Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus? (2)

QUOTE(Tikrė @ 2011 12 06, 16:18)
Mano nuomonė vienodai neigiama ir dėl kaupiamojo ir dėl investicinio, nes nematau jokios apčiuopiamos naudos iš to. Pripažįstu tik tuo atveju, jei darbas su dideliu rizikos faktoriumi, bet tik ne kaip taupymo priemonė g.gif

jei toks darbas, kodel tuomet netiktu paprastas gyvybes ar nelaimingu atsitikimu draudimas, kur susimoki karta i metus nustatyta imoka, apie 200lt. atsitinka beda, gauni ismoka, jeigu neatsitinka, nurasai 200lt i nuostolius ir viskas bigsmile.gif

o tai atsiranda norinciu kas menesi ismest po tokia suma i bala blink.gif doh.gif
Atsakyti
Mano draudimas kaupiamasisi ilgalaikis, sudarytas labai seniai. menesine imoka apie 100 lt. Kasmet susigrazindavau 33% pajamu mokescio, paskui 27%, 24% ir dabar 15%. Kadangi sutartis senoka, tai pasiimant ismokejima, valstybei moket nereiks. Per ilga laika (10 metu) traumu buvo 3 - bendros traumu ismokos sieke 3.500 Lt.

Taigi susumavus:

12x100=1200 lt i metus
10 metu= 12000 lt atiduota draudimui.

Po 10 metu gausius apie 10.000 litu (+virspelnis keli simtai litu, kuriu tikslios sumos ivardint negaliu, tai net neskaiciuoju) sukauptos sumos + 15% nuo sios sumos (kaip minimum, nes kaip minejau grazinimai sieke ir 33%), t.y. 1500 Lt ir draudimo ismoka 3500 Lt. Isviso isleidus 12.000 Lt man grizo apie 15000 Lt ivairiais pavidalais.
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2011 12 06, 21:27)
Mano draudimas kaupiamasisi ilgalaikis, sudarytas labai seniai. menesine imoka apie 100 lt. Kasmet susigrazindavau 33% pajamu mokescio, paskui 27%, 24% ir dabar 15%. Kadangi sutartis senoka, tai pasiimant ismokejima, valstybei moket nereiks. Per ilga laika (10 metu) traumu buvo 3 - bendros traumu ismokos sieke 3.500 Lt.

Taigi susumavus:

12x100=1200 lt i metus

Po 10 metu gausius apie 10.000 litu (+virspelnis keli simtai litu, kuriu tikslios sumos ivardint negaliu, tai net neskaiciuoju) sukauptos sumos + 15% nuo sios sumos (kaip minimum, nes kaip minejau grazinimai sieke ir 33%), t.y. 1500 Lt ir draudimo ismoka 3500 Lt. Isviso isleidus 12.000 Lt man grizo apie 15000 Lt ivairiais pavidalais.

vistiek manęs niekas neįkalbintų pasirašyt šiems draudimams, aš pati galiu kas mėnesį dėti po 100lt, o ir pasimt galėčiau bet kada, kada tik prireiks mirksiukas.gif
Atsakyti
Gali... o ar atidedi? smile.gif As dabar jau stengiuosi ir 10% atideti ir tas 100 lt mokestis netrukdo, juolab kad po vienu draudimu esam apdrausti dviese: ir as, ir sunus
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 12 06, 19:39)
jei toks darbas, kodel tuomet netiktu paprastas gyvybes ar nelaimingu atsitikimu draudimas, kur susimoki karta i metus nustatyta imoka, apie 200lt. atsitinka beda, gauni ismoka, jeigu neatsitinka, nurasai 200lt i nuostolius ir viskas 

o tai atsiranda norinciu kas menesi ismest po tokia suma i bala blink.gif  doh.gif

aš apie tokį indėlį labiau ne dėl traumų ar pan. pagalvojau, bet kaip apie taupymo būdą.
o kodėl sakot, kad pinigai išmetami į balą? aš gal kažko nesupratau, bet kiek skaičiau pasiūlymą, tai moki, moki, moki įmokas, o po 5 metų gali susigrąžint, kad įmokėta (tiesa, po 5 metų nebūtų jokio padidėjimo, nes tik tuomet išsilygina tavo sumokėta suma ir reizikos, administravimo mokesčiai kompanijai).
Kažin, kur galima pasikonsultuot dėl tokių dalykų g.gif savaime suprantama, kad draudikai suinteresuoti piešti tik gražiąją pusę biggrin.gif

QUOTE(wilioke @ 2011 12 06, 21:27)

Taigi susumavus:

12x100=1200 lt i metus

hm, na aš gavau panašų pasiūlymą, į mėnesį reiktų po 100 Lt mokėt, bet draudikai juo investuoja tą sumą į akcijas ir obligacijas su numatomom palūkanom 5-8 %, po metų investicijos kryptį pats gali pakeist. tai kažkaip kilo mintis, kad čia geriau nei paprastas ilgalaikis kaupiamasis indėlis (jį turiu ir kas mėnesi papildau 15 % nuo algos), kur palūkanos kur kas mažesnės, na o taupomi pinigai vienaip ar kitaip nuvertėja, bet turėt jų atsargą reik rolleyes.gif
Atsakyti
Dirbu sioje srityje, tad paskaicius jusu dvejones del kaupiamojo draudimo (apie investicini as nekalbu) susidaro ispudis kad yra tiesiog informacijos stoka. Toks jausmas kad jus mokat pinigus tik del traumu, toks jausmas kad kompanija visus pinigus suvalgo biggrin.gif Yra tieeeek niuansu, tiek info, kad tiesiog iskilus klausimams nueiti ir pasikalbeti (geriau per visas kompanijas kurios yra penketuke LT, pas mazesnes nera reikalo eiti), o tada praturtinus zinias susiformuoti savo nuomone 4u.gif
Jei turit klausimu, prasom klauskit.

