Besijuokianti, aprašei grynai mano dižiąją .... šakės... tik pas mus dar viena problema yra - mažės skriaudimas ir noras visad būt pirmai , mažosios atžvilgiu
QUOTE(vakare.lt @ 2011 01 19, 10:05)
Nuemiau viska mazajai, palikau chamomilla ir calcorea, net juros vandeniu nosies vakar neploviau ir.... siandien ryte sudziuvusius liulius istraukem, nebekarkia ten virsuj... tikiuosi, kad viska taip ir baigsim, o kitus dantis augindamos nebeiskosm pasaliniu ligu
o mums chamomilla ir ca.carb. nesutvarko kosulio naktinio tai teko papildomai Lotynės koteiliuką užmaišyt (drosera hom.+tartephedreel)
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 01 19, 13:53)
Lycopodiumas paskirtas mano didžiajam - pokyčiai labai neblogi, vien tai, kad naktį nebešaukia tėvų, o tiesiog jei bijo užsidega kambary naktinę lemputę - yra nerealu dar mūsų pastove bėda buvo kosėjimas tik atsigulus ir atsikėlus, na dar naktim užeidavo - tai ta bėda dingo pradėjus vartot lycop. Beto, jis tiesiog susirgdavo jei reikėdavo su darželio grupe pasirodyti per kokią šventę tėvams apskritai nieko negalėdavo viešai "pademonstruot" , o daba vualia, ir šventės darželyje praeina normaliai
QUOTE(Loreli @ 2011 01 19, 15:15)
Besijuokianti, aprašei grynai mano dižiąją .... šakės... tik pas mus dar viena problema yra - mažės skriaudimas ir noras visad būt pirmai , mažosios atžvilgiu
mano didysis taip pat vis taikosi nuskriausti brolį mane tai labai erzina, pastoviai pykstamės tuomet prasideda giesmelė "nemyliu brolio, nemyliu mamos, myliu tik tetuką (kurio dažniausiai tuo momentu nebūna namie)"
O dar tas begalinis pavydas, jis jau pradeda nerimauti, kaip čia bus brolio gimtadienis ir bus brolio šventė, broliui dovanos, artimųjų didesnis dėmesys broliui ir t.t. tam reikalui stengiuosi, kad jis liktų nenuskriaustas - nuperku kokį žaisliuką, saldainių, bet vis tiek tas pavydas nerealus "viskas man man man...."
Ačiū,Besijuokiančiai ir visoms kitoms už komentarus. Dalis aprašymo tinka,dalis ne. Maniškis labai mėgsta viskas kas iš tešlos-ypač paprastą batoną,sausainius,baronkas,blynus ir pan.Mėgsta kas saldu.Galėtų vien ant tokių produktų gyventi. Pieno praktiškai negeria. Naktimis sapnuoja,šaukia.Pastebėjau,kad mėnulis veikia. Bet varliukas drąsus yra.Ne tik namie.Gali užkalbinti nepažįstamus,sveikinasi su visais ir nebijo bendrauti. Kaip rašiau namie baisiai dėmesio reikalauja.Darželyje jaučiasi gerai,mėgsta net kitiems pavadovauti. Namie per baliukus varžosi su sese dėl scenos-abu nori eilėraščius deklamuoti,dainas dainuoti ir kuria patys viską eiliuotai.Eilėraščiai ir įvairios istorijos gimsta greitai vietoje:). Dantys pradėjo kaltis,kai jam buvo 9 mėn. Neramina mane tai,kad gal jau metai laiko,kai dažnai naktį skundžiasi kojelių skausmais,pagal ūgį link didesnių vaikų,auga greitai.Lankėmės KLP pas reumatologę,bet ši paskyrė momentines dozes Ibuprofeno kai skauda,sakė,kad sąnariai kelių laisvoki ir patarė mėginti gydytis homeopatijos pagalba.sakė,klimatas vaikui netinka-į Krymą reikia arba Ispaniją,kur šilta ir nedrėgna. Su gyd.M šio klausimo nepabaigėm spręsti,nes grįžom gyventi į Kauną.
Maniškė irgi gali tik saldainiais mist, man kartais net atrodo, kad kol negauna saldumo, tai jai net energijos trūksta. O ir kosuliais gi mes kamavomės nežinia kiek. Bet mums gyd. šalia ir ca carb buvo skyręs, pradžioj daugiau krypom į ca carb, tik dėl tų ūmumų Lycopodiumą pradėjom nagrinėt. Galiausiai likom tik su lycop.
Man dėl to Misius labai patinka, kad jis kažkaip ieško, o ne įsikibęs laikosi vieno žirnio ir nuomonės, kad jis neklysta. Juolab, kad ankstesni homeopatai mums buvo ca carb irgi nustatę, manau, kad tie skirtumai ne taip dideli, arba būna ir vienokių ir kitokių požymių, o kurie vyraujantys sunku pasakyt..
