Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji Gimdymo Namai

QUOTE(Dain@ra @ 2011 11 11, 15:14)
Sakykit, o kokia yra tvarka dabar su gimdymu susitarus, jeigu gydytoja kvieti nedarbo metu, turi susimoketi i kasa?

Kiek zinau tai taip, jeigu gydytoja ne darbo metu, oficialiai moki i kasa, apie 600 - 700.
Atsakyti
As gimdziau siuose gimdymo namuose jei butu antras ir ten pat gimdyciau.Man patiko ten prieziura, personalas geras nesiskundziau.Tik atvykus is karto pasakiau kad noriu epiduro tai be jokiu problemu ji ir padare.Visa diena pragulejau palatoj daznai ateidavo pasiziureti kaip laikausi ar ko netruksta, skatino nes nevyko veikla ir velai vakare prasidejo gimdymas.Man nepavyko paciai pagimdyti kad ir kiek stengiausi dare CP ir tik gimusia dukryte pridejo man prie veido, asaros bego upeliais is laimes wub.gif Po CP atnese dukryte i palata pamaitinti po to isnese kad pailseciau, kai antra karta atnese jau jos nebedaviau issinesti smile.gif kita diena perkele i antra auksta tai akuseres ir seseles labai padedavo, pamokino kaip po CP maitinti dukryte kad taip neskaudetu pjuvio, aisku mokino kaip lelyte prideti prie krutines bet dek nedejes visvien nugriauze viska, bet isgyvenau smile.gif kai dukryte labai verkdavo visada ateidavo pasiziureti kas atsitiko, o misinuko tai vos isprasydavau kad duotu nes pradzioj neuzteko jai pienuko kiek turejau daug valge panelyte mano smile.gif taip kad man ten viskas tiko ir patiko ir atsidekojau kas prieme gimdyma smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, noriu pasidalinti savo patirtimi apie KKGN. Tikrai nesuklydau pasirinkusi butent siuos gimdymo namus. Visas personalas tiesiog nuostabus. Esu lb "skysta" mamyte, lb bijau skausmo lb pergyvenu del visko kas buna netaip arba bent jau man taip atrodo blush2.gif . Saremiu metu mano dejavimus, verkima, aimanas, saukima ir t.t. tiesiog stebetinai tolerantiskai isklause tiek gydytoja tiek ir akusere. Stebiuosi, kad neprarado kantrybes biggrin.gif . Labai sunkiai sekesi maitinti, o gydytojos ir seseles tikrai kantriai mus moke. Issededavo prie musu su dukrele po kelias valandas is eiles kol siaip taip pavalgydavome. ax.gif . Net valytojos pakalbindavo, paklausdavo kaip laikomes ar nieko netruksta. O juk nemokejome pinigeliu tai tikiu, kad tas malonus elgesys buvo nuosirdus. Tikrai negaliu nei vieno blogo zodzio pasakyti apie siuos gimdymo namus. Tiesa, ir palata gavom tikrai grazia, jei taip galima pasakyti, ir lb jaukia. Antra vaikeli net nedvejodama gimdyciau tiktai ten. thumbup.gif
Atsakyti
O man čia nepatiko... Gimdžiau prieš metus. Skatino, tačiau prireikė cezario pjūvio. Kai ištraukė sūnelį, man jo net neparodė. Aprengė ir iškart išnešė tėčiui. Net anesteziologė stebėjosi, kodėl nedavė pabučiuoti. Taip aš iškart nepamačiau savo ką tik gimusio nuogo sūnučio, nors visą nėštumo laiką svajojau apie tą vaizdą.... Maža to, operacijos metu Jam įpjovė į petuką, bet niekas nesiteikė apie tai mums pasakyti, patys pamatėme tik po keleto dienų, kai perrenginėjo seselė...

Kitas nepatikęs dalykas - iškart po gimdymo atėjo seselė parodyti, kaip pamaitinti, matė, kad priešpienio turiu tikrai daug. Pamaitinus norėjo išsinešti sūnelį per naktį, galvoju, gal ir gerai, pailsėsiu, tik sakau, kad neškit būtinai man pačiai maitinti, tik neduokit mišinuko. Tai ta seselė ir sako: o jetus, kokios jūs visos optimistės, iš kur pas jus pienas po gimdymo, reikės mišinuko - tai ir duosim!!! doh.gif doh.gif doh.gif Kaip aš galėjau po tokių žodžių atiduoti savo vaiką? Nedaviau, ir taip mes visą laiką po gimdymo praleidom kartu, nors ir sunku buvo.

