Įkraunama...
Įkraunama...

Ispanija, 2 tema

Barcelona aplenkti???!!!
Aš net nakvynę ten norėjau rekomenduoti biggrin.gif

Šiaip, važinėjimasis po Catalunia man su dieduliu vienos geriausių atostogų buvo. po tuos viduramžiškus miestelius.... taip patiko. varėm iki kažkokio kaimelio aukštai kalnuose, jis visas šik iš akmenų pastatytas. simpatiškas toks, turistų žiauriai mažai ten nuvažiuoja, grupėmis visai ne.
pavadinimo va reiktų paieškot... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 09, 15:30)
Barcelona aplenkti???!!!

Šiaip, važinėjimasis po Catalunia man su dieduliu vienos geriausių atostogų buvo. po tuos viduramžiškus miestelius.... taip patiko. varėm iki kažkokio kaimelio aukštai kalnuose, jis visas šik iš akmenų pastatytas. simpatiškas toks, turistų žiauriai mažai ten nuvažiuoja, grupėmis visai ne.

Paieskokit, ka?Man ateiciai pravers, gal kada sugrisiu i Katalonija.Man pvz labai patiko Siurana-akmeninis kaimukas kalnuose su nuostabiom uolom... wub.gif Tiesa, jis costa Dorados regione.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 09, 16:30)
Barcelona aplenkti???!!!

Buk gerute, paieskok pavadinimo wub.gif 4u.gif Ir aplamai, kiek prisiminsi kokiu mielu miestuku, tiek ir pasidalink pavadinimais wub.gif Masina turesime, tai pasivezinsim smile.gif

Taip, aplenkti ruosiames. Bent jau pirminis planas toks. Isivaizduoju, kaip daug kam sventvagiskai tai skamba, bet mums geriau mazi miestukai, gamta, griuvesiai, pilys, papludymiai wub.gif Kol kas neuzsekiau nieko, apart katedros, kas mane sugundytu. Tai gal pasiliksim tai ateiciai, gal kada su draugais keliom dienom pabegsim nuo vaiku biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Caca* @ 2011 07 09, 16:49)
Paieskokit, ka?Man ateiciai pravers, gal kada sugrisiu i Katalonija.Man pvz labai patiko Siurana-akmeninis  kaimukas kalnuose su nuostabiom uolom... wub.gif Tiesa, jis costa Dorados regione.

I ta puse mes ko gero nesuksim, gal rasim ka Gironos puseje lankomo smile.gif
Kol kas tik sita nusiziurejau
http://www.prensa1.c...poll_results_74

o daugiau tai taip tingiu deliotis, kaip niekad doh.gif Ziuriu kuo toliau, tuo man labiau tingisi marsrutus planuotis blush2.gif reikia susipurtyti, o tai nedaug truks, kai su agenturom pradesiu vazinetis po ekskursijas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 07 09, 15:23)
tuo paciu  biggrin.gif  jus ten apsniukstinekite viska Llorete, paskui mums tik instrukcijas mestelsite, kas ir kur  biggrin.gif O tai iki 18 Barselonoje ir prabusite? Mes ko gero Barselona aplenksim  ax.gif

Ok del Lloreto. Baru, diskoteku nesniukstinesime. Bet pati miesteli, apylinkes (kiek tai bus galima padaryti be masinos), viena kita kavinuke tikrai apziuresime. drinks_cheers.gif
Svarbiausia, kad jokiu streiku ar ugnikalniu nebutu ir isskristume. drinks_cheers.gif

Taip, Barselonoje 5 nakvynes turesim. Viena diena skirsim vienuolynui Monserat. O 18 d. praktiskai is ryto reiks i Girona judeti.
Ryanair perkeldami marsruta is Kauno i Vilniu planus sujauke. Dabar gaunasi toks atvirkscias variantas: atskrendam velai vakare i Barsa, El Prat su Wizzair. Pernakvojam Barselonoje. Judam i Lloret de Mar, 5 nakvynes. Po to Barselona, irgi 5 n. Ir i Gironos oro uosta. Keisti marsruto tvarkos nenorim, nes viena ka jau uz nakvyne Lloret'e sumoketa. Antra - Llorete noresis kokia dienele ir prie juros pabuti. Aisku, kaip gali buti su tuo oru - nezinia, bet bent jau teoriskai atrodo, kad kuo anksciau, tuo didesne tikimybe siltesnio oro tureti.

Atsakyti
QUOTE(linole @ 2011 07 09, 16:55)
Keisti marsruto tvarkos nenorim, nes viena ka jau uz nakvyne Lloret'e sumoketa.

As si karta del to ir naudojuosi booking.com, kad nereiktu is anksto moketi uz viesbucius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 07 09, 16:08)
As si karta del to ir naudojuosi booking.com, kad nereiktu is anksto moketi uz viesbucius  rolleyes.gif

As irgi paprastai per bookinga imu viesbucius. Per bookinga uzsisakeme ir Barselonos viesbucius. Bet si karta kazkaip spontaniskai pasielgiau su Lloret viesbuciu. Norejosi kambario su virtuvele ir radau patikusi varianta. Bet kita vertus - sumoketa ir jau ramu.
Atsakyti
Labai faini Rupit ir Besalu miesteliai kalnuose, bet jie turistų lankomi yra.
Atsakyti
Parašysiu savo maršrutus:
PIRMA DIENA, iki Beget.

Akmeninis kaimelis Catalunijoj vadinasi Beget
Iki jo važiuoji normaliais keliais, o paskui nedidelę atkarpą važiuoji laaabai lėtai tokiaiiiis serpantinais smile.gif Tai važiavimas IR jo lankymas - vienos dienos reikalas, tik žinoma, aplankant ir pakeliui miestus, o pagrindiniai jų buvo tokie:

Priekin važiuodami buvome užsukę į Vic Pasivaikščiojom centre, senamiesty, gal kokią valandžiukę ar dvi smile.gif Žinynuose rašo, kad geriausia vykti turgaus dienomis (antradieniais ir šeštadieniais), kai prekystaliai lūžta nuo dešrų ir kitų gėrybių. Mums išpuolė ne tokia diena, bet jei išeis pasiderinti - kodėl gi ne smile.gif

Toliau buvo planas užsukti į Ripoll, bet nebeatsimenu, ar užsukom, ar ne. Nes turiu fotkių keletą skersgatvių ir bažnyčių, kur neidentifikuoju..

Nuo Ripoli reikia važiuot dešiniau link prancūzų.

Užsukom į San Joan de les Abadesses. Mažas mielas viduramžiškas miestukas, į kurį galima patekti senu gotikiniu tiltu, o katedroje yra 12 a. medinis altorius, labai toks mažiukas ir įdomus. Nu aš tokius viduramžiškus reikalus labai mėgstu... Tik pietų metu katedra užrakinta, tai specialiai prasukinėjom ir grįžtant.

Apskritai tie miestukai pietu metu (mes keliavom birželį) ištuštėja, eini lyg negyvom gatvėm... Bet po pietų jau senučiukai ima lįsti pro vartelius, išsineša kėdutes, įsitaiso gatvėse, ima stebėti praeivius smile.gif

Tada pasiekėm akmenų kaimelį Beget, jame kaip matot kelias baigiasi ir reikia grįžti kiek tuo pačiu.

Nusileidę žemyn važiavom kairiau (jei važiuoji, o jei žiūri žemėlapy, tai apačion dešiniau).

Grįždami sukom pro Besalu. Laaaabai patiko!!!

Ir aplinkeliais grįžom į Tossą.

ANTRA DIENA, Gerona ir Figueres.

Pirmiau Gerona

tada Figueres ir jame Dali muziejus

Grįžtami, kadangi buvo vasara, stojom kažkur vietinių parodytuose "laukiniuose" pliažuose, kuriuose buvo ir žmonių žinoma, tik jie tokie...na... tarp uolų, taip gražiai, vanduo žydras... supa uolos. Bet jau nebeparodysiu kur tai žemėlapy.

TREČIA DIENA. Montserrat vienuolynas

Nebeatsimenu eilės tvarkos, bet manau pirmiausia šovėm į Montserrat
O paskui pažymėta kad važiavom įLleida
ir į Cardona
Ir galbūt (nesu tikra) Villafranca del penedes Nors iki pastarojo berods nenuvažiavom. Ten "vynų" taškas.

Aišku, pakeliui visada važiuojant patinka ir stoji.

Tądien (berods tądien) grįždami specialiai užsukom shopingo į tokį "išpardavimų kaimą" La Roca del Valles. Nežinau, kaip situacija ten dabar, bet tada man paliko įspūdį. Vida ilga gatvelė vien brandų iišparduotuvių, ne kokie ten sandėliai ar kas, bet visiškai puikiai įrengtos pardės, kur prekiauja pusės metų / metų senumo rūbais kaip minimum perpus ir daugiau pigiau. O kokie nors Villeroy indai tai turbūt dešimt kartų pigiau, bet indų gi nesiveši...
tai va, ten labai smagiai apsišopinau biggrin.gif

KETVIRTOJI DIENA iki iškyšulio
Važiavom visiškai krantine iki Prancūzijos beveik, ten toks iškišulys yra, vadinasi Cap de Creus

Pakeliui gražūs kurortiniai miesteliai, Llafranc, labai patiko Cadaques, buvau pasižymėjus ir Empuries, bet va nepamenu, kad būčiau ten lankiusis lotuliukas.gif
ir tas iškyšulys žinoma labai gražu.

Grįžtant taip pat maudėmės pliažuose kur patiko ir pan. biggrin.gif Aišku, rudenį daugiau keliautum mažiau pliažintumeis smile.gif

NIekada Barselonos neiškeisčiau į nieką turbūt, bet... tarkim Montserrat man nepaliko kažkokio ypatingo įspūdžio smile.gif
Papildyta:
Na tai parodysiu, kas net po daug laiko yra palikę įspūdį (fotkės interneto, ne mano)

Beget kaimelis kalnuose (ir nusigavimas iki jo)
user posted image

Besalu
user posted image

Cadaques
user posted image

Gyvenom Tossoj, labai patiko
user posted image
Beje, būtinai nueikit į šalia pilies (ant kalniuko) esančią kavinę išgerti Sangrijos - turbūt geriausia kokią esu ragavusi. Aš labiausiai mėgstu Sangria de Cava - "šampaninė sangrija" thumbup.gif

Žinoma, kad Žerona ir Figeresas. Na o Barselonai apskritai lygių nėra. Bet jei yra planas kadanors, tai galbūt ir galima aplenkti (aš negalėčiau lotuliukas.gif )

Tas Rupit žiūriu neblogas, bet va jo kažkaip neradau knygose ir žmonės neparekomendavo...

Trubūt jau žinot, kad keliaujant iki visokių atokių kaimų, gerą auto kelių žemėlapį nusipirkt tiesiog privaloma. Mes turėjom Michelin, buvo geras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 09 liepos 2011 - 23:08
Partizane, imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sutaupei man marias laiko, beliks tik kelis punktus ipaisyti i taviski plana ir viskas thumbup.gif Na ne visai viskas - dar teks ji igyvendinti biggrin.gif
Atsakyti
As irgi balionu noriu... lotuliukas.gif

viduramziu miestelis Peratallada

Delfyje neplanuotai uztikau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2011 07 10, 22:07)
As irgi balionu noriu... lotuliukas.gif

viduramziu miestelis Peratallada

Delfyje neplanuotai uztikau. mirksiukas.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif prasom .
Einu ziurinetis kur jis yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 07 10, 11:28)
Partizane, imk  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Sutaupei man marias laiko, beliks tik kelis punktus ipaisyti i taviski plana ir viskas  thumbup.gif  Na ne visai viskas - dar teks ji igyvendinti  biggrin.gif

taip, o dabar eik man į Italijos temą patarimų žarstyt lotuliukas.gif
Atsakyti