QUOTE(mamuke68 @ 2011 01 08, 15:12)
kaip tu puikiai taupai,- reikėtų iš tavęs pasimokyti, nes išlaidauju baisiai

Čia iš mamos išmokau, nes matydavau, kaip ji veda tą maistpinigių sąsiuvinį
QUOTE(mylimukeA @ 2011 01 08, 15:35)
Pas mane jei ir atsiras, tai būsiu aš

Tas labiausiai ir nervina.
QUOTE(Mil@na @ 2011 01 08, 15:45)
Man labai įdomu-kokią sumą skiriat maistui?? Savaitės ar dienos? man gėda, bet vis pasitaiko, kad tenko išmesti maistą-labai savęs nemyliu už tai...
Aš turiu nusistačius sumą po avanso ir panašią sumą po atlyginimo ir išmėtau įvairiom sumom, įvairiom dienom, tik savaitgaliais daugiau, nes vykstam apsipikrti mėsyčių. Perku visada toje pačioje vietoje, taigi visada gaunu iš pardavėjo nuolaidą
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2011 01 08, 16:06)
Idomus budas

Ne is tu populiariuju, sakyciau
Man rodos, sunkiausia yra ne surasti taupymo buda, bet pasirinkto metodo laikymasis. Galima prisigalvot, ka nori, bet jei noras pirkti yra didesnis uz savikontrole ar valia, tai nieko ir nebus. Sis skyrelis gyvuoja jau seniai, ir ziuriu, kad karts nuo karto prisijungia merginos, kurios "jungesi taupyti" pries 3 metus.
Tai va, linkiu ieskoti ne stebuklingu taupymo metodu, bet valios ir kontroles trupiniu
Labiausiai taupyti motyvuoja teigiamas rezultatas. Netgi jei tai tik 20lt per menesi, per metus susidaro jau ir 240 lt. Jei galite atsideti 20lt, galbut iseitu atsideti ir 22 ar 25lt. Tie, kas stengiasi kuo daugiau atsideti, kaip taisykle, nepraleidzia progu ir uzsidirbti. Ir tos progos uzsidirbti kazkaip geriau matosi, kai taupai
As si menesi gavau is banko ataskaita, kiek as bankui sumokejau per 2010m. (t.y. administracines islaidos - pervedimai, korteles mokestis, cekiu knygeles ir pan). Pakraupau, ties sakant. Butu iseje gerai batai+vakariene 3-ims picerijoje

Liudniausia, kad cia nelabai ka ir padarysi
Gal ir nepopuliarus, bet buvusi bendradarbėstebėjosi manimi, bet kai pabandė, tai ir po šia diena mane atsimena ir vis primena, kad jai tas maistpinigių sąsiuvinys įnešė disciplinos
Aš užtai pamastau kokių paslaugų man reikia iš banko

Prieš kelias savaites skambino iš banko ir siūlė man kreditinę kortelę ir visaip gyrė

Atseit galit nesinaudoti, tai nekainuos, o jei pasinaudosit, tai tokie ir tokie proc., o jei iki tam tikros dienos įnešiu, tai nieko nekainuos...

Šiais laikas žinau, kad nėra nieko už dyką

Bet kai paklausiau, kiek kainuoja aptarnavimas, tai atsakė, kad visai nedaug, o tik 5 lt per mėnesį

Oho, kiek nedaug per metus 60 lt

Dar dadėsiu ir jau man bus viena suma už vaiko draudimą

Pas mane viena kortelė ir man pilnai užtenka. Pas mane vieno banko, o pas vyrą kito banko. Abi reikalingos, tai nieko nepadarysi, už- jas atsiskaičiuoja bankai
Papildyta:
QUOTE(Fever Ray @ 2011 01 08, 17:03)
dėl išmetimo - padeda meniu planavimas ir kūrybingas likučių panaudojimas
Dar vienas iš taupymo būdų, tai man buvo elektrinio virduliuko atsisakymas,mat, palyginus daug elektros ima, o dujų aš ir taip mažai išnaudoju

Taigi nuspirkau bazėje mažiuką arbatinuką ir įpylus nedaug vandenuko užsikaičiu ir greit užkaista

Mano vyras negeria karštų gėrimų, tai man labai prigijo