Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji Gimdymo Namai

Sakykit, ar KGN'e leidžiama gimdyti netradicine poza (t.y. stumti negulint ant nugaros prispaustom išskėstom kojom?). Gali būti, kad man reikės gimdyti klūpint keturiomis (dėl fiziol. priežasčių). Kiek domėjausi - kituose gimdymo namuose kaip ir nėra šansų gauti tokią galimybę doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shyna: 27 sausio 2011 - 12:04
Tiek daug atsiliepimu ir tokie skirtingi unsure.gif ne nezinau ka galvoti g.gif Ruosiuosi lyg ir pas Banga gimdyti, man patinka kaip ji nestumo metu priziuri blush2.gif Bet kaip ten su epidurom, jei visi tokie naturalistai? Ar yra geras anestiziologas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2011 01 27, 12:04)
Sakykit, ar KGN'e leidžiama gimdyti netradicine poza (t.y. stumti negulint ant nugaros prispaustom išskėstom kojom?). Gali būti, kad man reikės gimdyti klūpint keturiomis (dėl fiziol. priežasčių). Kiek domėjausi - kituose gimdymo namuose kaip ir nėra šansų gauti tokią galimybę  doh.gif

Pas Bangą tikrai galėtumėt 4u.gif

QUOTE(Tensei @ 2011 01 27, 12:30)
Tiek daug atsiliepimu ir tokie skirtingi unsure.gif  ne nezinau ka galvoti  g.gif  Ruosiuosi lyg ir pas Banga gimdyti, man patinka kaip ji nestumo metu priziuri blush2.gif  Bet kaip ten su epidurom, jei visi tokie naturalistai? Ar yra geras anestiziologas g.gif

Jeigu reikės, epidūrą tikrai suleis mirksiukas.gif Aš gimdžiau pas Bangą ir jau prie 5 cm maldavau epidūro biggrin.gif Atėjo anesteziologas ir suleido mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2011 01 26, 19:58)
Loveco, sveikinu, jau pagimdei - pagal liniuote ziuriu  4u.gif

Pas ka papuolei? Kaip jautiesi? Kaip taip greit prie interneto prisijungei? Krikscioniskuose galima internetu naudotis?

dekui smile.gif

kai rasiau ana posta, jau pradejau jausti neskausmingus paruosiamuosius (kaip daznai budavo), bet matyt, jau turejau nuojauta blush2.gif is ryto, sau ramiai nuvaziavom apie 10 val pas mane priziurincia gyd i KGN, saremiai buvo kas 5 min su skausmu, paziurejo, padare echo, viska nuo-iki, ir atsidarymas buvo 3-4 cm. Sakiau, kad vaziuosiu namo smile.gif Sako apie 3 val uzsuk pasirodyt, nes iki 3 busiu smile.gif Namuose kuo ramiausiai, naturaliausiai iskentejom saremius, pagal pamokeles nusprendziau, kad jau atsidarymas bus didelis, nes pykinimas atsirado, todel sakau nelaukiam 3 val, ir vaziuojam. Masinoj saremiai nuo kas 3 min virto i 1,5 min, ir atvaziavau 2 val su 9 cm atsidarymu smile.gif Tuo metu priesgimdyvineje gimde tik viena, tad mane nuvede i ta normalia gimdykla. Jokiu klizmu, jokiu kateteriu, lasaliniu- kaip ir svajojau. Svarbiausia, kad nieko nedare, nesikiso, mes su vyru ten ramiai dainavom, lingavom, o kai po pilno atsidarymo ir "automatinio" stumimo ant kedutes leliukas nenorejo gimti, gydytoja tik tada pasiule nuleisti vandenis, kad netraumuotume placentos. Sutikau. Akusere pora saremiu mane uz pazastu dar palaike, pajutau, kaip lelius gerokai pasistumejo i prieki, gydytoja sako duok, paziuresiu, trumpam ant stalo lipk. Tik uzlipau, girdziu "greitai greitai, ruosiames, JAU". Du saremiai ir mano noras pagimdyti NE ant stalo nebeteko prasmes, nei as, nei gydytoja nespejo susivokti, o tuo labiau nulipti nuo to stalo, ir gime musu leliukas wub.gif

Po dvieju valandu keliavom i palata (leido issirinkti, gavom 3, buvom visi su vyru ir leliuku ). Gydytoja is savo puses jokiu priekaistu neturejo, neonatologe- irgi, tad galejo israsyti jau iskart namo, bet siule likti iki ryto, kad nereiketu paskui man vazinet susileist vaistuku. MAt ryte atejo kraujo atsakymas, ir lelius paveldejo Rh +, tad man suleido vaistuku. Ir- namo smile.gif Neisbuvom nei paros. Tiesa, savo apsisprendima pasakiau gydytojai (nesitariau gimdyt su ja, bet aciu d. taip isejo ), ir pasakiau del ko- del pirmo gimdymo metu pasigautos infekcijos. Po gimdymo neonatologe ta pati patvirtino, kad buna tokiu atveju ir kuo puikiausiai supranta si musu nora, o kadangi viskas su mumis gerai, jokiu priekaistu del ankstesnio isleidimo neturejo.
Rytoj (bus 2,5 paros po gimdymo) vaziuosim ten, kad paimtu is kulniuko krauja maziui, dar karta ji apziures, o man padarys echoskopija, taip pat apziures.

