QUOTE(_ms_ @ 2011 04 20, 09:47)
Kurio lietuvių fotografo darbai tave ikvepia? (nesvarbu kurios kartos) t.y. kurio kuryba tau labiausiai patinka?
Nu sorius, kad apsigyriau, tiesiog man paprasciau apie save drebti viska, artai kazka, kad paskui zmones is nezinojimo nesusikurtu nebutu istoriju apie mane
Apie lietuviu fotografus.
Dabar, pilna zmogeliuku, kurie fotkina ir is to pinigiuka uzsidirba, ir tikrai gerai tai daro... bet tai komercine fotografija...visos tos krikstynos, vestuves, asmenines fotosesijos... Aisku, yra ir tie zmones, kurie kuria kazka daugiau, bet tiesa pasakius per mazai domiuosi, kad galeciau komentuot. Daug kas fotkina, publikuoja, dalyvauja parodose...
Pries 10 metu, labai zavejaus L.Geležiūtes drasa... bet visgi tai, kaip ji fotkina paskutini 10meti, nuvyle. Karta noredama pamatyt, kaip ji dirba, uzsisakiau asmenine fotsesija pas ja, ir taip sugriuvo mano iliuzijos...
Visada imponavo G.Česonio fotografijos, ir nors ir buvo mano destytojas - nedrisciau pasakyti, kad seku jo pavyzdziu.
Mielai ikvepimo semiuos senuose tarybiniuose fotoalbumuose, aka knygos, kur sudetos nusipelnusiu fotomenininku foto
Mane fotografijoj zavi pati literatura, papasakota istorija, uzfiksuotas akimirkos trapumas, todel nenoreciau iskirti kazkokio vieno autoriaus.
Labai susizavejau radus B. Buračo fotografiju knygele
Is pasauliniu fotografu labai megstu J.Saudek, taip pat ir jo zmonos fotografija. Pas juos itin daug taip vadinamos litraturos - papasakotos istorijos, kuri daznai praso prieraso salia foto.
Vien zo, nelaikau saves fotografe. Tiesiog megstu tai daryti, eksperimentuoti. Mano problema ta, kad mano fotografijoje techninej daly, nera nuoseklumo. Zaidziu su nustatymais ir islaikymu, o paskui, kai baigias kantrybe saudau daug pusiau automatiniu rezimu, o paskui ziuriu kas gavos... labai neekonomiskai tai daryti su juostele