Visai netiketai, o tiksliau aplinkybiu prispausta pradejau mokinti maziuka daryti reikaliukus i puoduka Viskas buvo taip, kad maziukui dar esant 4,5 men mums pritruko pampersu, o ju buvau uzsi[irkus jau seniau, bet vis laukiau kol atves. Taigi teko tempti guma. pradejau maziuka dazniau kaikyti nuoguti ir dazniau sodinti ant puoduko.
Na koks tas sodinimas tik palaikydavau uz slaunyciu ir vis sakau siusiusiusisssssiissiiiii.. zodziu tokius garselius jam i ausi snibbzdu. Ir ziuriu, kad jau kone refleksas susidare
Kazkaip pastebejau kada maziukas jau pradeda noreti siusioti tai staigiai palaikau, burtazodi pasakau ir vuolia! Taip pat pastebejau ir su tustinimusi. Gerai, kad kaku pas mus daugiau maziau reguliarus ir 1-2 k/d - tai tik pajuntu kad steni, iskart ant puodo.
Beje, mamytes, esu pastebejus, kad maziams net geriau taip issitustinti, nei gulint aukstielninkiem i pampi krauti.
Va taip netiketai priversta aplinkybiu ir pratinames prie puoduko. Manaiu bus sunkiau, o dabar jau net ir visai idomu tereik pastebeti maziukus, jie tikrai duoda ,,signalus" kada nori tu reikaliuku O dabar jau ir pampiu maziau sunaudojam - per para kokius 3-4 vnt
Keisciausia ir idomiausia tas, kad is cia pasisakiusiu mamu, kuo anlsciau savo leliukus sodindavo ant puoduko tuo maziau baimes vaikams veliau keldavo ir tokio nesupratimo, kas tas per daiktas puodukas yra.
Susidaro man tokia isvada, kad pratinti ir pazindinti vis del to reik kuo ankciau, nes veliau vaikiukai gudresni darosi, tai jiems tas puodukas atsirades gyvenime asocijuojasi arba kaip zaislas, su kuriuo reikia zaisti, arba kaip baubas ir neori jokiu budu ant jo atsisesti. Taigi kol lelius mazius ir kvailiukas, tai ir reiktu pratinti sodinti ir draugauti su puoduku.. bent jau is cia rasiusiu mamu taip supratau, kad atkakliai dirbant su vaiku nuo ankstyvo amziaus 6 men , tuo lengviau , pacituosiu kazkurios zodzius, baigiasi pampersu era
Susidaro man tokia isvada, kad pratinti ir pazindinti vis del to reik kuo ankciau, nes veliau vaikiukai gudresni darosi, tai jiems tas puodukas atsirades gyvenime asocijuojasi arba kaip zaislas, su kuriuo reikia zaisti, arba kaip baubas ir neori jokiu budu ant jo atsisesti. Taigi kol lelius mazius ir kvailiukas, tai ir reiktu pratinti sodinti ir draugauti su puoduku.. bent jau is cia rasiusiu mamu taip supratau, kad atkakliai dirbant su vaiku nuo ankstyvo amziaus 6 men , tuo lengviau , pacituosiu kazkurios zodzius, baigiasi pampersu era
QUOTE(Linutas @ 2012 01 10, 22:47)
Keisciausia ir idomiausia tas, kad is cia pasisakiusiu mamu, kuo anlsciau savo leliukus sodindavo ant puoduko tuo maziau baimes vaikams veliau keldavo ir tokio nesupratimo, kas tas per daiktas puodukas yra.
As tai sodinsiu tik nuo pusantru metuku, tikrai ne anxciau, nematau prasmes, nes reflexas susiformuoja tik apie 2 gyvenimo metus
Pirmaji sodinau nuo 4 men, o antraji nuo 6 men. Sodinu ne todel kad refleksas butu, o todel, kad priprastu prie puoduko ir nebijotu jo ateityje. Kaip ir dantu valymas, kas ipratina nuo mazumes, tam ir toliau problemu ner:)
Beje, mano 6 men sunelis kai tik nuimu pampersa, po kokios minutes pasisioja, kartais greiciau. Tai kartais pagaunu, o kartais nespeju pasodint:)
Papildyta:
Man gydytoja patare nepirkti tu muzikiniu puoduku,nes kiti vaikuciai pradeje sisioti gali issigasti ir nebebaigti sisiot. Tai sake, geriau jiems netrukdyt.
Beje, mano 6 men sunelis kai tik nuimu pampersa, po kokios minutes pasisioja, kartais greiciau. Tai kartais pagaunu, o kartais nespeju pasodint:)
Papildyta:
QUOTE(lostanke @ 2011 11 03, 18:02)
sveikos mamytes, o koki puoduka geriau pirkti?su muzikele ar be?ar tas ytakos jokios neturi?mums 7men, zadu jau pradeti sodinti, tik va neissirenkam puoduko
Man gydytoja patare nepirkti tu muzikiniu puoduku,nes kiti vaikuciai pradeje sisioti gali issigasti ir nebebaigti sisiot. Tai sake, geriau jiems netrukdyt.
As kaip tik girdejau, kad pratinti vaika sedeti ant puoduko nuo metu ir veliau yra didele klaida, nes leliuku besivystantis mastymas yra asociatyvus ir ji reikia lavinti. Tad maziukas, kuris nebuvo pratintas, jog galima sisioti kitaip nei i pampersus, gali kaip tik nesuprasti, kas tas puodas ir sunkiau pasiduoti - juk jam daryti i sauskelnes lb patogu, kam cia dabar tas puodas dar.
