Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Labas vakaras:)
Gavau is seno draugo daikta, salia kurio man baisu kvepuoti:)Bandziau ieskoti, kas TAI, bet uzrasas ant fotoaparato nusitrines, matosi lyg HAPA 5, bet nieko panasaus googlei nerandu.Man sitas labai panasus i Baldax Juwelle, gal tai jis ir yra?Atidaves draugas apie ji nieko nezino, tiksliau nebepamena-sako, kad viduje yra isfotografuota juosta, kuria galima pakeist tik idedant i ta pacia kasete nauja juosta(???)Kaip keisti juosta?Suprantu, kad skambu labai juokingai, bet jus, tik jus galit man padeti. biggrin.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 04 19, 05:27)
parodysiu kažką šiom dienom. nuskenavau jau viską, kai ką aptvarkiau. ale dingo pora juostelių kažkur. neatkasu, kur jos. kaip dariau kadrus pamenu, o jų nėr.
sudėsiu feisbukan  4u.gif

Įdėk ir čia ką nors, prašau. Ne visi FB turi smile.gif

QUOTE(ediper @ 2011 04 19, 08:12)
Sveiki visi  4u.gif

Jau fb giriausi,pasigirsiu ir cia smile.gif) vakar fotografavau vien juosta.isdrysau biggrin.gif
va tik siaura kzkaip keistai issrryskino. cia yra trix juostele,bet efektas gavosi kzkaip nebudingas jai  unsure.gif  ar negalejo ryskalai paveikt? ryskinau trix'a paskutine (po poros ilford) ar cia kzkas kita 'suzaide'

Ryškalai galėjo paveikt ir paveikė, jei keletą juostų ryškinai tais pačiais ryškalais, o ypač rodinaliu.

QUOTE(AlfIndraja @ 2011 04 19, 12:05)
Sveikos, nugi nepagalvojau anksciau, kad SM tokia rimta fotografu skiltis smile.gif

Labas 4u.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 04 20, 21:37)
Labas vakaras:)
Gavau is seno draugo daikta, salia kurio man baisu kvepuoti:)Bandziau ieskoti, kas TAI, bet uzrasas ant fotoaparato nusitrines, matosi lyg HAPA 5, bet nieko panasaus googlei nerandu.Man sitas labai panasus i Baldax Juwelle, gal tai jis ir yra?Atidaves draugas apie ji nieko nezino, tiksliau nebepamena-sako, kad viduje yra isfotografuota juosta, kuria galima pakeist tik idedant i ta pacia kasete nauja juosta(???)Kaip keisti juosta?Suprantu, kad skambu labai juokingai, bet jus, tik jus galit man padeti. biggrin.gif

Grožis. Net seilės teka biggrin.gif Panašu į Franka Bonafix, nors tiksliai sunku pasakyt http://www.flickr.co.../in/photostream
Turėtų būti 6x9 formato kamera. Juosta 120 formato. Jei ji išfotkina, išimti galima ir šviesoj. Gali būti, kad įdėta 220 formato, todėl išiminėk tamsoj. Bet kokiu atveju juostos į tą pačią kasetę dėti nereikia. Juosta turėtų būti dedama panašiai, kaip ir į daugelį kitų vidutinio formato kameru. Pvz http://www.youtube.c...h?v=9jlkRw37IgA
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 20, 22:52)
Įdėk ir čia ką nors, prašau. Ne visi FB turi smile.gif

