Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji Gimdymo Namai

Man dare epidura ir nemokamas, be to kai buvau paskaitelej gimdymo namuose, tai taip pat uztikrino, kad epiduras nemokamas, nesvarbu pati prasai ar ne. Na o kas del davimo i kisene, tai cia jau isgvildenta tema... Gal ir patys gydytojus ïslepinom, bet as asmeniskai nesu tokia drasi, kad neduociau, o be to, man svarbiau as ir mano vaikelis, psichologine atmosfera.. o pinigeliai tai dazniausiai keicia. Saunu kai mamos nieko neduoda, o viskuo yra patenkintos, vadinasi yra gydytoju dirbanciu ne tik del pinigu. O zinoma, jeigu duodi, tai ne gi neims biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2011 04 01, 20:45)
Normalūs ten žmonės dirba, t.y. dirba  kada reikia ir ką reikia ir "neįkišus". Tik kad "mūsyse" populiaru tas  mąstymas "pats muša, pats rėkia". Gal kad patys kitus "per save" žiūrėdami matom.
Žinok visai nesunku ten iki to 2 aukšto kai dar gauni nuskausminimą prižiūrimai prilaikomai nueit, kažkaip visai nė neįstrigo ta "kelionė" atminty. Visada eina žmogus, kuris  prilaiko jei reikia, o galų gale ir vyras ant rankų nunešt gali :]], netoli gi ten, ne klinikų "trasos".

drinks_cheers.gif man lygiai tokia pati nuomone, jei duodi, tai ko neimti, bet mes patys pripratinome prie sito gerio, planuoju pati gimdyti siuose GN, vien del pacios atmosferos. Nezinau kaip GN, bet gulejau kitame ju skyriuje pries daugiau nei pusmeti, tai buvau suzaveta ju personalu, nuo valytojos iki gydytoju... smile.gif ir nedaviau ne lito, tiesiog su visais bendravau taip, kaip noreciau,kad su manim bendrautu smile.gif

QUOTE(kristynka* @ 2011 04 01, 21:32)
kaip gali nekisti, jiai gimdymas pirmas ir net neateina neparodo kaip maitinti, kaip pampersa pakeisti, kaip nuprausti kudyki.
o jiai parode, paprasai dar, aukstu tonu atsako,mokejai pasidaryt mokek ir maityt  blink.gif
aciu D as cia negimdziau, bet svogerka gimde ir nupasakojo, net as kai gulejau 2ligoninei, ji net stebejosi kai as jai pasakojau ka mane cia ismokino.

nezinau, man keista kartais skaityti tokius priestaringus vertinimus...na bet pampersa pakeisti nezinau ar didelio mokslo reikia, ar vaikeli nuprausto, nors pati neturiu ne vieno, beabejo jei visai neiseina, nueina vyras, arba pati ir paprasau, nemanau, kad aatsisakytu... o su tuo pasakymu "mokejai pasidaryt mokek ir maityt"- na pro mane mane ir mano vyra taip paprastai nepraeitu toks posakis, ir iki skyriaus vedejo, manau, maniskis nueitu...smile.gif kaip sakant viska istversim, kad musu vaikeliai butu sveiki smile.gif
Atsakyti
sveikos . turiu as toki klausimeli tai kas KGN yra mokama o kas ne? jau visai pasimeciau . neturiu as dauk tu pinigu ir jai kaip pagimdysiu man sakys dabar tiek ir tiek susimoket tai man isvis tada plaukai nuslinks biggrin.gif o man sie GN labai patiko nors ten teko lankytis tik viena karta.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Netrukus jau turetume ir mes gimti, tad noriu pasteiraut, kaip KGN su drabuzeliais? ar reikia vaikeliui veztis perrenginet drabuziuku ir kiek tada (ir kokiu)? Ar reikia detis kokiu merliuku ar suvystimui pleduku, uzklotuku?
O jus vezetes sau kanors persirengt, ar taip ir prabuvot su pizamom? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(WaiwaDv @ 2011 04 03, 17:17)
Sveikos mamytes  4u.gif
Netrukus jau turetume ir mes gimti, tad noriu pasteiraut, kaip KGN su drabuzeliais? ar reikia vaikeliui veztis perrenginet drabuziuku ir kiek tada (ir kokiu)? Ar reikia detis kokiu merliuku ar suvystimui pleduku, uzklotuku?
O jus vezetes sau kanors persirengt, ar taip ir prabuvot su pizamom?  ax.gif
As sau turejau naktinukus,chalatuka ir treninga aisku tapkes savo smile.gif Leliui gali vestis rubelius,bet jie yra uz tai,jog vaikas butu aprengtas ligonines drabuzeliais,nes jie yra sterilus,jei nori renk savais niekas nepriestaraus schmoll.gif bet as vistik atkentejau su ligonines drabuzeliais smile.gif pleduku jokiu nesiveziau nereikia duoda viska thumbup.gif tik turek savo pampersus,nes jie uzdes tik pati pirma gimdykloje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 04 03, 16:48)
sveikos . turiu as toki klausimeli tai kas KGN yra mokama o kas ne? jau visai pasimeciau . neturiu as dauk tu pinigu ir jai kaip pagimdysiu man sakys dabar tiek ir tiek susimoket tai man isvis tada plaukai nuslinks  biggrin.gif o man sie GN labai patiko nors ten teko lankytis tik viena karta.

Sveika 4u.gif Oficialiai, kaip ir priklauso LT pagal įstatymus, gimdymas, pogimdyvinė priežiūra nieko nekainuoja, o ar duoti kam nors "vokelį" ar ne, tai jau nuo pačios požiūrio ir nusistatymo priklauso mirksiukas.gif Niekam nieko nedavėm, net ir nežadėjome duoti, ir kaip jau anksčiau rašiau, likome 100 proc. viskuo patenkinti thumbup.gif Tiesa, jei iš anksto tarsiesi, kad gimdymą priimtų konkreti gydytoja ar akušerė, tai žinoma kainuos, oficialūs įkainiai kabo surašyti moterų konsultacijoje.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2011 04 01, 22:32)
kaip gali nekisti, jiai gimdymas pirmas ir net neateina neparodo kaip maitinti, kaip pampersa pakeisti, kaip nuprausti kudyki.
o jiai parode, paprasai dar, aukstu tonu atsako, mokejai pasidaryt mokek ir maityt blink.gif
aciu D as cia negimdziau, bet svogerka gimde ir nupasakojo, net as kai gulejau 2ligoninei, ji net stebejosi kai as jai pasakojau ka mane cia ismokino.

zinokit sunkoka, gal jums ne taip skaudziai buvo. bet kai drauge lipo po epidiuro sake kad nukrisiu. vyras gal vaiko ir zmonos nepanes. kai sesute ateina ir pasako einan i palata kol islipi ziurai kad jos jau nera biggrin.gif

as gimdziau cia, seseles ir nueiti padejo, ir vaika pacios nunese, ir nuolat klausinejo ar gerai jauciuosi. maitinti ne tik kad parode kaip, bet ir ne viena karta ejo ziureti ar teisingai tai darau, jei kas neaisku mielai paaiskindavo. jei gimdysiu dar karta tai tikrai noreciau kad vel butu toks personalas thumbup.gif

QUOTE(Rasa___ @ 2011 04 03, 16:48)
sveikos . turiu as toki klausimeli tai kas KGN yra mokama o kas ne? jau visai pasimeciau . neturiu as dauk tu pinigu ir jai kaip pagimdysiu man sakys dabar tiek ir tiek susimoket tai man isvis tada plaukai nuslinks  biggrin.gif o man sie GN labai patiko nors ten teko lankytis tik viena karta.

viskas cia nemokama. mes nemokejom ne lito, o ir epidura paprasius gavau ir prieziura be priekaistu
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2011 04 03, 15:04)
nezinau, man keista kartais skaityti tokius priestaringus vertinimus...na bet pampersa pakeisti nezinau ar didelio mokslo reikia, ar vaikeli nuprausto, nors pati neturiu ne vieno, beabejo jei visai neiseina, nueina vyras, arba pati ir paprasau, nemanau, kad aatsisakytu... o su tuo pasakymu "mokejai pasidaryt mokek ir maityt"- na pro mane mane ir mano vyra taip paprastai nepraeitu toks posakis, ir iki skyriaus vedejo, manau, maniskis nueitu...smile.gif kaip sakant viska istversim, kad musu vaikeliai butu sveiki smile.gif

