Eina sau,kaip as pykstu..Sprendimas issiustas,Alytus gavo,persiunte i rajona,ten jo dar nera...Bet svarbiausia ,kad niekas nesako tolimesnes proceduros Tik .dabar kai vyras paskambino,pasake,kad reiks atvaziuot...Nu blyn,tai ko mes laukem dvi savaites..Juk patys ir butume ta sprendima nuveze
QUOTE(Getter @ 2011 01 16, 20:20)
Gali tvarkytis Globėjo/Globotinio pašalpą toje valstybėje kur gyvensi.
Airijoje, esu padėjusi vienai globėjai susitvarkyti tokią pašalpą. Pradėjom nuo to, kad Lt ji atsisakė pašalpos, tada padavėme dokumentus čia. Reikėjo įv dokumentų iš Lt, bet po 6mėn tokia pašalpa jai buvo suteikta (sumokėta aišku nuo padavimo dienos). Kaip yra Norvegijoje nžn, bet manau panašiai turėtų būti.
Airijoje, esu padėjusi vienai globėjai susitvarkyti tokią pašalpą. Pradėjom nuo to, kad Lt ji atsisakė pašalpos, tada padavėme dokumentus čia. Reikėjo įv dokumentų iš Lt, bet po 6mėn tokia pašalpa jai buvo suteikta (sumokėta aišku nuo padavimo dienos). Kaip yra Norvegijoje nžn, bet manau panašiai turėtų būti.
Nenoriu gincytis,bet ar cia neina kalba aplamai apie vaiko pinigus,koks jis bebutu tavo ar tavo globotinis.PVZ Airija vienodai moka pinigus visiems seimos vaikams,koks jo bebutu statusas.
Po rimtų žinučių, mestelėsiu šiandieninį dialogą:
Mažasis (tik suėjo 5 m.):
-Mamyte, ką čia dainuoji?
- Tai labai sena dainelė, ją visi žinojo, kai mama buvo mažytė...
- Tai tada ta dainelė nebuvo sena, įdomu kaip ji skambėjo, kai buvo maža ir suaugus.
Mažasis (tik suėjo 5 m.):
-Mamyte, ką čia dainuoji?
- Tai labai sena dainelė, ją visi žinojo, kai mama buvo mažytė...
- Tai tada ta dainelė nebuvo sena, įdomu kaip ji skambėjo, kai buvo maža ir suaugus.
QUOTE(Jurga @ 2011 01 16, 20:15)
mes jau buvom pas atitinkama tarnyba Norvegijoj, ir jie nieko nera girdeje apie globos perkelima. Tvirtina, kad neprisiima globos is kitu saliu, o taip pat ir neperduoda savo globotiniu kitoms salims. Isvykus globotiniui ji turi remti ta salis is kurios jis yra. Todel Norvegija ir sako, kad globos pasalpa turi moketi Lietuva. O VTAT nezino kaip mums geriau daryti, tik patvirtino, jog issideklaravus is LT pasalpa nutraukiama...
Be to, pagal istatyma, globeju gali buti nuolat Lietuvoje gyvenantis pilietis... Gaunasi kad pazeidziame istatyma ar kaip?
Be to, pagal istatyma, globeju gali buti nuolat Lietuvoje gyvenantis pilietis... Gaunasi kad pazeidziame istatyma ar kaip?
Kai mes nuėjom į Soc. Skyrių į mumis irgi va tokiom

Dėl šito nžn, bet esu kelis atvejus girdėjusi, kad išsiveža globotinius į EU šalis (laikinam) gyvenimui. Mano draugės atveju - Lt parašė adresą kur gyvens ji ir mergaitė, ir viskas buvo ok.
QUOTE(carvel @ 2011 01 19, 21:16)
Nenoriu gincytis,bet ar cia neina kalba aplamai apie vaiko pinigus,koks jis bebutu tavo ar tavo globotinis.PVZ Airija vienodai moka pinigus visiems seimos vaikams,koks jo bebutu statusas.
Ne ne apie tai kalbu, Airijoje vaiko pinigai yra Child Benefit, o globėjo pašalpa Guardian's Payment.
Mergaitės, ar žinot kuri
Jei vaikas gyvenantis vaikų namuose nori studijuoti užsienyje, kaip su finansais tada? Lietuvoje gauna nemokamą bendrabutį, stipendiją, ta 500 lt pašalpą
O jei pvz Didžiojoje Britanijoje studijuos?

