Cobre, o kokie jusu pomegiai? Ir kokie argumentai kad nusprendete nevykti i Montserrat? Ar cia del turistu srautu?
Montserrat vieta - ispudinga tikrai
QUOTE(Frezija13 @ 2012 07 13, 14:01)
Montserrat vieta - ispudinga tikrai
Skiriasi zmones, ju pomegiai ir supratimas apie tai kas yra ispudinga. Nuo Sagrados Familios pastoliai niekada nebuvo nuimti, bet tai nesumazina ispudzio, kuri palieka si sventove. Nors esu girdejus ne syki ir butent is lietuviu, kad ai, ta Sagrada Familia nieko ipatingo
QUOTE(Loxxy @ 2012 07 12, 07:24)
*Vis dar nesuprantu, kuo per nuosavos mašinos langą vaizdas platesnis nei per išnuomotos?
**O ką jūs turit prieš ............ntas manęs netenkina.
**O ką jūs turit prieš ............ntas manęs netenkina.
Ne apie masinos lango platuma kalba eina, jei taip nuomotos masinos patinka gali ir is lietuvos issinuomuoti.
Nieko as neturiu pries pencininkus, bet i kurorta vazuiuojant jau gali buti nebe tokie puikus orai, ar net jura saltesne, buvau vasaros pradzioje kelioms dienoms Lloret de Mar, ten vykom del vandens atrakcuionu, nes buvo 50% nuolaidos, kita diena maidemes juroje tai vanduo toks ledinis kad nespejus ikisti kojos jau pradeda gelti kaulus Va kas kita jei keliauti po sali pats tas pensininku laikotarpis
Na nuotraukas kur idejau tai cia tik 50-100 metru to pagrindinio plezo uz jo jau zmoniu mazeja o uz kokiu 100 m jau gali guleti vienas bamba ismetes, dar koks 50 m ir jau negyvos dvasios nematysi
Tai juk kiekvienas ir renkasi, kam patinka po viena sali vazineti, kam patinka didesne ivairove. Man patinka aplankyti pacias idomiausias vietas ir ivairius atrakcionus kad vaikai pasilinksmintu. Tai as siulau savus variantus, jus siulikite kitus, o keliauninkai asirinks, o tai cia ilga laika buto tyla.
QUOTE(Escaramujo @ 2012 07 13, 13:56)
Cobre, o kokie jusu pomegiai? Ir kokie argumentai kad nusprendete nevykti i Montserrat? Ar cia del turistu srautu?
Visu pirma, kad kuo maziau zmoniu, tuo geriau. aplink arba nulis, arba visai minimaliai komercijos. Na, ir kad grazu butu. O grozis labai subjektyvus dalykas Jei tarkim kazka panasaus jau matem, tada renkames tai, ko dar pamatyti nera pavyke. Tarkim kazkam gal dolmenai visai neispudingi ir neidomus. O man pernai niekaip nepavyko suderinti marsruto su dolmenais, nors ju Katalonijoje ne vienoje vietoje yra. Ir jei rinktis ispudinga Montserrat ar kelis neispudingus akmenis, tai rinksiuosi akmenis, nes to niekur nemaciau ir labai smalsu butu. Akvedukas kazkur netoli Taragonos. Gal kam neidomu ir viskas ten paprasta. Bet iki siol susiduriau tik su akveduku griuvesiais, liekanomis. Tikrai norisi pamatyti. Nesvarbu, kad sie objektai uzims mazai laiko, nenugriusiu nuo didybes, puosnumo ar pan, bet mane tai domina. Kitiems tokie pasirinkimai net nesuvokiami, man tai labai idomu.