nepriestaringi tiesiog pasakoju kaip buvo smile.gif
gerai kad jus mokate nuprausti vaikeli, bet gal kita mama nezino kad ji reikia nuprausti persivertus ant rankos, juk yra visokiu mamyciu, kurios tikrai buna "zuluteles" ir seip ji moka nemoka, bet sesute neturetu atsisakyti pagelbeti esamai mamai.
Pati zinau kad kiekvienoj gimdymo namuose yra geru ir blogu gydytoju, sesuciu, akuseriu.... visokiu reikia biggrin.gif
Atsakyti
Sutinku su kristynka* smile.gif as irgi is tu busimuju "zaliuju" mameliu..per wisa gyvenimeli neteko susidurti su mazu lelium, tai tokia gasdinanti patirtis laukia, kad net neysiwaizduoju kaip reikes teisingai pakelti is lowytes ant ranku, tuo labiau teisingai laikyti prausiant ar dedant pampersa, noretus tikrai tokios pirmosios pamokeles is to mokancio zmogaus rolleyes.gif
O su tokiom replikom, tai...prasiau kad vyras visad pasonej butu, nes galiu but emociskai nestabili ir uzsiplieksti kaip degtukas, deja turiu tokia savybe doh.gif prie vyro abejoj ar tokiu komentaru butu. prisibijo jos...
Atsakyti
Nieko jos neprisibijo schmoll.gif As kai gimdziau, salia buvo ir vyras. Tai gydytoja pradejo burbeti ant manes visa nepatenkinta, kad as nemoku stumti ir panasiai, kad as stumiu i zandus, o ne i uzpakali. Atseit, kad ji tuoj pat iseis is gimdyklos ir paliks mane, nes uz mane nesiruosia dirbti, o as, mat nesistengiu. Tik va beda, kad man veikla gimdymo stojo, saremiai silpnejo, nebuvo jokio noro stumti, o ji su savo pilvu uzkliude mano kateteri su skatinanciais ir visi jie bego tiesiai po oda, o ne i vena... Visa plastaka po gimdymo buvo kaip bandele issiputusi doh.gif Del to man ir nebuvo noro stumti, nes tie skatinamieji neveike. Neisejo is gimdyklos vien del to, kad vaikelio sirdies tonai ziauriai nukrito, tai, matyt, pabijojo. Viskas baigesi laimingai. Laime, kad akusere buvo nuostabi, aciu jai.
Po gimdymo iki pat vakaro niekas neatejo paklaust, ar nieko netruksta, ar moku susitvarkyt su vaikeliu. Velai vakare sesute uzejusi labai nustebo, kodel mat as nepakeiciau pamperso. Bet cia pasisakyk, kad nemokejai pakeisti, o ir buvai pasimetusi, tai tuoj visos mamos ima, kaip degto molio plyta issireiske, pomidorais apmetyti lotuliukas.gif tipo, kaip gali nezinoti, o ka, ar negalima eiti prasyti pagalbos ir pan.
O man atrodo, kad sesutes turi ateiti i palatas pagelbeti, o ne mamos turi visos dar silpnos vaikstineti ir personalo ieskoti...
Beje, kas del teoriniu ziniu. Cia irgi buvo uzsipuole, kad gal as nelankiau kursu, kad nieko sudetingo nera tuos pampersus pakeisti ir pan. Kaip tik skaiciau straipsni, kuriame akusere ginekologe kalbejo, kad daznai tevai patiria stresa ir buna sunku susitvarkyti su kudikeliu, kol realiai kas nors parodo gyvenime, kaip tai padaryti, nors tevai buna ir kursus isklause, ir daugybe literaturos perskaite.
Taigi kai kurioms mamoms gal reikia daugiau pagalbos nei kitoms. Ir nieko tame as blogo nematau. O man pagalbos po gimdymo siuose GN butent ir truko.
Atsakyti
na as skustis negaliu, nes gimdziau antra ax.gif
bet manes paklause ar reikia kokios pagalbos, ka kaip daryti. turiu pastebejima kad ne visos vaiku seseles malonios, ko nepasakysi apie vaiku gydytojas thumbup.gif
bet yra viena, nezinau pavardes, bet lyg zemaiciuoja kalbedama, tai kai budes kreipkites i ja drasiai, tikrai viskuo pades biggrin.gif
man labai padejo viena vaiku gydytoja, truko pienuko, tai man "programa" nakciai maitinimo buvo sustatyta doh.gif , likau kaip ir be miego, bet viskas susitvarke, o ir pati gydytoja ar ne 2 val. nakties buvo uzsukus paziuret kaip sekasi mirksiukas.gif

kas del rubeliu, cia daznai mamos klausineja, isidekit ir savo. aktualiausiai marskinukai su tom pirstinytem. man antra diena pasiule pacios i savus perrengti smile.gif
Atsakyti
Is tikruju, kokie priestaringi vertinimai.. g.gif
Nu gerai, tarkim, pogimdyvine prieziura man nebutu labai aktuali - antras vaikas, po pirmo dar sviezi ispudziai, susitvarkyciau ir be pagalbos.
Mane labiausiai domintu pats gimdymas. Gal galetu parasyti mamytes, kurios gimde nesitare, kokia ten situacija su stumimo pozomis? Ar leidzia stumti kaip moteriai patogiau ar, jei uztaikai ant nesmagios gydytojos, guldo ant nugaros ir nesigilina i tavo norus?
Atsakyti