pasistengsiu. arba FB albumą padarysiu visiems matomą wink.gif nieko stebuklingo, turistiniai snapšotai smile.gif
Atsakyti
ediper, sillwio teisus mano galva. irgi pamatęs norėjau parašyti. jei ryškini kelias juosteles viename ryškale, tai mano supratimu reikia daryti ne taip, kad laikai ryškalą bakelyje ir keiti jame juostas, o imi vieną litrą, pili kiek telpa bakelin, ryškini, tada ryškalą pili atgal į ten, kur likęs, sumaišai, vėl į bakelį kiek telpa ir t.t. kitaip bakelyje esančiame ryškale greitai baigsis kokia nors svarbi normaliam ryškinimui medžiaga ir gausi tokį "kosmosą" su kontrastu ir grūdu. dėl to visuomet visiems rekomenduoju vienkartiniais skiediniais ryškinti. o toks Wabalaitis iš efoto gaminasi regeneruojančius tirpaliukus savo gaminamiems ryškalams D-76 klonui. bet jei nesi chemikė, tai geriau atsiskiedei, išryškinai ir išpylei lauk. bus mažiau galvos skausmo sprendžiant kodėl kažkas atsitiko negatyvui.

p.s. visiems linkėjimai iš saulėto Roterdamo, čia +26 cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 21 balandžio 2011 - 08:49
QUOTE(andriuska @ 2011 04 21, 08:46)

linkėjimai ir Tau į Roterdamą, pavydim saulės ir šilumos wink.gif

p.s. tik dabar pamačiau seną sms, su canonu mano viskas ok, buvai teisus - juostelė grybavo.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 20, 23:52)

Ryškalai galėjo paveikt ir paveikė, jei keletą juostų ryškinai tais pačiais ryškalais, o ypač rodinaliu.

unsure.gif doh.gif zinosiu kitam kartui dabar doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 04 21, 09:46)

buožė ir kapitalistas viename lotuliukas.gif parvežk šilumos bent +20
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2011 04 21, 09:15)
buožė ir kapitalistas viename  lotuliukas.gif parvežk šilumos bent +20

jo, ir užtikrink, kad nebūtų aukščiau +25 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 04 21, 09:46)
ediper, sillwio teisus mano galva. irgi pamatęs norėjau parašyti. jei ryškini kelias juosteles viename ryškale, tai mano supratimu reikia daryti ne taip, kad laikai ryškalą bakelyje ir keiti jame juostas, o  imi vieną litrą, pili kiek telpa bakelin, ryškini, tada ryškalą pili atgal į ten, kur likęs, sumaišai, vėl į bakelį kiek telpa ir t.t.  kitaip bakelyje esančiame ryškale greitai baigsis kokia nors svarbi normaliam ryškinimui medžiaga ir gausi tokį "kosmosą" su kontrastu ir grūdu. dėl to visuomet visiems rekomenduoju vienkartiniais skiediniais ryškinti. o toks Wabalaitis iš efoto gaminasi regeneruojančius tirpaliukus savo gaminamiems ryškalams D-76 klonui. bet jei nesi chemikė, tai geriau atsiskiedei, išryškinai ir išpylei lauk. bus mažiau galvos skausmo sprendžiant kodėl kažkas atsitiko negatyvui.

Dekui! 4u.gif Tau linkejimai is tokio paties sauleto Londono 4u.gif
Atsakyti
ediper, daugiau mažiau praignoruotos liko Tavo nuotraukos. aš mačiau-žiūrėjau, galėsiu pasisakyti, kai laiko bus smile.gif
Atsakyti
Sveiki, kadangi su juosta neseniai pradejau draugauti, tai noreciau taip pat objektyviu komentaru blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Daugiau nuotrauku cia
Juosta

Ir dar norejau paklausti, koki skeneri siaurai juostai rekomenduotumet g.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 04 20, 22:52)

Grožis. Net seilės teka biggrin.gif Panašu į Franka Bonafix, nors tiksliai sunku pasakyt http://www.flickr.co.../in/photostream
Turėtų būti 6x9 formato kamera. Juosta 120 formato. Jei ji išfotkina, išimti galima ir šviesoj. Gali būti, kad įdėta 220 formato, todėl išiminėk tamsoj. Bet kokiu atveju juostos į tą pačią kasetę dėti nereikia. Juosta turėtų būti dedama panašiai, kaip ir į daugelį kitų vidutinio formato kameru. Pvz http://www.youtube.c...h?v=9jlkRw37IgA

Aciu.Labai padejot:)
Atsakyti