Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus? (2)

QUOTE(pinkrose @ 2011 12 09, 13:48)
dantis protezuosuos, ir pasirodo, kad jau reik senai protezuotus dantis iš naujo protezuot doh.gif  na žodžiu ir laiko daug atims ir pinigų doh.gif

Aš į tokį dalyką pažiūrėčiau iš teigiamos pusės: juk turite iš kur pasiimti tą pinigėlių sumą, kurios prireikė staiga, todėl turėtų kaip ir nebūti liūdna, juk taupymas neturi būti tik dėl taupymo 4u.gif Na nebent taupėte kažkam kitam, o dabar tenka dalį neplanuotai paimti?
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 12 09, 13:53)
Aš į tokį dalyką pažiūrėčiau iš teigiamos pusės: juk turite iš kur pasiimti tą pinigėlių sumą, kurios prireikė staiga, todėl turėtų kaip ir nebūti liūdna, juk taupymas neturi būti tik dėl taupymo 4u.gif Na nebent taupėte kažkam kitam, o dabar tenka dalį neplanuotai paimti?

Tikre, senai planuota, pinigai paskirti tam reikalui jau 2metai kokie, bet aš paniškai bijau stomatologų ir neprisiverčiu niekaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2011 12 09, 13:55)
Tikre, senai planuota, pinigai paskirti tam reikalui jau 2metai kokie, bet aš paniškai bijau stomatologų ir neprisiverčiu niekaip blush2.gif

Aaa, čia jau kita kalba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 12 09, 14:00)
Aaa, čia jau kita kalba biggrin.gif

bet dar tie pinigai snoro banke lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai eisiu kai atiduos, o man tai gera proga atidėliot vizitus pas stomatologus. nors taisym kanalų jau kita savaitę prdedu fear.gif fear.gif fear.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2011 12 09, 16:05)
bet dar tie pinigai snoro banke lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  tai eisiu kai atiduos, o man tai gera proga atidėliot vizitus pas stomatologus. nors taisym kanalų jau kita savaitę prdedu fear.gif  fear.gif  fear.gif

Nors tiek malonumo iš nemalonumo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2011 12 06, 22:27)
Mano draudimas kaupiamasisi ilgalaikis, sudarytas labai seniai. menesine imoka apie 100 lt. Kasmet susigrazindavau 33% pajamu mokescio, paskui 27%, 24% ir dabar 15%. Kadangi sutartis senoka, tai pasiimant ismokejima, valstybei moket nereiks. Per ilga laika (10 metu) traumu buvo 3 - bendros traumu ismokos sieke 3.500 Lt.

Taigi susumavus:

12x100=1200 lt i metus
10 metu= 12000 lt atiduota draudimui.

Po 10 metu gausius apie 10.000 litu (+virspelnis keli simtai litu, kuriu tikslios sumos ivardint negaliu, tai net neskaiciuoju) sukauptos sumos + 15% nuo sios sumos (kaip minimum, nes kaip minejau grazinimai sieke ir 33%), t.y. 1500 Lt ir draudimo ismoka 3500 Lt. Isviso isleidus 12.000 Lt man grizo apie 15000 Lt ivairiais pavidalais.

na Jums "pasiseke" tongue.gif (turiu uomeny tas kelias traumas wink.gif ), tad galbūt galutinis rezultatas bus nulis. PRIMENU (pamirsusioms wink.gif ) kad investuojant i akcijas,. obligacijas ir etc.. atsiimti galite kur kas maziau nei investavote. tai viena. o antra - ir banko tarnautojams premijas ir etc. is kazko reik issimoketi tai vadinama "administravimo mokesciais"

gali paieskoti toje pačioje SM istoriju apie "sukauotus" 10 000 kurios "isgryninant" geriausiu atv 6000 gaunasi wink.gif
Atsakyti
Isijungiau i sia tema neseniai, intensyvesni taupymo rezima irgi ijungiau ne per seniausiai.