Man dėl to Misius labai patinka, kad jis kažkaip ieško, o ne įsikibęs laikosi vieno žirnio ir nuomonės, kad jis neklysta. Juolab, kad ankstesni homeopatai mums buvo ca carb irgi nustatę, manau, kad tie skirtumai ne taip dideli, arba būna ir vienokių ir kitokių požymių, o kurie vyraujantys sunku pasakyt..
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 01 19, 12:53)
Su kalciu pas ją kažkaip keistai. Nors lycopodiumas priskiriamas karbonikiniams, bet pas mano vaiką metų laiko buvo susikalę visi pieniniai dantukai, anksti užsitraukė momenėlis, dabar 9 m. - neturi nei vieno taisyto danties (nors pieno produkto praktiškai visai nevalgo). Tai kaip ir priešinga carbonikiniams, bet kad tos priešingybės lyg ir leistinos. Didesnė už bendraamžius, turi carboniciniams įprastą apverstos sriubinės lėkštės pilvelį. Labai prakaituodavo galvelė, ypatingai miegant, ar po bet kokios fizinio krūvio.
Pas mano dukrytę (5,5) su kalcio apykaita kažkas ne taip(aš taip galvoju).Pirmas dantukas prasikalė 1,1m-sakyčiau vėlai.Tada aišku pasipylė dantys vienas po kito. Pieną mėgsta labai.Nukopijuosiu Besijuokiančią,nes viskas atitinka-"Didesnė už bendraamžius, turi carboniciniams įprastą apverstos sriubinės lėkštės pilvelį. Labai prakaituodavo galvelė, ypatingai miegant, ar po bet kokio fizinio krūvio."
Netgi kalba tais pačias žodiais kaip ir Besijuokiančiostik pas mus antras- brolis:
Tarp kitko dičkė gimus sesei, į menkiausią pastabą (pvz. paprašymą netriukšmaut, kol mažylė miega) griausmingai pradėdavo raudot, kad "niekas manęs nemyli", nors sesę labai mylėjo. Tad pritariu nuomonei, kad mamos dėmesys pirmagimiams yra labai labai svarbus.
Pas mano dukrytę (5,5) su kalcio apykaita kažkas ne taip(aš taip galvoju).Pirmas dantukas prasikalė 1,1m-sakyčiau vėlai.Tada aišku pasipylė dantys vienas po kito. Pieną mėgsta labai.Nukopijuosiu Besijuokiančią,nes viskas atitinka-"Didesnė už bendraamžius, turi carboniciniams įprastą apverstos sriubinės lėkštės pilvelį. Labai prakaituodavo galvelė, ypatingai miegant, ar po bet kokio fizinio krūvio."
Netgi kalba tais pačias žodiais kaip ir Besijuokiančiostik pas mus antras- brolis:
Tarp kitko dičkė gimus sesei, į menkiausią pastabą (pvz. paprašymą netriukšmaut, kol mažylė miega) griausmingai pradėdavo raudot, kad "niekas manęs nemyli", nors sesę labai mylėjo. Tad pritariu nuomonei, kad mamos dėmesys pirmagimiams yra labai labai svarbus.
Ar galima būtų teigti ,kad jos konstitucinis galėtų būti Calcium carbonicum?Yra užsispyrusi ir atkakli (dažniausiai mane įveikia su savo zyzimu),bet tuo pačiu labai jautri ir švelni. Iš ligų silpniausia vieta-gerklė- padidėjusios tonzilės. Suserga greitai,bet palyginus greitai ir išsisveiksta (lyginant su mažuoju). Miegant dažnai knarkia (adenoidai?),jau rašiau apie galvos prakaitavimą.Tiesa,prakaituoja ir kojų pėdos-pėdkelnių pėdelės drėgnos ir blogo prakaito kvapo.
Papildyta:
Kažkaip keista gavosi žinutė,pusė Besijuokiančios atsakymo-pusė mano naujai rašytos,bet gavosi sujungta į vieną
Disi, na mes pradžioj ir buvom su M. ca carb nustatę. Bet ca carb jau buvom bandę su ankstesne hom. (be jokio poveikio), tik neatsiminiau nei kokia pot, nei dažnumas, tai vis dėlto M. skyrė dar kartą, o Lycopodiumas kaip papildomas baimėms įveikt ir pasitikėjimui savimi paskatint (nes mums jo svetimoj aplinkoj labai trūko). Bet kelių kitų konsultacijų metu, galiausiai nusprendėm, kad lycopodiumas jinai.
Kiek pamenu kaip M. sakė, Lycopodiumas turi daug daugiau baimių nei ca carb. Tad gal taviškis iš tikrųjų ca carb?
O dar žinok ta KLP ne taip jau ir toli . Kai jau gerokai pagyveni su homeopatija ir atsikapstai iki tokių požymių kaip tu rašai, tai jau labai daug ką žinai ir su gydytoju tikrai turėtumėt ką aptart. Gal tiesiog reiktų pavažiuot iki M...
