Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

QUOTE(Karusia @ 2011 10 16, 23:38)
kelintą kartą susiduriu ir niekaip negaliu išspręsti.... teisingiau, atrodo, kad išsprendžiu, po kurio laiko pasirodo - anei velnio... Buvo tokia mergaitė Braškės grupėje, kuri elgėsi labai netinkamai. Kai pradėjo lįsti į triusikus perkėlė Braškės lovą į kitą vietą g.gif Vaikinai skundėsi laižiakais, kiti vėl kažkuo - kas mušimu, kas ... O dabar susitiko vėl ... prailgintoje grupėje. kaip ir draugė, nors draudžiu, kalbu ištisai apie draugystę, koks gali būti draugas, koks ne... Susitiko ir prasidėjo: parkeriai išardyti (rašalą iš kapsulių išpylė kažkur, bet penalas visas stipriai rašaluotas, mėlynė vėl, nes stipriai stūmė, griuvo.... Blogiausia - vėl! lindimas, šikart - tik mėlynė ant užpakalio ir lindimas bučiuotis... su nasosais.. ir ką daryt, kaip atkabint tokią 'draugę"? Kalbėtis su VTAS, nes akivaizdu, kad su ja kažkas netinkamais elgiasi? arba prie jos? su tėvais kalbėti jau suprantu, kad beprasmiška, nes atsakymas vienas "atstokit nuo mano vaiko". Aš mielai atstočiau, jei ji atstotų nuo Braškės...

o nera galimybiu jas atskirti- tiesiog kad ji nelankytu prailgintos ar kita lankytu?Jei ne- kelciau didziuuuli triuksma, nebijociau kad kam niors nepatiks ar pan...bijociau kad suzalos vaiko psichika (mano) ir tas mane skatintu veikti...tik nebijokit!

Papildyta:
tiesiog manau, neisizeiksit, kad kartais svelniom ir mandagiom priemonem- pvz. pokalbiai- ne visko galima pakeisti, kartais reikia ryztingai. bet cia mano asm nuomone,kuri gali netikti, nes nezinau visu aplinkybiu...
Atsakyti
grupė viena... neišbus mano nenuorama vaikas vienas namuose.... dabar jau trumpinam laiką, bet 5 valandos vaikui vienam - per daug
Atsakyti
ir stengciausi veikti ne per Braske, kuri nieko deta, bet per mokytojus, ta mergaite, jos tevus ir pan...Jie sneka "Atstokit" nes jus negrasinot, nepriima Jus rimtai...
Atsakyti
atstokit jie šnekėjo visiems, kurie guodėsi - nubrozdintom alkūnėm, laižiakais su liežuvio kišimu (šešiametė!), sumuštom nosim, prasivardžiavimais ('bomžas' šešiametė repertuare - labai normalus žodis?)
Atsakyti
sudetingas atvejis, o ten gal kokia asociali seima?snekeciau su mergaite grieztai, tegu skindziasi savo tevams kad teta gasdina, , jos tevai su jumis susipyks, bet gal uzdraus savo dukrai bendrauti su Braske . jei ne- ta merga net gasdinciau, ir situacija kartojasi.turit apginti savo dukra.
Papildyta:
bet velgi- taip daryciau as, gal jusu budui tai netiks, ar situacija kitokia, nei as isivaizduoju...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 10 17, 09:13)
atstokit jie šnekėjo visiems, kurie guodėsi - nubrozdintom alkūnėm, laižiakais su liežuvio kišimu (šešiametė!), sumuštom nosim, prasivardžiavimais ('bomžas' šešiametė repertuare - labai normalus žodis?)

su tais repertuarais. Mažasis dar iki patekimo į globos namus turėjo visą šitą repertuarą, nepaisant viso poniškumo.
Karusia, o auklė ar labai brangu būtų? Studentė ateinanti, pasiimanti ir pabūnanti kol pareini. ar keliese ten kooperuotis. Ir tiek
Atsakyti
Mano dukros grupėje, kai jai buvo 6-i metai atėjo naujokė-labai simpatiška, net graži mergaitė. Manoji tylenė man taip nežymiai užsiminė kad ji lenda ir prie subinės. Aš nesureikšminau labai, tiesiog atrodė kad ji pajėgi pati apsiginti. Pernai, tai yra po
3 metų mes žiūrėjom daržo nuotraukas ir kai ji pamatė tą gražuolę- su pykčiu man sako- čia ta bjaurybė kuri man prie subinės lysdavo, atsimeni aš tau pasakojau. Man pasidarė bloga nuo to kad tada tinkamai nesureagavau o mano vaikui kad ir vienmetė tisiog darė žalą. gal ji ir ne tokia jau ryški ir baisių dalykų čia neįvyko bet GINTI SAVO VAIKĄ REIKIA KAD IR NUO VIENMEČIŲ. O dėl Agrasto elgesio- dar kartą sakau - nusipirk knygą VAIKŲ SEKSUALUMAS o ne klaidžiok patamsiuos.
gal įdomu kaip mums sekasi- Dainiui paskirta adaptuota programa ir mokykla ruošia komisijai į spec. mokyklą. Gausim neįgalumą vėl gal dviems metams. Elgesys su manim-nepriekaištingas, ryšys su manim taip pat. Kilsteli į kovą su 19-mečiu sūnum ir tečiu, bet garbingai pralaimėjęs atsiprašo ir gana greitai. Mokykloje -nelabai mato reikalo klausyti kitų ypač ne savo mokytojos nors ir jos kartais neklauso. Su tuštinimosi nelaikymu- susitvarkėm, nes atpažįstam problemą. paitaiko kai nesusivaldo ir duodami impulsai į išeinamąją angą o kai ten neištuštinta-tai rezultatas ne koks-smirdantis. Pasekmes likviduoja pats.
Man kartais labai liūdna į jį žiūrint, nes mano mama visą gyvenimą pradirbo pensionate kur buto proto negalią turinčių, ji su jais puikiai sutardavo, jie ją dievino, negi ji dar ne viską padarė per savo gyvenimą, negi liko dar neužbaigtų darbų ir man.Karma kažkokia.
Atsakyti
Po teismo.Apribojo neterminuotai.Nuotaika šūdina,nes ir aš prie to prisidėjau...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 10 18, 19:10)
Po teismo.Apribojo neterminuotai.Nuotaika šūdina,nes ir aš prie to prisidėjau...

pylei degtinę gerklėn?
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2011 10 18, 19:33)
Mano dukros grupėje, kai jai buvo 6-i metai atėjo naujokė-labai simpatiška, net graži mergaitė. Manoji tylenė man  taip nežymiai užsiminė kad ji lenda ir prie subinės. Aš nesureikšminau labai, tiesiog atrodė kad ji pajėgi pati apsiginti. Pernai, tai yra po
3 metų mes žiūrėjom daržo nuotraukas ir kai ji pamatė tą gražuolę- su pykčiu man sako- čia ta bjaurybė kuri man  prie subinės lysdavo, atsimeni aš tau pasakojau. Man pasidarė bloga nuo to kad tada tinkamai nesureagavau o mano vaikui kad ir vienmetė tisiog darė žalą. gal ji ir ne tokia jau ryški ir baisių dalykų čia neįvyko bet GINTI SAVO VAIKĄ REIKIA KAD IR NUO VIENMEČIŲ.  O dėl Agrasto elgesio- dar kartą sakau - nusipirk  knygą VAIKŲ SEKSUALUMAS o ne klaidžiok patamsiuos.
gal įdomu kaip mums sekasi- Dainiui  paskirta adaptuota programa ir  mokykla ruošia komisijai į spec. mokyklą. Gausim neįgalumą  vėl gal dviems metams. Elgesys su manim-nepriekaištingas, ryšys su manim taip pat. Kilsteli į kovą su 19-mečiu sūnum ir tečiu, bet garbingai pralaimėjęs  atsiprašo ir gana greitai. Mokykloje -nelabai mato reikalo klausyti kitų ypač ne savo mokytojos  nors ir jos  kartais neklauso.  Su tuštinimosi nelaikymu- susitvarkėm, nes atpažįstam problemą. paitaiko kai nesusivaldo ir duodami impulsai į išeinamąją angą o kai ten neištuštinta-tai rezultatas ne koks-smirdantis. Pasekmes likviduoja pats.
Man kartais labai liūdna į jį žiūrint, nes mano mama visą gyvenimą pradirbo pensionate kur buto proto negalią turinčių, ji su jais  puikiai sutardavo, jie ją  dievino, negi ji dar ne viską padarė per savo gyvenimą, negi liko dar neužbaigtų darbų ir man.Karma kažkokia.

labai įdomu buvo apie Dainių.
Kad gal ne karma, tiesiog taip gyvenime būna. Pas mus labai panašiai. Mama savo savarankiško darbo gyvenimo ir darbą pradėjo nuo vaikų namų, sesuo dirbo VTAT dabar globos namuose, aš globoju vaikus? dar viena sesuo dirba su proto negalią turinčiais internate, irgi paliktais iš esmės ir našlaičiais. Taip kažkaip viskas ir sukasi. Ir kai pasiklausai tai su daugeliu taip. Tąsa tiesiog gyvenimo.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 10 18, 19:51)
pylei degtinę gerklėn?

nei jai,nei sau pyliau...
ji nėr visiška degradė,o ir metelių ką tik sukako 27 eri...o jau neteko visų savo vaikų...
Ką pasakyt dičkiams?Kad padėjau juos atimt iš mamos?
Ai,nekreipkit dėmesio,praeis
Atsakyti
Kas per nesąmonė. Padėjau atimti...
Padedu mamai auginti, ir dar padėsiu. Jums padedu užaugti dorais ir dideliais, mokaumylėti, pažinti ir etc.
Aš už tai, kad vaikus išimti iš šeimos kuo anksčiau- ypač įsteigus laikinąją globą, kol tas vaikų gyvenimas ir iš tiesų netepo katastrofa visiška. Psichologine prasme, ir šiaip materialine taip pat. Tada, kai dar ir suaugusiam žmogui galima padėti.
Atsakyti