QUOTE(egesichora @ 2011 05 17, 09:15)
Aš tai tik sudedu tešlą į GERAI ĮKAITUSIĄ keptuvę ir iškart apverčiu. Truputį palaukite ir jau galite darinėti bei tikrinti Jie labai greitai iškepa,tik spėk suktis.Kai jau labai įkaista,dar labiau primažinti viryklės karštį. Kavos negerkite,nes sudeginsite
O aš dar užvakar išbandžiau vietoje sviesto dėti aliejų ir tešlą ne rutuliojamą,bet vos vos skystesnę dariau,kad vos nuo šaukštelio nukristų(draugė taip daro).Viskas išėjo,tik man jie labai jau minkštučiai,lengvučiai gavosi.
Aišku,vaikams suėjo per vakarą (kur jiems tiek telpa)
Beje,anksčiau kai pirkdavau parduotuvinius,tai nelabai jų ir valgydavo.
Miškininkėle,mažiau miltų manau reikia dėti.
O aš dar užvakar išbandžiau vietoje sviesto dėti aliejų ir tešlą ne rutuliojamą,bet vos vos skystesnę dariau,kad vos nuo šaukštelio nukristų(draugė taip daro).Viskas išėjo,tik man jie labai jau minkštučiai,lengvučiai gavosi.
Aišku,vaikams suėjo per vakarą (kur jiems tiek telpa)
Beje,anksčiau kai pirkdavau parduotuvinius,tai nelabai jų ir valgydavo.
Miškininkėle,mažiau miltų manau reikia dėti.
aciu,uz atsakyma,savaitgali kepiau,tik nenufotkinau,greit suejo ka galiu pasakyt...pirkau formine asorti keptuve-tusciaviduriu grybuku,konkoreziu(dar ten kazkas),tai iskepa labai minksti,greit sukieteja,bet gaunasi labai maziukai,faktas reiktu klijuot puseles ir i vidu kazko deti...
receptas:
4 kiausiniai
1 stikline cukraus(man gerokai per saldu gavosi)
200g margarino,
1 st.grietines,
pora stikliniu miltu
ir saukstelis kepimo milteliu.
neturiu laiko ju klijuot,daryt idarus,tad mielai iskeisciau i pilnavidure keptuve
apie voveruskas galiu pasakyt,kad nuobodziai jos kepasi...daug zaidimo,pili su saukstu tesla,o kai formele apibega tesla,tada sunkokai ir forma atlimpa,reikia apresti peiliu aplink formele,kad nebutu niekur nereikalingos teslos aplipe.tada kai apkepa,kazkuo smailu reikia stumtelti,kad atliptu.
su rozyciu formelem viskas daug greiciau ir paprasciau
dar laukiu komentraru del braskiu gaminimo is bulves...bandziau daryt is 2 bulviu,beprotiskai daug cukraus pudros sueina,pritrukau bedarydama,tad teko numesti...
kaip is tikruju daroma?i tarkuota burokine tarka bulve det is karto kiausinio baltymas ir po truputi maisyt dedant pudra ir citrinos sultis?
ar baltyma reik atskirai isplakti?
o jei maistiniai dazai skystos konsistencijos,kaip jais dazyt?su vandenuku maisyt ir tada i cukru?
busiu dekinga jei atsilieps dariusi braskytes mama