tesiu vertima
zele sausainukai
iseina 2-3 tuzinai (24-36) sausainukai
440 g miltu
340 g sviesto
85 g vaisiu skonio zele (pasiruosti is anksto)
5 g kepimo milteliu
200 g cukraus
1 kiausinis
5 ml vaniles esencijos
issukti sviesta, cukru ir zele. ideti kiausini ir vanile.gerai isplakti. imaisyti miltus ir kepimo miltelius. ismaiyti iki mientisos mases.
jei kepsite be svirksto - tesla padeti i saldytuva iki sukietes(su svirkstu - nesaldyti). susukti i kamuoliukus ir su cukruotu stiklines dugnu prispausti prie kepimo skardos.
kepti 205C 7-10 minuciu.
blizgios snaiges
iseina 6 tuzinai (72) sausainukai
455g. minksto sviesto
1 st cukraus
3 st miltu
1/2 st krakmolo
3 v.s. valgomu blizguciu
orkaite ikaitinti iki 165C.
iki baltumo issukti cukru ir sviesta. miltus ir krakmola sumaisyti, imaisyti i mase. plakti kol taps sviesi ir puri.
isspausti svirkstu su zvaigzdutes formele ir apibarstyti blizguciais.
kepti 20-25 minutes. sausaineliu virsunels neparuduoja, tad po 20 min kepimo pasiziurti ar parudavo apacia.
snaiges
6 tuzinai (72) sausainukai
215 g sviesto ir augaliniu riebalu misisnio
85 g 'cream cheese'
200 g cukraus
1 trynys
5 ml vaniles esencijos
2 g apelsino zieveles tarkiu
310 g miltu
3 g druskos
0.6 g malto cinamono
orkaite ikaitinti iki 175C.
sviesta, 'cream cheese' ir cukru issukti. imaisyti tryni, vanile, apelsino zievele. plakti iki sviesios vientisos mases. imaisyti miltus, druska ir cinamona.
kepti 10-12 minuciu.
oi ilgai as sikat rasiau vaikai neleido prisest normalii, todel likusius du receptus isversiu dar ateityje. malonaus kepimo
QUOTE(julioske @ 2011 01 21, 22:37)
labai mazos nuotraukytes, neina iziuret, gal galima didesnes
QUOTE(airius @ 2011 01 21, 23:59)
labai mazos nuotraukytes, neina iziuret, gal galima didesnes
jau nebepamenu is kokiu interetiniu paltybiu juos traukiau tikiuosi musu kepejeles tuoj pazers savo sausainuku
tesiu vertima, paskutiniai 2 receptukai is virsaus
svediski migdoliniai sausainukai
4 tuzinai (48) sausainuku
110 g migdolu
225 g minksto sviesto
200 g cukraus
1 kiausinis
5 ml migdolu esencija
15 ml pienas
250 g miltu
0.4 g kepimo milteliai
2 g druskos
orkaite ikaitinti iki 175C. migdolus paskleisti skardoje ir orkaiteje pakepti 10-15 minutes, kol lengvai parus arba pasklis malonus aromatas. istraukus atausinti. blenderiu ar kombainu sumalti iki miltu. isitikinkite kas migdolai visiskai atauso, kitaip pasidarysite migdolu sviesto:).
sviesta ir cukru issukti iki baltumo. imusti kiausini, imaisyti migdolu esencija ir piena. imaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska ir migdolu miltus. turi iseiti minksta tesla, ja padeti i saldytuva 15-20 minuciu.
kepti 8-10 minuciu kol svelniai paruduos.
sausainukai 'aukstyn kojom'
12 sausainuku
250 g miltu
40 g cukraus
20 g kepimo milteliu
2 g cream of tartar(nezinau kas tai do daiktas, o googlius nepasako:)
100 g riebalu
160 ml pieno
55 g rudojo cukraus
55 g tirpinto sviesto
7 g malto cinamono
120 g cukraus pudros
60 ml pieno
orkaite ikaitinti iki 200C. riebalais istepti keksiukams skirta skardele.
dubenyje sumaisyti miltus, cukru, kepimo miltelius ir cream of tartar. ikapoti riebalus, kol atsiras smulkus gumuliukai. imaisyti piena. padeti tesla ant miltais pabarstyo pavirsiaus ir 10 krtu paminkyti. per ilgai minkant teska pasidarys kieta. padalinti tesla pusiau.
