Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių mėn. sodinam ant puoduko?

Sodint ant puoduko pradejau, kai mokejo sedet vaikai., t.y. nuo 7 men.
Atsakyti
sodinau nuo 6-7 men, kai tik tvirciau pradejo sedet..tai vistiek manau i nauda buvo, nes rimta reikala dazniau padarydavo i puoda, nei i pampersa, jau metuku budama, tik i puoduka rimta reikala..todel be dideliu vargu atsisakem pampersu mazdaug 1,8 metuku..uzsipirkau triusiku/pedkelniu doh.gif bet privare tik pora kartu ir pagavo kampa smile.gif
Atsakyti

nuo 10men, kai jau po nakties sausas pampis budavo. ir 1m3men, pilnai darem i puoda ( bedu budavo, kai sirgdavom arba pries liga) taip kad ar sodinsi vaika nuo 5 men ar nuo 1metu, jis ta ismoks daryti kada reikia , o manau 6 ar 7 menesiu vaikas nesuvokia kad tuos reikalus reikia daryti i puoda ir pakenteti kol nubegs ant puodo ir tt. Cia mamos vis pagauna su puodu sisiuka ir dziaugiasi kad va , mano jau padare i puoda lotuliukas.gif o vaikas tai nesuvokia ( turiu omeny mazuliuka , kokiu 6 men ). Cia toks reikalas, kad turi ateiti tam laikas, juk nemokinam vaikscioti nuo 5 menesiu vaiko, jis pats ta turi padaryti, suvokti kaip judinti kojytes( daug kartu griuna ir vel stojasi) tai taip ir su puodu m jis turi suvokti ka su juo daryti ir kam jis skirtas mirksiukas.gif
Atsakyti
dabar mums 6.5 mėn, sėdi ant puoduko ir pasidaro didesnį reikaliuką. kol kas atrodo einas sklandžiai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Mažajai 9men , nusprendžiau kad jau pradėsim mokintis smile.gif kol skaitinėjau mamyčių patirtis nuomone pakeičiau n kartu ax.gif lotuliukas.gif galutinė - bandysim 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Pradėjau sodinti kai dar nebuvo 8mėn, ir kolkas sekasi neblogai, rimtą reikalą tik ant puoduko daro ryte atsikėlus po nakties miego, ir nežinau ar aš čia spėju ar vaikui patogiau sėdinti ant puodo. O sisiot irgi beveik visad sisioja,kartais ir lašą,juokiuosi, kad čia tam jog aš atstočiau. Maždaug padariau ir leisk man eit savais keliais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bardana @ 2014 03 12, 17:47)
sodinau nuo 6-7 men, kai tik tvirciau pradejo sedet..tai vistiek manau i nauda buvo, nes rimta reikala dazniau padarydavo i puoda, nei i pampersa, jau metuku budama, tik i puoduka rimta reikala..todel be dideliu vargu atsisakem pampersu mazdaug 1,8 metuku..uzsipirkau triusiku/pedkelniu doh.gif bet privare tik pora kartu ir pagavo kampa smile.gif

nesodinau nei vieno karto, pamperso atsisakem 1,8 ir 1,6 be jokio vargo. Be jokio tai reiskia be jokio. Po pirmos sav darzelyje (ta kur po kelias val leidi pripratimui) vaikes abi tiesiog pacios pradejo sestis.
Atsakyti
Sodinu ant tualeto nuo kokių 9 mėn g.gif matau, kad pradeda stenėt ir greit sodinu. Nežinau, ar bus nuo to naudos vėliau, supras, kad reik prašytis, bet kol kas sėkmingai išvengiam didelio pamperse.
Atsakyti
nuo 12 menesiu manau arba kai pradeda vaikscioti
Atsakyti
aš net nesusimąsčiau, kad taip anksti 6-7 mėn. sodina mamos ant puoduko. Dabar net nežinau, kada pradėti. Gali būti, kad antsi pradėjus paskui pradeda "maištauti"
Atsakyti
kai pradeda vaiksciot.
Atsakyti
Pirmus tris sodinau pagal "psichologinę brandą", t.y. kai atseit jau gali suvokti, kam tas puodukas, bet pirmoji visiškai nenorėjo sėdėti, kiti du kaip kada, nusprendžiau kitą sodinti tada, kai dar vaikščioti nemokės, kad nepabėgtų nuo puoduko iškart biggrin.gif Ir va, kaip daugumas čia rašančių mamų, džiaugiuosi, kad didelį reikalą daro į puoduką, pasodinu visada keisdama sauskelnes ir fiziologiškai mažiukas pajunta, kad jei sauskelnės numautos, reikia kažką padaryti, tai ar daugiau, ar mažiau, bet padaro. Tikiuosi, ir toliau taip bus smile.gif
Atsakyti