Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių mėn. sodinam ant puoduko?

mano berniukui jau 2 metai bet niekada nesedejo ant puoduko ir greiciausiai niekada nesedes, tiesiog nepatinka jam. o pampersu visai nenaudojam jau nuo 1.4m. man daug lengviau isplauti kelnytes ir pigiau ir svarbiausia vaikui ypac berniukui daug sveikiau. ir taip gailiuos kad ilgai pampersus dejau,kitas vaikiukas kai tik ismoktu vaikscioti tai iskart be pampersu laikyciau. maniskis dar ir dabar nesipraso rimtam reikalui ant puoduko, bet uztat sisiuka i puoduka padaro atsistojes, kaip tikri vyrai. va cia ir buvo didziausia mano klaida, negalima berniuko mokyti sisioti atsisedus, tai taip pat butu kvaila kaip mokyti mergaite sisiuka daryti atsistojus. vietoj to kad sestis ant puoduko mes daug mieliau sedim ant tikro klozeto.
Atsakyti
Mano mergaitei jau tuoj metukai, dabar 11 menesiu, bet nenori sedet ant puoduko ir viskas, vos pasodinu , is karto lipa nuo jo ir su juo zaidzia, ji galvoja, kad cia zaislas
doh.gif Nezinau,kaip jai parodyt, kad cia sisiot ir kakot reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(aimute @ 2011 01 09, 21:19)
manau jums tikrai dar nelaikas pratintis prie puoduko  4u.gif nes mano nuomone galima pradeti draugauti su puoduku tuomet, kai mazylis pilnai sugeba pats sedeti ir svarbiausia, kad jis nebijotu puoduko (nebutu saltas, slapias, ar sodinamas vaikutis per prievarta),

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nela: 13 sausio 2011 - 16:55
Yra daug straipsniu apie pratinima prie puoduko,kuriuose aiskiai rasoma,kad tik mazdaug nuo 1.5 m. vaikas pradeda kontroliuoti savo isanges raumenukus.O visa kita tik sutapimai ax.gif Bet pratinti prie pacio reikalo esmes(kas yra puodukas,kaip ant jo sedeti ir kas tada turetu ivykti),zadu jau pradeti. thumbup.gif O pvz. aplink,kai draugu vaikai tipo nuo 6 men. sedi ant puduko ir ten padaro viska,tai prisiklausiusi nnnnnnn,bet kazkodel jie visis vis dar su sauskelnem laksto g.gif
Atsakyti
Sodinu gal nuo 8 men. Is karto suprato kame reikalas ir nuo 10 men kakoti praso tik i puoda. Dabar jai metai ir 2 men, tai visada pasipraso, eina pati i tualeta ir sako eee,,ee tongue.gif Kartais ir sysioti praso, tik nevisada speju pasodinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prokurore @ 2011 01 13, 12:05)
O mes pradejom nuo nepilnai 7 menesiu. noriai sedi...ir noriai daro. sunaudodavom anksciau per para apie 5-6 pamperius, o dabar 3. Nezinau, kaip jai tas puodelis atrodo, bet pasodinu ir sakau sssss ir pasisioja, o kai rodau, kad stenu su garsu, tai ir ji su garsu stena ir kaku padaro. Jei yra jau ka tik padariusi i pampersa, tai pati keliasi nuo podelio ir tiesia rankytes i mane, taip parodo, kad nenori turbut.
gydytoja sake, kad matyt sfinkteris jos atsipalaiduoja greitai, kai lieka be pamperso ir niekas nevarzo, todel ir daro. ir ka dar pastebejau...jei vaziuojam kur nors ilgesniam laikui i svecius, ir nera ten puodelio, nera jos kur sodinti, tai ji paskui kol namie vel pripranta ant puodelio sedeti praeina kokia para. tai dabar abiem mociutem nupirkti puodeliai, o jei kur kitur vaziuojam, vezames savo!  smile.gif

oi kaip nuostabu smile.gif thumbup.gif
Tai leliukas jau pilnai sedi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo (.)(.): 13 sausio 2011 - 23:28
QUOTE((.)(.) @ 2011 01 14, 00:28)
oi kaip nuostabu smile.gif  thumbup.gif
Tai leliukas jau pilnai sedi?

va cia tai jega, ir as taip bandysiu daryti. ( cia pakomentavau prokurore @ parasyma) tik ne ta pacitavau smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nepamenuu: 14 sausio 2011 - 21:31
suejo mano mergytei 1 metukas ir pradejom sedeti ant puoduko 4u.gif
Atsakyti
Mums 7 mėnesiai, pradėjau rytais tik atsikelus sodint ant puoduko, nes vaikas didelį reikalą visada atlieka iš ryto prabudus. Gal ir nesupranta kam aš jį sodinu ant to daigto, bet atlieka visus reikalus bežaisdamas. Svarbiausia, kad jis to puoduko nebijo ir jeigu taip kiekvieną rytą, tai taps ypročiu smile.gif
Atsakyti
Galiu pasakyt tik tiek, mamytes, kad jei vaikiukas nenori sesti ant puodelio ir nereikia versti, ivarysit baime.. ateis laikas ir supras viska. as su vyresneliu kariavau nuo 11men iki 2metuku, ir asaru ir pykciu buvo, o va atsventes 2-aji gimtadieni kita diena atejes pas mane i tualeta sako noriu ir nuo to laiko darom tik i tualeta, nupirkom vaikiska sedyne, nuo tos dienos "pasaulis apsiverte vaikui" nesupratau kas ir kaip, tiesiog jis jau buvo pasiruoses.. Kita situacija kai vaikas noriai seda, tada labai saunu! thumbup.gif kita puse yra taupumas, kadangi mes gyvenam uzsieni, tai pampersai nera tokie brangus kaip Lt.
Ir dar, kol jie dar maziukai apie 10-12men nelabai ir supranta kam sodini ant puodo, gerai viena mamyte sake, tiesiog tampa rutina. o va jei neismokini iki kokiu 1,5metuku, atleidi vadeles tada tai jau jie tampa protingais, supranta kas ir kaip, moka puikiai atsistoti nuo puodo ir nueiti, tada jau reikia pergudrauti arba laukti kol vaikas "bus pasiruoses". Sekmes mamytes! ir daug kantrybes!
Atsakyti
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 01 13, 18:15)
Yra daug straipsniu apie pratinima prie puoduko,kuriuose aiskiai rasoma,kad  tik mazdaug nuo 1.5 m. vaikas pradeda kontroliuoti savo isanges raumenukus.O visa kita tik sutapimai ax.gif Bet pratinti prie pacio reikalo esmes(kas yra puodukas,kaip ant jo sedeti ir kas tada turetu ivykti),zadu jau pradeti. thumbup.gif O pvz. aplink,kai draugu vaikai tipo nuo 6 men. sedi ant puduko ir ten padaro viska,tai prisiklausiusi nnnnnnn,bet kazkodel jie visis vis dar su sauskelnem laksto g.gif

na tai aisku, kad jie dar su pampersais...negi norit, kad metu vaikas jau be pampersu butu! nesodinciau savo mergytes, jei to ji pati nenoretu.bet jei ji man sedi ir ten daro...tai kodel tureciau laukti iki 1,5 metu?kad sodinimas ant puodelio anksciau nei 1,5 niekur neskaiciau, kad yra blogai!o be to,dedam perpus maziau sauskelniu nei anksciau. taip, is pradziu, kol supranta, tai gal ir rutina.bet mazam vaikui reikalinga rutina.
Atsakyti
na mano nuomone kad ateis laikas ir vaikas pats atsisest, jam tik reiktu primint kad yra toks dalykas puodukas, as nebeklausau nei bobuciu pasaka nei kitu, kad ko nesodi ant puoduko vaiko, kekvienam ateina laikas, ir visi vaikai yra skirtingi ir su skirtingais gabumais, taip nepergyvenkit mamos ir maziau klausykit, tu bobuciu paistalu neimkit y galva nes vaikas pats pasirinks kada jam viska daryt thumbup.gif bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti