Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių mėn. sodinam ant puoduko?

mums 7 men. ir bandau dabar pratinti, bet ji nelabai supranta, ko as is jos noriu:) ziuri akis isplesus ir tiek:D as irgi prisiklausius istoriju, kaip vos ne nuo 7-8 men jau patys prasosi:) ir taip pat nesuprantu kam tada tie pampersai, kam "sutinti" vaika, jeigu visada prasosi blush2.gif g.gif
Atsakyti
na nesipraso tie vaikai nuo 7 men, nereikia perdeti. bet jei vaikas nebijo puoduko, kodel jo nepratinti nuo tada, aki jau jis pasedi, tikrai greiciau pampersu era baigsis. Kai mamos palas skalbdavo, ir automatiniu skalbykliu nebuvo, tai sugebedavo nakti miegancius leliukus ant puoduko nusysdinti. ir nieko cia blogo nematau, net neatsibunda jie. Mano dukra anksti pradejo dienom i puoduka daryt, tik todel, kad zaidimo forma pratinomes, naktim ir isejimui dedavom sauskelne. Juk kur mieste ar prekybcenry nepasakysi palauk, kol begsim 5 min ieskoti tuliko. Mamaos, su protu daryti viska yra sveika, atsizvelkit i leliukus ir pirmyn
Atsakyti
QUOTE(vile201 @ 2011 01 17, 11:41)
mums 7 men. ir bandau dabar pratinti, bet ji nelabai supranta, ko as is jos noriu:) ziuri akis isplesus ir tiek:D as irgi prisiklausius istoriju, kaip vos ne nuo 7-8 men jau patys prasosi:) ir taip pat nesuprantu kam tada tie pampersai, kam "sutinti" vaika, jeigu visada prasosi blush2.gif  g.gif

Tikrai netikiu,kad 7 menesiu kudikis prasytusi ant puoduko biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Acura @ 2011 01 13, 14:55)
Mano mergaitei jau tuoj metukai, dabar 11 menesiu, bet nenori sedet ant puoduko ir viskas, vos pasodinu , is karto lipa nuo jo ir su juo zaidzia, ji galvoja, kad cia zaislas
doh.gif  Nezinau,kaip jai parodyt, kad cia sisiot ir kakot reikia g.gif

Tikrai nelengva.. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(XVXVX @ 2011 01 16, 13:45)
Galiu pasakyt tik tiek, mamytes, kad jei vaikiukas nenori sesti ant puodelio ir nereikia versti, ivarysit baime.. ateis laikas ir supras viska. as su vyresneliu kariavau nuo 11men iki 2metuku, ir asaru ir pykciu buvo, o va atsventes 2-aji gimtadieni kita diena atejes pas mane i tualeta sako noriu ir nuo to laiko darom tik i tualeta, nupirkom vaikiska sedyne, nuo tos dienos "pasaulis apsiverte vaikui" nesupratau kas ir kaip, tiesiog jis jau buvo pasiruoses.. Kita situacija kai vaikas noriai seda, tada labai saunu!  thumbup.gif  kita puse yra taupumas, kadangi mes gyvenam uzsieni, tai pampersai nera tokie brangus kaip Lt.
Ir dar, kol jie dar maziukai apie 10-12men nelabai ir supranta kam sodini ant puodo, gerai viena mamyte sake, tiesiog tampa rutina. o va jei neismokini iki kokiu 1,5metuku, atleidi vadeles tada tai jau jie tampa protingais, supranta kas ir kaip, moka puikiai atsistoti nuo puodo ir nueiti, tada jau reikia pergudrauti arba laukti kol vaikas "bus pasiruoses". Sekmes mamytes! ir daug kantrybes!

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo (.)(.): 19 sausio 2011 - 14:39
as kazkur nuo metu supazindint su puoduku bandziau, bet nepasiruosusi ji tam buvo... nepatiko jai tas puodas, nesedejo, asaru pakalnes... Tai pabandydavau ir vel keliems men tuos bandymus pamirsdavau. Dabar mokomes su puoduku draugauti (2m su trupuciu), kol kas nelengva, bet po truputi mokomes rolleyes.gif gal butu buve lengviau truputi anksciau mokintis (silciau ir pan.), bet darbas, nestumas... Nekankinau saves ir vaiko. Vis tiek ismoksim kazkada biggrin.gif
Atsakyti
Tikiuosi niekas neįsižeis, bet aš tos nuomonės, kad yra prasmingesnių veiklų, nei 6-7 mėn vaiką sodinti ant puoduko kas 15-20 minučių. Geriau jau knygelę pavartyti, kaladėles padėlioti, su kokiu lavinančiu žaislu pažaisti ar pan. Sakysit, kad ir tam laiko užtenka, bet aš kažkaip abejoju unsure.gif Kol vyresnėlei metukų nebuvo vasarą ramiausiai užmaudavau sauskelnes ir pusei dienos ar net ilgiau eidavom į lauką - po pievą paropinėti, smėlyje pasikapstyti mirksiukas.gif Ant puoduko pradėjom sodinti nuo maždaug pusantrų metų: noriai sėdo, suprato kas per daiktas ir kam jis reikalingas. Nebūčiau dariusi tragedijos jei ir nebūtų taip noriai su puoduku draugavusi, būčiau atidėjusi kuriam laikui smile.gif Nuo tada gyvenam be sauskelnių, o dabar avarijų pasitaiko ganėtinai retai. Sūnų taip pat planuoju sodinti nuo maždaug 1,5 metų, jei žiūrėdamas į sesę neužsimanys ir pats neparodys, kad nori anksčiau wink.gif Aišku kai 3-4 metų vaikutis dar su sauskelnėm ir tėvai net nebando mokinti ant puoduko, tai jau kitas kraštutinumas (svarbiausias akcentas šiam sakinį "nebando mokinti") wink.gif
Atsakyti
mes sedim nuo 6 men ant puoduko, pradejom pratint tik ryte nubudus, paskui po pietu miegelio ir pries vakarines maudynes thumbup.gif kol kas viskas sekas puikiai
Atsakyti
Speju busiu daugelio pasmerkta, bet pradejau sodinti vos sulaukus 5 men. Sn dukrytei 6,5 men ir per diena sunaudojam vos viena daugkartini pampersa bei dar 1-2 vienkartinius nakciai. Nepamenu, kada buvo prikakojus kelnytes.. Kazkaip lb graziai susidraugavom su puodeliu. Kol kas nesipraso, bet pasitaiko atveju kai ima zirsti, pasodinu ant puodelio, pasisioja ir zirzimas praeina. biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus as pastebejau viena dalyka, atsikelus ryte, vaikas nepridaro i sauskelnes, parejus kokiom 10 min, tada. Bandziau sodinti, bet... schmoll.gif Paguldau ant vystymo lentos ir ka, fontanas biggrin.gif . Man mama pasakojo kai buvau maza, tada nebuvo juk jokiu sauskelniu, pradejo partinti nuo 8 men. ir viskas sekmingai. Dabar viskas kitaip, yra palengvinimu mums, tad mes ir neskubame ax.gif
Atsakyti
kai gime mano bernuzelis, oij sakiau ismoks sedet ir sodinsiu ant puodo...smile.gif
pats tvirtai sedeti jis ismoko 8-9 menesi(dabar jau nepamenu kada).. nuo kokio 11menesio pradejom sestis ant puodo...is pradziu buvo beda bedele ir asaru pakalne..na tada puoda persikelem is vonios i kambari, priesais tv arba pries zaislu kruva smile.gif nes jei jo kuo nors neuzimu, tai sedejimas baigiasi tada kai nusisuku:):DDD
sisiuka padarom, su kakuciu sunkiau, bet kartais pagaunu, nes jis niekada nekakoja tuo paciu metu...ir per diena kokius 3kartus, o jam metai...o kol gere tik pienuka tai kokius 6-8 kartus kakodavo, tai man tikrai nebutu uzteke kantrybes..butume visa diena praleide virs kriaukles begaudydami kakus :DDD

manau, kad pats laikas sestis ant puodo - metai...nes manau jog tada vaikutis supranta, kad skirtas tas puodas..:)bet cia tik mano nuomone smile.gif
Atsakyti
vaikučio supratimas ,,pareina" su išmokimu reguliuti savo užpakaliuko raumenukus, kurie kiap suprantu siunčia impulsus smegenėlėms... ot tai čia biologiškai pafilosofavau doh.gif
Atsakyti
Na mes sedames ant puoduko su kelnem ir pampersu,nusimauti tai nepavyksta,bet manau jau pazanga kad pasedim wink.gif
Atsakyti
mociutes tai nerealiai spaudzia ant tu puoduku, pacios turbut gerokai privargo su vysiklais ...
tai ir maniskius dabar terorizuoja
Atsakyti