Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

Šiaip, tai čia viskas į temą, ir kaip puošėmės, ir kaip vaikai mus iškritikavo, ir ką gero padarėm,ką vaikai padarė. Ką virėm, ką gėrėm, kas skanu, kas neskanu biggrin.gif
Žodžiu plepam ir tiek. Ką mezgėm, ką siuvom. Apie viską. Apie gyvenimą.
Atsakyti
aš mažumą pasimetus:Pupai aktuali tema nėštumai,gimdymai ir kt temos ta tema.Dažnai kalbam,parodau nuotraukų ir filmukų internete.Bet mano pateikta informacija labai skiriasi nuo to,ką išgirsta iš bendraamžių smile.gif Taigi šiandien tarp mūsų mergaičių vėl nagrinėjom nėštumo anatomiją.O ji man ir sako:bet man atrodo,kad kai vaikas gimsta,kažkokie žmonės jį nušauna,išlupa blakstienas ir padaro lėlę.Kaip gi kitaip lėlės naktį atgytų?
mega_shok.gif
Aš pirmą kartą iš jos tokį siaubiaką girdžiu.Turbūt teks iškelti klausimą per tėvų susirinkimą...
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 01 10, 15:08)

ZAIKA2, 10 Sau 2011 - 15:08, para�ė:

ZAIKA2, 10 Sau 2011 - 15:08, para�ė:

Skiria tie vaikai kas gerai kas ne. Maniskei pavasari keturi tai  labai nustebau kai jinai po eglutes darzelyje labai iskritikavo viena akeltoja kam ji apsirenge kasdieniskai, as demesio neatkreipiau o ji dv  dienas kalbejo kad viena aukeltoja alabai grazei buvo apsirengusi susisukavusi o kita nepasipuose.
Ir mes kai einam i svecius jei as nepasidazau tai maniske visada bumba.

Skiria tie vaikai kas gerai kas ne. Maniskei pavasari keturi tai  labai nustebau kai jinai po eglutes darzelyje labai iskritikavo viena akeltoja kam ji apsirenge kasdieniskai, as demesio neatkreipiau o ji dv  dienas kalbejo kad viena aukeltoja alabai grazei buvo apsirengusi susisukavusi o kita nepasipuose.
Ir mes kai einam i svecius jei as nepasidazau tai maniske visada bumba.

Braškė išvis fyfa, ir pati ne viską velkasi, o ir mamos batai nepatinka (be kulniukų, aš jai sakiau sekančiu etapu gipsą užsisakysiu su kulnais), nagai nelakuoti.... bet gal tai nuo vaiko individualiai priklauso?
nors. kaip sakė, vienai mergaitei vistiek nepavydi - mama jauna graži ir su kulniukais, ir nagais, bet anoji, girdint pusei grupės išbarė vaiką, kad negražiai nupiešė mamą - per storą.... vistik atsirenka kas svarbiau.... manoji tai nupiešė mane blondine rolleyes.gif ir dar tėtį greta įlipdė.... auklėtojos buvo laaabai susidomėję, ar šeimos piešinyje viskas vietoje rolleyes.gif
Papildyta:
Germinė, pasidomėk kas iš draugių turi/turės naują broliuką ar sesę smile.gif
Atsakyti
neiškenčiu neįsijungus į pasvarstymus apie mus, vaikus ir estetiką. Niekada gyvenime pernelyg nesirūpinau savo išvaizda, bet dabar, paaugus dičkiukui, nenoriu, kad jis nejaukiai jaustųsi dėl to, kad jo mama stora. Pirmąkart gyvenime susirūpinau ir esu savimi patenkinta. Ech, kiek jie dar mane ko išmokys...