Kiek pamenu kaip M. sakė, Lycopodiumas turi daug daugiau baimių nei ca carb. Tad gal taviškis iš tikrųjų ca carb?
O dar žinok ta KLP ne taip jau ir toli . Kai jau gerokai pagyveni su homeopatija ir atsikapstai iki tokių požymių kaip tu rašai, tai jau labai daug ką žinai ir su gydytoju tikrai turėtumėt ką aptart. Gal tiesiog reiktų pavažiuot iki M...
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 01 19, 15:32)
Žinau,žinau kad ta KLP ne taip jau toli,ką tik ten 2,5m pragyvenau.Tik nuo gruodžio galo mes vėl Kaune,taigi keliai iki KLP dar neužžėlė .
Ačiū pačiai už vertingas mintis
QUOTE(Loreli @ 2011 01 19, 16:15)
O jai nustatytas konstitucinis? Ir tada koks?
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 01 20, 10:53)
O jai nustatytas konstitucinis? Ir tada koks?
M. geriausiai mums suveikė Pulsatilla + Lycopodium (duodami kartu), emocija paveikė fantastiškai, bet susirgus vėl viskas atsistatė atgal. Visi kiti M. bandymai nelabai veikė. Kitas homeopatas dabar irgi Pulsatilla parinko- suveikė, bet nenuėmė egoizmo, dabar bandom dar ir Sulfur+Platinum. Kol kas nelabai kas keičiasi, bet šiaip padėtis pastaruoju metu pagerėjusi.
QUOTE(Loreli @ 2011 01 20, 12:17)
M. geriausiai mums suveikė Pulsatilla + Lycopodium (duodami kartu), emocija paveikė fantastiškai, bet susirgus vėl viskas atsistatė atgal. Visi kiti M. bandymai nelabai veikė. Kitas homeopatas dabar irgi Pulsatilla parinko- suveikė, bet nenuėmė egoizmo, dabar bandom dar ir Sulfur+Platinum. Kol kas nelabai kas keičiasi, bet šiaip padėtis pastaruoju metu pagerėjusi.
O pas kokį kitą einat homeopatą?
Argus, pas Palangos
Siaubas siaubas kiek reikia žinot Aš dar tik pradėjau domėtis, tai esu visiškai žalia. Va tik šiandieninius postus skaitydama supratau kas tas M
Sūnui (8 mėn.) sloga skaidri, bėganti, kvėpuot netrukdo ir pakosčioja tik užmigęs ir atsikėlęs. Dabar nežinau ar man čia jau griebtis kažkokių vaistų (ir kokių), ar dar palaukt Ar gerklė raudona niekaip negaliu pažiūrėt, o jei ir pažiūriu nesuprantu Vienąkart atrodo raudona, kitąkart - ne. Dėl visa ko aprišau gerklę Temperatūros neturi. Dar labai bijau į lauką vežt, nes rudenį taip buvo, tai pamiegojus drėgnam ore taip pradėjo kosėt bronchitas tada buvo...
Ir dukra šiandien kelis kartus ryte sukosėjo (diagnozuotas astminis bronchitas), tai pas mane baimės pilnos kelnės. Lankėmės pas homeopatę, paskyrė calcium carbonicum C 30. Tai dabar dėl tų kosčiojimų kaži jau dažnint žirniukus ar dar ne Ir ot višta esu, man tiek info daug buvo pas homeopatę, kad neatsimenu kaip dažnint Žiūrėsiu jei rimtai kosės ir grįžus iš darželio, skambinsiuos klaust ką daryt
Sūnui (8 mėn.) sloga skaidri, bėganti, kvėpuot netrukdo ir pakosčioja tik užmigęs ir atsikėlęs. Dabar nežinau ar man čia jau griebtis kažkokių vaistų (ir kokių), ar dar palaukt Ar gerklė raudona niekaip negaliu pažiūrėt, o jei ir pažiūriu nesuprantu Vienąkart atrodo raudona, kitąkart - ne. Dėl visa ko aprišau gerklę Temperatūros neturi. Dar labai bijau į lauką vežt, nes rudenį taip buvo, tai pamiegojus drėgnam ore taip pradėjo kosėt bronchitas tada buvo...
Ir dukra šiandien kelis kartus ryte sukosėjo (diagnozuotas astminis bronchitas), tai pas mane baimės pilnos kelnės. Lankėmės pas homeopatę, paskyrė calcium carbonicum C 30. Tai dabar dėl tų kosčiojimų kaži jau dažnint žirniukus ar dar ne Ir ot višta esu, man tiek info daug buvo pas homeopatę, kad neatsimenu kaip dažnint Žiūrėsiu jei rimtai kosės ir grįžus iš darželio, skambinsiuos klaust ką daryt