Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

Medele mano busimas darbas irgi susijes su probemininemis visuomenes grupemis ir man taip pat sunku pripazint, kad as priklausau vienai is siu grupiu unsure.gif Ir man buvo geda pripazint, kreiptis i VSC ir issipasakot, juk apie savo liga zinau viska, gal net geriau uz medikus, taciau padeti sau negaliu ir tai varo i nevilti... doh.gif
As esu sirgus anoreksija, mama zino, zino ir apie bulimija, bet kad gydausi nezino ir niekada apie mano problemas nekalbam, todel nieko jai nesakau...Ir ji atvirksciai gamint labai megsta, gamina daug, riebiai ir labai skaniai...man tai prazutis...nes pvz. padarau sau kiausiniene, o ji iskepa blyneliu su obuoliais,karbonadus ar cepelinu pridaro visa puoda, salotu su daug majonezo...tai po savo kiausinienes matant visa ta maista vistiek jauciuosi alkana ir pradedu ragaut, tada viso puse suryju ir vualia... blush2.gif doh.gif verysad.gif
O pas gydytoja nuejau ir pradejau nuo to, kad man reikia siuntimo i centra valgymo sutrikimu, isklausinejo kam man juk atrodau gerai ir svoris normalus, sakiau reikia, nes persivalgau ir buna vemiu...apsauke mane kad esu ne mazas vaikas, o suaugusi moteris kodel negaliu kontroliuot porciju...bet nieko jai nesakiau, pamatavo ugi, pasvere...pasake jai atsakyma atvezt is centro g.gif kap ta padaryt nenumanau ir kam jai, nereik ma kortele uzrasu kad sergu bulimija ar ad gydausi unsure.gif
arbataa as apie savo liga zinau beveik nuo jos pradzios, t.y 5 metus...bet pagalbos pradejau ieskot pries 2 men, o i VSC kreipiausi tik po naujuju...labai iki tol bijojau, kad kas suzinos ir, kad pati kaip nors issikapstysiu maniau verysad.gif
noriuzako dave man pries 2 dienas planeli centre, bet tik snd susiemiau jo laikytis ir nzn kaip cia bus, dar mokslu kruvva snd ir vakariene laukia unsure.gif
O vakaras ir man baisiausia dienos dalis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EyesOfAzure: 13 sausio 2011 - 19:52
Bet aš žiūriu, čia dauguma link tos pusės specialybes pasirinkusios... Aš va farmakologiją studijuoju - daug sritis krypsta ir į antidepresantų ir kitų psicho-vaistų kūrimą. Galvoju netgi vėliau rinktis psichofarmakologijos kryptį. Ir kas juokingiausia - pati tuos vaistus vartoju, pati tam mėšle sėdžiu... Giminė visa medikų, viskas suvokiama ir prašau... iškritę keletas varžtelių atžalai... unsure.gif

Man dėl siuntimo į VSC neteko nieko savo šeimos gydytojai sakyti, nes privačiai pas psichiatrę vaikščiojau, kuri ir pasiuntė su siuntimu jau į skyrių gultis... Bet dabar kai va per atostogas grįžtu į konsultacijas, kai jau mane guldys vasarą, reikia į kortelę ir siuntimo vėl konsultacijom... Tai mama turėjo paprašyt šeimos gydytojos, kad siuntimą psichiatrui išrašytų... Nesmagu dėl jos... turėjo aiškint jai, kam jo reikia... unsure.gif gėdą tik darau...

Kol kas laikausi, bet mintys kyla visiškai ne tokios kokių man reikia... verysad.gif
Atsakyti
noriuzako man visa vakara mintys ne tos, kuriu reiketu...reiketu apie mokslus galvot, o as mastau kaip cia ka daryt, valgyt/nevalgyt, ta prasme prisiryt ar ne doh.gif sulaike iki siol mintis, kad draugas gali netiketai atvaziuot blush2.gif Bet jau neatvaziuos, tai toliau kankinancios mintys galvoje doh.gif Koks siaubas, kosmaras, o ne gyvenimas...visiskai nepilnavertis zmogus jauciuosi blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(EyesOfAzure @ 2011 01 13, 22:51)
neatvaziuos, tai toliau kankinancios mintys galvoje doh.gif Koks siaubas, kosmaras, o ne gyvenimas...visiskai nepilnavertis zmogus jauciuosi blush2.gif

Nekenčiu tu minčių... negaliu.... taip norėčiau, kad kažkas išpjautų tą dalį smegenyse, kuri visą tai kuria... unsure.gif nes dėl tų miničų neįmanoma gyventi... Jos viską sugeria į save, nebelieka daugiau nieko verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Jungiuosi prie jusu ratelio..sergu vs jau koki 10 metu..vojei kiek daug.. gyvenimu labai nesiskundziu, bet pilnaverciu jo irgi nepavadinciau..esu labai jautri, neryztinga, smulkmenishka..jauciuosi nepilnaverte, nes sergu bulimija sad.gif Turiu 1,5 metu suneli..ir vyra..su kuriuo santykiai tragishki..bet kol sergu nzn kas del to kaltas..bet mano liga tikrai labai neigiamai veikia..turiu nustoti..kol sunelis dar mazas ir nieko nesupranta..kol dar esu jauna ir jeigu ka, galeciau sukurti nauja seima..bet pradeti nuo rytojaus tesiasi 10 metu sad.gif Pries kelis metus gulejau VSC, po jo istempiau nepilnai menesi..ir po truputi grizau i senas vezias..
Tai tiek trumpai apie mane..o dabar svarbiausia del ko esu cia, nes vel esu pasiryzus mesti smile.gif Net paciai juokinga.. bet gal pavyks..vis dar turiu vilties..Dar tik antra diena laikausi rezimo, bet siandien jau nukrypau, neseniai suslamsciau kruva sausainiu..bet nieko..pakentesiu..tegu priaugs keli kg, bet kai sureguliuosi mityba svoris normalizuosis..ania ? Uzsuksiu cia kad papasakot kaip man sekasi, busiu atsakinga pries jus..gal tai bent truputi prides man drasos eiti pirmyn..!

Atsakyti
Pravierka, sveika prisijungus 4u.gif Turiu porą klausimėlių: o vyras žino apie tavo VS? Ar tai slepiama? Tai prideda tik dar daugiau įtampos... Va aš šiandien vėl apsimelavau prieš artimuosius - uoj kaip man viskas tobulai gerai... doh.gif Negera dėl to...
Pakentėk, reikia atsilaikyti... aišku tai tik žodžiai, pati juos sau kartoju ir kas iš to... Dabar vietoj to, kad mokyčiaus, galvoj kuriu planus, kaip čia nubėgt į parduotuvę šokolado... verysad.gif nenoriu aš jo fiziškai, esu soti, po normalios vakarienės, bet ne galva sako, kad noriu, absurdas...
Atsakyti

Pravierka Sveika, prisijungusi 4u.gif console.gif
Tas neryztingumas, smulkmeiskumas, nepilnavertiskumas ir jaurumas, mano manymu, pirmiausia yra musu ligos priezastis ir tuo paciu, bulimija itakoja toki musu elgesi, nes pvz mane kankina nerimas kazkoks, net dbr vakaras, mintys prisiryt, susilaikymas, visa tai sukelia itampa doh.gif
O del santykiu, tai irgi turiu beda...liksiu senmerge jei nesusitvarkysiu su savo gyvenimu verysad.gif nes pati atstumiu visus man brangius zmones, be to dar studijuoju, todel priklausoma nuo tevu, o tai irgi suteikia toki menkumo jausma unsure.gif O tau, mieloji yra del ko gyvent, jei ne del mylimo zmogaus(vyro), tai ben del mazo angeliuko wub.gif pati svajoju apie vaikeli, bet deja, i planus neieina verysad.gif
Kodel dabar nesikreipi i VSC? gal si kart pades, be to esi pasiryzus nugalet ta siauba mirksiukas.gif O man po vsc neina laikytis, laikausi iki vakaro ir doh.gif ...snd tempiu laika, stengiuos mintis kitur nukreipt, bet vos vos tempiu blink.gif gryna nesamone unsure.gif
Kai kurios merginos sake, kad sureguliavus mityba skysciai susikauper per vemimus iseina is organizmo ir taip normalizuojasi svoris rolleyes.gif g.gif
Laikykimes kartu ir net jei paslysim, nedarykim is to dideles tragedijos, vat jums uz ryzta ir pozityvias mintis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 01 13, 23:58)
Pravierka, sveika prisijungus 4u.gif  Turiu porą klausimėlių: o vyras žino apie tavo VS? Ar tai slepiama? Tai prideda tik dar daugiau įtampos... Va aš šiandien vėl apsimelavau prieš artimuosius - uoj kaip man viskas tobulai gerai...  doh.gif  Negera dėl to...
Pakentėk, reikia atsilaikyti... aišku tai tik žodžiai, pati juos sau kartoju ir kas iš to... Dabar vietoj to, kad mokyčiaus, galvoj kuriu planus, kaip čia nubėgt į parduotuvę šokolado...  verysad.gif  nenoriu aš jo fiziškai, esu soti, po normalios vakarienės, bet ne galva sako, kad noriu, absurdas...

kai gyvenau su tevais, jie irgi viska zinojo, neistverdavau, persivalgydavau ir jiem esant namuose..grauze mane, bare..dabar vyras viska zino, viena kita karta nepasakau, bet is esmes supranta kokiam s esu..jam tai didelis koziris pries mane, as negaliu nieko jam papriekaistaut, nes visada atsaunama, o ka Tu padarei kad pasveiktum, kaip Tu elgiesi.. slykstus jausmas, kai jis yra teisus ir as turiu susitaikyt su jo ydomis..kai susiedam iki kalbu apie skyrybas, baisu, kad gali atimti is manes vaika, kaip is psichines ligones sad.gif

O Tu nepirk sokolado, nes ji suvalgius noresi suvalgyti puse saldytuvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EyesOfAzure @ 2011 01 14, 00:02)

O del santykiu, tai irgi turiu beda...liksiu senmerge jei nesusitvarkysiu su savo gyvenimu verysad.gif nes pati atstumiu visus man brangius zmones, be to dar studijuoju, todel priklausoma nuo tevu, o tai irgi suteikia toki menkumo jausma unsure.gif

Identiška situacija unsure.gif
Aš tempiu laiką, už 22min.eisiu naktipiečių valgyt pagal planelį, o po to puse valandos ir užsidarys parduotuvė... Greičiau tas laikas praeitų...
Atsakyti
QUOTE(EyesOfAzure @ 2011 01 14, 00:02)

OK, pasaugosiu forumo vieta ir necituosiu smile.gif
EyesOfAzur, dekui uz balioncikus wink.gif Nematau tikslo kreiptis vel i VSC, nes ten yra idealios salygos, o gyvent reikia realybej, kur pilna ivairiu rupesciu, netiketumu, ne viskas vyksta, taip kaip suplanuoji..taciau siuo metu dar esu motinystes atostogose ir turiu dar puse metu pusiau idealiu salygu, butinai turiu susiimt, nes paskui bus isvis sakes sad.gif
Laikykis ir Tu, pirmiausiai atsilaikyk si vakara..nes mes vis sakom, rytoj, o metai taip greit bega..siandien !

Atsakyti
QUOTE(Pravierka @ 2011 01 13, 22:44)
Sveikutes,

Jungiuosi prie jusu ratelio..sergu vs jau koki 10 metu..vojei kiek daug.. gyvenimu labai nesiskundziu, bet pilnaverciu jo irgi nepavadinciau..esu labai jautri, neryztinga, smulkmenishka..jauciuosi nepilnaverte, nes sergu bulimija sad.gif Turiu 1,5 metu suneli..ir vyra..su kuriuo santykiai tragishki..bet kol sergu nzn kas del to kaltas..bet mano liga tikrai labai neigiamai veikia..turiu nustoti..kol sunelis dar mazas ir nieko nesupranta..kol dar esu jauna ir jeigu ka, galeciau sukurti nauja seima..bet pradeti nuo rytojaus tesiasi 10 metu sad.gif Pries kelis metus gulejau VSC, po jo istempiau nepilnai menesi..ir po truputi grizau i senas vezias..
Tai tiek trumpai apie mane..o dabar svarbiausia del ko esu cia, nes vel esu pasiryzus mesti smile.gif Net paciai juokinga.. bet gal pavyks..vis dar turiu vilties..Dar tik antra diena laikausi rezimo, bet siandien jau nukrypau, neseniai suslamsciau kruva sausainiu..bet nieko..pakentesiu..tegu priaugs keli kg, bet kai sureguliuosi mityba svoris normalizuosis..ania ? Uzsuksiu cia kad papasakot kaip man sekasi, busiu atsakinga pries jus..gal tai bent truputi prides man drasos eiti pirmyn..!

5 d laikausi pgl planą ir svoris sumažėjo per 2kg, bet čia tik vanduo, o ne reali kūno masė. valgau gal kiek numažintomis porcijomis, bet stengiuosi...
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 01 14, 00:15)
5 d laikausi pgl planą ir svoris sumažėjo per 2kg, bet čia tik vanduo, o ne reali kūno masė. valgau gal kiek numažintomis porcijomis, bet stengiuosi...

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti