Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji Gimdymo Namai

QUOTE(edituke 1976 @ 2011 01 15, 22:52)
Man viskas siuose gimdymo namuose patiko- pradedant gydytoja, baigiant svara..gal tiesiog nelabai i smulkmenas kreipi demesi, nes rupi labiau kas kita  wub.gif

ir man buvo visiskai vienodai kas vyksta po lovom ar palubiuose,valgyti dave ,palyciu pasitiesti ant stalo buvo ,pavalgom, nusiprausiam ,pampersiuka pasikeiciam ir miegojom abu apsikabine wub.gif ,juk tai ir yra svarbiausia ,ramybe ir gera nuotaika ,nes visa tai persiduoda per pieneli vaikuciui blush2.gif
na man buvo lengviau ,nes buvo antras vaikas,bet kita mamyte gulejo su pirmagimiu,nu visiskai nemastanti mamyte pasitaike,sesutes nieko nesake apie pampersu keitima ,ji ir nekeite,pamaitina ir vel guli ,mazylis istisai verksleno ,tai as pasiuliau paziureti gal jis pilnu pampersu,o ji sako kad as nezinau kaip ji pakeisti doh.gif ,tai nesuprantu ka zmogus dare nestumo metu ,visai nesidomejo ka reikes daryti su kudikeliu doh.gif ,ta para buvo labai daug gimdyviu,tai sesutes tik uzbegdavo paklausti ar viskas gerai ir pacios nelindo prie vaikuciu,tai teko man pabuti mokytoja,kai nuemiau pampersiuka visas uzpakaliukas buvo apdziuves kakuciu ,teko mirkyti kriaukleje kol suminkstejo doh.gif ,na su pampersais klausima issprendem ,keite kas 2 valandos ,nes taip valge musu maziai,bet paskui seke nauji bajeriukai,atejo pas ja mama su vyru ir atnese obuoliu,tai ji vienu prisedimu 4 suvalge,o as guliu ir galvoju kas gi dabar bus,juk nuo ju pus pilvus jos ir leliaus ,taip ir buvo ,nuo 11 valandos prasidejo koncertas ,mazylis verke nesavu balsu ,ji nesioja verkianti vaika ir nesupranta kas jam yra,pirma valanda neapsikenciau ir paemus leliuka jai liepiau eiti sesutes ieskoti,sesute is pradziu galvojo kad jam su sveikata kas negerai ,sako taip vaikas negali klykti ,mamyte guscioja paciais ir nieko apie obuolius nesako,tai as tada sesutes uzklausiau kiek galima obuoliu mamai suvalgyti ,tai tada ji mamytei papasakojo ka galima valgyti ,ko negalima ir zinoma sesute jokiu vaistu neturejo ,tai tik parode kaip masazuoti pilveli ir kaip nesioti kad mazyliui taip neskaudetu,na mamyte galbut jauna ,nesupranta ka daro,bet mociute juk savo augino ,ir taip nepagalvodama nesa tai ko negalima doh.gif
geriausia butu kad mamos iseja i dekreta ,pasidometu kaip reikia priziureti vaikuti ,kaip jis rengiamas kaip pampersiukas keiciamas ir tt,juk vyksta kursai vos ne kiekvienuose gn blush2.gif ir svarbiausia del kiekvieno neaiskumo klausti sesuciu ,kad nebutu kaip buvo su mano kaimyne,nes jei buni ne viena reikia pagalvoti ir apie ramybe,juk visos buname daugiau ar maziau pavarge ir nusilpe blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2011 01 11, 17:04)
Hm, nu bet kokios skirtingos nuomones apie siuos GN  g.gif  Jau seniai seku temte ir negaliu issirnkt kur noreciau lankytis  doh.gif

Lankytis ir gimdyti galima skirtinguose GN.
Lankytis pas gydytoją KKGN netgi rekomenduočiau. Visos daugiau/mažiau šaunios ir profesionalios.

QUOTE(grazina37 @ 2011 01 16, 07:29)
ir man buvo visiskai vienodai kas vyksta po lovom ar palubiuose,

Visiškai su jumis sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2011 01 16, 08:29)
ir man buvo visiskai vienodai kas vyksta po lovom ar palubiuose,valgyti dave ,palyciu pasitiesti ant stalo buvo ,pavalgom, nusiprausiam ,pampersiuka pasikeiciam ir miegojom abu apsikabine wub.gif ,juk tai ir yra svarbiausia ,ramybe ir gera nuotaika ,nes visa tai persiduoda per pieneli vaikuciui blush2.gif
na man buvo lengviau ,nes buvo antras vaikas,bet kita mamyte gulejo su pirmagimiu,nu visiskai nemastanti mamyte pasitaike,sesutes nieko nesake apie pampersu keitima ,ji ir nekeite,pamaitina ir vel guli ,mazylis istisai verksleno ,tai as pasiuliau paziureti gal jis pilnu pampersu,o ji sako kad as nezinau kaip ji pakeisti doh.gif ,tai nesuprantu ka zmogus dare nestumo metu ,visai nesidomejo ka reikes daryti su kudikeliu doh.gif ,ta para buvo labai daug gimdyviu,tai sesutes tik uzbegdavo paklausti ar viskas gerai ir pacios nelindo prie vaikuciu,tai teko man pabuti mokytoja,kai nuemiau pampersiuka visas uzpakaliukas buvo apdziuves kakuciu ,teko mirkyti kriaukleje kol suminkstejo  doh.gif ,na su pampersais klausima issprendem ,keite kas 2 valandos ,nes taip valge musu maziai,bet paskui seke nauji bajeriukai,atejo pas ja mama su vyru ir atnese obuoliu,tai ji vienu prisedimu 4 suvalge,o as guliu ir galvoju kas gi dabar bus,juk nuo ju pus pilvus jos ir leliaus ,taip ir buvo ,nuo 11 valandos prasidejo koncertas ,mazylis verke nesavu balsu ,ji nesioja verkianti vaika ir nesupranta kas jam yra,pirma valanda neapsikenciau ir paemus leliuka jai liepiau eiti sesutes ieskoti,sesute is pradziu galvojo kad jam su sveikata kas negerai ,sako taip vaikas negali klykti ,mamyte guscioja paciais ir nieko apie obuolius nesako,tai as tada sesutes uzklausiau kiek galima obuoliu mamai suvalgyti ,tai tada ji mamytei papasakojo ka galima valgyti ,ko negalima ir zinoma sesute jokiu vaistu neturejo ,tai tik parode kaip masazuoti pilveli ir kaip nesioti kad mazyliui taip neskaudetu,na mamyte galbut jauna ,nesupranta ka daro,bet mociute juk savo augino ,ir taip nepagalvodama nesa tai ko negalima doh.gif
geriausia butu kad mamos iseja i dekreta ,pasidometu kaip reikia priziureti vaikuti ,kaip jis rengiamas kaip pampersiukas keiciamas ir tt,juk vyksta kursai vos ne kiekvienuose gn blush2.gif ir svarbiausia del kiekvieno neaiskumo klausti sesuciu ,kad nebutu kaip buvo su mano kaimyne,nes jei buni ne viena reikia pagalvoti ir apie ramybe,juk visos buname daugiau ar maziau pavarge ir nusilpe blush2.gif