As savo maziuke pradejau sodinti nuo sesiu menesiu. Pradzioj tik rytais, is kart kai atsibunda. Nei ji bijojo to puodo, nei nebijojo, bet po poros bandymu, jau ir sisioja i ji, o po savaites ir pakakojo
Pritariu auksciau pasisakiusiai mamytei, kad vaikams tikrai patogiau i puoda! Niekaip nesuprantu is vis, kaip jie sugeba sededami ant uzpakalio pakakoti
As savo maziuke pradejau sodinti nuo sesiu menesiu. Pradzioj tik rytais, is kart kai atsibunda. Nei ji bijojo to puodo, nei nebijojo, bet po poros bandymu, jau ir sisioja i ji, o po savaites ir pakakojo
Pritariu auksciau pasisakiusiai mamytei, kad vaikams tikrai patogiau i puoda! Niekaip nesuprantu is vis, kaip jie sugeba sededami ant uzpakalio pakakoti
Dievuliau brangus, kur jus, ielosios, taip skubat. Nuo 4 men sodint ant puodo nesamone, kad vaikas ateity nebijos puoduko, maziukai netgi sedi netvirtai, kryptels i viena puse ir issigas ir bijos puodo kaip velnio. Viskam ateina laikas, nera reikalo skubint vaikus uzaugt. Vyresneliui puoda nupirkom ~1.2. Nu ir stovejo tas puodas masinom sukraut, ant galvos uzsidet, nemego, nenorejo, nereikejo. Atejo laikas - viska ismoko. Kova suejo 2, vasara per menesi atsisakem pampersu ir ismokom naudotis puodu, WC, pasiprasyt
Dukrai tuoj bus 11 men, net minties nebuvo apie pratinima ant puodo. Net nesiruosiu to daryt, ismoks viska pati, kai tam bus laikas
Dukrai tuoj bus 11 men, net minties nebuvo apie pratinima ant puodo. Net nesiruosiu to daryt, ismoks viska pati, kai tam bus laikas
Sveiki, mano maziui 11 men. As nuo kokiu 6 men , kai nuimu pampersa, palaikau virs kriaukles, kad pasisiotu. Tai dazniausiai ir pasisioja, bet kaku tai i pampersa. Kazin ar perejus prie puoduko susivoktu, ka daryti? Gal kuriai buvo panasi situacija? Jauciu nepabandzius nesuzinosiu
QUOTE(Nete @ 2012 03 29, 09:59)
Dievuliau brangus, kur jus, ielosios, taip skubat. Nuo 4 men sodint ant puodo nesamone, kad vaikas ateity nebijos puoduko, maziukai netgi sedi netvirtai, kryptels i viena puse ir issigas ir bijos puodo kaip velnio. Viskam ateina laikas, nera reikalo skubint vaikus uzaugt. Vyresneliui puoda nupirkom ~1.2. Nu ir stovejo tas puodas masinom sukraut, ant galvos uzsidet, nemego, nenorejo, nereikejo. Atejo laikas - viska ismoko. Kova suejo 2, vasara per menesi atsisakem pampersu ir ismokom naudotis puodu, WC, pasiprasyt
Nelabai kokie pasiekimai, jei pampersu atsikratet tik 2 metu ir keliu menesiu. Pasodinus ant puodo vaika prilaikyti reikia, ir nenukryptels niekur. O sedet jam idomu, nes pats nemoka, o ant puoduko turi galimybe pasedeti. Cia dar vienas is "kriteriju", sodint kol nemoka sedeti, taip vaikuciui smagiau, noras sedet ateina. Cia ne as issigalvojau, man gydytoja taip patare.
Pritariu akmenukas 2012!!! As savo mergyte nuo 5 menesiu laikiau virs puoduko, tai kaku dare tik i puoduka, dabar jai tuoj 8 menesiai, sedi puikiausiai ant puoduko, kas ryta sysiu kaku padaro, dar i rankyte dantu sepetuka duodu, kas ismoktu kasdieniu proceduru. Dabar puodukas jau yra gerai pazistamas reikalas, aisku, sysiu daug kartu ir i sauskelnes padaro, bet kaku tik i puoduka arba virs kriaukles vonioje palaikau ir padaro Taip kad nesakykit kad tik nuo 2 metu jie supranta sita reikala ir kiek turiu is pazistamu patirties, kuo veliau pratina, tuo sunkiau, klykia rekia, bijo to puoduko ir tt todel nesiruosiu laukt be to, man 2 metu vaikas, kakojantis i kelnes nekokia perspektyva, tenesupyksta tos mamos, kuriu vaikuciai taip daro, bet man tai yra tik tevu tinginyste
QUOTE(katinulis @ 2012 03 19, 19:39)
As tai sodinsiu tik nuo pusantru metuku, tikrai ne anxciau, nematau prasmes, nes reflexas susiformuoja tik apie 2 gyvenimo metus
Idomiai cia raso, as skaiciau, jog nereikia vaika sodinti anksti ant puodo, nes gali atviksciai ivaryti baime. Nes jisai isvis nesuvokia ,kam jus ji ten laikot. Na cia tiesiog turbut nuo vaiko dar priklauso Vieni sako tiap, kiti kitaip. As dar nesodinau