Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių mėn. sodinam ant puoduko?

QUOTE(Grainė @ 2013 02 11, 14:57)
Man mama sake, kad kol vaikas nemokedavo i puoduka daryt, tol nenoredavo priimt i darzeli smile.gif todel buvom ismokinti anksti ir nemanau, kad ant to reikalo buvom gerokai protingesni uz savo vaikus  mirksiukas.gif
O mamos kurios sako, kad nuo 1,5 ar 2 metu tik sodina, tai galvoju, kad pritingi  ax.gif

As nuo 6,5 men stengiuos sodint, kartais aisku pritingiu  4u.gif

Na aš ir nesakau kad buvom protingesnės smile.gif Bet juk tai nebuvo blogai kad vaikas anksčiau išmokdavo, kaip manot? mirksiukas.gif Aš irgi kartais pritingiu, bet supažindintas su puodu jau senokai. Aišku galbūt mažesnis vaikas neateis pats ir nepasakys "mama noriu dyyydelio", bet anksčiau sodindamos manau pačios greičiau suprastume vaiko ritmą ir kada jis gali norėt kažkokio reikaliuko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(egliauskaite @ 2013 02 11, 17:09)
Na aš ir nesakau kad buvom protingesnės smile.gif Bet juk tai nebuvo blogai kad vaikas anksčiau išmokdavo, kaip manot?  mirksiukas.gif  Aš irgi kartais pritingiu, bet supažindintas su puodu jau senokai.  Aišku galbūt mažesnis vaikas neateis pats ir nepasakys "mama noriu dyyydelio", bet anksčiau sodindamos manau pačios greičiau suprastume vaiko ritmą ir kada jis gali norėt kažkokio reikaliuko rolleyes.gif

As uz tai, kad anksciau pratinti prie puodo mirksiukas.gif ne taip mane supratot 4u.gif
Atsakyti
Aš supratau gerai, tik dar eocijos liejosi blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes savo mazyle predejom sodint ant puoduko nuo septyniu su puse menesiuku ir jau trys savaites kaip draugaujam su puoduku. Sodinam po miego ir stengemes kas valanda sodint. Kartais net pati pasako tistis o pasodinta pasiusioja. ir jau dvi dienas is eiles pasodinta dideli reikala atlieka. o kai padaro ka jai reikia istiesia rankytes kad ja pakelt. Mokem sakydami sss ir vaizduodami kad stenim:-D manau reiks greitu laiku megint bent po valanda per diena nesinaudot pampersu zaidimo metu. O siaip esam visi patenkint mes kad mazyle mokosi ir kad pampersiuku maziau reikia o mazoji kad buna pagirta kaskart kai pripildo puoduka
Atsakyti
esu girdejus atveju kai triju men pakabina vaika virs puoduko ir ''pasisioja'' doh.gif NESAMONE,pirmaja sodinau anksti 6men,atrodo ir jau priprato,bet neilgai jai patiko sis zaidimas,poto atsibodo, pamato puoduka rekia pyksta,tada jau rimciau uziemem kai buvo 1.5metuku,buvo vasara, uzdejau kelnaites ir lakste tik su kelnaitem,nelabai patiko tas faktas, kad kelnaites buna slapios,tada pradejom pratintis su puoduku 2sav ir mes jau tvarkingai dareme tik i puoduka,taip pat dariau gimus ir antram nebezaidziau su puoduku kol nesuejo metukai, palaukiau vel vasaros ir vel 2sav, ir tvarkingai viska atlikome tik i puoduka,aisku nelaimiu pasitaikydavo
Atsakyti
mes su puoduku susipazinom nuo 11men. t.y. jis buvo laikomas matomoj vietoj, kad mazius paciupinetu ir t.t o rimtai juo uzsiemem pries kelias dienas. ziuresim kaip seksis.
Atsakyti
rimta reikala darem nuo 8men,sysioka mazdauf nuo metuku.,tad pratinomes nuo 8men
Atsakyti
QUOTE(lininis-mano @ 2013 02 16, 06:08)
esu girdejus atveju kai triju men pakabina vaika virs puoduko ir ''pasisioja''  doh.gif NESAMONE

Kas būtent nesąmonė? g.gif
Maniškė nuo pirmos savaitės laikoma virš puoduko ne tik pasisioja, bet ir pasituština bigsmile.gif Tiesa, tai daroma atsižvelgiant į kūdikio signalus ir tam tikras bendras tendencijas, o ne kai man "susišviečia". Jei netikit, galiu nufotografuot puoduko turinį rytinį, gausiausią, ir asmeniškai jums nusiųst rolleyes.gif
Čia aprašo išsamiau, jei ką sudomins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2013 02 23, 03:35)
Kas būtent nesąmonė? g.gif
Maniškė nuo pirmos savaitės laikoma virš puoduko ne tik pasisioja, bet ir pasituština bigsmile.gif Tiesa, tai daroma atsižvelgiant į kūdikio signalus ir tam tikras bendras tendencijas, o ne kai man "susišviečia". Jei netikit, galiu nufotografuot puoduko turinį rytinį, gausiausią, ir asmeniškai jums nusiųst rolleyes.gif
Čia aprašo išsamiau, jei ką sudomins smile.gif

Nu nepriima žmogus tos informacijos. Kad ir kiek aiškinsi, nei ji taip darys, kaip tu, nei jai įdomu. Tiesiog ne jos gyvenimo būdui. Tik va tas kategoriškumas- nesąmonė- bet nuo jo ji pati, ne kas kitas kenčia.
Atsakyti
QUOTE(egliauskaite @ 2013 02 09, 21:36)
Nu bet tai jūs man sakykit, kodėl mus tėvai daug anksčiau pripratino prie puoduko? Na bent jau mane biggrin.gif  Ir anais laikais labai normalų budavo kai vaikas 1-1,5 metukų supranta kas yra puodukas, kam jis skirtas ir kaip juo naudotis... Ir tikrai mažai kas laukdavo 2 metų kad pratint vaiką... Kam šutint tuos užpakaliukus? Čia nuo 2 metų man rodos tik mamoms paprasčiau ir lengviau galbūt būna g.gif Na čia mano tokia nuomonė rolleyes.gif

Ogi todel, kad tais laikais nebudavo PAMPERSU. Budavo tik merliukai, vystykleliai, kuriuos reikedavo skalbti, dziovinti, per juos prasisunkdavo i drabuzelius, kuriuos taip pat reikedavo skalbti ir dziovinti (nebudavo net tokiu kaip dabar neperslampanciu kelnyciu, na, kokiais 1988 metais, mano jaunesniam broliui senelis is uzsienio parveze tokius celofaninius trusikelius, pro kuriuos neperslapdavo, tai mano mama sake, kad ziauriai shustras daiktas tada buvo). Tai musu mamoms daug lengviau budavo su mumis pasizaidziant pasiterlioti ir palaikyti virs puoduko, kriaukles, unitazo ar dar kurnos, negu istisai skalbti ir dziovinti. Tuo labiau, kad su merliukais iskart pasimatydavo kada vaikas pasisiojo ir jau musu mamos zinodavo mazdaug kada sisioja, kas kiek laiko ir pan.
Be to, ir paciam vaikui budavo LABAI didelis diskomfortas, kad slapia. Dabar su pampersais to slapumo jausmo beveik nebera. Na, nebent jau kai sunkus visai tas pampersas.
Ir del siu priezasciu matyt mums patiems lengviau susivesdavo galvyteje, kad reikia sysia daryti i tualeta, nes tada nebus slapia. O ir mamos budavo labai suinteresuotos prie to pratinti, kad skalbti nereiketu.
Dabar to suinteresuotumo mazai, kadangi daug lengviau pakeisti pampersa ir ismesti, negu terliotis ir pratinti prie puoduko...
Atsakyti
kai pradeda tvirtai sedeti
Atsakyti
[
QUOTE(ievapieva85 @ 2013 03 12, 21:08)
Ogi todel, kad tais laikais nebudavo PAMPERSU.

Tai as juk suprantu kad ju nebudavo mirksiukas.gif Tiesiog tai ir norejau pasakyt kad dabar del savo patogumo daznai mamos vilkina sita reikala ir laukia kol "vaikas pats bus tam pasiruoses". Gal po kokiu dar 15 metu tik pries mokykla prades vaikus sodinti ant unitazo doh.gif
Atsakyti