siaip tai jus jau senokai gimdete siuose namuose, taip, kad svara ar tvarka per tuos metus galejo laisvai ir pasikeisti biggrin.gif as, pavyzdziui, kai gimdziau, jau jokiu paluciu pasitiesti ant vystymo stalo ir nebuvo padeta, nekalbu, kad net vaikui uzpakaliukui nusluostyt, kai nuprausi, ju nebuvo doh.gif
antras dalykas, labai uzkliuvo tas jusu psisakymas [B]nemastanti mama[B].. as ejau i kursus pries gimdyma, skaiciau ir literatura ir forumus, buvau prisipirkus ir prisiskolinus zurnalu apie vaikus, bet, kai pagimdziau, situacija buvo panasi... per pirma vaikelio vizitacija manes kartu nebuvo, o po to iki vakaro jokia sesute net nebuvo galvos ikisus paklausti kaip sekasi, ar neturiu klausimu schmoll.gif cia, kad ir kiek gimdyviu guletu tuo metu, mano nuomone, yra nenormalu schmoll.gif
as irgi nekeiciau visa diena pamperso, nes vaikas, tai valgydavo, tai miegodavo, neverke, tai vis laukiau, kol kas ateis pdrasinti ir parodyti ka ir kaip daryti. prisiskaityti ir prisiziureti dar neuztenka, reikia, akd kazkas realiai parodytu ir pamokintu. O cia ir yra sesuciu darbas. Ir ne mama turi pulti i koridoriu jos ieskoti, o jos turi ateiti i palata. Ir cia nebutu joks sokinejimas, cia yra elementari pieziura. As stengiausi su personalu buti maloni ir sypsotis, turejau ir smulkiu pinigeliu ir saldainiu dezuciu, bet kai prieziura buvo man nepriimtina, tai niekam nieko ir nedaviau schmoll.gif
na del masito, tai pasiemiau nuo stalo lankstinuku kur buvo parasyta kaip maitintis zindancioms, taciau ne visada net ir pats ligoninej duodamas maistas buvo toks, nuo kurio nepustu pilvo. nese ir zalias darzoves ir kugelius, taip kad doh.gif
o jus, jeigu jau viska taip gerai zinojot, tai kodel tai mamytei nepataret??? ziurit sau ramiausiai kaip ji grauzia ketvirta obuoli ir tylit, o paskui jau pries sesutes ir ja didvyre vaizduojat, kad va kokia ji bloga mama, kaip nesirupina savimi ir mazyliu, ne taip kaip jus lotuliukas.gif
manau, kad tiek del pamperso, tiek del obuoliu galejot uzsiminti ir patarti, juk vis tiek vienoj palatoj gulit ir kazkoks bendravimas vyksta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sukute: 17 sausio 2011 - 15:41
o jus, jeigu jau viska taip gerai zinojot, tai kodel tai mamytei nepataret??? ziurit sau ramiausiai kaip ji grauzia ketvirta obuoli ir tylit, o paskui jau pries sesutes ir ja didvyre vaizduojat, kad va kokia ji bloga mama, kaip nesirupina savimi ir mazyliu, ne taip kaip jus lotuliukas.gif
manau, kad tiek del pamperso, tiek del obuoliu galejot uzsiminti ir patarti, juk vis tiek vienoj palatoj gulit ir kazkoks bendravimas vyksta g.gif
[/quote]
as nesedejau ir neskaiciavau jos kasniu,mazius pavalge ir mes abu snaudeme ,bet ryte mes kalbejome apie maista mamytes,ir dalinomes ziniomis kas pucia pilva ir ko turesime atsisakyti gryze i namus ,del obuolio as jai sakiau kad obuoliai pucia pilva,ir pas ja juk buvo mama kuri toki dalyka turejo zinoti,nes mano mama zymei vyresne uz jos ,ir tai zino ka maitinanti mama gali valgyti ,siaip as ten buvau ne atostogauti ,o taip pat buvo po gimdymo ,jei zmogus pats neklausia ,tikrai su patarimais i akis nelendu
o del pamperso ,tai nera zodziu,tai gal ir namie keitei kai nemiegodavo ,ar kai pro sonus bega doh.gif ,mano sunelis iki menesio tik miegojo ir valge,tai irgi gal nereikejo keisti,kazkodel savo higiena tai norisi pasirupinti blush2.gif
o sesutem pasakiau apie mamytes suvalgytus obuolius,nes leliuka norejo issinesti stebejimui i leliuku palata doh.gif
kas neaisku turite pacios klausti personalo,juk po gimdymo dar laiko pirmajame aukste ir ten tikrai daznai jos uzbega,as gulejau 3 valandas,tai kas mane domino viska issiaiskinau ,tik man tokie klausimai kiek vaika laikyti nekeistu pampersu nekilo doh.gif ir kai perkele i palata, atejo vaikuciu daktare ,kurios pirmas klausimas buvo ar viskas aisku kaip vaikuti priziureti mirksiukas.gif
o maista valgiau viska ka dave,kopustu jokioje formoje nedave,o daugiau niekas pilvo nepute,taip maitinausi ir namie ir neteko nesioti del pilvo skausmo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 17 sausio 2011 - 19:26
Man net keista skaityti blogus atsiliepimus. Kai pati rinkausi kuriuose gimdymo namuose gimdyti, tai apie šiuos skaičiau išvis tik kelis neigiamus atsiliepimus ir krūvą teigiamų, todėl nesunkiai pasirinkau. Nuo mano gimdymo praėjo 1 m. ir 3 mėn., tuomet buvau be galo patenkinta priežiūra ir gimdymo metu ir po to, nors niekam nieko nedaviau ... Visi su manimi elgėsi labai maloniai ir jaučiausi labai gerai. Dabar jau net nebekyla klausimų ir tikrai ketinu antrą vaikutį gimdyti tik čia. O ir nėštumo priežiūra ten buvo puiki, todėl sekantį kartą tik ten thumbup.gif
Atsakyti
Grazina37, as labai atsiprasau, jeigu jus izeide mano pasisakymas... Tiesiog ankstesniame savo pasisakyme jus minejote, kad suskaiciavot, kad kaimyne suvalge 4 obuolius ir jus dar pagalvojote, kas gi po to bus. Dabar jau jus snekat, kad snaudet ir nieko nematet.. tai kaip ir nesutampa pasisakymai blush2.gif

Bet ne tame esme. Cia ir nera nei jusu, nei kitu mamyciu darbas pasakoti, ka valgyti, kaip keisti pampersus ir panasiai. Tai turetu buti, mano nuomone, personalo darbas blush2.gif

Tiesiog pamaniau, kad jeigu jau matet, kaip ta mama valgo tuos obuolius, galbut galejot kazkaip uzsiminti apie ju poveiki. Ne visada mamos ir mociutes viska zino. Ju jau ir zinios, ir poziuris gali buti pasenes apie vaiku auginima.

O ir apie tai, kaip as priziurejau savo vaikeli namuose, neturetu buti diskutuojama sioje temoje smile.gif Patikekit manim, jau antra para gimdymo namuose keiciau tuos pampersus kaip galima dazniau ir pasigedau tik paluciu, kuriu niekas nesivargino atnesti...

As ir noriu pabrezti, kad man, asmeniskai, butent truko personalo prieziuros pirmaja para po gimdymo. Kai jau teikesi parodyti kaip ir kas daroma, tiek to, kaip mokejau, taip toliau ir tvarkiausi ax.gif Ir dar karta pasikartosiu, kad visos mamos yra skirtingu charakteriu, temperamentu, skirtingai po gimdymo jauciasi, todel net ir zinodamos teoriskai, kaip ir ka reikia daryti, gali tiesiog nesusivokti, kol neateis kas is pasalies ir aiskiai neparodys ir nepamokins blush2.gif