UZ SI GIMDYMA esu be galo dekinga visam personalui. Buvo kazkas nerealaus, stebuklingo, svento, nesikisant.... net vaiko tonus per saremius akusere klausesi pasilenkusi prie manes (as klupejau, siubavau ant kamuolio, paskui stumiau ant kedutes), pridejusi ten aparaciuka ar ka,- nereikejo gultis ir matuot vaiko tonu thumbup.gif

del palatos. Taip, trecioje palatoje yra kazkur pelesis, pagal kvapa net jaucias. Ir neradom karsto vandens g.gif Bet per ta laika mazius vos viena karta pasitustino, tai nematem problemos suslapinti servetele, susildyti ja, ir taip "nuprausti" blush2.gif
siuksles nese ryte, duso su tualetu patalpa buvo valoma ta vakara, ir kita ryta. Svara nesiskundziau tikrai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2011 01 27, 18:17)

pas kurią gydytoją gimdei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mucka: 27 sausio 2011 - 18:45
Gimdziau ir as KGN pries kelis menesius. Labai dideliu priekaistu personalui neturiu, del tvarkos irgi nelabai ka blogo pamenu. Tik vandens karsto nebuvo, tai grizus namo ka pirmiausiai padariau lindau po dusu:)tai to tikrai labai labai truko...
Po gimdymo prieziura irgi buvo nebloga. su niekuo nesitariau ir pinigu nemokejau, bet vizituojanti gydytoja kiekviena diena uzeidavo ir paziuredavo susiuvimus ir paklausdavo kaip jauciuos. Kadangi jauciaus labai silpna, tai ir kraujo tyrima padare ir patare ka daryt del tu dideliu plysimu. zodziu viskas neblogai. Tik turiu priekaistu del zindymo. krutine berods paziurejo tik 3 dienos vakare, tai jau tada atrodziau kaip Pamela Anderson:) pries tai as tylejau, nes galvojau, kad toks krutines kietumas yra normalu... zodziu, neisipletojant, manau, kaip naujagimiams palanki ligonine tam jie galetu skirt daugiau demesio.del zindymo as ju klausdavau ir klausdavau, nes mano vaikas beveik tris paras nenorejo valgyt tik is saukstelio, veliau is svirksto siek tiek pamaitindavau. akuseres vis kazka patardavo, bet esme ta, kad ismokau zindyt TIKRAI NE KGN, o tada kai del krutines bedu teko kviestis masaziste, jei moket po 100 lt. uz viena atvaziavima. Va tada ir buvau pamokinta zindyt is visu poziciju, jei kas neiseidavo liepdavo kartot tol kol ismokau as ir mano lelyte. zodziu pavargom, bet rezultatas puikus maitinu iki siol:)
Kitas dalykas, kas dar ne labai patiko, tai sugrizimas i KGN po gimdymo konsultacijai. Kadangi krutine mane labai kamavo, tai teko vel gal 5 diena po gimdymo vaziuot i priemima, o ten isgirdau, kad ir ta ne taip dariau ir kita (t.y. nenutraukinet pieno ir t.t.). o is kur man zinot jei neikas to nesake... Na zodziu viso to pasekme, kad 8 diena po gimdymo as jau buvau pas momologa klinikose, ir dar ten lankiaus kokias dvi savaite, kur kiekviena apsilankyma lauke "smagus" bakstelejimas i krutine svirstu ir puliu traukimas, plius 3 savaites antibiotiku...

Dar i ka patarciau atkreipt demesi, tai kad KGN yra nedideli, ten yra viena gimdykla ir viena paruosiamoji palata. Kai lankiau pamokeles, tai man sake, kad jei viena gimdo gimdykloj, tai kita gimdo toj paruosiamojoj, o kad atsirastu dar viena gimdanti taip nelabai buna. na bet ta nakti, kai as gimdziau mes pagimdem 3.tai 'pries gala' man teko lipt nuo gimdymo stalo, ir eit pastovet i priimamaji, su nuo epiduro linkstanciais keliais,kol kita pagimdys, nes paruosiamoji irgi buvo uzimta. tai nera pats maloniausias prisiminimas, nes pradejau jaust stangas,o gydytoja ir akusere dar turejo spet susitvarkyt gimdykla. mano vyras vos nenusoko nuo proto doh.gif o kai mane baiginejo siut, tai kazkas gydytoja vis skubino, greiciau, nes jau kitai gimdyvei reikejo daryt cz. na bet mane susiuvo super, uz tai galiu gydytojai tik padekot... ar sypsojos man ar ne, tai manau irgi nera labai svarbu. juk ir man nevisada yra noras kitiems sypsotis biggrin.gif
zodziu apibendrinant galiu pasakyt, kad jei svajojat apie naturalu gimdyma, bet nesitarsite su gydytoja, gali buti, kad apie ji galesite tik pasvajot blush2.gif jei kartais patektumete i tokia situacija kaip as. ir ne todel, kad dirbs "blogi gydytojai", o todel, kad viena pamaina nelabai gali atsizvelgti i 3 gimdyviu norus.
sekmes visoms besiruosiancioms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2011 01 27, 18:44)
pas kurią gydytoją gimdei?

nesitariau, prieme vedeja, kuri priziurejo nestuma visa.

o del triju gimdyviu- viena para ten pagimde 7, ir nieko.. pirmagime kai gimdziau, isbuvau gimdykloje viena nuo 8 ryto iki 21 vakaro, o kitoje patalpoje per ta laika pagimde dar dvi. Buvau pirmoji atvykusi, ir manes niekas niekur nevare 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tensei @ 2011 01 27, 13:30)
Tiek daug atsiliepimu ir tokie skirtingi unsure.gif  ne nezinau ka galvoti  g.gif  Ruosiuosi lyg ir pas Banga gimdyti, man patinka kaip ji nestumo metu priziuri blush2.gif  Bet kaip ten su epidurom, jei visi tokie naturalistai? Ar yra geras anestiziologas g.gif

tikrai leidzia. del gerumo tai nezinau. man leido tokia jauna anestiziologe, tai pataike gal is 5 karto. jau buvo praradus vilti:) nezinau del nepatyrimo ar del mano nugaros... jokiu nugaros skausmu neliko...
Atsakyti
QUOTE(jurg333 @ 2011 01 28, 15:37)
tikrai leidzia. del gerumo tai nezinau. man leido tokia jauna anestiziologe, tai pataike gal is 5 karto. jau buvo praradus vilti:) nezinau del nepatyrimo ar del mano nugaros... jokiu nugaros skausmu neliko...

O man epiduras buvo reikalingas ne tik del skausmo, bet kad ir kaip vaistas, nes atsidarymas buvo dar tik 3 cm, jau smarkiai skaudejo, reikejo skaitinamuosius lasint, todel epiduras turejo padeti atsipalaiduoti organizmui, kad kaklelis greiciau atsidarinetu... Epidura dare tokia virs 50 metu anesteziologe. Kaip ji pati pasakojo, kad butent pas ja, o ne pas vedeja, epiduro visos praso, kas is KKGN personalo gimdo. Idure is pirmo karto, tikrai neskaudejo.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugiene @ 2011 01 28, 18:15)
O man epiduras buvo reikalingas ne tik del skausmo, bet kad ir kaip vaistas, nes atsidarymas buvo dar tik 3 cm, jau smarkiai skaudejo, reikejo skaitinamuosius lasint, todel epiduras turejo padeti atsipalaiduoti organizmui, kad kaklelis greiciau atsidarinetu... Epidura dare tokia virs 50 metu anesteziologe. Kaip ji pati pasakojo, kad butent pas ja, o ne pas vedeja, epiduro visos praso,  kas is KKGN personalo gimdo. Idure is pirmo karto, tikrai neskaudejo.

mano situacija buvo panasi, tik epidura dare vyriskis ir viskas buvo puiku thumbup.gif tik kelis saremius teko prakenteti operacinej (kadangi per juos negali durti), kol viska suruose ir gavau duri, buvo laaaabai sudetinga...
Atsakyti
QUOTE(sonatukas.v @ 2011 01 30, 15:52)
mano situacija buvo panasi, tik epidura dare vyriskis ir viskas buvo puiku  thumbup.gif tik kelis saremius teko prakenteti operacinej (kadangi per juos negali durti), kol viska suruose ir gavau duri, buvo laaaabai sudetinga...

pasiseke...mano vyras sake, kad uztrukau operacineje 30 min... pataike is antro karto, kiek saremiu praejo, neskaiciavau, bet kadangi buvo kas 2 minutes, tai apie 15... sad.gif

Ir dar po to paprase susimoket. Cia kalbu apie pirma gimdyma...
Atsakyti
jei jau apie epidura, tai kiek jis kainuoja KGN? smile.gif
Atsakyti