o as naiviai tikiuosi, gal man butu galima gauti double expo slaptazodi? as dar tik ruosiuosi fotkinti pirma juostele, bet viskas kas su tuo susije man labai labai....
Sveiki, vakar pabaigiau isfotkint juosta. Kazkaip atsukau ir kaip dabar reikia ant virsau fotkint. Kokie nustatymai turi but? Ar galima fotkint paprastai kaip ir anksciau? Jatus tikiuosi aiskiai paklausiau
QUOTE(Dalyja @ 2011 01 15, 11:10)
Sveiki, vakar pabaigiau isfotkint juosta. Kazkaip atsukau ir kaip dabar reikia ant virsau fotkint. Kokie nustatymai turi but? Ar galima fotkint paprastai kaip ir anksciau? Jatus tikiuosi aiskiai paklausiau
Turbut teks nauja juosta imti, jei fotografavai iprastai.
Paprasciausias budas- abu kartus fotografuojant ISO pakelti dvigubai negu nurodytas ant juosteles.
Manau labai padetu perskaityti Senosios fotografijos temas nuo pradziu (ar bent nuo 2009 rudens, jei apie double expo nori daugiau info), nera ju daug, bet i daugeli klausimu atsakytu
Jei exonavai pagal nominala, tai antras sluoksnis prides papildomos sviesos. Labai kazko baisaus nebus. Bus sviesesnes nuotraukos per stopa. Gali antra sluoksni fotografuoti be dangaus ir didesniu labai sviesiu plotu. Ir viskas bus o.k. Rezultatas tikrai bus.
QUOTE(Dalyja @ 2011 01 15, 14:10)
jei suvoki kaip veikia expozicija i juostele, ir fotografuoji i tai atsizvelgdama, tai nieko nereikia daryti kitaip.
Padariau zaliota baznycioje pasiemiau yashica dviakia, isidejau juostele. Jau galvoju padarysiu testuka iso 6400. Stoviu geroj vietoj, nieks manes nemato, pasiemiau spotmetra, matuoju sviesa. Ir cia akies krasteliu pastebiu kazka balto salia saves. Jomajo.... Ne, ne viespats. Blogiau. Klebonas stovi ir ziuri, nebyliai klausia ka darau. Nu pasimeciau murmu kazka. Zodziu stoviu dabar ir kovoju su noru vis tik fotografuoti. Ale apsisvieciau konkreciai. Palaukciau 5 minutes ir ne iki to visiems butu...
QUOTE(andriuska @ 2011 01 16, 10:47)
Padariau zaliota baznycioje pasiemiau yashica dviakia, isidejau juostele. Jau galvoju padarysiu testuka iso 6400. Stoviu geroj vietoj, nieks manes nemato, pasiemiau spotmetra, matuoju sviesa. Ir cia akies krasteliu pastebiu kazka balto salia saves. Jomajo.... Ne, ne viespats. Blogiau. Klebonas stovi ir ziuri, nebyliai klausia ka darau. Nu pasimeciau murmu kazka. Zodziu stoviu dabar ir kovoju su noru vis tik fotografuoti. Ale apsisvieciau konkreciai. Palaukciau 5 minutes ir ne iki to visiems butu...
geroji dalis, kad tai vis tik buvo ne viešpats..
peržiūrėjau visus popierinius ir ne kadrus ir nieko kas pretenduotų į geriausią mano metų kadrą nėra sausi metai. nėra nieko kuo didžiuočiausi, be to, kad visa airiją be eksponometro atvariau ir ne per daug pro šalį ir tuo, kad ant popieriaus pradėjau foto daryt, bet nieko bendro su kadrų gerumu tai neturi. (na dar 7 neryskintos juosteles, gal ten kas geero )
tebūnie tik iliustracija tai būna, kad "ir aš ten buvau ir fotografavau"
tebūnie tik iliustracija tai būna, kad "ir aš ten buvau ir fotografavau"
sveiki ,papildziau musu su Kaktuke dvigubos eksp. albuma
QUOTE(Rico @ 2011 01 15, 14:05)
Turbut teks nauja juosta imti, jei fotografavai iprastai.
Paprasciausias budas- abu kartus fotografuojant ISO pakelti dvigubai negu nurodytas ant juosteles.
Manau labai padetu perskaityti Senosios fotografijos temas nuo pradziu (ar bent nuo 2009 rudens, jei apie double expo nori daugiau info), nera ju daug, bet i daugeli klausimu atsakytu
Deja, mano fotike nera ISO kelimo galimybes
Reiks kada prisest ir paskaityt jusu senasias temas
QUOTE(andriuska @ 2011 01 15, 15:26)
Jei exonavai pagal nominala, tai antras sluoksnis prides papildomos sviesos. Labai kazko baisaus nebus. Bus sviesesnes nuotraukos per stopa. Gali antra sluoksni fotografuoti be dangaus ir didesniu labai sviesiu plotu. Ir viskas bus o.k. Rezultatas tikrai bus.
O as kazkaip kaip tik pamasciau, kad reiktu sviesesnius ant virsaus fotkint
Ziuresiu kas cia man gausis. Idesiu pasiziuret
QUOTE(_ms_ @ 2011 01 15, 18:31)
jei suvoki kaip veikia expozicija i juostele, ir fotografuoji i tai atsizvelgdama, tai nieko nereikia daryti kitaip.
Tai va kad meginu suprast kaip veikia expozicija
Zodziu reiks pasiskaityt jusu senas temas
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2011 01 16, 11:47)
skaitant tai gera doze juoko gavau, bet jauciu paciam turejo but labai nejauku
QUOTE(sayonara @ 2011 01 17, 15:07)
Dalyja, jeigu neina koreguoti ISO - trumpink išlaikymą. Efektas tas pats.
Aciu meginsim