Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių mėn. sodinam ant puoduko?

QUOTE(zirniukas20 @ 2013 09 25, 13:36)
Nera reikalo anskti pradeti sudinti, tikrai nepaankstinsit viso sito reikalo

1) Vat, pakalbu su mama - ir tiek aš, tiek brolis su sese palyginus šių dienų mąstais, tai žiauriai anksti ant puoduko prašydavomės. Ir daug kas turbūt taip. Negi kitokie buvom? smile.gif

2) Aš savo mažylį "sodinu" nuo mėnesio. Pagalvokit, kaip vaikučiui smagiau - kai tėvai supranta jo ženklus ir laiku parūpina jį "pasodinti", ar kai vaikutis kaip paršiukas sėdi sysiuos kakuos? smile.gif Mano mama nuo keturių mėnesių beveik vystykluos nepridirbdavo, nes labai akivaizdžiai seneliai matydavo, kada jau jai "reikia" smile.gif
Atsakyti
Mes pažaidimam atsisėdam jau ax.gif ir žinokit, tikrai jau supranta, kad ten sisioti reikia ir jei tik nori iškart ir pasisioja smile.gif Bet tie mūsų pažaidimai tokie, kad po miegučio prisėdam ar einant miegoti pasodinu, na, kad nebijotų, kai paaugs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirniukas20 @ 2013 09 25, 14:36)
Nera reikalo anskti pradeti sudinti, tikrai nepaankstinsit viso sito reikalo,jeigu pradesit sodint nuo 6 ar 8 men. Pirma tai vaikas turi suprasti kas tas daigtas ir kam jis skirtas,o daumai toks supratimas ateina kai jie buna virs metu...
As planuoju pirma karta "supazindinti" mazili su puoduku kai jam sueis metukai, o nuo 2 pradesiu mokinti.

Nežinau iš kur tokios žinios. Turbūt teorinės iš knygų arba šiaip pačios išgalvotos, nes aplink turiu ne vieną, ne du ir ne tris pavyzdžius palyginimui anksti ir vėlai pradėtų sodinti vaikų.

Ir nebūtinai pagrindinis kriterijus turėtų būti tai, kad vaiks pradės prašytis. Svarbu ir vaiko supažindinimas su tokiu daiktu, taip pat svarbu ir tai, kad bent jau mes ženkliai mažiau sauskelnių sunaudojam, o ir papildomai vaikui oro vonios kelis kart per dieną. Suprantu, kad 9 ar 10 mėn vaikas neaiteis ant puodo pasiprašyti, bet juk yra įvairių ženklų, kurie pačiai mamai leidžia atpažinti, kada vaikas nori ant puoduko.

Ir pilna pavyzdžių kaip vėlai pradėtas pratinti vaikas, paskui ir vyresnis nesiprašo ant puoduko, kol pampersas po šikna kam čia skubintis ir trukdytis žaisti. Juk jie dar neturi supratimo, kad geriau ant puoduko, jiems normalu viską atlikti čia ir dabar ir visai nesusitepti. Kuo anksčiau sodini, tuo anksčiau palieki be pamperso, pradžioj aišku šlapios kelnės, kurios ir leis vaikui suprasti kaip nemalonu ir kad reikia pasiprašyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlynakė_: 24 spalio 2013 - 10:44
Sodinu nuo 6 men. ir gan neblogai sekasi - beveik kaskart padaro i puoduka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paukštukėlis @ 2013 09 25, 18:35)
1) Vat, pakalbu su mama - ir tiek aš, tiek brolis su sese palyginus šių dienų mąstais, tai žiauriai anksti ant puoduko prašydavomės. Ir daug kas turbūt taip. Negi kitokie buvom? smile.gif

2) Aš savo mažylį "sodinu" nuo mėnesio. Pagalvokit, kaip vaikučiui smagiau - kai tėvai supranta jo ženklus ir laiku parūpina jį "pasodinti", ar kai vaikutis kaip paršiukas sėdi sysiuos kakuos? smile.gif Mano mama nuo keturių mėnesių beveik vystykluos nepridirbdavo, nes labai akivaizdžiai seneliai matydavo, kada jau jai "reikia" smile.gif

Šaunu,kad tėvai mato ženklus smile.gif Bet kiek esu skaičius šita tema, tai vaikučiai ženklus rodo nuo pat gimimo, bet jei jų "nepastebi" iš pradžių, vėliau jų nebeparodys prieš darydami reikaliukus smile.gif

O su puoduku mano vaikas taip ir nesusidraugavo doh.gif Ir dabar būdamas beveik 2,5 m atsisisėda sau dėl pramogos tik lotuliukas.gif Bet vieną dieną ėmė ir nusprendė PATS, kad jam laikas daryt į klozetą, kaip tėtis daro (kažkur 2 m. buvo) tongue.gif O kiek bandžiau kartais pasodint ant puoduko - tai keliom min, kol domėdavos kažkuo labai įdomiu (reikaliuko dažniausiai jokio nesigaudavo), o po kelių minučių reakcija viena - klykimas doh.gif
Atsakyti
Kada sodinau pirmąjį vaikiuką nepamenu, bet tikrai buvo virš metukų..

Antrąjį sodinau nuo 10 mėn. ir iškart atsisakėm sauskelnių (augom su daugkartinėm ir taip jau nutiko, kad dėl sveikatos būklės metėm bet kokias sauskelnes..ėmė alergizuoti tiek vienkartinės, tiek daugkartinės, oda vienos žaizdos buvo, net jei šlapias pabūdavo vos kelias min. doh.gif ).
Nusipirkau 15 porų pėdkelnių, tiek pat triusikėlių ir pirmyn...iš pradžių kas 10 min. varė į kelnes...perrenginėjau-skalbiau non-stop cool.gif Bet per kelias dienas tos pertraukėlės tarp "nelaimių" ilgėjo, kol vienądien supratom, kad yra toks nuostabus daiktas kaip puodukas. Nuo metukų sėsdavom ant puoduko, o nuo 14 mėn. nebuvo nė vienos nelaimės ax.gif

Ir trečiąją pradėsiu sodint iškart, kai mokės savarankiškai sėdėt nenugriūdama nuo puodo smile.gif Su antruoju vaikeliu labai pasiteisino mamos įdirbis biggrin.gif
Atsakyti
Sodinu nuo 6 menesiu, kaku i puoda ir mazdaug 70% sysiuko i puoda darom. Kartais buna irzli kai nori sysiuko, suprantu kaip pasiparsyma. Kai pasysiojam abi paplojam smile.gif Mums 9 menesiai dabar, ir tikrai geras idirbis per 3 menesius. Mes mazi ir anksti buvom sodinami ir ismokom pasiprasyti. Tikrai nelaikas mokinti 2 metu vaiko i puoda daryti, jis nezino ka su juo daryti. Itariu tokius pediatru pasisakimus pries ankstyva sodinima apmoka sauskelniu gamintojai. Jug jiems neapsimoka trumpai sauskelnes perkantys klienta.
Atsakyti
Mano mazylis 11 menesiu. Ant puoduko pradejau sodinti pries menesi, sekasi nekaip. Jis BIJO puoduko... Kai sodinu, isikabina i mane ir nenori paleisti, o jeigu paleidzia tai netgi dreba. Bandau uzkalbinti, pralinksminti- bet mazylis tik ir nori kuo greiciau nuo jo nulipti. O kai nulipa tai pradeda su juo zaisti, metyti zaisliukus, tyrineti ji ir pan...
Kaip iveikti puoduko baime? g.gif
Atsakyti
Nuo pusės metukų 4u.gif
Atsakyti
Sodint pradėjom maždaug nuo metukų. Vaikas iškart suprato kas kur ir kada. Bet va, išvažiavom atostogaut ir net nepagalvojau, jog reikia vežtis puoduką doh.gif dvi dienas vaikas prašėsi ant puoduko, o mes jo neturėjome. Sugrįžus puodukas nebebuvo toks mielas. Teko daryt pertrauką. Kitas protingas etapas kai ir vėl suvokė puoduko reikšmę buvo 1,5metukų maždaug.
Atsakyti
QUOTE(Ra Gi @ 2014 01 25, 23:38)
Nuo pusės metukų  4u.gif

O nuo kada atsisveikinote su sauskelnėm?
Atsakyti
Puoda isigijom kai dukrytei buvo 9men. Padejom prie zaislu,kad susipazinti,apsiciupineti,sodinom zaisliukus ant jo,vaizduodavom,kad daro sysiu ar kaku biggrin.gif dabar jau trecia diena(10men) kaip musu puodas stovo tualete ir dukryte pati ant jo sedi...pirma diena nieko nepagavom,o paskutinias dvi ir sysiu ir kaku padaro i puoduka....tuomet labai dziaugiames,giriame ir plojame smile.gif tikiuosi kad ir toliau taip gerai seksis smile.gif
Atsakyti