Pas mane i palata pirmam aukste, nors isgulejau ten nuo sesiu ryto iki dvyliktos dienos, sesutes nelakste. Uzejo paimt vaikeli vizitacijai, bet kadangi tarpdury pamate jog maitinu, pasake, kad ateis veliau. As net nespejau nieko ir atsakyt, juk nepulsiu is visu jegu rekti, kad sustokit, palaukit lotuliukas.gif Ir i palata antrame aukste vaiku daktare nei kartelio i palata nebuvo atejusi... Sutinku, kad reikia personalo klausti, jeigu kas neaisku, bet noretusi, kad mamoms netektu ieskoti ju istisai, o pacios sesutes dazniau uzeitu pirmaja para psiteirauti, ar viskas gerai, ar viskas aisku, ar nieko netruksta... Nesuprantu, nejaugi cia yra kazkoks nenormalus noras g.gif Normaliau, turbut, yra, kai mama sliauzioja iskart po gimdymo koridoriais su kudikeliu ant ranku ir iesko personalo naujagimiu, kad galetu issiaiskinti jai rupimus klausimus doh.gif lotuliukas.gif

Ir apskritai, nemanau, kad turetumet sioje temoje rasyti, kad mamos yra tokios ir anokios, nes cia yra tema apie gimdymo namus, apie ju personala, apie aplinka ir tvarka.

Pas mano kaimyne sniurais ejo lankytojai, bet nevadinu jos nesusipratele, nemastancia ar dar kokia kitokia, nes ne jos cia kalte. As puikiai rinkdamasi siuos gimdymo namus zinojau, jog jie neturi vienvieciu palatu, todel su sniurais lankytoju gali tekti susidurti ir susitaikyti biggrin.gif nes kitos mamos megsta, kai jas lanko daug lankytoju..

Ir as pries gimdyma skaiciau atsiliepimus apie ivairius gimdymo namus Kaune ir siuos namus pasirinkau, nes prisiskaiciau kruva teigiamu atsiliepimu ir tik viena kita neigiama. Deja ne viskas atitiko mano lukescius... Gimdymo personalu likau patenkinta, nors daktare per gimdyma ant manes ir sauke, ir siaip gruboka buvo, grasino ir palikti, taciau visa laika buvo salia del ne itin sklandaus gimdymo. Tik deka jos ir akuseres sprendimu ir darbo vaikelis gime sveikas, todel gydytojos rekimus ir grubuma nurasau lotuliukas.gif Bet va naujagimiu skyriumi likau nepatenkinta, kaip ir svara tuolete, kurio per tris paras niekas nevale ir neisnese is jo siuksliu doh.gif

Atsakyti
Gimdziau siuose GN, pas nuostabia gyd. Radviciene.
Vaiku skyriuj, dekui Dievui, turejau pirmakarte palatos kaimyne hihihi.gif
Labai stipriai nukraujavau gimdant, jegu 0 buvo... Mazylis gime karantino metu, tai tetes pagalbos neturejom, uz tai truko seseliu demesio, nes vis tik neimanoma visko zinoti pirmakart gimdant. Teko ir spenelius gydyt ir siaip smulkias problemeles spresti. Vaikutis ilgai turejo mp gelta, o man niekas nepaaiskino kodel, galvojau prazilsiu matydama vaika po lempom beveik savaite laiko. Pieno nesigamina, seseles misinio neduoda, vaikas nusilpes, neina prikelt, nepavalges dar labiau silpo doh.gif verysad.gif
Tiesiog sioks toks zmogiskumas, moralinis palaikymas ir pora patarimu butu praverte.

Tiesa, buvo viena nuostabi gydytoja, jsauna tokia, kalbanti su rusisku akcentu wub.gif

Kas liecia obuolius, tai valgiau ir ne po viena hihihi.gif IR NIEKO. Jei buciau macius, kad vaikiukui negerai, buciau nevalgius. Ne visus kamuoja pilvukas, taip, kad nereikia is karto "varyti", kad pirmakarte, negalvojanti doh.gif
Pamperso ir manes niekas nemoke kaip det, kada det, suveike mamos intuicija.
Atsakyti
QUOTE(sukute @ 2011 01 18, 16:27)
Gimdymo personalu likau patenkinta, nors daktare per gimdyma ant manes ir sauke, ir siaip gruboka buvo, grasino ir palikti, taciau visa laika buvo salia del ne itin sklandaus gimdymo.