Kai pasipuošiu (neperdažnai tai būna) dičkius visada pagiria: mamyte, kaip gražiai apsirengei. Jam prikiauksi mažius (nevisai suprasdamas apie ką).
Papildyta:
QUOTE(MamaMia @ 2011 01 10, 10:19)

MamaMia, 10 Sau 2011 - 10:19, para�ė:

MamaMia, 10 Sau 2011 - 10:19, para�ė:

Noreciau paklausti - kuo ypatinga nuolatine globa- t.y. kuo ji skiriasi nuo laikinosios visais atzvilgiais- ypac domina kaip su biolog tevais - ar turi teise reikalauti kad grazintu vaika , mano, kaip globejos teises ir pan. tikiuosi, kad kas nors pasidalins info.aciu 4u.gif

Noreciau paklausti - kuo ypatinga nuolatine globa- t.y. kuo ji skiriasi nuo laikinosios visais atzvilgiais- ypac domina kaip su biolog tevais - ar turi teise reikalauti kad grazintu vaika , mano, kaip globejos teises ir pan. tikiuosi, kad kas nors pasidalins info.aciu 4u.gif

esant laikinai globai, nereikia teismo sprendimo, kad pas jus apsigyventų vaikas. taip pat nereikia teismo sprendimo, kad vaikas iš jūsų būtų perkeltas kitur. Esant nuolatinei globai, bet kuriuo atveju, keičiant vaiko gyvenamą vietą (globėjus) būtinas teismo sprendimas. Bet kuriuo atveju, įvaikinant iš globėjo šeimos, būtinas globėjo sutikimas.
Nesu teisininkė, parašiau tai, ką teko išsiaiškinti pačiai. Jei kas ne taip, pataisys geriau išmanančios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 10 sausio 2011 - 16:03
QUOTE(Sunute @ 2011 01 10, 16:00)

Sunute, 10 Sau 2011 - 16:00, para�ė:

Sunute, 10 Sau 2011 - 16:00, para�ė:

nenoriu, kad jis nejaukiai jaustųsi dėl to, kad jo mama stora. Pirmąkart gyvenime susirūpinau ir esu savimi patenkinta. Ech, kiek jie dar mane ko išmokys...

nenoriu, kad jis nejaukiai jaustųsi dėl to, kad jo mama stora. Pirmąkart gyvenime susirūpinau ir esu savimi patenkinta. Ech, kiek jie dar mane ko išmokys...

Aš tai supratau, kad vasarą jos nepasivysiu.... užtat susirūpinau... braškės grupėje tarpo mamų tikrai ne storiausia lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 01 10, 16:30)

alfija, 10 Sau 2011 - 16:30, para�ė:

alfija, 10 Sau 2011 - 16:30, para�ė:

Ką mezgėm, ką siuvom.

Ką mezgėm, ką siuvom.

Nu jau ne, net apie šitą dalyką, tai neturiu žodžių schmoll.gif , nemoku nei megzti, nei siūti. verysad.gif Buka šitam dalyke. biggrin.gif

QUOTE(Germinė @ 2011 01 10, 16:49)

Germinė, 10 Sau 2011 - 16:49, paraÅ�Ä—:

Germinė, 10 Sau 2011 - 16:49, paraÅ�Ä—:

mega_shok.gif
Turbūt teks iškelti klausimą per tėvų susirinkimą...

mega_shok.gif
Turbūt teks iškelti klausimą per tėvų susirinkimą...

O kuo čia tėvų susirinkimas dėtas? g.gif Vaikas kažką kažkaip ne taip suprato, gal susapnavo, gal prisigalvojo, nu nereikia tėvams , kurie niekuo dėti pasakoti visko. Pasikalbėti su auklėtoja, tai suprantu,kad galima, nu bet per tėvų susirinkimą to tikrai nereikia šnekėti, mano nuomone.

QUOTE(Sunute @ 2011 01 10, 17:07)

Sunute, 10 Sau 2011 - 17:07, para�ė:

Sunute, 10 Sau 2011 - 17:07, para�ė:

. Pirmąkart gyvenime susirūpinau ir esu savimi patenkinta.

. Pirmąkart gyvenime susirūpinau ir esu savimi patenkinta.

