QUOTE(Cobre @ 2012 07 11, 01:13)
Siais laikais be galo daug besinuomojanciu masinas. Gal kai nesinaudojate tuo, tai nelabai ir zinote. Ir is keliavusiu su nuomotom masinom pernai gavau nemazai patarimu
. Bet as tai suprantu ir tuos, kurie nori tik guleti, maudytis ir lepintis siluma
dejo jie ant musu keliautoju...
Nebuvau ir nesakiau, kad buvau. Puikiai zinau, kas yra prie kurortu. Kalnus as maciusi, na juk Katalonija, tai ne vienintele vieta, kurioje buvusi
O ir dabar esu Norvegijoje. Bet jei jus sakote, kad neverta vaziuoti prie Vidurzemio juros, reikia lekti prie Atlanto, tai pagal ta pacia logika neverta gaisti laiko vienam kudam kriokliui ir aplamai Pirenams, o reikia tiesiai ir Sveicarija, Austrija ar Norvegija varyti
Dar pakartosiu niekur as nerasiau kad nuomotis masian blogai as tik sakau, norint daugiau pamatyri geriau vaziuoti sava.
Krioklys nera jis toks kudas pirma reikia iki jo dasikapstysti, visa esme ne krioklys bet atrakcija pasivaiksiojime ir kelione iki jo, nes ne vien kriokli pamatai. Kalnai tikrai nera vienodi kiekvienoj saly vis kitaip, net tie patys Pirenu kalnai skiriasi, vienoj vietoj vienaip kitoj kitaip. Praita vasara buvau ir sveicarijo i norvegija vis neprisiruosiu, nors brolis pastoviai kviecia i svecius.
284 eurai 7 naktys su HB. Maitinimas geras, bet apie tai rasiau pasakojime, jei idomu, skaitykite, nesikartosiu. O kiek kainuotu seimai diena maitintis, jei nesigamintum maisto pats
? Mums uzkasti be 20 euru niekaip nesigavo Siemet bus brangiau vesbutis, nes pilnas maitinimas ir daugiau dienu.
cia jus turbut vaziuojat pensininku sezonu metu kad tokios kainos, pacios vasaros ikarstyje tikrai kokie 3 kartus brangiau.
Tiesa, didziausias Europos krioklys Norvegijoje
. Dvigubai
Gal ir taip, nes as ta informacija istraukiau is interneto, tik as rasiau kad aukciausias, bet ne didziausias
O kur yra tas didziausias?
QUOTE(Loxxy @ 2012 07 11, 06:53)
* Matyt Prancūzijos nuotraukas reiktų dėti į Prancūzijos temą, Ispanijos į Ispanijos. Ir jei turit stebuklingų Ispanijos vaizdų nuotraukų, ne vienas tūlas lietuvis ( ar bent jau tūla super mama
) jums padėkos , jei jas parodysite ir nupasakosite, kur tą vietovę rasti.
Pirenu kalnai yra perskirti i dvi dalis prancuzams viena puse priklauso ispanams kita, taip kad nutolus nuo ispanojos sienos kokius 10 km, nemanau kad nuodeme
Tiesa aš nors ir kvaiša lietuvė, bet tokių Solau ar Bodrumų vengiu iš tolo. Tačiau jei kitas keliautojas trokšta ne ramybės, o paaugliškų siautulių,nesvajoja apie atostogas toliau nuo rusų ar vokiečių turistų nematau kodėl turėčiau jam aiškinti, kad Bodrumas jam nepatiks. jei jus "veža" Palango, "veš" ir Solou su Bodrumu bei kiti tipiniai Ispanijos kurortais.
Tai as tai ir minejau kas nori naktinio gyvenimo tai tokie Salou ir yra tinkamas variantas, tik koks tikslas vazuoti i antra palanga. Gal geriau zmogu perspeti kad tai ne patys geriausi variantai yra ir geresniu. As kai pirma karta domejausi ar atvaziavau i Ispanija man ir daug kas siule ar sake kad i Salou puse geriausi kurortai
. Viena karta pabuvoti reikia, bet antra kart vaziuoti tai tikrai neverta. O kad rusu daug tas tai tiesa toks ipudis kad randiensi rusijoje.
***Sakot pigiau? Kai Ispanijos įspūdinguose, turistų nelankomuose miesteliuose (jo nukrypti kuo toliau nuo įprastų turistų maršrutų, aš mėgstu tikrai nemažiau nei jūs) gali pasiimti tobulus apartamentus už 30 eur., kempingų pigiau neradau
O sąlygos visgi nepalyginamos.
Antra savos mašinos nudrožimas per kokius 9000 km (tiek man išeitų pirmyn, atgal, ir pasivažinėti po šalį), tarpinės nakvynės, mokami keliai ir dabar lengvai gaunami pigūs bilietai (100 eur.) nu niekaip, niekaip negali lygiuotis. Skristi dabar tikrai kur kas pigiau.
Na juk masina dauguma perkama ne tik tam kad stovetu garaze, bet ir kelionems. Jei tik tavo vienas tikslas pakliuti i Ispanija vaziuojant vien tik autostradas ir mokamus kelius is Lietuvos tai tikrai ne geriausia variantas. As gi sakau jei nori pamatyti daugiau keliaudamas tu jau net nuo Lenkijos gali pradeti, paskiau Vokietija, Sveicarija jei nori, Pracuzija, na ir keliones tikslas Ispanija, tai dabar paskaicuok kiek tau kainuos aplankyti sitas salis ir paskiau ispanija ir visa tai galima padaryti per vienas vasaros atostogas. Zinoma kiekvienas turi savo polinkius kelionems as cia pateikiu tik viena is galimu variantu,vieniems patinka vazinetis kitiems guleti kokiam pliazie, kitiems zvejoti ir t.t.
*****Kadangi prieš dvi savaites gryžau nuo Atlanto vandenyno, tai manęs, kad jame nereikia vaikui apsaugų, neįtikinsit. Reikia ne tik vaikui. Ir mane pačią tos vandenyno bangos vietomis taip vertė iš kojų, kad apsaugos būt neprošali.
Tiesa šį kart buvau Portugalijoje. Kokioje Tarifoje gal jų ir nereikia
, bet nuo jos tolstant Ispanijos pakrante link Portugalijos vertėtu vaikus prižiūrėti ne prasčiau nei prie Baltijos
Nepadetu jums tos apsaugos, gal net blogiau butu, paprasciausi banga tave ismeta i kranta
Zinoma kad atlanto vandenyno papludimiai skiriasi.
Papildyta:
Senkant jurai atsiranda mazi baseiniukai, vaikams tai vienas is magiausiu atrakciju, vandenynui pakilus sita vieta uzlieja jura.
Cia jau normalios bangytes, bet dar ne pacios didziausios, bet smagiausia maudytis kai jau tokios
mazesnes tai jau kiek nuobodziau butu.
Papildyta:
Na o cia jau turbut ta riba kai buna didziausios, retai kada as ant tokiu pataikau.
Srovincius prie kranto ir tuos pasodina ant smelio
Pasitaiko ir taip kad uzlieja kilancios juros bangos kai kuriu daiktus