Gal galėtumėte parašyti gydytojos pavardę? Va čia tai visai apakau ... blink.gif

Kas dėl naujagimių skyriaus, tai man buvo baisu, kad nemoku gerai paduoti pienuko, o dukrytė nemoka pasiimti, tai pas mane ėjo ir ėjo sesutės ir vis rodė, kaip reikia paduoti krūtį, kol galiausiai išmokau. Labai daug dėmesio sulaukiau, vis ateidavo pasiklausti ar viskas gerai ... Likau be galo patenkinta, nors pasikartosiu, kad tikrai niekam nieko nedaviau ...
Atsakyti
Skaitau kai kuriu mamyciu komentarus ir negaliu patiketi, kad taip skiriasi zmoniu prieziura siuose gimdymo namuose g.gif O cia gal buvo sumaisyta du dalykai- prieziura ir aptarnavimas???? lotuliukas.gif
Taip, aptarnavimo ir as negavau cia, labai liudna... bet va prieziura abiejuose skyriuose 10 balu thumbup.gif Pasikartosiu- nesitikejau tiek daug gauti is siu gimdymo namu 4u.gif
Atsakyti
Ne ne, tikrai aptarnavimo jokio nereikia lotuliukas.gif juk suprantama, kad cia valdiska istaiga ir niekas prie taves istisai nebus ir uz tave vaikelio nepriziures ax.gif antra para, kai jau daugmaz mokejau kaip su tuo savo kleckiuku elgtis, tai man tu sesuciu per daug ir nereikejo. Nu nugrauze man papulius, bet del to nejau niekam ir nesiskundziau. Tepiau kaip ismaniau, dariau oro vonias... Vaikelis antra para siek tiek verke vienu momentu, tai dar barti gavau nuo sesutes, kad istisai neleidziu vaikui zysti. Kai pasakiau, kad nugrauze ir siek tiek noriu pailsinti, tai isreze tipo kas man svarbiau mano papai ar vaikas blink.gif Nors pries tai uzejusi sesute liepe istisai vaikelio prie saves nelaikyti. Paguldyti i ta lovute, nes ir vaikeliui bus vesiau (buvo baisiai karsta), ir as galesiu siek tiek pailseti...
Jokiu budu nesakau, kad ten visas personalas yra baisus. Tiesiog man daugumoj atveju teko susidurti su susiraukusiom ir aprekinaciom personom. Norejosi siek tiek zmogiskumo ir supratingumo... tik tiek blush2.gif Keletas buvo tikrai maloniu, kurioms, matyt, tinka ir patinka ju darbas, tai aciu joms smile.gif
O gimdyti man ispuole pas gydytoja Statkeviciene... Nei trupucio neabejoju jos profesionalumu, tiesiog buvo kontrastas tarp jos ir akuseres. Akusere tokia maloni, rami ir siltas zmogus, visad padrasinantis, o vat gydytoja kazko buvo pradejusi isterikuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
o sakykit ar šioje ligoninėje nėra mokamų palatų, kad galėtum būti kartu su vyru? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raminta1985 @ 2011 01 19, 12:23)
o sakykit ar šioje ligoninėje nėra mokamų palatų, kad galėtum būti kartu su vyru?  4u.gif

Yra viena privati..bet brangoka ir labai daznai uzimta..dar jeigu gimdyviu nera daug pagal pageidavima leidzia dvivieteje su tetuku buti 50 lt para.

O as su tokiu klausimu..tarkime atvaziuoji gimdyti su tomis tasemis, kur jas dejot gimdymo metu? blush2.gif

Ir kaip su auto parkavimu atvykus diena? tikriausia mokamose palikdavote ar kaip? blush2.gif
Atsakyti