Ir as siulyciau neskubeti. Sunu sodinau gal nuo 8-9 men ir labai dziaugiausi, kad viskas puikiai sekasi. Kai ismoko atsistoti, pradejo priesintis, o as vistiek bandziau sodinti. Ir kai viena ryta atnesiau nuoduka, ji istiko baisi reakcija. jis pradejo verkti, ziaukcioti. ir nuo to karto puoduka teko metams laiko isnesti is namu . Nes kai tik pamatydavo puoduka, pradedavo verkti . tad, ant puduko tik apie du metus pradejo sestis. Ir savarankiskai ismoko visus reikalus atlikti tualete tik triju metu, ir tai naktimis turim bedu ir siai dienai. Del viso to kaltinu tik save pacia, kad per anksti pradejo sodinti ant puodo. Su dukryte tikrai taip nedarysiu. Sueis metukai, gerai vaikscios ir tada pradesim mokintis. manau tai bus geriau.
QUOTE(Ingee @ 2012 09 04, 09:35)
Mano pupa nuo 8 menesiu pradejo sedet ant puoduk. Jau dvi savaites su juo draugaujam. Kai tik nori kaku iskart man i akis ziuri ir stena. Sysia kai pasodinu visada padaro. Nakti net prabudus verkt pradejo, tik pasodinau iskart didele bala padare Diena migdau be sauskelniu ir ismiega sausa, o kai pabunda iskart ant puoduko. Nezinau kaip ilgai cia mums taip seksis.
Pastebejau, kad puodukai kreslai skirti didesniems vaikams, o paprasti puodukai kaip varles, ruoniai ir taip toliau geriau mazesniems, nes juos apsizergia ir pasilaiko uz gyvuno galvytes
Sekmes draugaujant su puodukais
Pastebejau, kad puodukai kreslai skirti didesniems vaikams, o paprasti puodukai kaip varles, ruoniai ir taip toliau geriau mazesniems, nes juos apsizergia ir pasilaiko uz gyvuno galvytes
Sekmes draugaujant su puodukais
As saviski prie naturalios higienos pratinu nuo dvieju menesiu. Tai nuo keturiu menesiu per pietu miegeli pampio nededu, o jei uzdedu, jis vistiek sausas buna. Nakti pabunda apie ketvirta. Jei netingeciau palaikyti virs puodo,tai irgi sausas butu. O kas juokingiausia, kad ka tik padares skleidzia labai juokinga garsa,panasu i ta, kuri jam sakau siulydama nusilengvinti. Tuoj sulauksim sesiu menesiu ir tada jau sodinsim,bet jau ritmas yra,todel nebus sunku.
Mes sodinam kiekviena ryta nuo pat 9 menesiu. Rytais nuolatos ka nors padaro:) Tik dar nelabai supranta, nors bandom girti, kad saunuole ir t.t.
QUOTE(jurgaite @ 2013 01 09, 04:33)
As saviski prie naturalios higienos pratinu nuo dvieju menesiu. Tai nuo keturiu menesiu per pietu miegeli pampio nededu, o jei uzdedu, jis vistiek sausas buna. Nakti pabunda apie ketvirta. Jei netingeciau palaikyti virs puodo,tai irgi sausas butu. O kas juokingiausia, kad ka tik padares skleidzia labai juokinga garsa,panasu i ta, kuri jam sakau siulydama nusilengvinti. Tuoj sulauksim sesiu menesiu ir tada jau sodinsim,bet jau ritmas yra,todel nebus sunku.
Sektinas pavyzdys, bet as taip negaleciau, as tingine
Galvoju pratinti kai mokes sedeti.
QUOTE(Mikomama @ 2013 01 16, 09:19)
Sektinas pavyzdys, bet as taip negaleciau, as tingine
Tai kad nieko sudėtingo. Tik pabudusį kukulį virš kriauklės palaikyk, kai kaku nori, tai jau ir arkliui aišku:). Maniškis dar darydavo kelios minutės po valgio. Prieš miegelį irgi reikaliukus atliekam. O šiaip, kas pusvalandį- 45 min. pasiūlau.
Nuo tokių dalykų jei pradėsi, tai ir įsivažiuosi. Auginu su daugkartinėmis, tai jaučiu vaiko ritmą.