atskirame nedideliame inde sumaisyti rudaji cukru ir cinamona. ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti viena teslos puse, turi gautis 30x25 keturkampis.
aptepti tirpintu sviestu ir tolygiai apibarstyti cinamono misiniu, keurkampi supjaustyti i 5 juosteles 30x5. juoteles sudeti viena ant kitos ir supjaustyti i 5x5 kvadratukus. kvadratukus cinamonu i apacia sudeti i keksiuku formeles. kepti orkaiteje apie 10-12 minuciu.
nedideliame inde isplakti cukraus pudra ir piena iki vientisos mases, kai sausainiai iskeps, ju vidu uzpildyti siuo aisingu (ir kodel as si recepta prie svirkstams skirtu priskyriau nuotrauka kalta )
svediski migdoliniai sausainukai
4 tuzinai (48) sausainuku
110 g migdolu
225 g minksto sviesto
200 g cukraus
1 kiausinis
5 ml migdolu esencija
15 ml pienas
250 g miltu
0.4 g kepimo milteliai
2 g druskos
orkaite ikaitinti iki 175C. migdolus paskleisti skardoje ir orkaiteje pakepti 10-15 minutes, kol lengvai parus arba pasklis malonus aromatas. istraukus atausinti. blenderiu ar kombainu sumalti iki miltu. isitikinkite kas migdolai visiskai atauso, kitaip pasidarysite migdolu sviesto:).
sviesta ir cukru issukti iki baltumo. imusti kiausini, imaisyti migdolu esencija ir piena. imaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska ir migdolu miltus. turi iseiti minksta tesla, ja padeti i saldytuva 15-20 minuciu.
kepti 8-10 minuciu kol svelniai paruduos.
sausainukai 'aukstyn kojom'
12 sausainuku
250 g miltu
40 g cukraus
20 g kepimo milteliu
2 g cream of tartar(nezinau kas tai do daiktas, o googlius nepasako:)
100 g riebalu
160 ml pieno
55 g rudojo cukraus
55 g tirpinto sviesto
7 g malto cinamono
120 g cukraus pudros
60 ml pieno
orkaite ikaitinti iki 200C. riebalais istepti keksiukams skirta skardele.
dubenyje sumaisyti miltus, cukru, kepimo miltelius ir cream of tartar. ikapoti riebalus, kol atsiras smulkus gumuliukai. imaisyti piena. padeti tesla ant miltais pabarstyo pavirsiaus ir 10 krtu paminkyti. per ilgai minkant teska pasidarys kieta. padalinti tesla pusiau.
atskirame nedideliame inde sumaisyti rudaji cukru ir cinamona. ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti viena teslos puse, turi gautis 30x25 keturkampis.
aptepti tirpintu sviestu ir tolygiai apibarstyti cinamono misiniu, keurkampi supjaustyti i 5 juosteles 30x5. juoteles sudeti viena ant kitos ir supjaustyti i 5x5 kvadratukus. kvadratukus cinamonu i apacia sudeti i keksiuku formeles. kepti orkaiteje apie 10-12 minuciu.
nedideliame inde isplakti cukraus pudra ir piena iki vientisos mases, kai sausainiai iskeps, ju vidu uzpildyti siuo aisingu (ir kodel as si recepta prie svirkstams skirtu priskyriau nuotrauka kalta )
radau dar viena idomu receptuka
meduoliniai sausainukai
57 g sviesto
2 v.s. rudojo cukraus
1/3 st melasos
1/2 a.s. vaniles
1 1/2 st miltu
1/2 a.s. druskos
1/4 a.s. sodos
1/4 a.s. kepimo milteliu
1/4 a.s. malto cinamono
1/4a.s. maltu gvazdikeliu
issukti sviesta su cukrum. ideti melasos ir vaniles, gerai ismaisyti. miltus ir likusius ingredientus usmaisyti ir po truputi imaisyti i sviesto mase. ausinti bent jau 2 val.
kepti 190C 6-8 minutes.
iseina 30 sausainuku
meduoliniai sausainukai
57 g sviesto
2 v.s. rudojo cukraus
1/3 st melasos
1/2 a.s. vaniles
1 1/2 st miltu
1/2 a.s. druskos
1/4 a.s. sodos
1/4 a.s. kepimo milteliu
1/4 a.s. malto cinamono
1/4a.s. maltu gvazdikeliu
issukti sviesta su cukrum. ideti melasos ir vaniles, gerai ismaisyti. miltus ir likusius ingredientus usmaisyti ir po truputi imaisyti i sviesto mase. ausinti bent jau 2 val.
kepti 190C 6-8 minutes.
iseina 30 sausainuku
QUOTE(julioske @ 2011 03 04, 23:38)
Norejau ir as issikepti, bet niekaip nepavyksta ispausti graziai ant skardos gelyciu. Kokio tirstumo turi buti tesla? Gal dar kokias zinot gudrybes?
Kokio tirstumo tesla turi buti?
Privargau su tesla ir su miltu dadejimu... Ir bedarant sausainiuka - tesla visiskai nelimpa prie kepimo popieriaus. Zodziu - nieko man nesigauna su sausainiuku formelemis.
Niu va - pati ir atsakysiu. Video: CIA VIDEO, KUR MATOSI KOKIO TIRSTUMO TESLA IR KAIP SPAUDZIA SAUSAINIUKUS.
Privargau su tesla ir su miltu dadejimu... Ir bedarant sausainiuka - tesla visiskai nelimpa prie kepimo popieriaus. Zodziu - nieko man nesigauna su sausainiuku formelemis.
Niu va - pati ir atsakysiu. Video: CIA VIDEO, KUR MATOSI KOKIO TIRSTUMO TESLA IR KAIP SPAUDZIA SAUSAINIUKUS.
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 12, 19:40)
Kokio tirstumo tesla turi buti?
Privargau su tesla ir su miltu dadejimu... Ir bedarant sausainiuka - tesla visiskai nelimpa prie kepimo popieriaus. Zodziu - nieko man nesigauna su sausainiuku formelemis.
Niu va - pati ir atsakysiu. Video: CIA VIDEO, KUR MATOSI KOKIO TIRSTUMO TESLA IR KAIP SPAUDZIA SAUSAINIUKUS.
Privargau su tesla ir su miltu dadejimu... Ir bedarant sausainiuka - tesla visiskai nelimpa prie kepimo popieriaus. Zodziu - nieko man nesigauna su sausainiuku formelemis.
Niu va - pati ir atsakysiu. Video: CIA VIDEO, KUR MATOSI KOKIO TIRSTUMO TESLA IR KAIP SPAUDZIA SAUSAINIUKUS.
IR DAR.
SAUSAINIUKU DEJIMAS ANT BLIEKOS. sU PAAISKINIMAIS APIE KEPIMO POPIERIU IR FOLIJA. Nu ir kur as anksciau buvau...
kaip pripildyti svirksta tesla.
Keliu tema virsun ! Labai aciu vertejai !!! Ryt bandysiu kazka issirinkt ir issikept !
Nusipirkau ir as akcijini svirksta sausainiams. Dariau tesla pagal recepta, parasyta knygeleje, pridetoje prie svirksto, bet tesla lipo, sausainiai nesigavo, teko kocioti ir daryti sausainius su iprastom formelem.
Dabar ieskau kito recepto. tikiuosi sioje temeleje yra isbandytu receptu
Galetu ir recepta tu sausainiu ideti i youtube, butu isvis saunu.
Dabar ieskau kito recepto. tikiuosi sioje temeleje yra isbandytu receptu
QUOTE(p Raganyte @ 2011 09 12, 20:04)
IR DAR.
SAUSAINIUKU DEJIMAS ANT BLIEKOS. sU PAAISKINIMAIS APIE KEPIMO POPIERIU IR FOLIJA. Nu ir kur as anksciau buvau...
kaip pripildyti svirksta tesla.
SAUSAINIUKU DEJIMAS ANT BLIEKOS. sU PAAISKINIMAIS APIE KEPIMO POPIERIU IR FOLIJA. Nu ir kur as anksciau buvau...
kaip pripildyti svirksta tesla.
Galetu ir recepta tu sausainiu ideti i youtube, butu isvis saunu.