QUOTE(Pireja @ 2011 01 09, 19:05)
Pireja, 09 Sau 2011 - 19:05, para�ė:
Pireja, 09 Sau 2011 - 19:05, para�ė:
Neisizeisk, bet as sia fraze siek tiek perfrazuociau: "Visi mes dirbame skirtinga valandu skaiciu". ....
Neisizeisk, bet as sia fraze siek tiek perfrazuociau: "Visi mes dirbame skirtinga valandu skaiciu". ....
neisizeisk

bet kiekvienas musu pasirenka ji tenkinanti gyv enimo darba ir stiliu:
is mano patirties: pries gimstant vaikui mano pajamos buvo keliskart didesnes, nei dabar is pagrindinio darbo. bet ir isipareigojimai kiti: isvaziuoti (jau sedeti masinoje) 6 h ryto buvo normalu, o ne isimtis, kaip ir gryzti 21 h. ar net 23 val

ka ir kalbeti, akivaizdu, kad valgydavau "ant greituju" ar kavinese... Net savaitgalais ir tai dirbdavau, po vaiko gimimo, nors r kaip verziausi i darba (isejau dirbti kai vaikui buvo 9 men., nors pasalpa dar mokejo, bet jau tiesiog slege neveikla...) taciau, ieskojausi ir radau kita darba su fiksuotomis darbo valandomis, o paskui dar i kita kur pajamas buvo PENKIS kartu mazesnes, nei pirma, taciau gavau savo bragiasias 2 val is ryto, kuriu MAN LABAI REIKIA. siek tiek sunku buvo, bet siam zingsniui visuomet samoningai ruosiausi - stengiausi kuo greiciau grazinti busto paskola, susikaupti "atsargos pagalve". Paskui dar kurybingai ieskojausi papildomu darbeliu, kuriuos galeciau atlikti ir namie, ar tai butu projektinis darbas, darvienas darbas - kas antra-trecia savaitgali. pajamos dabar turbut siekia 70 proc. buvusio atlygio (na neskaitant kad uz auto ir tel niekas dar neapmoka

) taciau esu laimingesne, savo laiko seimininke. tie kas sako - neimanoma rinktis, arba is tiesu to nenori, arba nebande...
kai susitikau su savo vyru - jo pajamos buvo mazesnes nei mano. jis siek tiek kompleksavo ir vis sake - va iseisiu.. iseisiu.. is tiesu situacija buvo palanki - ekonomikos kilimas ir buvo tikrai buvo pasiulymu gauti keliskart didesni atlygi. BET. as jam nuolat pabrezdavau, ka duoda didesnes pajamos (as tai patyriau savo kailiu) isipareigojimai nuo- iki, virsvalandziai, atsakomybe, uzmirsta pramoga paciam remontuoti savo masina bei susiraukusi zmona, kad neprisideda prie vaiko prieziuros. viso to atsisakius alga turi buti pakankamai didele. na... del vieno pasiulymo tai jam buvo itin graudu, bet jo atsisake, nes norejo firma priimti "siandien" , o jis buvusioj darbovietej dar turejo keturiu men. isipareigojima..., taciau dabar krize, augancios firmos prislopo, jis niekur neisejo bet alga buvusioj darbovietej pakilo, jis dirba megiama darba, turi galimybe dalyvauti projektuose...
ar nemes patys tai renkames? sakyk ka nori nepatikesiu, kad neimanoma rinktis, jei tikrai to norisi. tiesa kai kada tai reikalauja auku (mano atv 5 kart mazesnio atlygio is pradziu, nezinomybes...)
taciau visuomet renkames mes patys