O įdomu ar 10mėn vaikai turi kažkokį daugumai įparstą šlapinimosi laikroduką? Tik atsikėlęs padaro visada, o kokiu būdu atsekti kitus kartus? Augam su pampersais.
As savo maziu mazdaug nuo 6 menesiu sodinu ant puoduko. Visvien visa laika nuemus vystykla arba pampersa paleisdavo ciurksle tai dabar ta ciurksle i puoduka nueina tiesiog, keiti vystyklus arba pampersa ir pasodini ant puoduko. Na o kaku tai jau visada i puoduka padaro, kazkaip jau atkaliau sistema
Tai mes irgi panašiu metu pradėjom pažintį su puoduku nes pastoviai šlapia likdavau.. Bet paskutiniu metu taip nebedaro, o kai pasodinu ant puodo irgi laaabai jau retai padaro sisiuko... Su didesniu reikalu irgi kaip ir žinau kada darys, atsisėdam ant puodo, pasėdim kažkiek laiko, jam jau nusibosta, pradeda stotis, o kai aprengiu neužilgo ir pridaro į pampersą...
Bet jau bandžiau vieną dieną su triusikėliais palaikyt, tai turėjom daug balučių ir supratau kad vis dėlto dar dažnai pildo pampį - mažas reikaliukas kas 30 - 45 -60minučių... O aš naiviai tikėjausi kad gerokai rečiau...
Bet jau bandžiau vieną dieną su triusikėliais palaikyt, tai turėjom daug balučių ir supratau kad vis dėlto dar dažnai pildo pampį - mažas reikaliukas kas 30 - 45 -60minučių... O aš naiviai tikėjausi kad gerokai rečiau...
QUOTE(Šypsena @ 2013 01 08, 17:05)
Ir as siulyciau neskubeti. Sunu sodinau gal nuo 8-9 men ir labai dziaugiausi, kad viskas puikiai sekasi. Kai ismoko atsistoti, pradejo priesintis, o as vistiek bandziau sodinti. Ir kai viena ryta atnesiau nuoduka, ji istiko baisi reakcija. jis pradejo verkti, ziaukcioti. ir nuo to karto puoduka teko metams laiko isnesti is namu . Nes kai tik pamatydavo puoduka, pradedavo verkti . tad, ant puduko tik apie du metus pradejo sestis. Ir savarankiskai ismoko visus reikalus atlikti tualete tik triju metu, ir tai naktimis turim bedu ir siai dienai. Del viso to kaltinu tik save pacia, kad per anksti pradejo sodinti ant puodo. Su dukryte tikrai taip nedarysiu. Sueis metukai, gerai vaikscios ir tada pradesim mokintis. manau tai bus geriau.
pritariu! Jokiu skubejimu. netoli antru metu ir reiketu pradeti
Nu bet tai jūs man sakykit, kodėl mus tėvai daug anksčiau pripratino prie puoduko? Na bent jau mane Ir anais laikais labai normalų budavo kai vaikas 1-1,5 metukų supranta kas yra puodukas, kam jis skirtas ir kaip juo naudotis... Ir tikrai mažai kas laukdavo 2 metų kad pratint vaiką... Kam šutint tuos užpakaliukus? Čia nuo 2 metų man rodos tik mamoms paprasčiau ir lengviau galbūt būna Na čia mano tokia nuomonė
QUOTE(egliauskaite @ 2013 02 09, 21:36)
Nu bet tai jūs man sakykit, kodėl mus tėvai daug anksčiau pripratino prie puoduko? Na bent jau mane Ir anais laikais labai normalų budavo kai vaikas 1-1,5 metukų supranta kas yra puodukas, kam jis skirtas ir kaip juo naudotis... Ir tikrai mažai kas laukdavo 2 metų kad pratint vaiką... Kam šutint tuos užpakaliukus? Čia nuo 2 metų man rodos tik mamoms paprasčiau ir lengviau galbūt būna Na čia mano tokia nuomonė
Man mama sake, kad kol vaikas nemokedavo i puoduka daryt, tol nenoredavo priimt i darzeli todel buvom ismokinti anksti ir nemanau, kad ant to reikalo buvom gerokai protingesni uz savo vaikus
O mamos kurios sako, kad nuo 1,5 ar 2 metu tik sodina, tai galvoju, kad pritingi
As nuo 6,5 men stengiuos sodint, kartais aisku pritingiu