Po paros laiko perkėlė į antrą aukštą, tik man dėl pjūvio buvo labai sunku judėti, net vaikelio negalėjau pati pasiimti, persidėti į kitą pusę, kad pamaitinti galėčiau... Artėjo naktis, todėl vyras norėjo pasilikti per naktį, kad galėtų man padėti, nes aš iš lovos be pagalbos negalėjau išlipti, o į tuoletą dažnai varė, nes lašelines statydavo. Buvom trivietėj palatoj, aš viena, bet atvežė dar vieną gimdyvę. Mes jos pasiklausėm, ar ji neprieštarautų, jei vyras mano pasiliktų. Ji pasakė, kad ne, nes pati pirmą vaiką per Cezarį pagimdė, sako, žinau, kad būtina vyro pagalba, nes penkias dienas iš lovos išlipti negalėjau. Taigi palatos kaimynė neprieštaravo, kad vyras liktų, gydytoja irgi ne, bet kai atėjo budinti akušerė, sako, vyras turi išeiti. Sako, negalima. Vyras taip susinervavo, net verkti pradėjo, sako, tai kas jai padės iš lovos išlipti, ką, į lovą šlapintis? Akušerė sako šaukit pagalbos, bet juk kaip prisišauksiu, juk durys visur uždarinėtos, o mygtukų tų gydytojai išsikviesti irgi nėra.... Sakom duokit savo mob., skambinsiu jums kai reikės, tai tik susiraukė.... šaip ne taip išsikovojom, perkelė į kitą palatą su kita gimdyve, užstatė širmą... Tik įdomu tas, kodėl negalejo palikti toj pačioj palatoj, o perkelė į tokią baisią ir dar su tokia vos ne asocialia gimdyve, kuri pakeltu balsu su savo naujagimiu kalbėjosi.... doh.gif

Apie tai, kaip sekasi maitinti irgi nelabai kas ir domėjosi, tik paklausė, kaip sekasi, atsakydavau gerai, ir viskas. Nerodė nei žindymo padėčių, neaiškino, kad reikia kas tris val.maitinti... gerai, kad su vyru lankėm žindymo kursus, tai viską žinojom...

Taigi man šiuose gimdymo namuose, kaip matote, sekėsi nelabai kaip.... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindaugiene @ 2011 11 25, 13:51)

Kitas nepatikęs dalykas - iškart po gimdymo atėjo seselė parodyti, kaip pamaitinti, matė, kad priešpienio turiu tikrai daug. Pamaitinus norėjo išsinešti sūnelį per naktį, galvoju, gal ir gerai, pailsėsiu, tik sakau, kad neškit būtinai man pačiai maitinti, tik neduokit mišinuko. Tai ta seselė ir sako: o jetus, kokios jūs visos optimistės, iš kur pas jus pienas po gimdymo, reikės  mišinuko - tai ir duosim!!!  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Kaip aš galėjau po tokių žodžių atiduoti savo vaiką? Nedaviau, ir taip mes visą laiką po gimdymo praleidom kartu, nors ir sunku buvo.

Tikrai nelabai maloni patirtis blink.gif Man tik keista, kad sesutė taip kalbėjo apie mišinukus, nes šie GN yra draugiški naujagimiui, todėl mišinėlis čia neypatingai propaguoja, teko girdėti, kad kitos mamos turi ypatingai ilgai prašyti, kad skirtų juos. Bet, matyt, jums taip "pasisekė" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EglVa: 26 lapkričio 2011 - 13:00
QUOTE(Mindaugiene @ 2011 11 25, 12:51)
O man čia nepatiko...

Čia tai baisu unsure.gif Dievaži, būčiau netylėjus, jei vaikui petuką įpjautų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2011 11 27, 02:50)
Čia tai baisu unsure.gif Dievaži, būčiau netylėjus, jei vaikui petuką įpjautų unsure.gif

Įpjovimas kūdikiui yra viena iš Cezario rizikų. Pati juk pasirašiau visą krūvą dokumentų prieš operaciją, aišku, kad neperskaičiau, net tas galvoj buvo, be to, visa drebėjau... Tuose dokumentuose greičiausiai buvo parašyta apie šią riziką.... O jau vėliau nesinorėjo šumo kelti... Nors girdėjau, kad viena gimdyvė kažkada seniau skandalą iškėlė, kad per Cezarį vaiko neparodė, todėl anesteziologė ir stebėjosi, kodėl man neparodė. jeigu būčiau nesitarusi su gydytoja, gal ir būčiau ką nors sakiusi, bet kai tariausi, tai tylėjau, nes ir šiaip pas ją lankausi, ir mama mano lankosi, nenorėjau nemalonumų....
Atsakyti
Noriu padekoti gyd. N. Toleikienei ir akuserei Odetai, uz nuostabu savo darbo ismanyma, uz pagalba gimdymo metu. Dekoju visam KKG namu personalui, tokiu atsidavusiu zmoniu labai retai kada galima sutikti.
Sekmes Jums mielas kolektyvas
Aciu
Atsakyti
Gal girdejot kokiu naujienu del naujo priestato irengimo pabaigos? Mano gydytoja kazkada uzsimine, kad gal jau po nauju metu jis bus atidarytas smile.gif turetu buti nauju seimyniniu palatu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly* @ 2011 12 13, 11:04)
Gal girdejot kokiu naujienu del naujo priestato irengimo pabaigos? Mano gydytoja kazkada uzsimine, kad gal jau po nauju metu jis bus atidarytas smile.gif  turetu buti nauju seimyniniu palatu thumbup.gif

Girdejau ir as is savo gydytojos ta pati. Tik ji tiksliai nezinojo ar bus mokamos, ar ne. Bet ji kazka uzsimine tik apie pirma auksta. Bent jau sake, kad iki mano gimdymo liepos menesi jau tikrai turetu veikti. Na, gal artimiausiu metu bus daugiau naujienu.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

noriu pasidalinti informacija smile.gif As savo pirmaja gimdziau KGN, bet antraji apsisprendziau gimdyti II ligoninej. Ilgai deliojau ""uz" ir "pries"...
KGN tik 2 gimdyklos, o gimdo apie 1100 moteru per metus
II lig. 7 gimdyklos, o gimdo irgi 1100.
Pirmaji karta gimdymo teko laukti uz gimdyklos duru sad.gif
KGN palatos 2-5 vietes, taigi ne visom pavyksta po gimdymo likti tik su vyru. Dazniausiai buna kelios kaimynes.
II lig. visos vienvietes, kur uz 15Lt gali likti vyras.
Jeigu, kas negerai ar komplikacijos veza i IIlig. arba i Klinikas.

Kai gimdziau KGN tariausi su gydytoja, taciau viskas nesikloste taip gerai kaip norejosi...Po 20h stengimosi, man vis delto padare CP. II lig. sake, kad neleis tiek ilgai kankintis smile.gif Tikiuosi, kad gimdymas bus sklandus.
Atsakyti
O mano nuomonė apie šiuos gimdymo namus tokia gana dviprasmiška, sakyčiau smile.gif
Pradėsiu nuo to, kad prieš gimdymą teko savaitę lankytis dienos stacionare. Priežiūra tikrai buvo super, dėmesys, gydytoja ir seselės labai malonios, tik labai užstrigo gydytojos elgesys, kai pasakiau, kad dėl gimdymo tariausi su savo gydytoja. Tai persimainė ne tas žodis, baigėsi visas malonumas ir išsamūs paaiškinimai apie mano būklę. Na, bet aš žmogus ne toks, kad kreipčiau į tai didelį dėmesį, man nerekia, kad aplink mane šokinėtų - svarbu, kad trumpai ir aiškiai išdėstytų esminius dalykus.
Visai kitas įspūdis, kai reikėjo šeštadienį ir sekmadienį pačiuose gimdymo namuose tonusus matuotis .. Tai toks jausmas, kad joms jau tokį papildomą darbą užkrauni, kad ne tas žodis .. doh.gif Dar šeštadienį ir pareiškė - "tikiuosi, kad savaitgalį negimdysit". Tai pasakiau, kad jei jau galiu rinktis, pasistengsiu negimdyt lotuliukas.gif
Kai atvažiavau į gimdymo namus, tai budinti akušerė irgi ne itin maloni pasirodė, bet atvažiavo gydytoja ir viskas stojo į savo vietas thumbup.gif Galvoju, kad jei nebūčiau tarusis, kažin ar būtų ten apie mane šokinėję .. ax.gif
Tačiau priežiūra po gimdymo tikrai likau patenkinta thumbup.gif 10 balu !!! Tikrai ateidavo pažiūrėt, patardavo, pamokindavo, ir nesvarbu - diena ar naktis. Jei dar gimdysiu, tai neabejodama rinksiuosi KGN, bet butinai susitarus su gydytoja 4u.gif
Atsakyti