Šaunuolė.
Vaikai viską mato ir viską supranta.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 01 10, 17:15)

Vistik, 10 Sau 2011 - 17:15, para�ė:

Nu jau ne, net apie šitą dalyką, tai neturiu žodžių  schmoll.gif , nemoku nei megzti, nei siūti.  verysad.gif Buka šitam dalyke.  biggrin.gif

Nu jau ne, net apie šitą dalyką, tai neturiu žodžių  schmoll.gif , nemoku nei megzti, nei siūti.  verysad.gif Buka šitam dalyke.  biggrin.gif

o aš mėgstu megzti ir man sekasi. Duksiui pagal išsirinktus modelius mezgu.Pats renkasi. Ir siūlai turi būt nepūkuoti.
O šiaip tai vaikai viską pastebi, stebi, turi norų mūsų estetiniu atžvilgiu. Ir savo. Šiaip man tai yra smagu girdėti jo vertinimus, pagyras ir kritiką biggrin.gif Vaikai verčia pasitempti.
Megztinį uniforminį pametė, tai pradžiai ėmiau ir numezgiau,tokį pat. Mokytoja jį pagyrė, vaikšto nosį užrietęs. O kaip jis rūbus į mokyklą iš vakaro renkasi biggrin.gif megztinis, liemenė- čia aišku uniforma, bet va marškiniai ir kaklaraiščiai prie jų. Derina, renkasi. Gražu žiūrėt.
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2011 01 10, 17:15)

butent. biggrin.gif

panirusi ir as buvau i kasdieniskuma.... rubai ir kosmetika nesvarbu buvo... kai isgirdau is dukros zodzius jog esu senamadiska... doh.gif kaip perkunas is giedro dangaus doh.gif

Nemegeja prie puodu schmoll.gif, nemoku megzti schmoll.gif. namuose tvarkosi kiekvienas savo... 4u.gif

Vyresnele grizusi is mokyklos karta sako man

- mano draugai sake kad tu esi labai grazi ir jaunai atrodai

Klausiu, kame slypi mano grozis ir jaunumas?

- tu esi jiems grazi, nes ju mamos storos ir nesipuosia, nesidazo, nesidaro manikiuru, nesportuoja, nesilanko sporto klubuose. tik slamzia traskucius, picas.

Galiu paskyti tik tiek, kad vaikai dar ir kaip apkalba tevus draugu ir draugiu tarpe. Ar ne taip buna tarp musu berniuku biggrin.gif ar tarp musu mergaiciu biggrin.gif bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 11 sausio 2011 - 08:14
QUOTE(Germinė @ 2011 01 10, 00:58)

Germinė, 10 Sau 2011 - 00:58, paraÅ�Ä—:

Germinė, 10 Sau 2011 - 00:58, paraÅ�Ä—:

Juk susitvarkom,nors ir pavargstu.
Išvedžiau mažiukus į darželį-bus lengviau.Tik kad baisiai anksti pageidauja,kad pasiimtume-vakarienė 15:30 Bet ir tų kelių  ramių  valandų man užteks

Juk susitvarkom,nors ir pavargstu.
Išvedžiau mažiukus į darželį-bus lengviau.Tik kad baisiai anksti pageidauja,kad pasiimtume-vakarienė 15:30 Bet ir tų kelių  ramių  valandų man užteks

pavargsti ir todel,kad dar viskas nauja,kad reikia laiko viskam sustyguoti smile.gif
as net du vaikelius,pradzioje parsivezus,negalejau nieko gerai pasidaryti blink.gif pati laksciau nevalgius smile.gif /na,nepykau,nes net svorio nereikejo"mesti".../
paskui kazkaip viskas stoja i savo vietas,nei tokio erzelio,nei blaskymosi...o va tie susitikimai su tevais ,tai tikrai neprideda jokio pastovumo verysad.gif mamytes,cia kaip taisykle,karingos gerai zinancios rusiskus keiksmazodzius ir panasiai blink.gif
vakar buvom teisme,tai pamatem ir ...motina/net suabejojau kaip cia ja pavadinti/,is teismo posedzio isleke du kartus,o paskui ir nebegrizo.vaikus is jos paeme du kartus,tai pirma karta atsuko duju baliona,o paskutini karta svaistesi kirviu ir kirtikliu:unsure:.teko kviesti policija.
o i mus neziuredama pareiske,kad jokio sutikimo isivaikinti neduos ir kad jai pasako kaip vaikai buvo aprengti...suprask,kad ji "seka"kaip mes elgiames su jos vaikais.

del isvaizdos...tai tikrai vaikams ne vis vien kaip atrodo ju mama,as is vaikystes prisimenu ,kaip mama sirgo ir vaziuojant i miesta apsiriso skarele,tai tikrai prisimenu,kad man buvo geda,kad ji atrodo kaip bobute/tada man vaikui taip atrode biggrin.gif /
auginat kruva vaikui sunku rasti laiko sau,bet tikrai negalima sau leisti vaikscioti asmurgusiais rubais arba su men.dememis schmoll.gif juk vaikams ne zodziai,o pavyz.svarbiausia mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vistik @ 2011 01 10, 06:15)

Vistik, 10 Sau 2011 - 06:15, para�ė:

Vistik, 10 Sau 2011 - 06:15, para�ė:

O kuo čia tėvų susirinkimas dėtas?  g.gif Vaikas kažką kažkaip ne taip suprato, gal susapnavo, gal prisigalvojo, nu nereikia tėvams , kurie niekuo dėti pasakoti visko. Pasikalbėti su auklėtoja, tai suprantu,kad galima, nu bet per tėvų susirinkimą to tikrai nereikia šnekėti, mano nuomone.

O kuo čia tėvų susirinkimas dėtas?  g.gif Vaikas kažką kažkaip ne taip suprato, gal susapnavo, gal prisigalvojo, nu nereikia tėvams , kurie niekuo dėti pasakoti visko. Pasikalbėti su auklėtoja, tai suprantu,kad galima, nu bet per tėvų susirinkimą to tikrai nereikia šnekėti, mano nuomone.

as irgi galvoju,kad maziausiai toookiomis temomis reikia kalbetis tevu susirinkimuose.
jeigu butina,tai pilnai uztektu aukletojos...gal dar to vaiko tevu,jeigu pavyktu suzinoti is kur tos zinios.
aisku vaikas tikrai nei pats nesugalvojo,nei susapnavo...cia jau "pasidalino"kazkas blink.gif svarbu,kad vaikas turetu ir savo tiesa,ir kad ji kuo panasesne butu i tikra tiesa,o ne tai ,kad gandrai vaikus atnesa lotuliukas.gif

maniskems kazkada pasakojau,kad kudikeliai auga mamyciu pilvelyje,tai mazoji ir pareiske,kad nori pilvelyje vaikiuko ir dabar ,o ne "paskui" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2011 01 10, 16:07)

Sunute, 10 Sau 2011 - 16:07, para�ė:

Sunute, 10 Sau 2011 - 16:07, para�ė:

Bet kuriuo atveju, įvaikinant iš globėjo šeimos, būtinas globėjo sutikimas.

Bet kuriuo atveju, įvaikinant iš globėjo šeimos, būtinas globėjo sutikimas.

O jei iš įvaikintojų jau net ir kyšis paimtas - tai tas globėjų sutikimas išgaunamas labai įdomiais būdais, susivienijus ir valstybinei tarnybai, ir miesto skyriui, pasitelkiant socialinius partnerius. Globėjams suorganizuojamas smegenų plovimo ir psichologinės prievartos seansas, jiems meluojama, jie klaidinami iškreipta teisine informacija. Vėliau, globėjui nesutikus, jam trukdoma, persekiojama ir kenkiama kiekviename žingsnyje. Taip pat tarnybos psichologiškai prievartauja ir globojamą vaiką. - Niekam nelinkėčiau to patirti.
Atsakyti
tai jau taip,nes pas mus įvaikinimas kaip Lurdo stebuklas
man labai įdomu,kokį paskatinimą VTAT gauna iš valdžios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 11 sausio 2011 - 13:33
QUOTE(Germinė @ 2011 01 11, 13:32)

Germinė, 11 Sau 2011 - 13:32, paraÅ�Ä—:

Germinė, 11 Sau 2011 - 13:32, paraÅ�Ä—:

Viskas vyko sklandžiai, susidūrėme tik su geranoriškumu ir palaikymu (gal tik viena eilinė VTAT darbuotoja bandė savo nepilnavertiškumo kompleksus realizuoti, aiškindama apie mūsų, kaip įvaikinančios šeimos, atitikimą reikalavimams gana arogantiškai.)

Tiek teisme, tiek iki jo bendravome su mielais, padėti pasiruošusiais žmonėmis. Gal čia tik mums taip pavyko (niekam jokių pakišų nešti net galvon neatėjo)
Atsakyti