QUOTE(alfija @ 2011 02 07, 17:29)
nebežinia kelintą kartą pažiūrėjom su Duksiu "Dirbtinį intelektą"...mums labai artimas tas filmas, o dabar kadangi mudu jau naujos globos kelyje( pažymų rinkimo) tai ir šiaip aktualu. Labai geras filmas...
Man tai vienas kraupiausių filmų, bet labai paveikus. Mačiau labai seniai, kai svarbiausios filmo idėjos nebuvo taip arti. Reiks "šviežiom akim" pažiūrėt.
idomu kaip vaikas reaguoja i toki filma, nes jei jis save pastato vaiko roboto pozicijoje gali isaugti baime jog mama atsikratys jo jei pvz imsi lauktis savo bio vaikelio ir baiminsis jog jo nebemylesi....kaskaip ir as dvejoju ar tai pats geriausias filmas ziureti vaikui trokstanciam meiles ir silumos....man paciai labai liudnas pasirode tas filmas
Sveikos mamytes,
noreciau pasigirt kokia laime siandien mane su vyru aplanke. Pagaliau pasiryzome nunesti dokumentus del vaikucio ivaikinimo. Labai jaudinomes del musu jauno amziaus todel ir baiminomes nesti dokumentus. Mums po 22m. Noreciau pasiteirauti mamyciu gal zinote kaip reikia paruosti namus kai ateis socialine darbuotoja apziuret musu gyvenamos aplinkos ? ar mum reikia pripirkt daigtu vaikeliui ? ar kaip? labai atsiprasau uz kvailus klausimus, tik labai baiminames kad viskas butu gerai.

kokio amžiaus vaikui daigtus pirksit? kūdikiui ar dešimtmečiui?
QUOTE(Karusia @ 2011 02 07, 23:03)
kokio amžiaus vaikui daigtus pirksit? kūdikiui ar dešimtmečiui?
Karusia kaip visad-savo lėkštėj

uoj,persiprašau,šampano taurėj

Manoji Pupa išaudė mintį,kad jos mama gal mirė,kad taip ilgai nepasirodo...Pasakiau,kad mes žinotume,ir kad būtinai nuvestume ją atsisveikint.O neateina gal todėl,kad žiema,šalta,daug sniego,gripas siaučia.
Nesu patenkinta savo atsakymu,bet žodis-ne žvirblis...Ruošiuosi atnaujint šitą temą,tad patarkit
Germine - koks klausimas, toks ir atsakymas.
o tema aktuali, tik mūsų atveju - apie tėvą, matytą vieną kartą nuo 1 metų - prieš pat teismą. dabar periodiškai susirūpina, kodėl neatvažiuoja. ir močiutė. tąsyk, kaip auklėtojos sakė vaiką išgąsdino, ji gi nebeatpažino, o dabar kažkoks neaiškus nerimas... be nežinau ar norėčiau jų vizitų ...
o tema aktuali, tik mūsų atveju - apie tėvą, matytą vieną kartą nuo 1 metų - prieš pat teismą. dabar periodiškai susirūpina, kodėl neatvažiuoja. ir močiutė. tąsyk, kaip auklėtojos sakė vaiką išgąsdino, ji gi nebeatpažino, o dabar kažkoks neaiškus nerimas... be nežinau ar norėčiau jų vizitų ...