif Turesiu omeny. Niekada nekepiau is meduolines teslos, tai idomu kaip gausis. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles. gal kas nors is jusu auksarankiu galetu savo keptomis grozybemis musu sventini stala papuosti?? blush2.gif
Ieskau,kas galetu iskepti mums siu skanestu rinkinuka. Esam Klaipedoje blush2.gif
Lauksiu i AZ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rloreta: 03 birželio 2011 - 08:50
kaip is Facebook ikelti nuotraukyte??? prisikepiau grybuku kitokioje formoje! wink.gif
Papildyta:
QUOTE(rloreta @ 2011 06 03, 09:50)
Sveikos kepejeles. gal kas nors is jusu auksarankiu galetu savo keptomis grozybemis musu sventini stala papuosti?? blush2.gif
Ieskau,kas galetu iskepti mums siu skanestu rinkinuka. Esam Klaipedoje blush2.gif
Lauksiu i AZ

Mielai prikepciau, tik ... uz juru mariu esu. doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rloreta @ 2011 06 03, 09:50)
Sveikos kepejeles. gal kas nors is jusu auksarankiu galetu savo keptomis grozybemis musu sventini stala papuosti?? blush2.gif
Ieskau,kas galetu iskepti mums siu skanestu rinkinuka. Esam Klaipedoje blush2.gif
Lauksiu i AZ

galiu iskepti wink.gif
Atsakyti
Va ir mano grybukai smile.gif
user posted image
Kepiau stai tokioje silikonineje formoje, skirtoje mini mufinams (mini keksiukams). Pagal Kurbes teslos recepta. Pyliau i formeles iki pat virsaus.
Pries dazant teko galvas truputi padailinti , o siaip - liuks - nei klijuoti nieko nereikejo! thumbup.gif
user posted image

Noreciau pameginti pagal kita teslos recepta, tik gaminimo proceso niekur neberandu... doh.gif
Teslos receptukas:
,,Pats paciausias receptas:"

Kepiau pagal ši recepta:
250g margarino
3 š. medaus
1/2 stiklines cukraus
3 tryniu
100g grietines
1 a.š. sodos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. maltu gvazdikeliu
žiupsnis maltu kvapniuju pipiru
~20 š. miltu

GAL KURI GALETUMETE APRASYTI KA SU KUO IR KAIP? 4u.gif pRASAAAAAAAAU... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 03 birželio 2011 - 17:19
Nu va, visos tikriausiai issirikiavusios prie patelniu stovit, kad ner laiko man atsakyt! biggrin.gif

Tai va, susiradau kita receptuka:
Grybukai
Ingredientai:

Kiaušiniai Kiaušiniai, 5 vienetai
Sviestas Sviestas, 200 gramų
Cukrus Cukrus, 1 stiklinė
Grietinė Grietinė, 150 gramų
Soda Soda, nugesinta, 1 šaukštelis
Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, pagal konsistenciją


Glazūra:
Kiaušinio Grybukai - 1 vnt
Cukraus Grybukai - 15 šaukštas
Citrinos rūgštelė
Aguonos

Gaminimas:
Kiaušinius ištriname su cukrumi, Grybukai sviestu, cukrumi, pilame grietinę su Grybukai soda ir miltų tiek, Grybukai tešla būtų pakankamai tiršta. Iškeptus grybukų Grybukai padažome glajumi ir Grybukai aguonose. Jei į glajų įdėsime kakavos, Grybukai dažyti ir grybukų galvutes.
IS sito puslapio.
Jau ragauju katik iskepta - liux! thumbup.gif Gavosi siek tiek lengvesni ir ne tokie labai sotus kaip Kirbes teslos kepiniukai. Taigi - sitie man labiau patiko. 4u.gif
Kai fotosesija padarysiu - ikelsiu nuotraukytes. biggrin.gif
Atsakyti