Bandau imesti pagrindinius receptusGrybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Voveruskos2kiausiniai
1st pieno
1st miltu
na ir iskepus apibarstymui cukraus pudros.
Kaštonų darymas Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.
Grybuku receptas (meduoliniai)250 g. margarino
3 kiausiniai (1 baltyma palikau baltam glajui)
1 st. cukraus
5-4 saukstai medaus
200 g. grietines
1 arb. saukstelis sodos ar kepimo milteliu
800 g. miltu
meduoliniai prieskoniai
Glajus baltas:
1 st. cukraus pudros
1 kiausinio baltymas
citrinos rugsreles
Glajus rudas:
2 st. cukraus
puse stiklines pieno
1 saukstas kakavos (karcios)
Grybukai, eziukai ir kt.( kepama orkaitej)100gr medaus
100gr cukraus
100gr margarino
1 kiausinis
1arb.š. nugesintos sodos
miltu,kad butu minkoma tešla....tik nepadauginkit,kad paskui nebutu kieti....
margarina išlydom,pilam y medaus,cukraus kiausinio,cinamono mase....gerai išmaišome,supilame nugesinta soda ir gerai ismaisome...dedame miltus ir minkome tešla.....
iš tešlos susukame norimo dydzio grybuku galvutes ir kotelius arba ežiukus...praktiškai ežiukai ir grybuku koteliai tokios pat formos.....kepame apie 180 temp apie 10 min...kepimo laikas priklausys nuo dydzio,kokio suformuosim ežiukus......
jeigu darome grybukus,tada iskeptoms karštoms galvutems yduriame skylute,yspaudziame tirpinto šokolado arba aisingo(cukraus pudros,baltymo ir citr.rugšt. plakinys) ir ydedame kotely...paliekame ,kad sudžiutu....
ežiukus ymerkiame y tirpinta šokolada,išimame ir paliekame kad nudžiutu,po to puošiame,darome spygliukus iš aisingo.....
Riesuteliu receptas:100 g. margarino
1/4 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
100 g. majonezo
1/3 stiklinės bulvių krakmolo
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas acto
vanilinio cukraus
apie 3 stiklines miltų
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. Skanaus
CIA GALIMA RASTI IR KEPTUVIU IR RECEPTU
))Krepšelio gaminimas su nuotraukomis
Dar krepšelis
DarBRASKES0.5KG CUKRAUS PUDROS,
2 SAUKSTELIAI KRAKMOLO,
DAZU VALGOMU,
KRISTALINIO CuKRAUS.
KRAkMOLA SU TRUPUCIU VANDENS PAVIRINTI IR PO TRUPUTI DET C.PUDRA.PASKUI MINKYTI KOL BUS VIENTISA TESLA,SUFORMAVUS BRASKE APVOLIOTI NUDAZYTAME RAUDONAI CUKRUJE, ZALIAS KOTELIS DAROSI ATSKIRAI.
BRASKES (cituoju
JOLKA999)
"zinau,kad ant 60 gr virtos bulves dejau nepilna kiausinio baltyma.baltyma biski reikia paplakti,tada i ji dedam smulkiai tarkuota bulve,viska gerai istrinti su sakute,deti cukraus pudros ir suminkyti tesla,paskui formuojam braskes ir nudazom,paliekam nudziuti.ai,as dar dejau citrinos rugsteles pagal skoni.turetu iseiti apie 30 braskiu"
SIEK TIEK KITOKIE GRYBUKAIGLAJUS 1 baltymas,
1 st.cukraus pudros,
citrinos rugsteles.