As apskritai labai skeptiskai ziuriu i tai, kad zmones keliaudami isradineja dvirati ir sako, kad vietos i kurias vaziuoja visas pasaulis ir aikcioja kaip nuostabu, yra nieko vertos ir egzistuoja kazkokios kitos ispudingesnes vietos, vien delto kad ten maziau turistu... Zinoma, minios turistu yra didelis blogis, bet atsiribojus arba keliaujant tinkamu metu, o ne vasaros viduryje, visuomet galima pajausti dvasia, ispudi net tu turistiniu vietu. Lygiai taip pat kaip inirsis mane apima pagalvojus apie tai, koks komercinis ir turistinis reikalas pasidare is Antoni Gaudi darbu, tos eiles besistumdanciu japonu ir nezmoniskai brangus iejimo bilietai. Juk tai visiskai nesiderina su kuklia sio genijaus asmenybe ir visu tuo, ka jis norejo savo kuryba pasakyti ir ka jaute. Bet tos turistu minios jokiu bunu nesumazina Gaudi genijaus galios ir jo kurybos reiksmingumo, nes tai ka jis sukure tiesiog rauna stoga nuo galvos.
Pateiksiu cia, kas, mano nuomone, yra ispudingiausia ir svarbiausia Katalonijoje ir beje patiems katalonams tai yra svarbios vietos. Daug kas gal bus matyta keliautojams, bet gal tiesiog bus apibendrinta informacija vienoje vietoje. Beje, is karto pasakysiu, jog vietu, kuriu dar niekas neatrado, bet jos yra nerealaus ispudingumo, siame sarase nebus
Sitas sarasas yra labai elementarus ir atejes is netoli Barselonos esancio parko Catalunya en Miniatura, ten mazame pavidale galima pamatyti visa idomiausia Katalonija, taigi bet kokiai kelionei tai didelis ikvepimo saltinis
Catalunya en Miniatura
Vienas bet, kad vis delto i sita sarasa ieina architekturiniai objektai, miesteliai, taigi apie gamtos objektus pabandysiu surint nuorodas ir jas pateikt kitam poste.
Pateiksiu cia, kas, mano nuomone, yra ispudingiausia ir svarbiausia Katalonijoje ir beje patiems katalonams tai yra svarbios vietos. Daug kas gal bus matyta keliautojams, bet gal tiesiog bus apibendrinta informacija vienoje vietoje. Beje, is karto pasakysiu, jog vietu, kuriu dar niekas neatrado, bet jos yra nerealaus ispudingumo, siame sarase nebus
Sitas sarasas yra labai elementarus ir atejes is netoli Barselonos esancio parko Catalunya en Miniatura, ten mazame pavidale galima pamatyti visa idomiausia Katalonija, taigi bet kokiai kelionei tai didelis ikvepimo saltinis
Catalunya en Miniatura
Vienas bet, kad vis delto i sita sarasa ieina architekturiniai objektai, miesteliai, taigi apie gamtos objektus pabandysiu surint nuorodas ir jas pateikt kitam poste.
QUOTE(SAMas23 @ 2012 07 13, 14:11)
Tai juk kiekvienas ir renkasi, kam patinka po viena sali vazineti, kam patinka didesne ivairove. Man patinka aplankyti pacias idomiausias vietas ir ivairius atrakcionus kad vaikai pasilinksmintu. Tai as siulau savus variantus, jus siulikite kitus, o keliauninkai asirinks, o tai cia ilga laika buto tyla.
Siulyk kuo daugiau
Tiesa, gal kas galite pasakyti, kiek realiai uztruktu nuo Salou ar Taragonos iki Mont Rebei? Sitas pernai liko neaplankytas, nes pernai niekaip i marsrutus neitalpinom. O siemet tai net neabejotinas tikslas, todel noretusi tikslesnio laiko. Kiek perziurejau interneta, tai per tris valandas laisvai. O gal per optimistines prognozes?
QUOTE(Escaramujo @ 2012 07 13, 14:38)
As apskritai labai skeptiskai ziuriu i tai, kad zmones keliaudami isradineja dvirati ir sako, kad vietos i kurias vaziuoja visas pasaulis ir aikcioja kaip nuostabu, yra nieko vertos ir egzistuoja kazkokios kitos ispudingesnes vietos, vien delto kad ten maziau turistu...
