Siuose GN rugpjucio 23 d. susilaukiau sunaus..
Likau viskuo labai labai patenkinta - po dvieju gimdymu Antakalnio klinikose Vilniuje, man sie gimdymo namai buvo ramybes ir tylos zona I gimdykla ejau tik gimdyti, praleidau joje apie 40-60 minuciu iki gimdymo ir 2 valandas po jo.
Iki tol buvau priesgimdyvineje palatoje nr. 10 - palata naujutele, patalyne - nauja, kamuolys duotas, buvo toks dar storas kilimas ant zemes pasikloti, kad galetum ant keturiu atsiklaupti, galejau naudotis dusu, bet kazkaip neprisireike, apie baseina tai man ne kalbos nebuvo - tai ne nezinau, kuriam jis ten gale randasi. Tualetas, tiesa, buvo uz kampo, teko iki jo paejeti, bet kazkaip man tai net ikvepdavo zygio dvasia
Man patiko siu namu darbuotoju diskretiskumas, na gal tik man taip pasiseke, bet kol as buvau gimdykloje, be dalyvaujanciu gimdyme niekas ne nosies i gimdykla nekiso, visi laikesi tylos, be reikalo niekas nepliurpe, nevaiksciojo, nedarinejo duru, kazkas klojo naujagimio lovele, kazkas rengesi prijuoste, akusere ir gydytoja tyliai akimis seke mane ir isikiso tada, kai tiksliai reikejo - atspejo, taip sakant, momenta Aisku, bande tonus vaikiuko pamatuoti, bet as pasakiau, kad guleti negaliu, tai bande matuoti stovint, zodziu, prisitaike prie manes - jauciausi savo gimdymo pilnateise dalyve, jei suprantat, ka turiu omenyje Virkstele kirpo jau nupulsavusia, placentos ranka nespaude, oksitocinu jos isejimo neskatino, vaikiuka kaip pagulde ant krutines, taip daugiau ir neisnese - viso to nepatyriau per pirmuosius du gimdymus.
Apie naujagimiu daktarus ir seseles - nieko blogo negaliu pasakyti. Po gimdymo vaika apziurejo vedeja Zydrune Prapuoleniene, tai ji tik pagasdino, kad negerai issirasyti antraja diena po gimdymo, ka as ir padariau, bet siaip vaikiuka labai atidziai apziurejo, parode, kas ir kaip ir i ka demesi atkreipti. Sesele tokia pagyvenusi stambi su kuodu - tokia maloni pasirode, aprenge vaikiuka, pakalbino, paskui vakare vaikiuka apziurejo gyd. Lilija Baneviciene su sesele, nes vaikas pradejo vemti ir dusti, tai parode, kaip paciai burnyte isvalyti, kaip taisyklingai praziodyti, nes, nors ir trecias vaikas, nebuvau to patyrusi paskui ji ramiai mus ryte israse namo
Del palatu - emiau seimynine mokama palata 4 aukste - nepasigailejau ne vieno isleisto lito - jauciausi kaip namie. Juolab, buvau tik viena para.. Tyla, svara, tvarka, netgi sakyciau - grazu..
QUOTE(Mistica @ 2012 09 04, 15:53)
o kas konkrečiai domina? Šiaip reikia ateit iš ryto, nes iki 13h tik dirba jis. Įėjimas iš kiemo vidinės pusės, antram aukšte.
domina kas ten bus man daroma
QUOTE(Dovilyte_ @ 2012 09 04, 19:14)
domina kas ten bus man daroma
pamatuoja spaudimą, uždeda aparatą ir matuoja leliuko tonus bei gimdos susitraukimus. Daktarė pažiūri kaklelį.
QUOTE(teplė @ 2012 08 25, 16:47)
žmonės, pliurpkit tokius dalykus ne viešai, o per až
toks jausmas, kad apie tai niekas nežino bijot turbūt savęs pačios
Visose gydymo įstaigose, visi gydytojai ima vokelius
O konkrečias sumas ir detales ir tariesi per až
QUOTE(lili* @ 2012 09 05, 14:34)
toks jausmas, kad apie tai niekas nežino bijot turbūt savęs pačios
na, vis tik apie tai, apie ka rase mamyte, rasoma per AZ. Jei kas paklausia, galima atsakyti per AZ - sakyk, davei nedavei, kiek davei, o jei neklausia, tai tikrai nera ko cia atvirautis... Ima - neima, ne pasaliniu reikalai, kam reikia, tas zino ar pasiklausia, kam nereikia - nereikia
jausmu gali buti visokiu, o faktu nereiketu destyti... Juolab, sitaip nejuciomis galima pakenkti gydytojui, kuriam tu is visos sirdies dekojai
QUOTE(dolly* @ 2012 08 08, 22:11)
Ar cia sutapimas, ar ne, bet ir man po siuvimo KKGN buvo siaubingas uzdegimas. Paskutine diena ligonineje pasakiau, kad blogai jauciuosi, skauda, bet gyd. Banga atmestinai apziurejo ir paleido namo. Po keliu dienu su didziausia temperatura teko grizti ten. Gavau antibiotiku. Aisku, antibiotikai trumpam pagerino situacija. Po savaites tarpviete supuliavo, skausmai didziuliai. Vel vaziavau i KKGN. Trauke siulus. Budejusi gydytoja buvo sokiruota del susiutos zaizdos...Po tokio streso ir antibiotiku vartojimo po savaites prasidejo plauciu uzdegimas. Nors praejo 2 menesiai po gimdymo, iki siol neatsigaunu normaliai...
O kodel jus nevaziuojate i kliniku pirmosios pagalbos priimamaji, o i tuos pacius gimdymo namus vaziuojate? Man klinikose pasake, kad ten saraskino kontora ir labai daug po ju tokio darbo atvyksta pas juos pacienciu.
Beje, as tik dabar atsigavau ir pasijauciau vel zmogumi, nors po gimdymo praejo jau beveik 4 men. Bet po parodytos TV3 laidos apie siuos gimdymo namus ir perskaityto Tavo vaikas straipsnio vel viskas sukilo.
Gimdziau pas gyd.Radaviciene
Mielosios, kurios vaziuosite gimdyti i siuos gimdymo namus, atminkite, kad po gimdymo negalima bent 6 valandas vaikscioti. Jokiais budais, po to komplikacijos garantuotos. O man buvo liepta keltis nuo gimdymo stalo ir paciai eiti, tai teko ir i 2 auksta uzlipti, nors galva baisiai sukosi ir pykino. Ko pasekoje nuolatinis ir gausus kraujavimas 4 savaites, o dar 4 savaites ne toks gausus, bet vistiek kraujavimas. Tepliojimas prasidejo tik 9 savaite.
QUOTE(Melro @ 2012 09 06, 11:51)
Mielosios, kurios vaziuosite gimdyti i siuos gimdymo namus, atminkite, kad po gimdymo negalima bent 6 valandas vaikscioti. Jokiais budais, po to komplikacijos garantuotos. O man buvo liepta keltis nuo gimdymo stalo ir paciai eiti, tai teko ir i 2 auksta uzlipti, nors galva baisiai sukosi ir pykino. Ko pasekoje nuolatinis ir gausus kraujavimas 4 savaites, o dar 4 savaites ne toks gausus, bet vistiek kraujavimas. Tepliojimas prasidejo tik 9 savaite.
kas jums taip sake? Visos sveikos, normaliai pagimdziusios moterys po poros valandu tikrai gali stotis ir bandyti vaikscioti - tam nera jokiu kontrindikaciju.
As po dvieju valamdu po gimdymo savom kojom ejau, o kraujavimas normalus.. Po antrojo gimdymo jusu minetas 6 valandas nevaiksciojau - ir ka, kai atsistojau, tai susilenkusi vos paejau ir taip beveik para, bet kraujavau vis tiek 4 savaites...
Beje, net KMUK'e ar Antakalnio klinikose Vilniuje po siuvimo gali buti infekcija, sukilti temperatura ir pan., tai gali atsitikti visur ir nebutinai gydytojas pasirodys esas atidesnis, deja
O del Saraskino kontoros - velgi, jums taip atrodo, su jumis ir KMUK gal sutinka, bet ar KMUK'e jau taip viskas svaru ir baltais siulais prasiuta? Juk daug mamu laimingai cia savo mazyliu susilaukia..
Velgi - prie duru KKGN aiskiausiai parasyta - atsitikus komplikacijoms, ekstra veza i KMUK, tad jei bijomasi komplikaciju ar jei gimdymas numatomas komplikuotas, gal tada verta iskart rinktis kitus GN. Del komplikaciju ir ju pasalinimo - cia kaip kam atrodo geriau - kreiptis i siuvusi daktara, ar jau i kita, jei nebepasitiki. As visu pirma bandyciau kreiptis i mane siuvusi daktara
QUOTE(iindrre @ 2012 08 09, 15:46)
Sveikos esamos ir busimos mamytes As visa laika galvojau kad gimdysiu KKGM, nes nuo paauglystes ten einu, gydytoja pasitikiu, bet va paaiskejo kad man mane auga du zirniukai tai kazkaip pradejau abejoti. Gal kuriai teko gimdyti dvynukus KKGM? Patarkit ka man daryti? Labai nenoriu i klinikas, gal ka zinot apie 2ligonine?
Kiek teko dometis, tai siuose gimdymo namuose stengiasi, kad gimdytu naturaliai, o jeigu mato, kad bus problemu, tik tada daro cezari. Nors kitur iskart daro cezari. Patarciau Mazylyje jums nuvaziuoti ir apsiziureti, o jeigu nepatiks, tai i klinikas. Nebijokite kainos visur tokios pacios O jeigu noresite susitarti su klinikose dirbanciu gyd. Birzieciu (jis ten geriausias), tai parasykite i AZ, duosiu jo nr.
O vaziuoti i 2 ligonine tikrai nepatariu. Tiesiog paaukokite kokia viena diena ir apvaziuokite su vyru visas ligonines ir apsiziurekite, issiklausinekite visko, kas kaip ir ka. O grize namo pasiskaitinekite dar ir atsiliepimus, nes ne visada auksas, kas auksu ziba. Kaip pad man nutiko. Dienos stacionare pasiklausinejau ir aplinka pasirode superine, o i gimdykla ir palatas nesumojau uzeiti. Sekmes jums auginant zirniukus pabirucius
Papildyta:
[quote=RitaRazi,2012 09 06, 12:08]
kas jums taip sake? Visos sveikos, normaliai pagimdziusios moterys po poros valandu tikrai gali stotis ir bandyti vaikscioti - tam nera jokiu kontrindikaciju.
As po dvieju valamdu po gimdymo savom kojom ejau, o kraujavimas normalus.. Po antrojo gimdymo jusu minetas 6 valandas nevaiksciojau - ir ka, kai atsistojau, tai susilenkusi vos paejau ir taip beveik para, bet kraujavau vis tiek 4 savaites...
Man taip pasake mane per komplikacijas konsultave medikai ir dabartine mano ginekologe. Galbut jus pagimdete be jokiu plysiu ir nebuvo pas jus jokiu siuvimu. Pas mane ir kaklelis suplysinejo ir kirpimas buvo. Na kiekvienas turime skirtinga organizma ir galima daug cia burti, kas ir kaip, bet kiekvienos juk teise pasirinkti kas jai geriausia. Tik manau kartais pravercia pasiskaityti ir susidaryti nuomone, ypac pirma karta ta patiriancioms ir nezinancioms kas ir kaip.
RitaRazi sveikinu graziai pagimdzius sveika berniuka ♥ linkiu, kad issipildytu ketvirtoji svajone ♥
Mielosios, kurios vaziuosite gimdyti i siuos gimdymo namus, atminkite, kad po gimdymo negalima bent 6 valandas vaikscioti. Jokiais budais, po to komplikacijos garantuotos.
Tiesiog sąžinė neleidžia nepaneigti tokios informacijos. Komplikacijos jums tikrai buvo ne dėl to Suprantu, kad jūsų patirtis jums skaudi, labai dėl to užjaučiu. Bet nereikia dėl to šmeižti puikių gimdymo namų ir klaidinti kitų mamyčių.
QUOTE(Selva @ 2012 09 06, 22:18)
RitaRazi sveikinu graziai pagimdzius sveika berniuka ♥ linkiu, kad issipildytu ketvirtoji svajone ♥
Aciu!!
Dievas duos, svajones pildysis, tikrai - norejau pas Banga arba namie, bet KKGN'e irgi buvo super..
Cia mano vyras tikriausiai uz galvos susiimtu del to ketvirtojo karto
Melro, as ir sakiau - normaliai ir be komplikaciju pagimdziusi moteris gali stotis ir eiti..
drisciau nesutikti,kad butent del to,jog stojotes ir ejote butent taip jums atsitiko.As ejau lygiai taip pat savo kojomis,pakeliui pajutau,jog silpna,tai prisedau ir nieko,viskas buvo gerai.Gal tiesiog jus darote prielaida,jog tai galejo itakoti,o realiai visai kiti dalykai yra QUOTE(RitaRazi @ 2012 09 06, 12:08)
Beje, net KMUK'e ar Antakalnio klinikose Vilniuje po siuvimo gali buti infekcija, sukilti temperatura ir pan., tai gali atsitikti visur ir nebutinai gydytojas pasirodys esas atidesnis, deja
tai va,netgi tam paciam gydytojui viena karta viskas labai gerai pavyksta,o kita karta ziurek ir atsitinka kasnors.Niekas neapsaugotas nuo to QUOTE(Melro @ 2012 09 06, 12:51)
Patarciau Mazylyje jums nuvaziuoti ir apsiziureti, o jeigu nepatiks, tai i klinikas
cia velgi kiek zmoniu,tiek nuomoniu.Man asmeniskai teko girdeti labai daug ne kokiu atsiliepimu butent apie Mazylio gimdymo namus