Įkraunama...
Įkraunama...

Ispanija, 2 tema

QUOTE(Astra777 @ 2013 01 25, 10:18)
rolleyes.gif ...Jūsų planai labai dideli doh.gif ... turėjau perskaityti tris kartus, nes pagalvojau, kad gal suklydau cool.gif ...tokį maršrutą rinkčiausi nebent turėdamą tikslą Gibraltarą kaip vienintelį ir nepakartojamą, o taip, tai tikrai ne schmoll.gif ...pernai mes svarstėme į Gibraltaro pusę judėti nusileidę Alikantėje, tačiau atsisakėme šios minties, tikrai neapsimoka jokiomis prasmėmis, todėl rinkomės Malagą (galima ir Seviliją), 10 dienų tam regionui buvo pats tas, nebent Jūs viską prabėgant matyti norėsit, bet Andalūzijai tikrai reikia skirti atskirą kelionę, atskirą Katalonijai ir t.t., bet čia tik mano nuomonė...be to, dar ir karšta tuo metu bus, vaikučiui norėsis pailsėti ir šiek tiek gal prie jūros pasipliuškenti (...mes skridome su 3 metukų dukryte), na nebent nepaisysite visiškai vaiko interesų.. 4u.gif

drinks_cheers.gif mes viena karta nuskride i Barselona, apsigyvene Salou, net Valensijos nedavaziavome.. kita karta apsistoje prie Alikantes ir ilsedamiesi 2 sav. suspejom pamatyti tik aplinkines vietoves.. juk Ispanija didele, tikrai yra ka pamatyti ir atskiriems regionams reikia atskiru kelioniu ax.gif
lyginant Barselona ir Alicante, tikrai ir vel rinkciausi Alicante smile.gif
Atsakyti
QUOTE(plashtake @ 2013 01 10, 16:18)
Sveiki, planuoju birzelio menesi 2 sav. kelione i Ispanija, 2 suauge ir vaikutis smile.gif Skrydis vilnius- barselona. 2-3 d. apziureti Barselona. O po to nuomosimes automobili ir vaziuosime link Gibraltaro. Koki marsruta rekomenduosite? ka pamatyti pakeliui centrineje Ispanijoje? gryzti planuojame rytine pakrante (autostrada)

o as papriestarausiu priestaraujancioms biggrin.gif
gera ideja, tikrai galit drasiai vaziuot. Ypac jei pirmenybe teikiat pazintinems, o ne poilsinem kelionems. Barselonai skirciau maximum 2 dienas, bet cia mano asmenine nuomone (nes as net visai laiko joje neskirciau, o iskart isvaziuociau). tiesiog nepatinka Barsa ir tiek.
o Ispanijoj keliai geri, nuleksit be problemu. esu vaziavus per visa Ispanija - is Zaragosos i Malaga - apie 900 km. isvaziavau 9 ryto, atvaziavau 8 vakaro. vairavau viena! sunku, bet imanoma. sustoji, pasiilsi, ir toliau. o dviem vairuotojams tai cia juoku darbas. be to abejoju, ar vaziuosit per viena diena. tiesa, nuomavomes maza masinyte, berods chevrolet spark, tai ji biski kelione stabde, nes nepalekdavo i kalna autostradoj, tekdavo vilktis sunkvezimiams skirtoj juostoj, o dar jie mus lenkdavo, plius sedyne neergonomiska, tai greiciau pavargdavau vairuodama)
as jusu vietoj i prieki vaziuociau per Madrida, praleisciau pora valandeliu jame (didziulis miestas, vistiek nieko nespesit pamatyt biggrin.gif i Prado net neverta eit, bet jei norit meno, siulyciau sita muzieju ).
tada vaziuociau nakvot i Toleda (jei ka, galiu parekomenduot jaunimo hosteli pilyje), fantastinis miestas!
toliau vaziuojant i apacia uzsukit i Consuegra, paziuresit Don Kichoto malunus, laiko daug neuzims, bet vaikui geras prisiminimas liks.
na va ir Andaluzija (ir nemokami uzkandziai prie alaus!). jei rasit laiko (visa diena), suplanuokit Granados Alhambros rumus. verta ir butina pamatyt. buna ilgos eiles, bet jei vaziuosit, galima ir internetu man rodos nusipirkt, o ir vietoj kazkaip keli variantai iejimo (bilietu pirkimo). mes liepos menesi labai greit iejom (tik ten po to reikia atkreipt demesi i bilieta ir nepraziuret iejimo laiko i pacius rumus)
nuo Granados Gibraltaras ranka paduot, bet butinai prie Marbellos issukit is kelio i Ronda - nu tiesiog "must see". ten irgi yra neblogas viesbutelis, jei prisiminsiu, parasysiu. bet cia atkreipkit demesi, kad vietoves kalnuotos ir laiko reikia pridet. mes esam vaziave is Rondos i Gibraltara, tai siaip netoli, bet realiai leidomes serpantinais i apacia.
na, o Gibraltaras tai jau atskira kalba. cia ir pasimaudysit, ir paziuresit visko, ypac bezdzioniu, na,manau, patys zinot, jei ten ruosiates. mums per akis pakako vienos dienos (kaip sakiau anksti ryte isvaziavom is Rondos, vakare grizom, nes Gibraltare viesbuciai brangus).
o grizti atgal Barselonos link pakrante gera mintis, nes keliai geri, lankytinu vietu neypac daug, negraus sazine, kad gulinejat papludimy biggrin.gif
zodziu, gerai suplanavus ir ne per daug isitempus tikrai galima sauniai prasilekt ir pamatyt fantastisku dalyku.
PS sita ka aprasiau, nera viena kelione,o sudeta is dvieju - viena syki su vaiku atskridom i Sevilija ir is jos per Ronda i vaziavom Gibraltara, grizom per Consuegra, Madrida, Toleda i Zaragoza.
o kita syki kaip minejau, is Zaragozos (be vaiko) vaziavau i Malaga (tiksliau i Almunecar'a, sita viesbuti ), is jo vaziavau i Granada ir visokius kitus aplink grazius dalykus.
PPS o del vaiko interesu nepaisymo "pasipliuskenti"... mano nuomone, pajurio miestai ir papludimiai visose salyse daugmaz vienodi. del vaiko galima vaziuoti i Kreta, Roda, Turkija, Maljorka, Kroatija, Tenerife, galu gale karsta vasara Lietuvos jura su puikiom bangom ir geru smeliu dar ir perspjauna visus. o zemynine Ispanija turi tokiu kulturiniu ir gamtos grozybiu, kad (mano nuomone) nuodeme vaika ten tik i papludimi vezt biggrin.gif be to pilna visokiausiu smagiu dalyku pazintinese kelionese, kurios tikrai vaika labiau praturtina, nei AI viesbuciai ar karstas smelis, reikia tik pasidomet pries vaziuojant, ir, be abejo, pabut kelioneje gidu paciam vaikui. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koper: 25 sausio 2013 - 13:13
QUOTE(Koper @ 2013 01 25, 14:08)
o as papriestarausiu priestaraujancioms biggrin.gif
gera ideja, tikrai galit drasiai vaziuot. Ypac jei pirmenybe teikiat pazintinems, o ne poilsinem kelionems. Barselonai skirciau maximum 2 dienas, bet cia mano asmenine nuomone (nes as net visai laiko joje neskirciau, o iskart isvaziuociau). tiesiog nepatinka Barsa ir tiek.
o Ispanijoj keliai geri, nuleksit be problemu. esu vaziavus per visa Ispanija - is Zaragosos i Malaga - apie 900 km. isvaziavau 9 ryto, atvaziavau 8 vakaro.

tai vat, kaip ir pati rasot, praleket tuos 900 km.. tai koks tikslas tuos km vaziuot, jei galima arciau nuskrist.. mano manymu, neverta skrist i Barsa, kai daugiau norisi pamatyt Gibraltara ir pan. Manes Barsa ir nesuzavejo.. Geriau jau leistis pietinej Ispanijos dalyje ir vaziuoti nuo ten.
Atsakyti
QUOTE(pantera83 @ 2013 01 25, 14:29)
tai vat, kaip ir pati rasot, praleket tuos 900 km.. tai koks tikslas tuos km vaziuot, jei galima arciau nuskrist.. mano manymu, neverta skrist i Barsa, kai daugiau norisi pamatyt Gibraltara ir pan. Manes Barsa ir nesuzavejo.. Geriau jau leistis pietinej Ispanijos dalyje ir vaziuoti nuo ten.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ...manęs Barselona kol kas netraukia schmoll.gif ...į ją skrisčiau tuo atveju, jei iš jos būtų patogus susisiekimas su norimomis aplankyti vietomis rolleyes.gif ...pritariu, man Alikantė labai patiko thumbup.gif ...be to, nemanau, kad vaikui 2 sav. kelionėje skirti porą dienų yra daug, mes bandėme derinti viską, bet dukrytė dar architektūrinių paminklų, Alhambros tiek neprisimena, kiek jūrą, kalnus ir aišku beždžiones Gibraltare (...daugiau man ten tikrai nėra ka veikt cool.gif )...
Be to, kiek Koper dabar čia vietų privardijo, tai jos beveik visos patogesnės susisiekti yra iš Malagos ar Sevilijos...Ronda, jos apylinkės tikrai vertos dėmesio, o Tarifos kokie paplūdimiai, bet gal geriau žmogus pats pasirenka, mes tik kiekviena galime pasakyti už ir prieš argumentus..aš su vaiku tokio keliavimo būdo nesirinkčiau schmoll.gif...dviese, galėtume, kad ir ratu visą Ispaniją aplėkti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 25 sausio 2013 - 13:39
Tiesa, o nemastet kitos keliones krypties - i Atlanto pakrante vaziuot? dvigubai trumpesnis kelias, bet paziuret tiek yra, kad ohoho. Paziurekit kokiam Viamichelin marsruta Barcelona-Lekeitio (cia nedidelis pakrantes miestukas, kuriam esu buvus), gaunasi apie 500-600 km. o pakeliui yra Pirenu kalnai, kur galima kelias dienas praleist ir prisiziuret tokiu gerybiu kaip Loarre pilis, San Juan de la Pena vienuolynas po uola, penki miestukai ("Cinco Villas": Uncastillo, Sos del rey Catolicos ir kt) Pirenuose ir tt, ir pan. o tada i Baskija, pakrantes miestukai grazus, vandenynas, maistas skanus. na, ir kultura, aisku, nebe ispaniska, o baskiska, irgi idomus potyris.
tokiu atveju netgi galima is Barselonos greituoju traukiniu vykt i Zaragoza, o joje jau nuomotis masina (toj pacioj stoty ir gautumet). tik cia paskaiciuot reikia pinigus (arba ju neskaiciuot), nes greitojo traukinio bilietas nemazai kastuoja. bet kai leki 300 km per valanda greiciu ir vietoj 4 valandu keliones masina (cia nepasiklystant ir i kamscius neilendant) atleki per 1 valanda... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Koper @ 2013 01 25, 14:37)
Tiesa, o nemastet kitos keliones krypties - i Atlanto pakrante vaziuot? 

Čia jau tikrai daug puikesnė idėja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 01 25, 14:35)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif ...manęs Barselona kol kas netraukia schmoll.gif ...į ją skrisčiau  tuo atveju, jei iš jos būtų patogus susisiekimas su norimomis aplankyti vietomis rolleyes.gif ...pritariu, man Alikantė labai patiko thumbup.gif ...be to, nemanau, kad vaikui 2 sav. kelionėje skirti porą dienų yra daug, mes bandėme derinti viską, bet dukrytė dar architektūrinių paminklų, Alhambros tiek neprisimena, kiek jūrą, kalnus ir aišku beždžiones Gibraltare (...daugiau man ten tikrai nėra ka veikt cool.gif )...

drinks_cheers.gif del vaiku taip pat sutinku, kad tokio amziaus jiems butent tai ir idomiausia.. be to, turint 1-2 kartus i metus atostogas tikrai norisi visko, ir pabut prie juros, ir pakeliaut.. aisku, vaziuojant pakrante, gali daug kur sustoti, bet mane asmeniskai vargina vien tas kraustymasis is viesbucio i viesbuti.. todel mes visada renkames 1 pastovesne vieta, na, galima kelias, ir tada vazinejame ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pantera83 @ 2013 01 25, 14:29)

kaip klause, taip ir atsakiau biggrin.gif . jei klausia, ar imanoma vaziuot is Barsos (o gal neranda kelioniu tiesiai i pietus, ka gali zinot), tai atsakiau, kad panasiai esam dare, nes takart nebuvo pasirinkimo atskrist tiesiai i pietus. o kitu atveju esam specialiai skride i pietus.
as nezinau vaiko amziaus, tai nelabai ka galiu pasakyt ka jis prisimins ir ka ne. bet jei tevai nori kazka pamatyt, o vaiko nenori namie palikt arba laukt kol paaugs, nematau problemos su vaiku vaziuot i tokias keliones. be abejo, teisingai sakot, kad vaikas bezdziones, o ne pastatus prisimins, bet, kita vertus, visi vaikai skirtingi, vienas prisimins, kad angliskus pusrycius ten valge, kitas Rondos tarpeklius, trecias olas Gibraltare. patyrimai visi idomus ir vertingi.
Atsakyti
QUOTE(Koper @ 2013 01 25, 14:48)
....patyrimai visi idomus ir vertingi.

drinks_cheers.gif su tuo negaliu sutikti, kas įdomiausia maniškė dar iki šiol prisimena viešbučius, pasirodo jai labai patiko per juos keliauti...bet pritariu panterai83 ir dėl viešbučių, tai tikrai yra varginantis reikalas, bent jau ne kasdien schmoll.gif ...kai dviejų suaugusių daiktus renki, tai lyg ir gerai, bet dar kai vaiko doh.gif , bet apie tai savo reportaže jau esu rašiusi ir nenoriu kartotis, kodėl mes šį kartą taip rinkomės... , be to mes kaip ir rašei nežinome apie kokio amžiaus vaiką kalbame unsure.gif ...aš kalbu vis apie mažametį ax.gif

matau mamutas apačioje mirksiukas.gif ...pasigedau tavęs, parašyk kaip Jums sekėsi...labai smalsu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 25 sausio 2013 - 14:05
QUOTE(Koper @ 2013 01 25, 14:48)
kaip klause, taip ir atsakiau  biggrin.gif  . jei klausia, ar imanoma vaziuot is Barsos (o gal neranda kelioniu tiesiai i pietus, ka gali zinot), tai atsakiau, kad panasiai esam dare, nes takart nebuvo pasirinkimo atskrist tiesiai i pietus. o kitu atveju esam specialiai skride i pietus.
as nezinau vaiko amziaus, tai nelabai ka galiu pasakyt ka jis prisimins ir ka ne. bet jei tevai nori kazka pamatyt, o vaiko nenori namie palikt arba laukt kol paaugs, nematau problemos su vaiku vaziuot i tokias keliones. be abejo, teisingai sakot, kad vaikas bezdziones, o ne pastatus prisimins, bet, kita vertus, visi vaikai skirtingi, vienas prisimins, kad angliskus pusrycius ten valge, kitas Rondos tarpeklius, trecias olas Gibraltare. patyrimai visi idomus ir vertingi.

na, manyciau, kad klause patarimo, kaip geriau.. bent jau as visada to tikiuosi, kai klausiu.. nes, kai labai nori, daug kas imanoma.. mes pvz., kai dar neturejom vaikucio, tai ir is Kroatijos (Zagrebo) be nakvynes, su 1 trumpu sustojimu, per para grizom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pantera83 @ 2013 01 25, 15:06)
na, manyciau, kad klause patarimo, kaip geriau.. bent jau as visada to tikiuosi, kai klausiu.. nes, kai labai nori, daug kas imanoma.. mes pvz., kai dar neturejom vaikucio, tai ir is Kroatijos (Zagrebo) be nakvynes, su 1 trumpu sustojimu, per para grizom ax.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif ...pagalvojau g.gif ... mes žinok kažkaip su savo mažiuke nuo Ohrido ( virš 2000 km.) per parą su trupučiu grįžom blink.gif ...kai pagalvoji tikrai viskas įmanoma, o mes čia tam ir susirinkę, kad galėtume sava patirtimi pasidalinti, kas tinka mums nereiškia, kad tiks kitiems mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 01 25, 15:12)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif ...pagalvojau g.gif ... mes žinok kažkaip su savo mažiuke  nuo Ohrido ( virš 2000 km.) per parą su trupučiu grįžom blink.gif ...kai pagalvoji tikrai viskas įmanoma, o mes čia tam ir susirinkę, kad galėtume sava patirtimi pasidalinti, kas tinka mums nereiškia, kad tiks kitiems mirksiukas.gif  4u.gif

blink.gif nu cia rekordai! siaip vaziuot su masina man smagu, bet kur 1000 km kokioj Ispanijoj ne nepastebesi, tai Lenkijoj per gerkle islys. nors va vasara vaziavom per Lenkija i Italija, tai i prieki neblogi visai keliai gavosi ir nesunkiai pralekem iki pasienio apsinakvoti (prie Frankfurto prie Oderio)
bet butent, kaip ir Astra777 sake - kas tinka vieniems, kitiems - tragedija.
Atsakyti