Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kelių mėn. sodinam ant puoduko?

mano nuomone, galima prie puoduko pratinti jau tada kai normaliai sedes, pripras prie jo, o veliau ateis ir supratimas ka su juo daryti:) aisku kai sedet tik ismoks nemokes nei pasiprasyt nei ka, bet uz tai veliau nebus baimiu ar oziuku:)
Atsakyti
Savo vyresnėlį pasodinau ant puoduko 1 metukų, bet kažkaip sunkiai mum sekės suprast, ką ten reikia daryt. Pampersus nuėmiau,kai buvo 1m ir 10 mėnesių. Tada pilnai jau pasiprašydavo ant puoduko pats.
Jaunėlį greičiausiai ir tik 1 metukų pradėsiu sodinti.
Atsakyti
Kuo veliau pradesit pratint tuo sunkiau bus... turiu aplinkiniu rate ne viena vaika kurie 2 metu sekmingai krauna i kelnes doh.gif
Mano pupai virš 8 mėn, pasodinta visalaik padaro ant puoduko, nesakau kad ji jau viska supranta kam tas puodas skirtas bet vistiek man kaip mamai smagu smile.gif jai kaip pastebejau irgi linksma kai puodukas ne tuscias po jos pasedejimo lieka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2012 11 16, 19:24)
Kuo veliau pradesit pratint tuo sunkiau bus... turiu aplinkiniu rate ne viena vaika kurie 2 metu sekmingai krauna i kelnes doh.gif

tikrai ne schmoll.gif vyresnėliui puodą pakišom kai buvo apie 1 m, bet buvo daugiau žaidimas - pagausi - nepagausi doh.gif rimtai reikalo ėmiausi, kai vaikui buvo jau kokie 1,7 m, ir per mėnesį laiko pampersų nebereikėjo - net nakčiai nebeleisdavo segti 4u.gif į darželį išvedžiau 1,8 m - jau sauskelnių nebereikėjo thumbup.gif bet "dirbau juodai" - puodą laikiau kambary ir kai tik pamatydavau, kad jau - sodindavau ant puodo - nesvarbu - su drabužiais, be drabužių, pusę pro šalį, pusę į puodą lotuliukas.gif doh.gif man buvo paranku, nes buvo vasara - tai tiek tų rūbų - bodis ir triusikėliai doh.gif
aišku, priklauso nuo vaiko - vienas greičiau, kitas vėliau, bet tikrai nesutinku su teiginiu, kuo vėliau sodinsi, tuo vėliau nuo sauskelnių atpras blush2.gif
Atsakyti
Planuojam nuo metuku
Atsakyti
Pasodinau 8 mėnesių, bet nesėkmingai - verkė pasodintas ir nieko nedarė. Kelis kart pabandžiau, vis tas pats, ir nutariau palaukti. Dabar jau greit 10 mėnesių - vėl pabandėme - ir puikiai pavyko. Jau kelios dienos rimtą reikalą daro tik ant puoduko smile.gif .
Atsakyti
Mano pažįstamos mamytės sodina nuo 6-9 mėn., aš irgi galvoju pradėsiu netrukus bandyti... Aišku, kol pats supras, kam tas reikalas skirtas prabėgs dar nemažai laiko...
Atsakyti
QUOTE(nepamenuu @ 2011 01 08, 21:50)
tai kaip neskubeti? jei nesodinsi, tai jis ir nesupras, kad nori sestis ant puoduko. Manau kai pradedi sodinti, tai gal apie 1m ar 1.5m supranta pats ta nora, o is pradziu tai buna tevu noras smile.gif as savo maziu pratinsiu tada kai pats atsises, dabar mums tik 3men. O kaip tai daryti, tai gal pasidalins patirtim vyresniu vaiku mamos. as bandysiu po miego prabudus sodinti, tada juk dazniausiai daro siusiuka smile.gif

prisijungiu prie patarianciu neskubeti. savo vyresniji pradejau sodinti nuo 6 men, tai kol negalejo is ten islipti viskas buvo ok, bet va veliau ismoko atsistot nuo podo ir pasodint buvo neimanoma. islaukiau kol pats panoro sesti, o laukiau ilgokai doh.gif su antru tos klaidos nekartosiu ir nesodinsiu taip anksti. juolab manau antrasis ziuredamas i broli pats prades puoduku dometis anksti smile.gif
vaika verciant per anksti kazka daryti galima jam ivariti tam tikra fobija ar nenora tai daryti. viskam savas laikas, o skubet nera kur smile.gif jei kazkieno vaikas ant puodo atsisedo jau 8men, tai nereiskia, kad visi taip. arba jei vienas anksciau prasneko, tai nereiskia, kad ir tavo(mano) vaikas turi sneket tokio pat amziaus ir pns.
Atsakyti
QUOTE(maukis2 @ 2012 12 15, 00:29)
prisijungiu prie patarianciu neskubeti. savo vyresniji pradejau sodinti nuo 6 men, tai kol negalejo is ten islipti viskas buvo ok, bet va veliau ismoko atsistot nuo podo ir pasodint buvo neimanoma. islaukiau kol pats panoro sesti, o laukiau ilgokai doh.gif  su antru tos klaidos nekartosiu ir nesodinsiu taip anksti. juolab manau antrasis ziuredamas i broli pats prades puoduku dometis anksti smile.gif 
vaika verciant per anksti kazka daryti galima jam ivariti tam tikra fobija ar nenora tai daryti. viskam savas laikas, o skubet nera kur smile.gif jei kazkieno vaikas ant puodo atsisedo jau 8men, tai nereiskia, kad visi taip. arba jei vienas anksciau prasneko, tai nereiskia, kad ir tavo(mano) vaikas turi sneket tokio pat amziaus ir pns.

na as manau kad nebutina ten pratint vaika sedinti jau butinai daryti ant puoduko, bet supazindinti galima:) kad veliau nebutu taip jog pamato puoduka metinukas ir bega klykdamas, tiesiog zaidimo forma turi buti priimtina tam:)
Atsakyti
Oho blink.gif turiu du vaikus, nei vieno nesodinau nuo nei keliu menesiu. Kokia prasme sito proceso? blink.gif Vyresne atsisake pampersu 1,8, jaunesne 1,10. Neteko valyti nei vienos balos.
Atsakyti
Savo maziuka pirma karta pasodinau turbut buvo kokie 6 menesiai - nepatiko. Pabandziau po savaites - jau geriau. Ir taip po truputi...
Nuo 7 menesiu kaku darom i puoduka (pirmus kakus puoduke net fotkindavom biggrin.gif ). Jei nenori kaku, tai bent pasisioja. Kad visai nieko, buna labai retai smile.gif
Aisku, buna "avariju", kai teveliai laiku nepasodina ant puoduko ir kakas atsiranda pamperse smile.gif Sisioja tai jis visur, kur tik uzsinori smile.gif
Bet visuomet, kai pakakoja ar pasisioja i puoduka, pagiriam, paglostom ir pakutenam smile.gif
Atsakyti
Maniškiui tuoj bus 6 mėn. Ir jau po truputį pasodinsiu ant puoduko. Žinau, kad tokie maži sąmoningai dar nemoka daryti, bet bent jau stengsiuosi pagaudyti, kad kažką padarytų. O paskui žiūrėsiu, kaip bus.
Atsakyti