Soffy, apie tokius atvejus kaip jusu papasakotas as patyliu... man tai yra nesuvokiama. Bet nereikia galvoti, kad isimtinai visas personalas blogai su tavimi elgiasi, nes tu kazkaip ne taip elgiesi ir panasiai.
Na mano atveju tikrai is mano puses nebuvo nei jokios arogancijos, nei priesiskumo, nei ikyrumo. Kaip tik, kai atejusi po puses paros sesute paburbejo, kodel as mat leliui pamperso nepakeiciau, as pasistengiau visa kalte susiversti sau, pasakiau,kad as nemokejau ir panasiai, dar pasakiau, kad tikriausiai man reikejo eiti ju klausti ir pan... Nors po siai dienai galvoju, kad personalas gimdymo namuose turi ateiti pas tave i palata ir paziureti, kaip gimdyve su leliuku jauciasi, nes gal tu esi per silpna vaikscioti koridoriais ir ieskoti tos pagalbos...
Bet ne tame esme, kad tos sesutes nebuvo malonios, ar ten kada kokia grubesne replika numesdavo, tiesiog mano priekaistai del prieziuros yra visai ne del tu maloniu ar nemaloniu veidu. Man nepatiko, kad tiek ilgai niekas neuzejo pasiziuret, kaip laikomes su maziuku, kad nepriziurejo mano zaizdos, kad viena sesute patardavo leliuka guldyti i lopsiuka, kad as pailseciau, o kita visa suniurzgusi aiskino, kad laikyciau jie kabanti ant papo, nes kitaip jis rekia. Nors sakiau, kad ir mano nugrauztiems speneliams reikia siek tiek oro voniu, kad bent kiek atsigautu ir toliau galeciau maitinti. Nepatiko ir gydytoja viena vaiku, kai as paklausiau kas per berimai, o ji man i tai nieko nieko neatsake, tik liepe sesutei svariai nusluostyti kakliuka ir raukslytes. Tai negi sunku katik iskeptai mamai atsakyti i klausima, kad tai, vaikeli, prakaitine
Nepatiko, kad neatnesadavo kas ryta nei svariu paluciu leliukui, nei mamai naktinuku.
Tai negi cia kazkokie nenormalus mano norai. Negi turi kiekviena karta eiti ir prasytis tu paluciu. Na as suprantu, jei atnesa, bet tu pritruksti, bet cia isvis neatnesdavo
Visus situs dalykus as gavau su kaupu kituose GN ir jie tikrai ne privatus
O ir tualete visiska nesvara, per visas dienas kol as gulejau, niekas nenese siuksliu ir nevale. Tai namuose mes gi nelaikome perpildytu siukslyniu ir nemetame paketu ant zemes, o ten taip buvo. Tai negi mamoms dar ir del tu siuksliu reikejo eiti ir skustis personalui, juk ir taip uztenka rupesciu su leliuku. Nezinau, gal toks atvejis pasitaike tik viena karta i desimt metu butent kai as gulejau tuose GN
Del paties elgesio, tai su mano kaimyne visas personalas elgesi lygiai taip pat kaip ir su manimi, tai pagal jusu pasakymus, taip iseina, kad mes abi issaukeme personalui neigiamas emocijas
As manau, kad visa tai nulemia daugybe veiksniu ir priezasciu, tokiu kaip, kiek tuo metu buna gimdyviu, koks metu laikas, koks personalas budi, kokios atskiru personalo nariu nuotaikos, kelinta mama vaikiuka yra pagimdziusi ir t.t.
Zodziu, mano atveju, visokiu neigiamu faktoriu buvo daugiau, todel antra gimdyti ir rinkausi kitus GN, kurie manes nenuvyle ir savo antra gimdyma bei tas kelias dieneles po jo atsimenu su didziausiu malonumu
Tiesioginis reportazas is KKGN. Jau 5 paros esam iuose GN ir man ispudziai si antraji karta apie siuos gn visai kitokie nei pirmaji.
Pirmiausia tai eilini karta 10 balu akuseriniam skyriui. Ir antraji vaikuti teko laime gimdyti pas gyd Radaviciene. Esu be galo jai dekinga ir labai vertinu kaip profesionale. Nuostabi akusere Regina. Slaugute buvo tokia pagyvenus tamsi su kuodu - be galo miela, paslaugi ir uzjaucianti. Nezinau ar kur privaciai buciau gavus geriau.
Malonus pokyciai naujagimiu skyriuje. Radau tik viena likusia bjauroka budincia gydytoja, visos kitos tikrai ir paaiskina ir padeda. Gal, kad antras vaikas? Seseles irgi padeda, pamoko jei reikia. Man patiko, kad niekas negrudama per prievarta ir nelandziojo be reikalo.
Toletai, kambariai, koridoriai - tikrai valomi kasdien (na bent jau mano buvimo laikotarpiu). Maloni naujiena - duoda iklotus ir patiesimus i lova (kad neprikraujuot).
Trecia (nors jo planuose nera ) gimdyciau vel cia.
Pirmiausia tai eilini karta 10 balu akuseriniam skyriui. Ir antraji vaikuti teko laime gimdyti pas gyd Radaviciene. Esu be galo jai dekinga ir labai vertinu kaip profesionale. Nuostabi akusere Regina. Slaugute buvo tokia pagyvenus tamsi su kuodu - be galo miela, paslaugi ir uzjaucianti. Nezinau ar kur privaciai buciau gavus geriau.
Malonus pokyciai naujagimiu skyriuje. Radau tik viena likusia bjauroka budincia gydytoja, visos kitos tikrai ir paaiskina ir padeda. Gal, kad antras vaikas? Seseles irgi padeda, pamoko jei reikia. Man patiko, kad niekas negrudama per prievarta ir nelandziojo be reikalo.
Toletai, kambariai, koridoriai - tikrai valomi kasdien (na bent jau mano buvimo laikotarpiu). Maloni naujiena - duoda iklotus ir patiesimus i lova (kad neprikraujuot).
Trecia (nors jo planuose nera ) gimdyciau vel cia.
sveikos kam teko susidurti su daktaru Vanagu? pas ji laukia apziura ir turbut operacija (del cistomos) . ryt 7,15 einu pas ji...(labai nustebau kad taip anksti)bet siuntusi gyditoja sake neisigasti nes jis gan grubokas ;] ar uz apziuras duodate "paskatinima"isviso pirma karta einu pas rimtesnius gyditojus net nezinau kaip ka daryt
QUOTE(ShihTzu @ 2011 11 08, 11:58)
sveikos kam teko susidurti su daktaru Vanagu? pas ji laukia apziura ir turbut operacija (del cistomos) . ryt 7,15 einu pas ji...(labai nustebau kad taip anksti)bet siuntusi gyditoja sake neisigasti nes jis gan grubokas ;] ar uz apziuras duodate "paskatinima"isviso pirma karta einu pas rimtesnius gyditojus net nezinau kaip ka daryt
Sveikute, man Vanagas konplikacijas po gimdymo gyde... Na zinok tikras profas, nesicackina jis ten, bet apziuri ismaigo tai gerai, i jo rankas papuolei tai jau jauskis rami - isgydyd ir nenugydys.
tai gerai nes kazkaip i tas klinikas visai netraukia;/
QUOTE(sukute @ 2011 10 28, 12:13)
man niekas kelnaiciu nekeite, o ir tikrai to nesitikejau, bet, kad zaizda kazkaip priziures, tai manau butu buve normalu. patalynes, taip kaip Jums irgi niekas nekaitaliojo, naktinius pakeite, tik viena karta, nors ir patalyne ir naktiniai buvo sukruvinti. Kituose GN naktinukus svarius gaudavau kas ryta, nesvarbu, ar anuos sutepiau, ar ne, ir nereikejo eiti kazkur pas personala nuolatos prasant naktiniu ir svariu paluciu vaikui... Apie tualeto svara jau esu rasiusi ir apie visus kitus dalykus...
Smagu, kad jums viskas puikiai su personalu ir prieziura pasiseke, smagu, kad viskas tiko ir patiko, linkiu, kad ir kitoms mamoms, pasirinkusioms siuos GN, pakliutu tik nuosirdus, savo darba mylintis personalas
Beje, Niki, linkiu, kad po antro gimdymo, gautumete ta pacia prieziura, nes, jei butu kitaip, itariu, kad labai nustebtumete
pasirasau po kiekvienu zodziu man irgi buvo keista, kad nekeite patalynes nei naktiniu visas 4 dienas, gerai kad turejau savo palute gavom vaikuciui viena, kai susipurvino, teko eiti prasyti, dave, bet su paburbejimu, kad "reikia savo atsivezti".. na tualete pakankamai svaru buvo, paketais irgi buvo galima naudotis.. nezinau, as irgi nesitikejau kazkokiu patarnavimu ar super prieziuros, bet automatiskai po pirmame aukste dirbanciu sauniu moteru, antras aukstas nemaloniai nustebino.. truko elementaraus gero zodzio, sypsenos, profesionalaus bendravimo su mamyte.. ji neturi jaustis kalta, kad kazko nemoka...
Kas liecia tvarka tai kai mano sunelis ten gime (3m atgal) tai tikrai prie manes tvarke plove ten viska i diena po pora kartu valytojos ir mums patalyne keite.del tvarkos neturiu jokiu priekaistu...o ir as kai gulejau para laiko po cezario nes neleido keltis,tai nakti dave sesute savo mob nr ir galejau jai skambint ir atbegdavo jei man jos reikedavo.ir kita diena kol dar gulejau mane lovoj taip pogi prause ko tikrai nesitikejau
o slaugutes irgi labai malonios,ypac man ispudi paliko tokia stambi vyresnio amziaus moteriske su kuodu
o slaugutes irgi labai malonios,ypac man ispudi paliko tokia stambi vyresnio amziaus moteriske su kuodu
QUOTE(Ms.E @ 2011 11 08, 23:27)
pasirasau po kiekvienu zodziu man irgi buvo keista, kad nekeite patalynes nei naktiniu visas 4 dienas, gerai kad turejau savo
na man irgi nesiule naktiniu, bet paprasius mielai atnese kitus
QUOTE(Cytrynka1986 @ 2011 11 09, 17:15)
Turbūt Meilutę turite omeny? Nuostabi moteris. Taip rūpinosi mano dukryte, kad kai prisimenu ir ašarą nubraukti norisi. Ant rankų kaip didžiausią brangakmenį nešiojo.... Viską man aiškino, pasakojo, ramino kur jaudinausi.
QUOTE(Soffyyy @ 2011 11 09, 18:21)
Turbūt Meilutę turite omeny? Nuostabi moteris. Taip rūpinosi mano dukryte, kad kai prisimenu ir ašarą nubraukti norisi. Ant rankų kaip didžiausią brangakmenį nešiojo.... Viską man aiškino, pasakojo, ramino kur jaudinausi.
Pamenu ir as sia nuostabia slaugute - auksinis zmogutis. Ji dirba ir pirmam ir antram aukste. Beje, ji ir musu palata rupestingai vale, siule svarios patalynes, patiesaliuku, naktiniu. turbut viskas nuo zmogaus priklauso, kas tuo metu dirba...
Gimdziau prie beveik 8 metus, del pirmo auksto jokiu nusiskundimus, personalas nuostabus, juolab, kad gyd . buvo ta, pas kuria lankydavausi, bet prieziurapo gimdymo buvo ziauri, laukiau greiciau kada namo, tokios ilgos naktys budavo ir nieko kazko ypatingo nereikalavau ir nesitikejau, bet vis gi, kai jautiesi blogai ir niekas nepaiskina, kodel taip vyksta, tai pyktis ima. Nugrauze vaikutis spenelius, bet ne beda norejau maitinti, todel ir viska iskentejau, personalas nepades ir mano skausmo neiskentes, bet viena nakti buvo nezmoniskai bloagai ir niekas nesiteike paaiskinti kodel. Pirma krete baisus saltis, o paskui pradejo pilti prakaitas, toks, kad kaldra ir ciuzinys slapias buvo, kas valanda verciau kita puse, bet kitos niekas nedave, mano vaikinas pirma nakti daznai tustinosi, nezinau, kaip dabar, bet tada palatoje sutvarkyti vaikelio nebuvo galimybiu, todel reikejo lakstyti i kudikiu kambari, is kurio buvau isprasyta, nes sesele atseit tuo metu uzsiemusi buvo , o as vos is lovos islipau, nes dar ir kirpta buvau, tada graziai pasakiau, kad man labai blogai, piktu tonu buvo pasakyta, kad palikciau savo mazuti, kai vaikeli parnesiau daviau saldainiu dezute, tada tonas pasikeite, net pasiteiravo, kas man nutiko, po kokios geros valandos pasirode akusere pamatavo temperatura ir dave paracetamolio tablete, daugiau niekas nepasirode, net juokinga dabar, kad del saldainiu dezutes zmogus, gali pasikeisti. Dabar ruosiuosi gimdyti ir lankausi pas ta pacia gydytoja, gimdyti noreciau prie jos ir galeciau i kasa oficialiai susimoketi, bet tie prisiminimai stabdo, kad jeigu vel bus blogai, nebus kam padeti.
Sakykit, o kokia yra tvarka dabar su gimdymu susitarus, jeigu gydytoja kvieti nedarbo metu, turi susimoketi i kasa?