sveiko kepejeles, noriu paklaust pagal kirbes recepta grybuku, kepamu orkaitej, kiek dadat mazdaug miltu Suminkiau tesla, pasidariau grybukus, idejus i orkaite jie issiskete, ir dar sutrukinejo tikriausia per mazai miltu, bet kaip nutaikyt, kiek det, kad nebutu kieti? Kirbe mazdaug kiek tu dedi?
P.S. sausainukai pagal kirbes recepta (grybukai ) labai skanus, tik kaip juos iskept grazius, neturint keptuves?
Labukas, mamytes, gal kuri turite Klaipedoje paskolinti voverusku kepimo forma
Sveikos
jungiuosi i jusu saunu buri
laukiu mv is stoties griztant su keptuvemis riesutuku ir grybuku
pirkau is Mazeikiu ir dabar pasiskaiciau, kad yra nusivylusiu siom keptuvem... na ziuresim kaip cia gausis, nes suma tai nemenka gavosi uz abi
laukiu nesulaukiu rytdienos, atidarysiu kepyklele
tik lausimas toks kyla, kaip issirinkti pirmam kartui recepta cia ju nemazai, tai svarstau kuri cia ismeginti, gal ka patarsite
jungiuosi i jusu saunu buri
laukiu mv is stoties griztant su keptuvemis riesutuku ir grybuku
pirkau is Mazeikiu ir dabar pasiskaiciau, kad yra nusivylusiu siom keptuvem... na ziuresim kaip cia gausis, nes suma tai nemenka gavosi uz abi
laukiu nesulaukiu rytdienos, atidarysiu kepyklele
tik lausimas toks kyla, kaip issirinkti pirmam kartui recepta cia ju nemazai, tai svarstau kuri cia ismeginti, gal ka patarsite
kepu meduolinius grybukus, bet niekas nesigauna, matyt per daug ikaitinau keptuve, nes is isores apdega, o vidus zalias jau atvesinau keptuve ir ant maziausios skyles ir maziausios ugnies kepu, bet vis tiek virsus apkepa, o vidus zalias ... kas cia dabar, ka darau ne taip? toks jausmas kad per karsta, nu bet nebezinau jau ...
+2011 04 07, 11:24-->
o puses vartalioji keptuves?
QUOTE(Mamyte @ 2011 04 07, 11:24)
kepu meduolinius grybukus, bet niekas nesigauna, matyt per daug ikaitinau keptuve, nes is isores apdega, o vidus zalias jau atvesinau keptuve ir ant maziausios skyles ir maziausios ugnies kepu, bet vis tiek virsus apkepa, o vidus zalias ... kas cia dabar, ka darau ne taip? toks jausmas kad per karsta, nu bet nebezinau jau ...
o puses vartalioji keptuves?
aha vartalioju, gal per retai, gal kas kelias sekundes reikia?
+2011 04 07, 11:35-->
nereikia. tikslai nepasakysiu,bet as kazkur apie 1 - 2 pakepu ir apverciu. tik viena karta teverciu
svarbiausia kad ugnis butu maza,o ant skiles gali ir vidutines deti
QUOTE(Mamyte @ 2011 04 07, 11:35)
aha vartalioju, gal per retai, gal kas kelias sekundes reikia?
nereikia. tikslai nepasakysiu,bet as kazkur apie 1 - 2 pakepu ir apverciu. tik viena karta teverciu
QUOTE(k.lapelyte @ 2011 04 07, 11:40)
na ant pacios maziausios perdejau ir visiskai ant min prisukau, tai geriau truputi bet manau vis tiek per tamsus gaunasi na pirmas blynas turi buti prisviles
bet namai tai mmmm kaledom vel pakvipo nuo meduolines mases
Dyyydelis ACIU uz pagalba k.lapelyte
na ka issikepiau ir jau sukirtau nemazai reikia dar treniruotis, kad gautusi tokie kaip jusu kepami
zinot, galvojau kepdama apie ju dekoravima, kadangi man nepriimtinas zalias kausinis, baisu vaikus kokia salmanelioze nesusargdinti tai galvoju kad kotukus gal darysiu is balto sokolado arba mirkyti juodame sokolade ir apibarstyti kokoso drozlemis o tarp kitko, tai siandien dekoravau tik galvutes su Dan Sukker sokolado skonio milteliais ir greitai isdziuvo
ir dar kilo viena ideja o jei i tesla ideti maltu paskrudintu migdolu ( atitinkamai miltu maziau pilant) manau visai skaniai truetu gautis, na reikes ismeginti sunaus gimtadieniui
zinot, galvojau kepdama apie ju dekoravima, kadangi man nepriimtinas zalias kausinis, baisu vaikus kokia salmanelioze nesusargdinti tai galvoju kad kotukus gal darysiu is balto sokolado arba mirkyti juodame sokolade ir apibarstyti kokoso drozlemis o tarp kitko, tai siandien dekoravau tik galvutes su Dan Sukker sokolado skonio milteliais ir greitai isdziuvo
ir dar kilo viena ideja o jei i tesla ideti maltu paskrudintu migdolu ( atitinkamai miltu maziau pilant) manau visai skaniai truetu gautis, na reikes ismeginti sunaus gimtadieniui
Mamyte , nebutina koteliu tepti baltiminiu glajumi, nors jis man asmeniskai skaniausias (kiausinio baltymo nereikia paniskai bijotis - nuplaukit luksta soda, apliekit actu....). O siaip gi galima virti cukriniu glaju, isplaktas cukraus sirupas lygiai toks pat baltas lieka kaip ir baltyminis glajus.
O meduoliniu grybuku teslos negadinciau su niekuo, net su migdolais - man daug skaniau pajusti tikra, naturalu medaus skoni , bet cia jau skonio reikalas. As manau paprastume visgi slypi jega, nereikia isradineti kazko....
O meduoliniu grybuku teslos negadinciau su niekuo, net su migdolais - man daug skaniau pajusti tikra, naturalu medaus skoni , bet cia jau skonio reikalas. As manau paprastume visgi slypi jega, nereikia isradineti kazko....
QUOTE(grali @ 2011 04 07, 14:09)
Mamyte , nebutina koteliu tepti baltiminiu glajumi, nors jis man asmeniskai skaniausias (kiausinio baltymo nereikia paniskai bijotis - nuplaukit luksta soda, apliekit actu....). O siaip gi galima virti cukriniu glaju, isplaktas cukraus sirupas lygiai toks pat baltas lieka kaip ir baltyminis glajus.
na man meduoliai skaniau orkaiteje kepti, nei meduoliniai grybukai as turejau omeny, kad nededant pvz meduoliniu prieskoniu pakeiciant migdolais na bet kas man skanu gali buti, tai nereiskia, kad visiems skanu bus cia tik siaip tokia ideja kilo
o del medaus grybukuose, tai mociute man sake, kad senoveje visada dedavo medaus, bet neprisimena senojo recepto
sveikos, gal kuri galit pasakyt ar baltyma su cukraus pudra isplakta galiu laikyt kazkiek saldytuve, ar jei liko tai ir ismest?