Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

QUOTE(Sunute @ 2011 10 11, 16:42)
4u.gif
O ar biologiniams tėvams vaikai užduoda panašių klausimų?

tiriausia užduoda. Čia buvo toks bendras pasvarstymas apie tėvus ir meiles vaikams. Iš bendrų pastebėjimų.
Atsakyti
Mažasis sėdi ir dainuoja "Keliavau į Afriką, į bananų fabriką" sakau nugi bananai auga - ne, sako juos pirkti reikia bigsmile.gif reiškia gamina biggrin.gif
Atsakyti
Aha,draugė iš USA negali pamiršt markete matyto vaizdo:pradinukė mergaitė nustebus mamos klausia,kodėl ant pieno pakelio nupiešta karvė doh.gif o mama nežino blink.gif
Atsakyti
Yra toks vienas dalykas kuriuo visai noriu pasidalinti. Apie mamas. Dažnai kalbam, kad va vaikai prisifantazuoja apie pasakų fėjas-mamas, ir patys jų laukia ir tiki. Bet tai yra viena, kai tai yra vaiko fantazijos padarinys. O kai tai yra visa buvę realybėje, ir tokioje šviežioje, kai vaikas pasakoja visiems o mano mama vairuoja - tokios tai paskutinės markės automobilį, o mūsų namų darbininkė daro tą, o su tėčiu buvau ten ir ten- tą ir aną pažįstu. Kai niekas niekas netiki tuo vaiku, žvengia susiriesdami ir mokytojai- va kaip tada vaikui skauda. Jis pasakoja tikrą tiesą, pačią tikriausią, ir visi žiūri kaip į kvailųi kvailį.
Vaikui tas gyvenimas taip pasikeitė, iš pertekusio labu gyvenimo, per valandą jis virto visai kitokiu, ir dar kartą verčiasi, dabar jau į statistinio vidutinio Lietuvos gyventojo gyvenimą. Ir dar šitoks bagažas to- niekas netiki iš paskos einantis. Va taip va tas mūsų pasaulėlis atrodo. Kaip jis vis dar laukia mamos, kaip jis tikisi, kad pribus vieną rytą ir viskas bus kaip buvę.
Atsakyti
Klausau aš savo trynukų ir galvoju:nugis nebuvo ta mama bloga.Nors žinau tookių dalykų....
Bet ir pyragus kepė ir braškes augino,ir darė kitų gerų,mielų,mamiškų dalykų...
Ir kai vieną vakarą išgraibiau savo dičkius iš palovių ir paverkiau kartu,ir pasakiau,kad gera jų mama ir labai juos myli,tik dabar negali būt kartu-matytumėt,kaip jie buvo man dėkingi wub.gif
Atsakyti
Tikriausiai užeinant kartą per pusmetį, būtų mandagu pasisveikinti blush2.gif Labukas visoms, kurios mane pažįsta ir visoms kitoms, kurios nepažįsta smile.gif Jaučiuosi čia ir sava, ir atitolusi... blush2.gif

QUOTE(Sunute @ 2011 10 09, 12:01)
Ką tai reiškia nuolat? aš asmeniškai ieškojau pirmą mėnesį parsivežus vaikus, radau ir pagalba man buvo reikalinga dar mėnesį (ir tik darugiška parama). Vieną kartą praėjo programą VRC abu, sužinojau kas kaip ir tvarkiausi be pagalbos taip, kad vėliau mažąjį patikrinus jos nebereikėjo. Nežinau, gal kam atrodo daug, bet man - normalu.

Aš neieškojau. Tikriausiai todėl, kad nejaučiau, jog kažkas, be manęs pačios, man gali padėti. Tiesiog va toks va jausmas visada yra viduje ir aš neieškau. Bet tai nereiškia, kad problemų nėra. Jų yra, bet aš težinau tiek, kad mano gyvenimas yra tik mano, o ne kitų. Kol vaikai su manimi - mano ir jų gyvenimai yra bendri ir priklauso tik mums. Nors labai gerai sutarėm su visom įmanomom tarnybom, bet jos mums padėjo tik tvarkant dokumentus, bet ne daugiau.

QUOTE(Sunute @ 2011 10 11, 15:42)
4u.gif
O ar biologiniams tėvams vaikai užduoda panašių klausimų?

QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 10 11, 16:48)
Itariu kad  ne nes bio vaikams naturalu kad juos myli jiems tai tai pat naturalu kaip ir kvepuoti

Aišku, kad gali užduoti ir užduoda. Neišskirčiau čia įvaikintų ir kitokių vaikų. vaikai užduoda įvairių klausimų.

Neneigiu kažkokio natūralumo, kurį jaučia bio vaikai. Tačiau klausimai - tai toks gaivališkas reiškinys, kad jo ištakų tikrai negalime susekti ir patys sau išaiškinti smile.gif
Atsakyti
Paragintoji, sveika.
Aš galiu papsakoti su kuo susiduriu aš ir kokios pas mus emocijų problemos. Pavyzdžiui situacija- rengiamės į kiną, ir čia mažasis nukrenta visas isterikoj rėkia, kad nieko kito kaip tik Adidas arba Puma arba NIKE nesirengs- naujų. Nes visą gyvenimą tik taip nešiojo jis ne bomžas koks.
Su troleibusu nevažiuosiu- čia ubagų transportas, mašinos salonas ne odinis- šūds ne mašina.
Ir jei neperki modeliukų na tų kur po 50lt ir daugiau- tai čia pat galima parduotuvėje tokį skandalą sukelt, kad visa parduotuvė stebvisi- kaip aš gi ir sugebėjau iki tiek vaiką išsilepinti. Draugė sako ir žinotų gi kas, kad tai tik globotinis ir gavai tu jį iš globos namų.
Jis vis dar bando modeliuoti, ir bandys ilgai, buvusią šeimą matytą elgesį ir išmokytą taip elgtis.
Nagi ir pasakykit, kad gyvenimas neįvairus biggrin.gif
Ir taip ta linkme galiu pasakoti ir pasakoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 16 spalio 2011 - 14:45
Alfija,jei tokia turčių šeima,tai kas nutiko?Ar kaip ir mano Žuvytei?
Kaip Džiugas su nauju broliu sutaria ir kaip reaguoja į visas isterikas?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 10 16, 15:56)
Alfija,jei tokia turčių šeima,tai kas nutiko?Ar kaip ir mano Žuvytei?
Kaip Džiugas su nauju broliu sutaria ir kaip reaguoja į visas isterikas?

Džiugas tai ramiai reaguoja, jis savoj mokykloj dar ne to matęs- ta prasme isterikų.
Nežinau kas nutiko Žuvytei. Mano vaiką tiesio grąžino ir viskas- visi nutikimai. Praktiškai. Destrukcijos ten buvo daug, žinoma.
Šiandien kilo riksmas dėl ausinių. Už du litus- Džiugui tai viskas, o jam tai nieko niekas niekada neperka. Užsidarė savo kambary ir garsiai vardijo ko dar kažkas ant kiemo turi- ir tik jis vienų vienas šitame pasaulyje neturi nė vieno vertingo daikto. Vienam, kaip žinia verkti neįdomu, nes nesimato ar kas nors kalsosi ir ar nora kam nors įdomu ko jis ten verkia- išėjo, pamatęs kad ir tarpduryje nieko nesudomino- surinko ką išmėtęs, nusišluostė ašaras ir pareiškė- susitaupysiu ir nusipirksiu. Pažanga. Reiškia kažkas toj galvelėj lieka, kai aš jam sakau ką jis turi padaryti ir ko jis daryti neturi, kas yra tie geri santykiai ir kaip jų siekti. Keliaujam per gyvenimą toliau.
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2011 10 16, 00:12)
Tikriausiai užeinant kartą per pusmetį, būtų mandagu pasisveikinti  blush2.gif  Labukas visoms, kurios mane pažįsta ir visoms kitoms, kurios nepažįsta smile.gif Jaučiuosi čia ir sava, ir atitolusi...  blush2.gif
Aš neieškojau. Tikriausiai todėl, kad nejaučiau, jog kažkas, be manęs pačios, man gali padėti. Tiesiog va toks va jausmas visada yra viduje ir aš neieškau. Bet tai nereiškia, kad problemų nėra. Jų yra, bet aš težinau tiek, kad mano gyvenimas yra tik mano, o ne kitų. Kol vaikai su manimi - mano ir jų gyvenimai yra bendri ir priklauso tik mums. Nors labai gerai sutarėm su visom įmanomom tarnybom, bet jos mums padėjo tik tvarkant dokumentus, bet ne daugiau.
Aišku, kad gali užduoti ir užduoda. Neišskirčiau čia įvaikintų ir kitokių vaikų. vaikai užduoda įvairių klausimų.

Neneigiu kažkokio natūralumo, kurį jaučia bio vaikai. Tačiau klausimai - tai toks gaivališkas reiškinys, kad jo ištakų tikrai negalime susekti ir patys sau išaiškinti smile.gif

Sveika gyva,
dėl tos pagalbos: žmonės skirtingi...gyvenam ir sprengimus darom patys, bet palaikymas, kai sunku man svarbus ir tik tiek. To užtenka. Tau labai labai ačiū už palaikymą ir rašytas žinutes ankstesnėse temose.

mąstau: gyveni, sutiki-palieki žmones ir jie įtakoja gyvenimą, ir aš juos įtakoju. Ką daugiau, ką mažiau. Su vienais ilgam ar ir visam likusiam gyvenimuis "sulimpi", su kitais bendri epizodai įsirėžia keisdami gyvenimą iš esmės, yra praeivių, kurie palieka "greitai išsisklaidantį kvapą" ir tokių, kurių nepastebi, o Tavę pastebi. Turiu bičiulių, kuriems problemos būtų buvę nepakeliamos be draugų pagalbos. Gal nėra tie gyvenimai priklausantys vien mums patiems.

Atsakyti
kelintą kartą susiduriu ir niekaip negaliu išspręsti.... teisingiau, atrodo, kad išsprendžiu, po kurio laiko pasirodo - anei velnio... Buvo tokia mergaitė Braškės grupėje, kuri elgėsi labai netinkamai. Kai pradėjo lįsti į triusikus perkėlė Braškės lovą į kitą vietą g.gif Vaikinai skundėsi laižiakais, kiti vėl kažkuo - kas mušimu, kas ... O dabar susitiko vėl ... prailgintoje grupėje. kaip ir draugė, nors draudžiu, kalbu ištisai apie draugystę, koks gali būti draugas, koks ne... Susitiko ir prasidėjo: parkeriai išardyti (rašalą iš kapsulių išpylė kažkur, bet penalas visas stipriai rašaluotas, mėlynė vėl, nes stipriai stūmė, griuvo.... Blogiausia - vėl! lindimas, šikart - tik mėlynė ant užpakalio ir lindimas bučiuotis... su nasosais.. ir ką daryt, kaip atkabint tokią 'draugę"? Kalbėtis su VTAS, nes akivaizdu, kad su ja kažkas netinkamais elgiasi? arba prie jos? su tėvais kalbėti jau suprantu, kad beprasmiška, nes atsakymas vienas "atstokit nuo mano vaiko". Aš mielai atstočiau, jei ji atstotų nuo Braškės...
Atsakyti
O jūsų mokykloje nėra psichologo ir soc.pedagogės?Kaip Braškė vertina tokį "draugės" elgesį?
Gerą temą užvedei iš pat ryto:Mano Agrastas aną savaitę numovė grupiokei kelnaites blush2.gif kai rengėsi pietų miegui.Namie taip nesielgia,o ten-kasdien skundai... verysad.gif
Atsakyti