QUOTE(svloreta @ 2011 06 26, 18:49)
mes savo kleckiuka pradejom sodinti nuo 6 men. is pradziu 1 karta per diena, veliau dazniau. dabar jam jau bus 10 men ir mazdaug zinom kada turi daryti reikala. jis iprato kad reikia sedeti ant puoduko ir sedi, o vat sesers dukte 1,5 metu nesedi, nes bijo, nes niekas nesodino... kuo anksciau pradedi sodinti, tuo greiciau pripranta ir susitaiko su tuom, kad reikia ...
Pvz.: pas mane 6 mėnesių dukriukas pats dar nesedėjo ir aš net negalvojau per prievartą jos sodinti
Nemačiau tam reikalo. O nuo kažkur 1 metų amžiaus pas mus namuose tualete (po visus namus su puoduku aš nelakstydavau) atsirado puodukas ir dukryte matė kaip mama ir tėtė eina daryti sysių ir kaku i savo puoduką (klozetą), bet su sodinimu aš neskubėjau. Mergyte pirmakart pati pasiprašė ant puoduko būdama lygiai 2 metukų ir be jokios prievartos, nemalonių akimirkų tik nuolatinis aiškinimas ir prisysiotos kelnės bei nemalonus jausmas, kai šlapia, jai padėjo priaugti iki puoduko
Dabar, kai spaudžia reikalas , sako "Mama, bėgam sysiuku puodelis". Taip gera tai girdėti
QUOTE(Rita_Sa @ 2011 06 27, 11:01)
Maniskiui greit 10 ir nesodinu dar, nematau reikalo vaiko kankinti kol dar nesuvokia kas tai yra ir kam jis skirtas. Zadu pradeti kai bus kokie metukai.
Svloreta, kzkuriam mamyciu zurnale rase, kad rekomenduojama vaika ant puoduko sodinti kai jis tvirtai vaiksto ir sedi, ~1,5 m. ir
nemanau, kad sesers mergaite nesedi del to, kad jos niekas nesodino, galbut ji dar tam nepasiruosusi.
Tam pritariu visu 100%
Ir dar kazkur skaičiau, kad 1,5 metų vaikas yra pats imliausias pokyčiams