Taupyti pardedu po trupti: pirmiausia mano tikslas, sumazinti visas savo islaidas 10%. Pradedam nuo mokesciu (vienintele sritis, kurios negaliu itakoti - sildymas).
Elektra - elementaru, perdegus senajai lemputei, ji pakeiciama ekonomiskesne, stengiamasi maziau naudoti prietaisus, ryjancius daug elektros - vietoj virdulio, kurio galingumas 2000W, kavos aparatas (dovanotas) - 800W, Vietoj orkaites( 1500W), dauguma produktu pries tai apdoroju keptuveje. Tv nebeleidziami vietoj fono, vietoj jo dienos metu tarnauja mazas radio imtuvas. Stengiuosi apriboti be reikalo deginamos elektros kieki.
Vanduo - butu idealu - indaplove, nes manau, kad daugiausia vandens isleidziu plaudama indus. dabar gi stengiuosi surinkti kuo daugiau indu i kriaukle ir plauti kartu, nei kas pusvalandi plauti po lekste + nenaudoju labai karsto (stengiuosi minimaliai apsieiti ir be ploviklio). skalbykle skalbiu kaip minimum kas antra diena, kai tik prirenku pilna masina, todel daznai uztenka trumposios programos 30-45 min. Taupoma elektra, vanduo.
Darzelis - kiekviena pirmadieni nevedu mazosios i darzeli (man iseigines), mes praleidziam vadinamaja "Mergaiciu diena", kai kazka nuveikiam tik dviese, tai ir cia sutaupau dar 20%
Atsakyti
o to tikslas koks?
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2011 12 09, 15:45)
Isijungiau i sia tema neseniai, intensyvesni taupymo rezima irgi ijungiau ne per seniausiai.

Taupyti pardedu po trupti: pirmiausia mano tikslas, sumazinti visas savo islaidas 10%. Pradedam nuo mokesciu (vienintele sritis, kurios negaliu itakoti - sildymas).
Elektra - elementaru, perdegus senajai lemputei, ji pakeiciama ekonomiskesne, stengiamasi maziau naudoti prietaisus, ryjancius daug elektros - vietoj virdulio, kurio galingumas 2000W, kavos aparatas (dovanotas) - 800W, Vietoj orkaites( 1500W), dauguma produktu pries tai apdoroju keptuveje. Tv nebeleidziami vietoj fono, vietoj jo dienos metu tarnauja mazas radio imtuvas. Stengiuosi apriboti be reikalo deginamos elektros kieki.
Vanduo - butu idealu - indaplove, nes manau, kad daugiausia vandens isleidziu plaudama indus. dabar gi stengiuosi surinkti kuo daugiau indu i kriaukle ir plauti kartu, nei kas pusvalandi plauti po lekste + nenaudoju labai karsto (stengiuosi minimaliai apsieiti ir be ploviklio). skalbykle skalbiu kaip minimum kas antra diena, kai tik prirenku pilna masina, todel daznai uztenka trumposios programos 30-45 min. Taupoma elektra, vanduo.
Darzelis - kiekviena pirmadieni nevedu mazosios i darzeli (man iseigines), mes praleidziam vadinamaja "Mergaiciu diena", kai kazka nuveikiam tik dviese, tai ir cia sutaupau dar 20%

o kaip dėl maisto išlaidų? taupoma ir ten? g.gif
pas mus karštas vanduo po kokių 4-5min tik atbėga, bėga iki tol ledinis ax.gif
Atsakyti
per mėnesį kurį prasėdėjau čia taupyme, vistiek išleista 2451lt, o gyvenam dviese.
kirpt jau nera ką, nes tą mėnesį nepirkti jokie drabužiai, vadinasi net menkiausias drabužis dar būtų +100lt būtų blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2011 12 09, 20:17)
per mėnesį kurį prasėdėjau čia taupyme, vistiek išleista 2451lt, o gyvenam dviese.
kirpt jau nera ką, nes tą mėnesį nepirkti jokie drabužiai, vadinasi net menkiausias drabužis dar būtų  +100lt būtų blink.gif  blink.gif  blink.gif

tai jeigu kirpt nėra ką, tai kaip, jūsų manymu, išgyvena kiti, išleidžiantys mažiau? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fever Ray @ 2011 12 09, 20:19)
tai jeigu kirpt nėra ką, tai kaip, jūsų manymu, išgyvena kiti, išleidžiantys mažiau?  biggrin.gif

neklauskit geriau nes atsakymo nežinau verysad.gif verysad.gif verysad.gif anksčiau tryse gyvenom + turėjom vartojamaja paskola + pirkti i buta po remonto dauguma daiktų išsimokėtinai (buitinė technika, tV, kompas, poto kitas kompas ir t.t.) na bet kažkaip išgyvenom, o dabar doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti