Savo dukrytę pirmą kartą pasodinau kai jai buvo 7mėn. ir ji padarė sysiuką, matyt pataikiau laiku pasodinti, ir nuo to laiko kiekvieną rytą pasodinu iš po miego ant puoduko ir padaro rimtą reikalą ir sysiuką. Dabar jau tuoj metukai, tai kartais pati atsineša puoduką ir pasodinu ją. Į pampersą tik sisioja jau gal kokius 2mėn. Taip kad kur tik važiuojam visur vežamės puoduką ir jei yra galimybė iškart sodinam
Sveikos mamytes, aš čia skaitynėjuosi kaip jums visoms sekasi savo leliukus sodint ant puoduko, mano mažajai 7 mėnesiai su trupučiu, bet aš net puoduko neturiu nusipirkusi, aišku ir negalvojau dar jo pirkti, nes mažoji pradejo pati sedet labai nesenai. Tai man labai idomu būtų kaip rinkotės ar renkates ta stebuklinga tuoleto puodžiuką
QUOTE(Astinia @ 2011 07 29, 13:24)
Sveikos mamytes, aš čia skaitynėjuosi kaip jums visoms sekasi savo leliukus sodint ant puoduko, mano mažajai 7 mėnesiai su trupučiu, bet aš net puoduko neturiu nusipirkusi, aišku ir negalvojau dar jo pirkti, nes mažoji pradejo pati sedet labai nesenai. Tai man labai idomu būtų kaip rinkotės ar renkates ta stebuklinga tuoleto puodžiuką
Drauges mergyte mazdaug metu budama pati parduotuveje pasirinko. Drauge sake kad uzejo i kazkokia parduotuve kur buvo puoduku ir mazoji labai susidomejo vienu.
Viskas aišku teks su mažiuke pažaisti parduotuvej su tuoleto puodžiukais Šiaip galvojau gal kas esate rinkę specialiai ar pan. nes esu mačiusi įvairiusių nuo paprastų iki su staliukais ir pan. Na pas mus dabar visokie vasaros išpardavimai teks pasiužiūrėti gal kas nors jai ir patiks Ačiū
na stai, maniskiui jau puse metu, bet jis dar nesedi, todel ant puodo tenka laikyti pusiau "pakabinta". Kadangi nieko nepadare per minute, ilgiau neislaikiau ir nesikankinau. Nunesiau kaip visada virs kriaukles, o kadangi toks ritualas buvo nuo gimimo, jis jau zinojo ka daryti. Netruko nei 10 sekundziu Tik va klausimas, kazin, ar jis paskui supras, kad dabar jau nebe i kriaukle, o i puoduka reik daryt...
nuo 7 men. pradejau ant puoduko sodinti. aisku tik po kelias minutes pasedi, bet daznai ir pataikau. o ypac kai steneti pradeda kiti ir iki 2 metuku puoduko neperka, vaikai i pampersus pripranta reikalus daryti. bet mes namie bunam tik su kelnytem, tai vis stengiuos pagauti. ir virs kriaukles padaro sisiuka ir i puoduka.
As buvau isitikinusi kad pratinsiu vaika prie puoduko nuo kokiu 7 menesiu, puoda turiu nusipirkusi, bet dabar pasikeite nuomone. Manajai dabar beveik 11 menesiu, nusprendziau pratinti pradet nuo metu ar metu ir menesio.
Man atrodo geriau pradeti kai vaikas jau kazka supranta, pats vaiksto kad galetu pats nueit iki to puodo ir atsisest ant jo.
Man atrodo geriau pradeti kai vaikas jau kazka supranta, pats vaiksto kad galetu pats nueit iki to puodo ir atsisest ant jo.
QUOTE(Lovella @ 2011 07 30, 15:49)
As buvau isitikinusi kad pratinsiu vaika prie puoduko nuo kokiu 7 menesiu, puoda turiu nusipirkusi, bet dabar pasikeite nuomone. Manajai dabar beveik 11 menesiu, nusprendziau pratinti pradet nuo metu ar metu ir menesio.
bet anksti pripratinti, paskui sedejima ant puoduko laiko savaime suprantamu dalyku. o veliau pratinami jau nenori to daryti. maciau kaip mano drauges vargo, kurios savo maziukus pratino prie puoduko nuo metuku, vaikiukai nesupranta, ko is ju nori ir nesedi. o manieji visi sededavo, kol kazka padarydavo. zinojo, kad po miegelio einam ant puoduko. gal kitu mamyciu kitokia patirtis, bet as nematau nieko blogo , kad jau mokanti sedeti vaikuti pasodinti ant puoduko keliom minutem
beje mums geriausiai tiko chicco puodukas ir berniukam ir mergaitei.
As taip pat pagalvojau kad maziukai tokie kurie pradeda sedeti geriausias laikas supazindinti su maziuku tuoletu, nes jau tada kai prades vaikscioti jiems bus visai neidomu sedeti ant to daikto, juk visas pasaulis laukia naujoviu Tai kol dar tik sedi negali atsistoti tai galima ir pasodinus pazaisti su maziukais jiems pradejus sedeti pats idomumas tas sedejimas juk tokia pazanga nuo ropojimo
Sutinku su ingusetija
Sutinku su ingusetija
QUOTE(Lovella @ 2011 07 30, 14:49)
as ir nuo 7 pradejau sodinti, jau pora menesi kai rimtus reikalus atliekam tik ant puoduko. labai dziaugiuosi. ir sysiu po miego visada padaro. aisku ryte reikia paciai greitai atsikelti ir greitai vaika ant puoduko ir taip po kiekvieno miegelio suziureti.
o drauge praleido si momenta vakui jau metai ir menuo, ir jis nesedi, verkia ir stojasi eiti nuo puoduko. tai dabar kai visos sako cia tik kai jau supratimas ateis.
tad visoms patariu jei netingit ir turi uzsispirimo sodinti tada kai sedi bet dar nesistoja ir nevaiksto.
Pirma karta pasodinau kai buvo 7 men, tai verke, kele uzpakaliuka nuo jo, tai ir neverciau Rimciau pratinti pradejom nuo 9 men.
Sodinu visada po maitinimo. ir dazniausia padaro. pasodinu ir aiskinu. ka turi padaryti, kad jau didelis berniukas ir kad reikia daryti i poduka, o ne i sauskelnes. sakau: sysysy arba a-a-a-. kartais jau ir pats darydamas rimta reikala sako a-a-a. o karta bezaidziant jis man ta garsa isreiske, greit pasodinau ant puodo. na nieko jis nepadare, bet taip tikiuosi ismokinti, kad prasytusi, kad butent tas a-a-a reiskia "ant puodo".
taip va pratinames.
o tik pabudus nesodinu dar, nes jis man visad verkia, dar nebuna issibudines gerai. bet kazkaip reiketu ir situo momentu sodinti.
Sodinu visada po maitinimo. ir dazniausia padaro. pasodinu ir aiskinu. ka turi padaryti, kad jau didelis berniukas ir kad reikia daryti i poduka, o ne i sauskelnes. sakau: sysysy arba a-a-a-. kartais jau ir pats darydamas rimta reikala sako a-a-a. o karta bezaidziant jis man ta garsa isreiske, greit pasodinau ant puodo. na nieko jis nepadare, bet taip tikiuosi ismokinti, kad prasytusi, kad butent tas a-a-a reiskia "ant puodo".
taip va pratinames.
o tik pabudus nesodinu dar, nes jis man visad verkia, dar nebuna issibudines gerai. bet kazkaip reiketu ir situo momentu sodinti.