Skaiciau apie sia tema jau senokai ir bandau biudzeta tvarkyt biggrin.gif ale sventes ir islaidu padaugejo..o ka jau kalbeti apie po sventini laikotarpi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laimucia @ 2011 12 07, 08:52)
Dirbu sioje srityje, tad paskaicius jusu dvejones del kaupiamojo draudimo (apie investicini as nekalbu) susidaro ispudis kad yra tiesiog informacijos stoka. Toks jausmas kad jus mokat pinigus tik del traumu, toks jausmas kad kompanija visus pinigus suvalgo  biggrin.gif  Yra tieeeek niuansu, tiek info, kad tiesiog iskilus klausimams nueiti ir pasikalbeti (geriau per visas kompanijas kurios yra penketuke LT, pas mazesnes nera reikalo eiti), o tada praturtinus zinias susiformuoti savo nuomone  4u.gif
Jei turit klausimu, prasom klauskit.

mane domina kompanijų penketukas bigsmile.gif (pasiūlymą esu gavus iš PZU) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 12 06, 19:39)
jei toks darbas, kodel tuomet netiktu paprastas gyvybes ar nelaimingu atsitikimu draudimas, kur susimoki karta i metus nustatyta imoka, apie 200lt. atsitinka beda, gauni ismoka, jeigu neatsitinka, nurasai 200lt i nuostolius ir viskas bigsmile.gif

Na aš taip pati daryčiau, bet paminėjau vienintelį atvejį, su kuriuo sutikčiau turėti kaupiamąjį gyvybės draudimą 4u.gif Na gi būna žmonių, kuriems ramiau, kai gražių knygelių prisiskaito ir įtiki ax.gif
laimucia, Jūsų "Dirbu šioje srityje.." daug pasako, todėl abejoju, ar Jūsų atsakymai būtų nešališki g.gif Esu labai daug domėjusis apie visus šituos dalykėlius, informacijos stoka nesiskundžiu. Neradau nei vieno realiai apčiuopiamo sutaupyta suma kaupiamojo draudimo pliuso g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 12 07, 13:17)
laimucia, Jūsų "Dirbu šioje srityje.." daug pasako, todėl abejoju, ar Jūsų atsakymai būtų nešališki g.gif Esu labai daug domėjusis apie visus šituos dalykėlius, informacijos stoka nesiskundžiu. Neradau nei vieno realiai apčiuopiamo sutaupyta suma kaupiamojo draudimo pliuso g.gif

o kur domėjotės tokiu taupymo būdu? ir kuo skiriasi investicinis draudimas nuo kaupiamojo? Kaip suprantu kaupiamajame negauni jokio papildomo pliuso? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristabelly @ 2011 12 07, 13:51)
o kur domėjotės tokiu taupymo būdu? ir kuo skiriasi investicinis draudimas nuo kaupiamojo? Kaip suprantu kaupiamajame negauni jokio papildomo pliuso?  g.gif

Skaičiau nemažai straipsnių, kvočiau bent kelių draudimo bendrovių atstovus (kiekvieno jų reakcija buvo labai juokinga, nes daugelis net nesugebėjo normaliai paaiškinti, ką siūlo). Taip buvo prieš kurį laiką, kai aktyviau tuo domėjausi, bet nuomonės iki šiol niekas nepakeitė.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 12 07, 13:17)

Kas del to penketuko, tai butu ne mano nuomone o bendra informacija, kuria galima suzinoti atitinkamuose puslapiuose.
O del saliskumo, tai as nereklamuoju saves, nesakau savo kompanijos, nei patarinejau ka kam daryti biggrin.gif tad kazkokia savireklama manes kaltinti neiseis biggrin.gif
Tema apie taupymo budus, o gyvybes draudimo sutartis viena is ju mirksiukas.gif
Tik pasakiau, jei kiltu klausimu ta tema, galima klausti, o ne spelioti ir isivaizduoti kad viska zinot rolleyes.gif
Jeigu neradot ne vieno pliuso garantuotu palukanu draudime, nu sorry, arba pakliuvot ne i ta kompanija, arba pas prasta konsultanta. Dar idomu ar jus kaupiama draudima vadinat investicini ar garantuotu palukanu g.gif nes cia labai skiriasi pliusai, o juolab minusai ax.gif

QUOTE(kristabelly @ 2011 12 07, 09:00)
mane domina kompanijų penketukas  bigsmile.gif (pasiūlymą esu gavus iš PZU) rolleyes.gif

Viesai nesakysiu, nes kaltins kad uzsiimu bizniu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2011 12 07, 08:10)
Gali... o ar atidedi? smile.gif As dabar jau stengiuosi ir 10% atideti ir tas 100 lt mokestis netrukdo, juolab kad po vienu draudimu esam apdrausti dviese: ir as, ir sunus

būtent, kad atsidedam mirksiukas.gif
buvo tie vieni metai probleminiai kai vyras daugiau nei pusę metų biuletenį turėjo po traumos, o aš gal 5mėnesius tuo pat metu biuletenį buvau. na tada pažįstami ikyriai lindo, kišo tuos draudimus, sako va atsitiko bėda, būtumėt pinigų gavę. bet mes esam kategoriškai prieš tokius draudimus. sakom mes ir taip atsidedam kas menesį. na bet tada atsidėdavom kaip kada ir kiek išeidavo. bet nuo to laiko sąžiningai, kas mėnesį po 200lt (100lt vyro + 100ltmano) pervedam į kitą saskaitą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinkrose: 07 gruodžio 2011 - 16:46