QUOTE(milaaa @ 2011 12 06, 19:39)
jei toks darbas, kodel tuomet netiktu paprastas gyvybes ar nelaimingu atsitikimu draudimas, kur susimoki karta i metus nustatyta imoka, apie 200lt. atsitinka beda, gauni ismoka, jeigu neatsitinka, nurasai 200lt i nuostolius ir viskas
o tai atsiranda norinciu kas menesi ismest po tokia suma i bala
aš apie tokį indėlį labiau ne dėl traumų ar pan. pagalvojau, bet kaip apie taupymo būdą.
o kodėl sakot, kad pinigai išmetami į balą? aš gal kažko nesupratau, bet kiek skaičiau pasiūlymą, tai moki, moki, moki įmokas, o po 5 metų gali susigrąžint, kad įmokėta (tiesa, po 5 metų nebūtų jokio padidėjimo, nes tik tuomet išsilygina tavo sumokėta suma ir reizikos, administravimo mokesčiai kompanijai).
Kažin, kur galima pasikonsultuot dėl tokių dalykų

savaime suprantama, kad draudikai suinteresuoti piešti tik gražiąją pusę
QUOTE(wilioke @ 2011 12 06, 21:27)
Mano draudimas kaupiamasisi ilgalaikis, sudarytas labai seniai. menesine imoka apie 100 lt. Kasmet susigrazindavau 33% pajamu mokescio, paskui 27%, 24% ir dabar 15%. Kadangi sutartis senoka, tai pasiimant ismokejima, valstybei moket nereiks. Per ilga laika (10 metu) traumu buvo 3 - bendros traumu ismokos sieke 3.500 Lt.
Taigi susumavus:
12x100=1200 lt i metus
10 metu= 12000 lt atiduota draudimui.
Po 10 metu gausius apie 10.000 litu (+virspelnis keli simtai litu, kuriu tikslios sumos ivardint negaliu, tai net neskaiciuoju) sukauptos sumos + 15% nuo sios sumos (kaip minimum, nes kaip minejau grazinimai sieke ir 33%), t.y. 1500 Lt ir draudimo ismoka 3500 Lt. Isviso isleidus 12.000 Lt man grizo apie 15000 Lt ivairiais pavidalais.
hm, na aš gavau panašų pasiūlymą, į mėnesį reiktų po 100 Lt mokėt, bet draudikai juo investuoja tą sumą į akcijas ir obligacijas su numatomom palūkanom 5-8 %, po metų investicijos kryptį pats gali pakeist. tai kažkaip kilo mintis, kad čia geriau nei paprastas ilgalaikis kaupiamasis indėlis (jį turiu ir kas mėnesi papildau 15 % nuo algos), kur palūkanos kur kas mažesnės, na o taupomi pinigai vienaip ar kitaip nuvertėja, bet turėt jų atsargą reik