Na, bet cia jusu poziuris ir tiek. Mes dviracio neisradinejame, tiesiog labai blogai jauciames ten, kur reikia irtis su zmoniu minia. Nesuprantu, kodel turetumem elgtis ne pagal savo norus ir gadintis sau atostogas? Atradineti nieko nenorim. O gal tiksliau norim, bet tie atradimai yra atradimai mums, o ne kitiems, kai pamatai kazka, ko dar neesi mates
Ne visada man must see objektai yra neidomus. Tarkim Turkijos Pamukale man labai patiko, nepaisant masiu. Neesu girdejusi, kur dar galima kazka panasaus paziureti, tai labai dziaugiuosi, kad si stebukla pamaciau. Nes man ir idomu, ir grazu ir nenuvyle. O yra zmoniu, kurie nusivilia ja. Ir zinau, kad yra pasaulyje vietu, i kurias plaukia minios turistu, ir tikiuosi, kad kada nors plauksiu su tomis miniomis ir as, nes mane tai domina. Rasau vis apie save, bet taip jau yra, kad objektus pradzioje be didelio tarimosi renkuosi as, o seimynai mano pasirinkimas tinka laime, kai nuomones sutampa. Tai tiesiog parodau ka isrinkau, kad butu didesnis keliones dziaugsmas, laukiant galimybes pamatyti viska patiems. Ir kartais, kai jau pati abejoju kaip tarkim del Montserrat, tada ziurim jau kartu, deliojames norus ir pliusiukus-minusiukus
-----
Aciu uz nuoroda, labai patogi
QUOTE(Cobre @ 2012 07 13, 15:07)
Na, bet cia jusu poziuris ir tiek. Mes dviracio neisradinejame, tiesiog labai blogai jauciames ten, kur reikia irtis su zmoniu minia. Nesuprantu, kodel turetumem elgtis ne pagal savo norus ir gadintis sau atostogas?
Cobre, kalbejau ne apie jus, apskritai. Tai mada dabar begti nuo zmoniu, masinis reiskinys jau kelinti metai, kadangi taip elgiasi dauguma keliautoju, tai matyt tuoj tuscios vietos bus pilnos, itariu Juokas cia aisku.
Be to, as ir pati miniu ne megeja, bet lankytinu vietu niekad nesirenku kriterijumi pabegti nuo zmoniu. Be to, as kai pripratus prie Barselonos miniu, tai man atrodo pustustes beveik visos vietos, kurios yra uz miesto
Bet velgi, manau, ta pati vieta kitu paros metu, kitokiu apsvietimu ar tiesiog kita savaites diena gali padaryti visiskai kitoki ispudi. Ir todel nieko cia keisto, kad vieniems zmonems patinka, kitiems ne. Be to, visi skirtingu dalyku iesko. Mes su B visada kankinames, nes jis archeologas, tai po griuvesius vaiksciot jam tiesiog palaima ir as vis ji krapstau is ten
Bet, nepaisant griuvesiu, i Taragona nuvaziuokit, as ten savo sirdi palikau pries keleta metu ir sia vasara buvau vel ir supratau kad tai tiesiog mano vieta, tikrai.
Sveiki,
gal kas turi ir gali pasidalinti marsrutu aplink,smarkiai nenutolstant nuo Valencijos.
Aciu
gal kas turi ir gali pasidalinti marsrutu aplink,smarkiai nenutolstant nuo Valencijos.
Aciu
QUOTE(SAMas23 @ 2012 07 13, 14:11)
vasaros pradzioje kelioms dienoms Lloret de Mar, kita diena maidemes juroje tai vanduo toks ledinis kad nespejus ikisti kojos jau pradeda gelti kaulus
Aha, mes pirma birzelio savaitgali bandem issimaudyt Cadaquese - vajej brolyti, nusalti kojas galima buvo.
QUOTE(Escaramujo @ 2012 07 13, 15:15)
Cobre, kalbejau ne apie jus, apskritai. Tai mada dabar begti nuo zmoniu....
Kodel mada? Man atrodo tai normalu, kai nesinori stumdytis miniose. Juk didesnis komfortas, patogiau visur prieiti, apziureti. Norisi kuo daugiau ramybes nors per atostogas. Manau kiekvienas dziaugtusi, o ir efektas butu visai kitas, jei Montserrat nebutu taip nugultas turistu. tiesiog vieniems tas nugulimas trukdo maziau, kitiems daugiau, o yra, kas nereaguoja .